0 oy
826 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (1,458 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Kızlar kızım 2 yaşında. O gün Bi yere gitmezsem her gün süpürürm evi. Ama silme işlemi 2 3 hafta da bir oluyor. Kızım alerjik Bi bebek geniz eti var biraz büyük. Takip ettiğim birinde gördüm kızı alerjik her gün siliyorum diyor. Ya ben titiz değilm ya da millet çok titiz. Zaten silme işlemini Bi güne sığdırmam imkansız. Bi günde 2 oda anca silerim. Kızım da esimde geç uyanıyor.  Kahvaltı mız 11 12 gibi. Ben temizliğe öğleden sonra basliyorm. Aralarda kızımın yemeği çamaşıri derken. Bi günde iki oda bilemedn 3 oda anca siliyorum . Siz kav güne Bi siliyorsunz evi.?

Şimdi 2 3 hafta dediysem de kızlar parkının açık kalan yerlerini iki gün bir elimle siliyorum. Bi yatağın altına elim yetmiyor. Ama kızım fark ediyorm burnu bu yüzden de doluyor horluyor olabilir. Sabah ilk işim dip bucak temizlik yapmak olacak.

42 Cevaplar

0 oy
(4,291 puan) tarafından
Benim buyuk oglumda da alerji var. Her gun supururum eger evdeysem. Haftada 1 de mutlaka silerim yerleri. Ayda bir de heryeri dip kose girerim. Bir de kucuk bebegim var yerlerle hasir nesir zaten silmezsem olmaz. Seninki de cok buyuk degil. Evimde buyuk 120 mt2, 2 3 saate biter silip supurme isi. Bu kadar uzun araliklarla temizlersen temizlemek zor olur. Bazen bende 2 3 hafta yogun oluyorum evde olamiyorum iste o zaman daha derin yapmam gerekiyor bazen bi kac odayi ertesi gune birakiyorum.
-Reklam-
0 oy
(2,196 puan) tarafından
çocuktan önce hergun süpürür silerdim mekledigi için silmem sıkıntı oluyor çünkü uyurken iş yapamıyorum sildim yerlere gelip duruyor özellikle kayıyor bir odayı silebilmek için bir gün uğraşıyorum yani ayda bir kere siliyorum  haftada 3 kere süpürürüm ama süpürurken süpürgenin en ince ucu ile en yüksek ayarda santim santim yapıyorum 1 saat sürüyor kutu kadar evi süpürmem toz falan kalmıyor kendi alerjik var çünkü 
0 oy
(2 puan) tarafından
Ben canım isteyince silip süpürüyorum belki 1 hafta süpürmedigim de olmuştur:)))
0 oy
(2,733 puan) tarafından
Normalde 2 günde bir evi süpürürüm ama günde 5 6 defa süpürdüğümde oluyor.  Kızım sağ olsun. Sürekli bir şeyler döktüğü için. Silme işlemini de bazen hafta da 1 bazen 2 hafta da bir siliyorum. Misafir geleceği zaman bir gün öncesine zaten dip köşe giriyorum. 
0 oy
tarafından
Her gün süpürüp silerim, ama genelde eşim işte oluyor gelmiyor hiç eve oğlumda disarda olunca kirlenmiyor hiç, hergun mutlaka açarım o makinayi bi gun silerim diğer gün temizse sadece makineye çekerim.

2 hafta silmeden nasıl duruyorsun ben 2 hafta annemlerde kaldığım zaman bile eve gelince ilk işim silip süpürmek oluyor duramam diğer türlü hem astım hastalarının tozdan rutubetli yerlerde uzak durması gerekiyor diye biliyorum 
0 oy
(3 puan) tarafından
2 günde bir silip süpürürüm 
0 oy
(51,382 puan) tarafından
normalde hergun süpürüp silmem lazim ikimizinde ev tozuna alerjimiz var ama olmuyor iki uc gunde bir süpürüp siliyorum 
0 oy
(1,337 puan) tarafından
2 3 haftada bir silmek mi ... Kız jic mi toz olmuyor. Benim evim küçük 90 mtre ksre 2+1 olduğu için mi nedir. Ben hergun siler supururururm. Yapmadığım gün rahatsız hissederim. Tüm işlerim 1 saate bitiyor. İş birikitmreyi sevmiyorum. Parkelere fekan su domuluyor yağ sokuluyor rahatsiz oluyorum leke görmeye. Düzen ve temizliği çok seviyorum. 
0 oy
(1,843 puan) tarafından
Hergun robotu çalıştırıyorum canim ama mutfakta oturduğumuz için mutfağı ben supuruyorumm çocuklar bırakmıyor çünkü iki üç günde bir bazen hergun silerim toz ve yerdeki lekelere bağlı 
0 oy
tarafından
Ben 3 4 günde bi silip supuruyorum valla çocukla hergun yapamam dediğin gibi aralarda çok duraksiyorum yemeği çamaşırı uykusu sürekli yanımda durmuyo mesela öbür odalara gidince sık suk kontrol ediyorum haliyle çok uzuyo esimvardiyali calisiyo 2 gün gündüz 2 gün gece 2 gün evde duruyo bi gündüzün ilkinde bi de geceye gittiğinin ikinci gününde akşam yapıyorum napiyim elimden gelen bu gönül istiyo günlük sabah erkenden kalkayim evimi silip supureyim yemeğim hazır olsun oglene her isim bitsin ama çocukla zor 
0 oy
tarafından
Her gün süpürüp silerim kız çok zaman geçiyor Dilmen öyle olmaz tozlar olur ahşap temizleyici ve sirke ile oh mis bugün gene temizlik yapacağım dip bucak 
(1,714 puan) tarafından
Bu enerjiden banada yuklensin kız senind ebe elerin var nasıl başara biliyosun benimkilerde gerçi uyku gerilemesi var  1 aydir yapamiyorum biçey anca kendi odam ve salon oda cocuklar için onuda zor yapiyorum
tarafından
Alıştım birde Ekim hızlıdır canım
(1,714 puan) tarafından
İstesem benimd eelim hızlı olurda sanki tembelim ben :D
tarafından
Dun temziledim bugün misafirim gelecek yine temizlik beni bekliyor
(1,714 puan) tarafından
Kolay gelsin canin ya
0 oy
(1,714 puan) tarafından

