0 oy
444 göst.
Diğer kategorisinde (410 puan) tarafından
Kızım 3 yaşında telefona çok bağlı yemk yerken bile telefon bir elinde.. telefonu vermicem dediğim zaman çok kötü şeyler yapıyor ablasına saldırıyor sağa sola vuruyor kendine zarar veriyor yani her türlü yaramazlıgi  yapıyo telefonu alınca köşeye çekilip izliyor kimseye bulaşmıyor.. sizce ne yapmalıyım sz nasıl bıraktırdınz.

16 Cevaplar

0 oy
(4,452 puan) tarafından
Telefona bu kadar bağımlı olduğu içindir bu hırçınlığı biraz da. Ağlasa da, ortalığı dağıtsa da bir süre vermeyip başka şeylerle oyalayın. Zamanla unutacaktır. Havalar da güzelleşti, bol bol dışarı çıkarın aklına gelmesin, sıkılmasın. 
(410 puan) tarafından
Teşekkür ederim, keşke dediğiniz gibi Gücüm olsa da çıkarsam dışarı hamileliğim çok zor geçiyor başımı kaldıramıyorum çok Zor bakıyorm onlara
(4,452 puan) tarafından
Bir süre telefonunu yok et, bozuldu de. Tv de aynı şekilde. Sen de odanda sakladığın yerde konuş kısa süreli ona görünmeden. Belki unutur.
(410 puan) tarafından
Yarından itibaren başlıyorm inşallah teşekkür ederim.
(4,452 puan) tarafından
Bu arada pinterestte çok güzel çocuk aktiviteleri var evde kendin hazırlayabileceğim. Her güne bir iki oyun hazırla, işin kolaylaşır.
(410 puan) tarafından
Denicem mutlaka  çok teşekkür ederim bilginiz için
-Reklam-
0 oy
(622 puan) tarafından

Kesin karar ver ve asla verme. Benim kızım küçük olmasına rağmen bayağı bağımlısı olmuş farkında olmadan. Dediğin gibi yemeği bile onunla yerdi. Şimdi 21 aylık bu Ramazan başlamadan bıraktım. Evet dediğin gibi de yaptı neler yapmadı kiii kendine bile zarar verme derecesine geliyordu. Ama asla vermedim. Ağlagabilrisin istersen yemek de yeme dedim. Acıkınca mecbur yedi. Başka uğraşlar buldu kendine. Şimdi kendine kendine oynuyor tabi bana sarıyor bazen :D yemeyi de kendi yemek istiyor artık. Bir de fark ettim ki bu kadar sürede kelime sayısı da arttı bizimle iletişime geçmeye çalışıyor. Aktif birisi oldu yani anlayacağınız.. 

(410 puan) tarafından
Teşekkür ederim, evet bnde aktif bir çocuk olsun istiyorum  bizden çok bağımsız davranıyor.dediğinizi yapcam bugünden itibaren başlıyorm umarım çok zor olmaz yeni oyuncaklar yeni aktivite bulmam lazım
0 oy
tarafından
Hic alıştırmadím kafam rahat
(410 puan) tarafından
Ne güzel bnm büyük kzmda alışmadi çok rahat ama küçüğü burnumdan getiriyor
tarafından
Unutturun benimkide 4 yaşında bilmez telefon günlerce dursa yanimdaa alayim demez
Ama ben babasida dahil kimseye verdirtmem
(410 puan) tarafından
İyi yapıyorsnz
0 oy
(12,149 puan) tarafından
Telefomu kaybettim bulamiyorum diyorum. 2 gun soruyi 3

Gun unutuyo. Sende kullanmayacaksin tabi bu arada
(410 puan) tarafından
Haklısınız yarından itibaren öyle yapacağım.
(12,149 puan) tarafından
Ben hep oyle yapiyorum valla canim yoksa onunu alamiyosun valla. Kucuk olan 16aylik o bile elimde gorse hemen iatiyo bi gör
(410 puan) tarafından
Şuan iki gündür vermdim mesela daha sonra elimde görse istemez mi acaba onu çok merak ediyorum o kadar eziyet boşa gitmesin
(12,149 puan) tarafından
Ister canim. Unutuyolar sonra gorunce yine iatiyolar bem hep aakliyrm
(410 puan) tarafından
Hadi ya  o zaman bizde mi telefon kullanmayalım kaç gündr eşimle konuşamiyorz  telefonu saklicam diye ama alışıyor telefonszluga  tekrar başlamaz inşallah
0 oy
(3,899 puan) tarafından
Bizimki bi ara watsapa bakıyordu. Yani kendi kendine mesaj yazdığın bi yer varya orda kafasına göre yazıyordu. Galeride çok gezerdi. Bi tane de basit oyun indirmiştim ona bakardı. Bi gün dellendim yarından sonra yok artık dedim. Biraz ağladı ama alıştı. Ama sizinki youtube daysa ona alışması biraz daha zaman alır galiba. Yerine bişey koymanız lazım. Dışarı çıkmak ya da oyalayıcı balkon oyuncağı falan. 
(410 puan) tarafından
Sürekli YouTubede maalesef,  yeni bir aktivite bulmam şart evet
0 oy
(2,936 puan) tarafından
Gözleri enfeksiyon kaptı bnm kızda kardeşi doğunca verdik senin hesap bağımlı olmaya.basladi bizde fırsat bu fırsat dedik bayadir yok telefon istemiyor da ama çokda yaramazlik yapiyor akla hayale gelmiycek şeyler yapyor 
(410 puan) tarafından
Bnm kızım da öyle bugün vermiyim dedim hayatımı kaydırdı resmen şuan uyuyo ama sabah uyandığı gibi gözü telefonu aricak
0 oy
tarafından

