0 oy
33 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (82 puan) tarafından
Merhaba.

Yaşadığım ilçede dogal inek sütü bulamadığımdsn pastörize sütle yoğurt yapıyorum. Ama son 2 seferdir yaptığım yoğurtlar tutmuyor, kefir kıvamında oluyor en fazla. Bir kere BIM'de satılan altın süt denedim bir kere de Torku'nun Çiftçi Sütü ile yaptım. İlk hiç tutmadı, Torku'nunki ile de aynı anda yaptığım 2 kavanozdan biri tutmuş diğeri tutmamış. İlk defa başıma geliyor böylesi. Siz yoğurt mayalarken nelere dikkat ediyorsunuz? Mesela sıcaklık 6-7 saniye parmağımı içinde tutabileceğim kadardı. Başka var mı bir püf noktası?

1 cevap

0 oy
(6,712 puan) tarafından
kavanozları kapağını kapatmıyorum, üstüne bir tülbent örtüp öyle sarıyorum ben, bu şekilde daha katı bir kıvamda oluyor  
-Reklam-

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 55 göst.
28 Temmuz 2021 Yemek-Tarifler kategorisinde Elifelaemir (288 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 191 göst.
14 Şubat 2021 Yemek-Tarifler kategorisinde Mervekrvl (983 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 120 göst.
13 Ocak 2021 Diğer kategorisinde Hatice061987 (1,382 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 128 göst.
28 Nisan 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde Beyza34 (284 puan) tarafından soruldu

384,707 soru

11,507,913 cevap

35,164 kullanıcı

...