0 oy
199 göst.
Aile kategorisinde (400 puan) tarafından
Kızlar dün muydu neydi o zaman paylaşmıştım kaynana görümce ve kaynata diye. İçimden gelenleri söylemiştim sizlere.. uzun yazı olacak bilginize. 

Kaynanam iyidir hoştur da işte ne bilim ya şeytan beni dürtüklüyor ya da gerçekten öyle. Aslında canımı sıkıyor ne istediğini anlamıyorum yani. 

Ben bugün o yokken nasıl davranıyorsam öyle davrandım yani ev işi yemek çocuk gibi ne yapıyorsam onları yaptım. Akşam yemek yiyilecek ve ekmek yok. Kaynatam gelmedi. Eşim de vardiya da gece gelmeyecek. Mecbur benim almam lazım. Şimdi kaynanam biraz düzelmiş yani arrik zor da olsa kendi WC gidiyor degneklerle. Elleri tutmuyor kaşık bardak zor tutuyor. Ağır hiç kaldiramiyor zaten. Öylece abdetstten abdeste kalkar yani oyle. Şimdi çocuk 8 aylık olduğu için artık eskisi gibi kucakta durmuyor. Bir de ben alistirdim ellerimden tutup ayağa kalkıyor önüme oturuyorum hemen dönüp ellerimden tutup kalkiyr yani istiyor ki tüm gün evi bana dolastir beni gezdir. Ayakta durayım. Yürüteçde var ama ona pek koymuyorum ya ev supururkwn ya da yemek yaoarken onun haricinde hiç tutmuyorum onda. O yüzden hep iki büklüm evi turluyoruz. Kaynaanm da haliyle gezemedigi için ağır kaldiramadigi için oğlum 9 kilo diyor sürekli kucağımda otursun çocuk durmuyor bu sefer severek kızıyor bı dur falan diye. E çocuk durmuyor mecbur ben alıyorum o demeden. Bana hı hı diyio duruyor oğlan. Zaten normalde de kalabilikken oğlanı fazla vermezler kucağına hem durmuyor hemde kadına eziyet diye ama vermeyince de sakiniyormusum gibi davranıyor bana. Muallakta kalıyorum yani.... Şimdi akşam 4 de yattı benimde anca o saate ev işim bitti. 6 da kalktı. E ekmek yok. Ben hazırlandim oğlumu da hazırladım hava da nasıl güzeldi bugün. Dedim hem hava alayım hem çöp ekmek işini halledeyim. Hazırlıyorum oğlumu. Jaynanam diyor oğlanı da mı götüreceksin. Ben evet dedim biraz da hava almış olur dedim çıktım zaten de şimdi düşünüyorum. Ayaklarının önüne götürüyorum yuruterek vocugu kaldiramiyor bile ben kaldırıp kucağına koyuyorum. Yani çocuğu sana bırakıp brn gitsem o çocuk ağlasa düşse ( bu arada otururken emekleme pozisyonuna gelmeye çalışıyor bazen düşüyor kafasını vuruyor yere ) çocuğu kaldırıp da sus edemez. Zaten benim yokluğumy hisseder ve ben gelene kadar ortalığı kaldırır. (Yaşandı, tabi benim annem müdahale edebiliyor oyalıyor baya onu) Yani bu sorusu ne demek çocuğu da mi götüreceksin. Goturmesem sen bakabilecek misin acaba ????? Yani ne saçmalıyorlar. Kaynatam da aynı yani desem ki dışarıda isim vsr der çocuğu bize bırak git pardon 8 aylık ana besini benim ya açıkirsa ki her saat başı memede olan bir çocuk bu aç ya da tok o memenin orada mi değil mi onu kontrol için bir iki çekip bırakıyor aşırı düşkün şimdiden. Bu çocuğu onlara emanet etme derdi ne yani.. ?? Ben mi yanlış düşünüyorum Allah aşkına. Tabiri caizse senin kendine hayrın yok. Çocuğa nasıl olsun ? 

Bir de geçen aylarda kaynatam da gelmişti kalmaya eşimle beraber annemlerin yanına gittiler babamlar hayvancılıkla uğraşıyor bizim de hayvanimiz var orda ona gösterecek diye götürdü. Annem demiş torunum nerde kaynatam demiş anası bize vermezki getirelim ? O zamn da 6 aylıktı. Annem de cevabını vermiş o küçük çocuk annesiz bir yere gidemz zaten kizimla brraber gelecekti demiş. Yani ben anlamıyorum...... 

