0 oy
422 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (20 puan) tarafından
Simdi hersey Rabbimize kalmis bisey bizlere Rabbim neyi hayirli layik gormusse onu nasip eder dogdumuz andan itibaren ölene kadar kaderimiz yazilmistir   ama soylede bisey varki Allah  bize de hâk vermis olup  duada kaderi degistrirmis Rabbim duanizda israrci olun demistir cogu yerde okurum ve hocalardan duyarim  bunada inanirim  simdi  gelelim asil meseleye ...  simdi kiz erkek evlat olmasini baba belirlermis tibben oyle bisey var ama bunu bizim  tutturmamiz sans isi fikrimcee  ama duada cok onemli inanrak oyle icten dua ederseniz Rabbimin kabul etmeyeci dua yoktur hic biseu ona guc gelmez ama hakkinada hayirlisini verir bu dunyada vermiyosa hakkina hayirli degildir obur dunayada verirmis  ve  bu soyliceklerimin hikayesi var arastirdim sordum okudum ve inandim sizlerde arastirabilirisniz..

Kiz evlat olamsini isteyenler meryem suresini dogru niyetle okurlarsa insallah kiz evladi olur  kisaca ozetle anlatayim hz henna hz meryemin annesi ve hz henna hep ogly olsun soyu turesin diye hep bol ibadette bulunmus dualar etmis Ama Allah ona hayirli kiz evlat yani hz meryemi gondermis hakkina hayirlisi buymus ve meryem suresi ordan inmistir 

Sonra erkek cocuk icin ise yusuf suresi ve ibrahim suresi var eskiden hep kiz cocuklari cokmus surekli kiz oluyo diye diri diri gomerleemis peygamberler zamaninda iste ozaman ibrahim peygambar oglan cocugu ister ve dua eder Allahim bana oglanncocugu ver kurban edeyim falan diye dilekde blunur ve oglan cocugu olur tam bicagi alip kesecekken oglunu Allah ona kurban etmesi icin koc gonderir.. siz arastirin zaten okuyunca anlarsiniz  yani erkek cocugum olsun isteyenler icin ibrahim ve yusuf suresi inmistir.. 

Yani burda cogu kisi kizim olsun oglum olsun diyolar ya Siz hayirli eksiksiz dogru dualarda bulunup bu sureleri okuyun eger nasipde varsa ve hakkina hayirliysa Rabbim duana bu dunyada karsilik verir eger nasibjnde yoksa bu dualarin karsiligini ahirette verir okudum diyip olmayanlar kesinlikle boyle bi isyana girmesinler Allah hic bi duanin karsiligini bos birakmaz farkli bisekilde yine cevap verir yeterki eksik dilek dilemeyin inanarak yapin 

