0 oy
415 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde tarafından
bebegim 8 aylik oldu aslinda aşı yeri kabuk tutmuştu ama banyo yaptirirken oraya elimiz degince kabuk düştü. şimdi hafif şiş ve beyaz duruyor. gorumcem sıkacaktı icinden iltihap cikacakmis ben istemedim. bana iyilesmesi icin icinden iltihabi cikarmam gerektigini soyluyolar 

22 Cevaplar

+3 oy
tarafından
Hayır hayır asla sıkma bak dahada iltihap kapar bırak o kuruyacak
-Reklam-
0 oy
tarafından
Kolundaki iz mi?  Orası gayet normal sakın sıkma zamanla düzelecek zaten.  
tarafından
evet. 8 aylik oldu ama gecmedi hala
tarafından
Tamam tamam o normal canım yavaş yavaş azalacak ve hepimiz kolunda oluşan o çukur gibi olacak zamanla. Ben 2.ayda o aşıyi vurdururken hemşire uyardı bu zamanla iltihap gibi olacak hatta içinden irin bile çıkabilir demişti 9. 10. Aydan sonra yavaş yavaş azalır birkaç seneye de birşeyi kalmaz normal asi izi durur sadece demişti
(6,515 puan) tarafından
birkac ay duruyor o sekilde ilthaplanio kabul dusuo ilthaplanio dusuo normal o . asinin tuttugunun hostergesi. birkac ay sovilce gibi duracak oyle yara kabuklu ilthapli sekil
0 oy
(676 puan) tarafından
Benim bebeğimin de öyle olmuştu asla sıkmadım ellemedim kaç gün sonra kendiliğinden geçti.
0 oy
(4,691 puan) tarafından
Sacmalama sakın mikrop kapar cahile bak sivilce mi bu sıkacak 
0 oy
tarafından
Sakın elleme kendisi akar o
0 oy
(3,476 puan) tarafından
Görümceni çocuğun yanindan uzaklaştır. Aşı yerinin öyle olmasi normal sakın ellemeyin sıkmayın zamanla geçer kendi kendine
tarafından
8 aylik oldu ama normal mi
(3,476 puan) tarafından
Normal kızımınki nerdeyse 1 buçuk yaşında tamamen iyileşti
0 oy
(1,026 puan) tarafından

Bu verem aşısı mı canım?

Ben sıkmadım hiç orası kabuk tutuyor

Benim kızım da 7 aylık 
0 oy
(14,233 puan) tarafından
yok elleme daha beter olabilir
0 oy
(14,088 puan) tarafından
Sıkma sakın ebe bize sıkı sıkı tembihlemisti 9 10 aya kadar gecmeyebilir herhangi bi müdahalede bulunma dedi çok kere
0 oy
(20,550 puan) tarafından
Hayır sıkma. O kendi geçecek. 
0 oy
(1,518 puan) tarafından
Canım verem aşısından sonra yapılan yerde iltihaplanma gibi olur yara olur kabuk bağlar kanar bazen tekrar kabuk bağlar ve bir süre sonra düzelir bu aslında o aşının tuttuğunu gösterir sakın müdahale etmeyin
0 oy
(2,832 puan) tarafından
10aylik oglum.hala gecmedi hafif beyazlik kaldi ama asla mudahle etmedim dokunmadim azaldi nerdeyse yani nasil bi dusunce bu sıkmak gerek demesi saka gibi gorumcene mumkunse ellettirme canm dogru degil cunku
0 oy
(466 puan) tarafından
Sakın sıkmayın benim oglum 18 aylıkken iyileşti yazık nasıl dayansın asla yaptırma
0 oy
(7,692 puan) tarafından
Sıkma cnm ztn orası öyle oluyor snr izi kalacak sen sikarsan iltihap artar enfeksiyon falan kapabilir...
0 oy
(2,926 puan) tarafından
Müdahale edilmez canm oraya 
0 oy
(639 puan) tarafından
Herkes söylemiş zaten bende yazayım sakın sıkmayın kendi kendine kuruyup gidecek zaten
0 oy
(310 puan) tarafından
Sakın elleme elletme normal o çok için rahat etmiyosa sor sağlık ocağına
0 oy
(2,537 puan) tarafından
Görumce gorumce mümkünse çocuklara yanaşma .
0 oy
(3,645 puan) tarafından
Görumcen evli mi bekar 

Bekarsa anlamaz da

Evli görumce ne demek aşı yerini sıkalım demek 

Hiç ellemeyin

Gayet doğal orası 
0 oy
tarafından
Benim bebeğimde de var iyi oldu sorduğun bende bilgilenmiş oldum cevaplardan teşekkür ederim

+++++++

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 1,097 göst.
28 Kasım 2020 Diğer kategorisinde 123melek (190 puan) tarafından soruldu
0 oy
20 cevap 594 göst.
22 Ağustos 2020 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
33 cevap 1,415 göst.
0 oy
31 cevap 921 göst.