Cevaplar icin şimdiden teşekkürler 

3 Cevaplar

0 oy
(3,895 puan) tarafından
Haklısın güzelim. Bırakamazsın, bırakma da zaten. Allah korusun, ani müdahale gerektiren birşey olursa hiç birşey yapamazlar. Kaldı ki kaynanan da yarı can yaşıyor baksana, o da çocuğa yetişeyim derken kendine zarar verebilir. Sen, sana söylenenlere aldırma. Annelik içgüdüsü neyse ona göre kurallarını belirle. Bu arada annen çok güzel söylemiş. Anneni öp :) 
(400 puan) tarafından
Yani sanki birakmasam çocuğu onlara emanet etmem gibi güvensizlik var gibi hissediyorlar herhalde. Yani ben şu dusuncedeyim annem bizi ne olursa olsun hiç yanından ayirmamis. Komşuya bırakma asla yapmamış. Zaten yanında kimsesi de yokmuş.. zorlanmış evet ama hiç bırakmamış o yüzden bizim abimle benim annemizle olan bağ çok kuvvetli hiç bizi ayırmadi yanından. Bende aynı güveni aynı bağı kendi evladima vermek istiyorum. Evladımı bırakacak işlerimi halledevek annem var yakijimda ama benim çocuğuma bakmak zorunda değil ki ? Tabi bakar ama niye baktirayim yani. Mesela görümcem çocuk 3 aylık diyor bana bırak siz AVM gezin eksikleri halledin.?????? Yani ne bekliyorlar anlamıyorum..... Çocuğun kafasını bile düzgün tutamayan kadın sana nasıl çocuk emanet edeyim. Emaneti bırak 3 aylık 3 nasıl sana bırakayım evladımı... Sadcee eşimle AVM de eglenecez gezecez. Hemde eksikleri alacaz diye evladımdan niye ayrı kalayım ki ? O çocuğu biz eşimle yaptık yani bana fazlalık asla olamaz. Zorluk hiç olamaz yani... Böyle demesinin sebebi de kendi doğurmuş atmış milletin üstüne onlar bakmış o gezmiş..... Ya da bilmiyorum benim ilk anneligim ve kedi gibiyim yani :) aşırı sahipleniyorum.
-Reklam-
0 oy
(4,903 puan) tarafından
Birakma canim sagliklari yerinde olsa da mecbur kalmadikca kimseye birakma. 

Kaynananin zaten kendine hayri yokmus Allah korusun bebegi birakip ciksan bisey olsa bi de hasta kadina bebek birakti disarlara gezmeye gitti diyerek uste cikmaya calisirlar. 
(400 puan) tarafından
Ayyyyyneeeennnn öyle... Ama işte yani bunu anlayacak kapasite de mi değiller yoksa beni mi yokluyorlar anlamıyorum... Bakalım bırakıp gidiyor mu çocuğa nasıl bakior mu diyorlar yani anlamıyorum.... Benim annelihimi mi kolluyolar bakalım nasıl anne beceriyor mu diye beni mi yokluyorlar....
(4,903 puan) tarafından
Bilemicem artik. Benim ki 30 aylik kimseye birakmam. Kaynanam zaten bakamaz dikkatli bi insan degil. Bi kez biz hazirlanirken asagi indirmisti cocugu tutamadi cocuk yola firladi. Bende camdan goruyorum tabi aklim cikti.
Birakmiyorum onlara guvenmedigimin farkindalar ve hic umrumda degil. İstediklerini dusunebilirler arada imada da bulunuyolar bende lafimi esirgemiyorum.
(400 puan) tarafından
En iyisi ya.. valla eğer birşey derseler bende lafımı esirgemem valla.

İlgili sorular

0 oy
12 cevap 1,343 göst.
12 Mart 2020 Diğer kategorisinde Yasmengungor (1,266 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 141 göst.
18 Ağustos 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Paticik (305 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 80 göst.
14 Nisan 2024 Diğer kategorisinde Hfee6oolhddd5u (109 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 51 göst.

396,320 soru

11,855,298 cevap

35,949 kullanıcı

...