0 oy
541 göst.
Diğer kategorisinde (32 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
2 isim koyacak anneler, hangi ismin birinci hangi ismin ikinci olacağına neye göre karar veriyorsunuz, çok kararsız kaldım. Bir de sizce daha çok kullanılan isim 1. İsim mi 2. İsim mi

25 Cevaplar

0 oy
(5,751 puan) tarafından
Valla uyumuna bakıyorum ben.3 kızım var 3 de iki isimli sadece oğlum tek isim.
(32 puan) tarafından
Yani kulağınıza nasıl geldiğine göre mi
(5,751 puan) tarafından
Evet canım mesela ilk kızımın adı Zeynep Beyza onun gibi.
(32 puan) tarafından
Zeynep mi daha çok kullanılıyor Beyza mi
(5,751 puan) tarafından
İkisini kullanyoruz canım biz aynı anda.
(8,079 puan) tarafından
Senin 5. Çocuğun mu olacak? Yanlış mı hatırlıyorum
(5,751 puan) tarafından
Evet canım benim 5. Olacak.3 kızım bir oğlum var.
(8,079 puan) tarafından
Cinsiyet belli değil daha sanırım
(5,751 puan) tarafından
Yok daha değil 11 haftalık 5 hafta sonra öğrenirim inşallah.Hepsinde 16. Haftada net öğrendim.
(8,079 puan) tarafından
Anladım. Hayırlısı olsun ❤️
-Reklam-
0 oy
(777 puan) tarafından
Bizimki önce ben isim bulduğum için ilk ismi benim istediğim isim oldu eşim ben kirilmayayim diye ikinci ismi seçti  galiba 

Gerçi ben iki isim bulmustum eşim birini beğenmedi 
(777 puan) tarafından
Bnce bide kulağa hangisi hoş ve uyumlu geliyorsa öyle koyun
(32 puan) tarafından
:)) peki hangi ismi daha çok kullanılıyor ilk mi ikinci mi
(777 puan) tarafından
Ben iki isim konuldu mu ikisinide  kullanma taraftariyim o yüzden ikisinide kullandığım için çevremdeki herşey öyle sesleniyor tabi oglum ilk ismi çok kısa ikinci ismide normal olduğu için insanları yormuyor
0 oy
(3,981 puan) tarafından
Çevre neyi kullanıyorsa 1-2 fark etmez o kullanılıyor.

Ama mesela listede adı geçecek diyelim, sığmıyorsa ilkinin ilk harfi yazılıp nokta konup diğerinin tamamı yazılıyor. Yani ilk olarak ordan gören insanlar 2.ismi görür. 
0 oy
(2,049 puan) tarafından
Kızımın ismi Melis Ada genelde Ada diyorlar. 
0 oy
(681 puan) tarafından
Uyumuna kulağa hoş gelmesi kızımın adı Eylül İkra ikisi bir kullanılıyor ayrı hiç söylemedik nasıl alışırsa öyle gider 
0 oy
(654 puan) tarafından
Kulağa hoş gelmesine bakıyorum ben kızımın adı Defne Mira ama biz genelde Defne kullanıyoruz 
0 oy
(2,938 puan) tarafından
Biz isme karar veremedikki ikinci isim siralamasi kalsın eşime ne soylediysem kabul etmedi doruk olsun dedi bende eren bülbülden eren ismini okadar çok severim ki kabul etmedi nasip olmadı anlayacağın çocuk doğdu kimlik cikarcaz doruk Eymen olsun dedi ereni koymadı gitti eymeni koydu bende sadece doruk diyorum :)
0 oy
(12,583 puan) tarafından
kızımın ikinci adı Mavi. maviyi başa koysam Mavi X olacak, sıfat tamlaması. hoşuma gitmediği için ikinci isim olarak koydum
0 oy
(5,330 puan) tarafından
Masal tuana kizimin adi masali kullaniriz genelde diye masal koyduk tuana masal uymuyor zatn
0 oy
(743 puan) tarafından
Kulaga nasil guzel geliyorsa oyle soylenir iki isim benim kızımın adida Havva Betül  genelde iki isminide söylüyoruz bazen sadece Betül diyoruz 
0 oy
(10,302 puan) tarafından
Söyleyiş şekli hangisinde daha kolay daha uyumlu ise ona göre :D ilk isim daha çok kullanılır genelde
0 oy
(566 puan) tarafından
Birinci isim kullanılıyor 
0 oy
(773 puan) tarafından
Benim iki oglumda iki isimli genellikle birinciyi kullaniyorum ikisindede
0 oy
(435 puan) tarafından

Uyumuna göre karar verdik canım. Ben Defne istemiştim Eşim Duru istedi ikisinden de vazgeçemedik Defne Duru oldu :) 

0 oy
tarafından
Genelde 2.isimler kullanılıyor galiba 
0 oy
(322 puan) tarafından

Ben babam vefat ettiğinde oğlum olursa adını taşısın istemiştim öyle de oldu babamın ismi Sabahattin ben kimlikte Sabahattin Eymen yazsın istedim genelde ilk isimler kullanılmıyor bizim Çevre de mesela yiğenimin ismi de Sabahattin Arel biz arel diyoruz diğeri Muhammed Atlas Atlas diye çağırıyoruz.eşimde yok Sabahattin diye çağırlır sürekli Eymeni söylemez kimse diye eymen Sabahattin yazdırdı şimdi hastanelerde felan eymen sabahat diye çağırıyorlar çok pişman beni dinlemediğine :D kulağına nasıl hoş geliyorsa öyle koy 

0 oy
(3,329 puan) tarafından
İlk ismi biraz ağır benimkinin, ikincisi daha modern. Ağır olani başa koydum uyumdan dolayı daha çok zaten ikinciyi kullanacağız canım.
0 oy
(153 puan) tarafından
Defne Azra genelde defne kullanıypruz
0 oy
(3,387 puan) tarafından

Uyum

Kolay telafuz edilebilmesi
Dalga geçilecek isim olmaması 
0 oy
(1,389 puan) tarafından
Iki ismi kullanmaya calisiyorum ama 1.ismi cogunlukta kullaniyorum galiba. Okulda ogretmeni 2.ismi kullaniyordu taa ki benimle sohbet edesiye kadar :) artık o da 1.ismi kullaniyor. Aslinda genelde ilk isim daha cok kullaniliyor galiba ama yazarken ilk ismin baş harfi nokta ikinci isim olarak kısaltılıyor. Ben koyarken nasil kulaga hos geliyor diye ona bakarak yani zevkimize göre koydum.

İlgili sorular

0 oy
18 cevap 327 göst.
9 Ağustos 2022 Diğer kategorisinde rkelleci (81 puan) tarafından soruldu
0 oy
16 cevap 310 göst.
11 Kasım 2021 Aile & Aşk kategorisinde Melek.dgc (77 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 167 göst.
5 Nisan 2021 Diğer kategorisinde Serpil33 (1 puan) tarafından soruldu
0 oy
15 cevap 384 göst.
7 Ağustos 2020 Aile & Aşk kategorisinde Denizyildizi (390 puan) tarafından soruldu

408,340 soru

12,267,731 cevap

37,513 kullanıcı

Kategoriler

...