0 oy
1,287 göst.
Aile kategorisinde (870 puan) tarafından
Kizlarr gecen hafta banyoya dolap almak icin esimden para istedim. Dolap dedigimde plastik 500 600 tllik bisey. Bana param yok olunca alalim dedi tamam dedim ustune gitmek istemedim. Bugun ogrendim ki gecen hafta kardesine 500 tl atmis neymis efendim test kitaplarini calmislar kitap almasi gerekiyormus Asla inanmadim 4 senedir tanıyorum kardesini 1 kez olsun kitap yuzu actigini gormedim. 2 ay oncede diger kardesine 1500 tl atmisti.  Para atabilir beni ilgilendirmez sonucta kardesi oraya takılmıyorum ama bana yok diyor kendi ailesine sira gelince hep var. Calisiyim diyorum yok diyor e benim ihtiyacim olmayacak mi bisey isteyince alamayacakmiyim. Elime 3 kurus gecsin hic harcligim yok der o 3 kurusuda ister. Bayramda oglumun harçlığını arabasına yakit parasi yapti. Ne yapiyim ne yapmam lazim?

34 Cevaplar

0 oy
(2,178 puan) tarafından
Öyle ailesine para atamaz hastalık vs durumu hariç önce evine yetişsin dinleme burdan ver yansın edip calismaya başka öyle adama müstehak ama kazandığını verirsen eşine o zaman çalışma daha iyi elimde para olunca isteyen adamdan hayır gelmez kadının elindeki parayı isteyen den kendinde harçlık ihtiyaç için para  isteten adamdan bu konularda hayır gelmez 
-Reklam-
0 oy
tarafından
Annesi babası yok mu benim eşim atmaz ben tavrımı önceden koydum bana gelince yoksa ona neden var kavga sebebi 
0 oy
(1,465 puan) tarafından
Evlendiyse aileesine bakmak durumunda değil ki artık anne babbasi yokmu kardeslerine bakacak acaba
(870 puan) tarafından
Olmaz olur mu kayinbabamin elindede var yani parasiz pulsuz bi adam degil yeri gelir banada verir para ama bu kardesinin terbiyesizligi
0 oy
(611 puan) tarafından
Benim eşim ve eniştesi yani görümcemin eşi kavga ettiler görümcem için eşim hakliyken görümcem kocasını haklı gördü eşim yatalak haldeyken kocam haklıydı dedi neyse dedim ama yazdım bir kenara aradan. Aylar geçti öğrendim ki eşim görümcemin telefonuna dk falan yüklemiş niye dedim eşim söyledi böyle yaptım diye 3 4 aydır eniştesi yüklememiş mecbur kaldım dedi öptüm eşimi sarıldım çok kırılmıştı ablası eşim haklı diyince baştan söyle bence bana yoksa ablana niye var de eşim banada verdiği için bir şey demedim 
0 oy
tarafından
Ya bak dusuncesizler ben şubatta doğum yaptim eşimin erkek kardeşi aylik 32 bin para alıyor eşimden para istedi neyse verdim.en küçük kardeşi haftada 6 8 bin oara kazanıyor her 2 3 güne para istiyor benden istiyor birde eşim vermez.Biz borç ödedik ayin sonuna zor yetiştiriyoruz.Birde doğum yapmışım o ay para istiyor gelde sinirlenme.Kendi aynı evde kalıyoruz bir çorap dahi almadı oğluma .Gecen yine istedi ya birde çalışıyor maaş yatınca verecem dedi.maas yattı vermedi.Bu ay rota aşısı falan yaptık borç verdik bizde para kalmadi.maasi aldı vermedi ben 1 haftadır sıkıntı çekiyorum cocuk emziriyorum.bazen canim bir şey istiyor sırf paramız yetmez diye eşime bir şey demiyorum.Bir daha asla para borç vermeyeceğim.Ben asla paraya bağlı degilim yanlış anlaşılmasın ama insanlar artik bizi ***** yerine koyuyor.Daha o kadar çok şey var ki canımı sıkıyor.
0 oy
(59 puan) tarafından
Herkesin aile ortamı farklı hava atmak için söylemiyorum ama ben bu durumda bir şey demezdim çünkü biliyorum ki kendi kardeşimde üniversite okurken bazen abla sıkıştım der eşime söylerim 300 istiyorsa 500 1000 atar ben kalkıp kendi kardeşine verdiğini ettiğini hiç bir zaman sorgulamam çünkü benimde olsa verir karşılıklı bana yok dediysede dolap için uzatmam eşine yok denilebilir kardeşe anne babaya yok denilmez  benden de istenilse bende veririm eminim ki dolap o sürede alınmadı üzülürüm bir kaç ay sonra daha güzel dolabı almış gelmiş olur hoşuma gider. Bu konuda şanslıyım galiba
0 oy
tarafından
Çalışırdım ben böyle durumda çalışma desede
(870 puan) tarafından
Cocuk var elimi ayagimi baglayan o
0 oy
(7,753 puan) tarafından
Erkekler genellikle böyle benimki yapmaz diyenlerinki de yakalanmadan yapmıştır aileleri kırmızı çizgisi bu erkeklerin özellikle de bacıları.
(870 puan) tarafından
O zaman evlenmesinler ya bizim gunahimiz neydi ben babamin evinde ac degildim ki sen beni karin tokluguna calistiriyosun
0 oy
(1,543 puan) tarafından
En sinir olduğum erkek koca tipi önce evin kardeşim yok öyle dünya bazen benimkide yapıyor annesine ama bişe demiyorum çünkü sütüm tereyagim peynirim herşeyimi o veriyor eşim altında. Kalmak istemiyor ama bazen ona bile tahammül edemiyorum
(336 puan) tarafından