10 Cevaplar

0 oy
(20 puan) tarafından
Ve duaniza muhakkak allahim bize salih veya saliha evlat nasip edin diyin 
-Reklam-
0 oy
(7,331 puan) tarafından
Hamileliğim de 41 meryem süresine niyetlenmiştim bitirdim de oğlum oldu:D ama ben kız veya erkek niyetiyle okumadım tâbi:)
(20 puan) tarafından
Zaten meryem suresi hayirli evlat ve hayirli rızık icin ama niyetine gore okursan Rabbim. Insallah kabul ediyor okurken neyi kalbinden gecirirsen o oluyor bende onu dogumum kolay olsun niyetiyle okudum kabul oldu sukur
(7,331 puan) tarafından
Ben hamilelikte okumak faziletli diye okumuştum dediğin gibi hayırla sağlıkla kucağıma alabilmek için.
0 oy
(945 puan) tarafından
Ben iki sene korunmadim çocuğum olmadı, Meryem suresi okudum o arada. Sonra bıraktım demek ki olmayacak bebeğim dedim oğlum oldu. Yani dua etmek sure okumak çok güzel çok anlamlı ama bu şekilde anlam yüklemek yanlış. Ben sure okuduğum zamanda kızım yada oğlum olsun diye değil, sağlıklı ve hayırlı olsun diye okudum 
(20 puan) tarafından
Zaten oyle herzman hayirli saglik olsun diye dua etmeliyiz ama bu 2 sureyi arastir bi hikayrsini oku dogruluk payi var bunun meryem suresi hem hayirli evlat hemde hayirli rizik icin bende hic oglum kizim olsun diye niyet etmedim herzman bu suresi hayirli salih sliha evladim olsun ve ozelikkle kolay dogum olsun diye okudum cok sukur 2 oglum var iksinide kolay gecti dogumum meryem suresine inanark okudum ve ben bu suresinin cinsiyet uzerindeki etkisini yeni duydum ogrendim arastirdim hocalara sordum eski dini kitaplar var babamda onda okudum interntte arastirdim gercekten etkisi var
0 oy
(7,119 puan) tarafından
Meryem süresi doğum kolaylığı niyeti ile okumuştum yusuf suresini ise iman kuvveti suret güzelliği için elhamdülillah olduda dualara saygım inancım sonsuz lâkin 2024 yılındada erkekmişte kızmışta derdine düşmek bana çok saçma geliyor kimse kusura bakmasın ha birde şu var 3 4 kızdan oğlan bulunca o oğlana kutsal muamelesi yapanlara nasip etmesin Rabbim bence çünkü o kız evlatlara yazık oluyor 
(20 puan) tarafından
Aynen katiliyorum sana ve ben hep boyle dua ederim Rabbim hak edene gercekten ona bakabilcek kiymetini  bilecek koruyup kollayacak olana  hayirli evlat versin Hak etmeyene kesinlikle vermesin   bende meryem suresini dogumum kolay olsun diye okudum cok sukur olduda dualar ayetler niyetine gore etki eder Allahin izniyle zaten hersey niyete bakar
0 oy
(2,349 puan) tarafından
Kaç sene çocuk bekleyen biri olarak okadar üzülüyorum ki millet sağlıklı hayırlı olsun diyeceği yere takmış kız erkeğe yazık günah şükredin halinize bakın Allah'ım size ne güzel meyve nasip etmiş ben olsam oturur şükrederim herkes derde düşmüş cinsiyet diye ve malesef bu konuşmayı yapan kitle erkek doğurup padişah dünyaya getirdiğini düşünen kitle yazık gerçekten bu ayrım nasıl yapılıyor anlamıyorum size verilen bu güzel meyveyle yetinmeyi bilin lütfen onlarca ben gibi çocuk için ölüp biten insan varken Allah ol derse olur saçma sapan sağ yat sola yat ekşi ye bunları geçin duanızı edin nasip olur olmaz arkadaşımız ne güzel yazmış gerisi Allah'ın takdiri
0 oy
(217 puan) tarafından
Hamileliğim boyunca Meryem suresi dinledim ve şimdi kızım 17 günlük kucağımda. Çok güzel bir kızim oldu maşallah her gören yanından ayrılmak istemiyor. Elhamdülillah oğluma hamile iken de hep Yusuf suresi dinledim oğlum oldu ve maşallah çok tatlı bir oğlum var 
0 oy
(4,408 puan) tarafından
Allah neyi nasil nasip gorurse oyle olur. Bahsettiginiz surelerde cinsiyetle ilgili bisey gecmiyo bile. Bambaska seyler ogutleniyo. Isterseniz bin kere okuyun ne farkeder ki. Benim komsum kendisine erkek icin okudu ( o boyle seylere tutundu diyelim ) ki deliriyodu oglu olsun diye kizi oldu. Rabbimin isine karismayi dogru bulmuyorum. O ne verirse guzel verir. Saglikli sihatli olmasi cinsiyetten cok daha onemli.
0 oy
(29,322 puan) tarafından

Rabbim gönlümüzden geçeni hakkımızda hayırlı eylesin 

0 oy
(10,135 puan) tarafından
Ben ilk evlendigim sene doktor bana asla normal yoldan gebe kalamazsin demişti gergin Meryem suresi okudum bir ay bile olmadan gebe kaldım kızım şuan 8 yaşında 
0 oy
(39 puan) tarafından
Rabbım neyi layık görüyorsa neyi nasip ediyorsa o olur benim 4 tane kızım var şimdi erkek olsun diye okadar çocuk yaptın diyenler olacaktır alakası yok benim eşim tek çocuk ve hep 4,5 çocuğumuz olsun istedik kızlarımız biri 8 biri 4 biri 2 buçuk biri 6 aylık tek başıma bakıyorum maddi durumum şükürler olsun Rabbım çok güzel hiç bir sıkıntım yok tabi son kızım erkek olsun çok istedim biz ölürsek 3 tane kız kardeşi olcak başları sikintidayken erkek kardeşi olarak o yetişir istedim sonra 13 haftalik doktora gittim ve doktor bana kızım dowsendromlu olduğunu kafasının büyük olduğunu daha neler neler dede gebeliği sonlandırma biliriz dedi hayır dedim sonra kendimi suçladı ben çok istedim oğlum olsun Rabbım ɓeni böyle imtihan ediyor diye sonra kız olduğunu öğrendik ve şükürler olsun ki kızım doğdu çok sağlıklı ama o 9 ay bana zehir oldu Rabbım beni imtihan etti ağlayarak ellerimi açıp  Rabbım tek sağlıklı olsun bebeğim kız olsun diye dua ettim çok gecelerim var ne isterseniz isteyin hayırlı olanı isteyin 

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 201 göst.
0 oy
15 cevap 662 göst.
22 Ağustos 2021 Diğer kategorisinde Asafin annesii (182 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 100 göst.
24 Şubat 2022 Diğer kategorisinde Htcmrkc (70 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 95 göst.
24 Şubat 2022 Diğer kategorisinde Htcmrkc (70 puan) tarafından soruldu

411,008 soru

12,369,239 cevap

42,255 kullanıcı

Kategoriler

...