On günde bir :Dvalla iyicene bıktım valla bugün topladım son biraydir doğru duzgun toplayamirom silip supuremiyorum  bir salon birde kendi odam silip süprürüm cocuklar için

0 oy
(11,874 puan) tarafından
Ben kendim alerjigim.eger ikinci gün süpürüp silinmesin hapşırma ya burnum akmaya başlar.ama.benim oğlum çok fena.eger her gün silinip supurulmesin ev ertesi gün belediyeden gelirler çöp ev diye 
0 oy
(33 puan) tarafından
2 oglum var bacim hergun supurup silerim koltuk alti hali filan dip kose banyo tuvalet hergun yikarim saat 9 da kalkiyoruz 1e kadar butun islerim bitmis oluyor 
0 oy
(6,897 puan) tarafından
Çok şükür çocuklarım alerjik çocuk değil ama bende eğer o hafta evdeysem bir gün süpür sil yaparım bir gün sadece süpürürüm bu hafta hastane işleri felan vardı mesela sadece bir gün süpür sil yapabildim başka da yok nasip olursa yarın siler süpürürüm dip köşe temizlik de canım ne zaman isterse çünkü koltuk altları ve baza altlari yüksek süpürge hortumu giriyor altlarını alıyorum başka da altını çekip süpürme olacak başka da bir şey yok
0 oy
(817 puan) tarafından
Hergün süpürürum günde 5-6kere süpürge çalisir bizim evde 17aylik bebem var hep bişeyler döker çünkü her sabahda elimle silerim her yeri çünkü herşeyi yere atıp yerden alıp yer. Çocuktan önce ayda bir silerdim haftada bir de süpürge açardım
0 oy
(39 puan) tarafından
Benim kizimdada alerjik bronşit var hergun silip supuruyorum  4 tane çocuğum var hergun o koltukların altni silerim salonunhic kullanmıyorum oranında hergun süpürürum  sabah ve akşam yatmadan kış olsa bile havandiririm evi çünkü doktoruz öyle söylemişti kullandığım deterjanlara dikkat ediyorum asla parfüm kullanmıyorum sonra kızım öksürme tıkanma atakları geçirmeye başlıyor asla rahat edemem canım 1 hafta silmeden duramam her hafta koltuk hali silerim 
0 oy
(13,603 puan) tarafından
En çok 1 hafta temizlemem benim kızım da 2 yaşında her supurdugumde halıyı mutlaka kaldırıyorum yatağım da yüksek o yüzden silmesi basit oluyor
0 oy
(1,656 puan) tarafından
Zaten geniz eti buyumesi varsa doktor direk tozlu kokulu ortamdan çocuğu uzak tut der. Benim çocuğumda da geniz eti var büyüme de üç doktorda aynısı dedi senin ki 2 yaşında büyük bebek değil sen süpürürken bile yanında durur. 

Hergun insanlar silip supurmese bile alerjik çocuğu olan anneler siliyo çevremde de çok alerjik çocuk var hergun silip supuruyo anneleri aynı şekil bende. Bide geniz eti büyümesi cok kötü ağız kuruluğu çok yapıyı 

Sen alerjik annelre göre daha çok dikkat etmen lazım 

Hergun silip supuruyorum ve bunu doğru buluyorum
0 oy
(677 puan) tarafından

Valla laf eden etsin hiiiç titiz değilim ben:D çocuk olmadan önce titizim hele dağınıklğa hiiç gelemezdim. Aman hemen kirlendi dur sileyim. Evi süpürürdüm hep. Amaa bir tane çocuk oldu ev silmek nedir unuttum. Pazar günleri yağışlı olduğu zamanlar eşimle yaparız o kadar. Evi toplamaya uğraşmıyorum artık. Çünkü toplasam yalan yok 15 dk içinde eski haline dönüyor nasıl oluyor. Bir de şimdi yine hamileyim heep saldım :D

İlgili sorular

0 oy
25 cevap 1,065 göst.
13 Aralık 2020 Diğer kategorisinde Mina (2,705 puan) tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 380 göst.
21 Ağustos 2021 Diğer kategorisinde Esme42 (57 puan) tarafından soruldu
0 oy
27 cevap 738 göst.
13 Nisan 2020 Diğer kategorisinde yesmesn (747 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 719 göst.