Benimde mesela kaynanam iki görümcem on tane cumhuriyet verdi araba için geçen babamlara kalmaya götürdü esım ama geri almadı babam getirdi zoruma gitti şimdi gprumcemın mezunıyetı var esım gıdecek aılesıyle birde künye muhabbeti çıkarmışlar altın esım ona da para verdi benim düğün albümüm bile yok şu an dik süpürgem bozuk bir ayı gecık onu alabılırdı mesela ama sorsan karttan geçmiş alırken krediden gecebılıyorsan bana geçebilirdin dimi sesimiz çıkarmıyorum çünkü her fırsatta kaynanam esıme on tane altın verdim diyip duruyor seytan diyor vermeseydin bu kadar lafını yapacaksan diye esıme de dıyemıyorum niye kardeşine altın künye aldın diye o da dıcek o o kadar bana altın verdi senın gibi hain değil ama benimde ihtiyaçlarım var dimi
(1,543 puan) tarafından
Kız benimde supurgem bozuk kaç aydır borusu felan yok ya parçalarını al diyorum yada yenisini al hamileyim çok zor oluyor süpürmek dik supurgem var kablosu kısa birazda ağır karnım acıyor onunla onla ilgilenmiyor param yok diyor geçen gitmiş annesine tel almış yigenleri kırmış kaynanamın telini kimin çocuğu kirdaysa onun anası babası alsın biktim artık ya diğer kaynım karı koca calisiyor çift maaş giriyor evine diğeri desen ekmek elden su gölden yaşıyor çocuğu teli kıran bizde tek maaş kıirada otur gidip anasına tel alsın onlar kirada vermiyor cildiricam artik
(336 puan) tarafından
Yok şöyle benim kaynana yiyecek içeçek şeyler veriyor en azından mesela esım kızına künyeye yardım etti kaynanam dedi 500 lira ben vereyim sana Ahmet üstünü tamamlasın süpürgeni al diyor albümden bahsediyorum Ahmet yapsın yapmak zorunda diyor oğlu için ama kaynanam dese de eşim yapmıyor eşim biraz düşüncesiz önceliğe bizi koymak zorunda
(1,543 puan) tarafından
Kesinlikle her erkeğin önceliği evi eşi çocuğu olmalı önce evini eksini gidieicek sonra baskalari
(336 puan) tarafından
Aileleleri yapışmasa daha iy ama onlarda bizim düğün yapılırken yardım etti mesela esıme ne bileyim çocuklarıma doğduğundan beri üst baş alırlar bısıklet falan alırlar üstüne on altın verdiler biraz asil olmam gerekli diye düşündüm ayrıca esım süpürgeyi alacak haksızlık yapmak istemiyor bi tek içimde şey kaldı albümüm onu da yaptırırsam çok mutlu olcam çocuklara ranza takımı alacak kendi söyledi bakalım görecez
0 oy
(354 puan) tarafından
Valla keşke 500 600 luk birey okşa benim eşim milyar veriyor ailesine huzur olsun gerisi önemli değil bisver 
0 oy
tarafından
Benim görümcem de bir gün eşimi aramaz sormaz ne zaman paraya kontöre ihtiyaç olsa eşimi arar eşik cevap vermezse öbür kaynimi arar o cevao vermezse öbürünü arar ... Demezler bunların eşi çocugu var ki bnde yeni doğum yapmışım eşim düzgün çalışmıyor neymiş mevziniyet elbisesi alacakmış 
0 oy
tarafından
Benimde abim hep bana verir yangem gıkını çıkartmaz ve evli olduğum halde önce bebeğime sonra bana verir istemiyorum diyorum zorla veriyor ama abim aynı zamanda yengemede verir tüm ihtiyaçlarını karşılar eşim görümceme para verse kızmam çünkü banada verir ama senin. Eşinin yaptığını benim eşim yapsa ona parayı verdiği için pişman ederim önce ailesinin ihtiyacını karşılıcak sonra kardeşininkini
(35 puan) tarafından
Gikini sana çıkarmıyordur belkide ben olsam almazdım bir kere verdiğinde yengene ver alıyorsa demek ki istemiyordur sana vermesini
tarafından
Denedim canım  istemedi ben zamanında onların ihtiyaçlarını karşıladığım için şuanda onlar benimkini karşılıyorlar sağolsun lar
0 oy
(536 puan) tarafından
Öncelik evi olmali tabiki versin hatta eşime ben derim hep annenlerede sunu alaln abine şunu gõürelim cok rahat vicdanim bu konuda fakat evini ihmal edip sizden kisıp veriyorsa izin vermem 
0 oy
(2,946 puan) tarafından
Atamaz niye atıyor kimse kusura bakmasın da senin ihtiyacin varken evinin eksiğini almamisken kardesi kim oluyor karisirim da yani yok öyle bi dünya gitsin annesinden babasından alsın bana ne 

Onun gecindirmek zorunda olduğu bi evi ailesi var üç beş kuruş verilir ama fazla verdiği ve sürekli verdiği sürece karisirim da kızarım da 

İlgili sorular

0 oy
11 cevap 391 göst.
16 Eylül 2022 Aile kategorisinde Janya (245 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 334 göst.
18 Nisan 2024 Diğer kategorisinde Alpingo!!45 (726 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 682 göst.
8 Şubat 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde Mahinur gns (362 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 362 göst.
24 Kasım 2023 Diğer kategorisinde Aysegul&20 (5,155 puan) tarafından soruldu

406,467 soru

12,189,104 cevap

36,707 kullanıcı

...