Yeğenim var bırakamadık o bizide alıştırdı :D

0 oy
(3,935 puan) tarafından
Kimseye bulasmiyor diye vermeye devam ederseniz birakmasi biraz zor. Isterse evi asagi indirsin hayir dediginizde net olmalisiniz ki alamayacagini bilmeli. E tabi sadece hayirla olmuyo bi sekilde oyalanacak biseyle doldurmaniz lazim bi sure.
(410 puan) tarafından
Yok bu sefer kararlıyım, bugün gitttim zeka oyunları aldım biraz oynadı hemn sıkıldı. dedesi gile götürdüm orda kaldık akşam 10 a kadar ewe geldik TLF aklına geldi yine ağlaya ağlaya uyudu bnde duymamazlıktan geldim
(3,935 puan) tarafından
Iyi yapmissin oyle oyle oynamaya da alisacak. Harika is cikarmisin valla ilk gune gore.
(410 puan) tarafından
Çok iyi gidiyorz vala bu kadar kolay olacağını düşünemedim
0 oy
(523 puan) tarafından
Benim kızım da iki buçuk yaşında bbm kızım da öyle ben eski kullanmadığınız bir tel var onu verdim şarjı çabuk bitiyo en fazla bir iki saat dayanıyor şarjı bitince gel şarja takalım diyorum tel sarjdayken oyuncaklarıyla oynuyo sonra öğle yemeği ve öğle uykusu kalkınca yine biraz oyun oynuyoruz meyve alıştırmalık falan veriyorum televizyondan çizgi film açıyorum o onu izlerken yemeğimi yapıyorum akşam yemek yerken veriyorum zaten yine uyumaya kadar zor dayanıyor şarjı sonrada uyuyo
(410 puan) tarafından
Kızım şarjim kapanana kadar oynar kapanincada durmaksızın ağlar niye kapandı diye. Şuan iki gündür vermiyorm ağlaya ağlaya uyudu
(523 puan) tarafından
Allah yardımcın olsun
0 oy
(2,231 puan) tarafından
Canm zor gelebilir ama aglasada zorlasada vermiceksn yani bu hircnlik zaten telefndan kaynaklinoyuzden bu sekilde ve buyudkce dahada articak emin ol keske hic verneseydnz en basinda ama olan olmus kararli olcaksn bi kac gun zorlayabilir ama ev halkiyla konusup hep birlikte kararli oln vermeyin acik acik anlatin aglasin elbet yorulcak senin icnde zor olur evet ama ilerde dahada zorlanmktansa bi kac gun cekmen daha mentiklj olur.eger vermemem olmaz falan dersen cozum yolu arama cunku baska cozum yolu yokua kesiceksn tamamen ya kesiceksn.
(410 puan) tarafından
İnanın ben alıştırmadim büyük kızım hiç almaz mesela TLFnu bn 7 ay önce falan bir hastalık geçirdim o süreçte kaynanam gilde kaldık 20 gün dedesi verirdi amcası verirdi TLFnu sırf yanlarına gitsin diye bnm zaten kendime hayrım yoktu engel olamiyordum o dönem alıştı. İki gundr vermiyorm kararlıyım çok hırçınlasti  baş edemiyorm artık şuan bile ağlaya ağlaya uyuya kaldı duymamazlıktan geldim napayım
0 oy
(3,813 puan) tarafından
Aynısı telefon biraktigi an ortalığı dağıtıyor bana saldırıyor oyuncak aldım bıraksın diye yüzüne bakmiyor
(410 puan) tarafından
Bnde şimdi değişik oyuncak almaya çıktım umarım alışır
0 oy
(982 puan) tarafından
Gece uykuları nasıl merak ettim
(410 puan) tarafından
Gece 10 buçuk 11 gibi yatırıyorm sabah en geç 9 da uyanıklar
0 oy
tarafından
İnterneti kapatıp eline verince birkaç kere ısrarla aç dedi bak bozulmuş dedim ikna oldu ama benimki çok bağımlı değildi çok şükür 
(410 puan) tarafından
Kzm çok bağımlı ve hiç bir şekilde tatmin olmaz telefonu görmemesi lazım çok ağlar bn acana kadar rahat birakmaz
0 oy
(7,505 puan) tarafından
Televizyona alıştırırdim telefonu unuttu. İkisi arasındaki en büyük fark, telefondan gözünü ayırmıyordu ama televizyon arada bakar etrafıyla ilginir daha çok.
(410 puan) tarafından
Televizyonuda hiç sevmez çocuklarim
0 oy
(14,355 puan) tarafından
Vermeyerek vereceğini bildiği için o şekil hareketler yapıyor ki. Versin annem diye 

Ağladığı an telefonu yüksek bir yere kaldır 
(410 puan) tarafından
Dünden beri vermedim mecbur dışarı çıkardım inşallah alışır
0 oy
(2,194 puan) tarafından
Mobil uyğulamayı kapatarak interneti kapatın verin eline oyniycak oynıycak sonra vazgecicek
(410 puan) tarafından
Dünden beri vermedim telefonu bakalım inşallah alışır
(2,194 puan) tarafından
Alışır tabikide benim oğlan öyle alıştı

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 268 göst.
9 Nisan 2022 Aile kategorisinde Sehergenc (865 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 159 göst.
0 oy
0 cevap 52 göst.
10 Eylül 2023 Alışveriş-Hediye kategorisinde Frezya (695 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 370 göst.
2 Aralık 2022 Diğer kategorisinde Saliha22 (706 puan) tarafından soruldu

404,895 soru

12,129,262 cevap

36,496 kullanıcı

...