Amniyosentez değil ama cvs yaptırdım o da amniyosentezin eşi olan bir işlem. Farkları amniyosentezde bebeğin kesesinden sıvı alıyorlar. CVS işleminde ise bebeğin plasentasından bir parça alıyorlar. Amniyosentez yanılmıyorsam 16. Haftadan itibaren yapıyorlardı ama ben 12. Haftamdaydı küçük diye cvs yapalım dediler. Risklerden bahsedildi ama küçük ihtimaller dendi ve inan bana çok dikkatli yapılıyor öyle hadi yapalım denilen bir işlem değil hassas davranılıyor yapılırken. Ben ense kalınlığı yüzünden yaptırmıştım genetik hastalık var mı yok mu öğrenmek için. Niyetim kesinlikle aldırmak değildi ama ben belirsizlik içinde gün gecirebilecek bi insan değilim. Bilmek istedim hastaysa bile nasıl bir çocuğun annesi babası olacağız bizi neler bekliyor. Doğuma kadar adapte oluruz diye düşündük.
İşlemde uyusturuyorlar sadece karnına küçücük bir iğne yapıyorlar hissetmiyorsun hiç. Sonra işlem başlıyor ve toplam 5-6 dk sürüyor. Canın kesinlikle yanmıyor. İşlemden sonra yarım saat bir saat dinleniyorsun sonrasında bir hafta dikkat etmen gerekiyor çok hareketli olmıycaksın. Ben lavabo,namaz bunlar için kalktım sadece. Bişey de olmadı en ufak lekelenme görmedim. Sonuçlarımız şükür temiz çıktı ve kızım sağlıklı doğdu çok şükür.
Çok uzun yazdım çünkü insan bu süreçte çok çaresiz hissediyor birinden tecrübe yaşanmışlık dinlemek istiyor onun için anlattım detaylı