0 oy
781 göst.
Aile kategorisinde (1,387 puan) tarafından
Kızlar ben 14 haftalık hamileym ve meme kanseri olduğumu öğrendim.  5 ay önce çıkmıştı. Maalesef çok oyalandm.  Doktor  bana tedavi sürecin yavaşlar ve bebek illa ki ilaçtan etkilenir bebeği aldırman senin açından daha iyi dedi. Maalesef başka yerlere sicrama ihtimali de var ve bakamıyorlar mr la tomografi ile. Eşim kaynanamgil aldiralm diyor. Engelli dogdu hadi diyor. Bize biseu olsa o ne olacak diyor. Ama inanın içimden asla aldirmak gelmiyor. Sanki o bana şifa olacak.. doğacak sapa sağlam olacak. B3nde bu hastalığı yenecegm.. oyle geliyor bana. İnanın o kadar zor ki bu kararı vermek. Ben o cana nasl kiyaym.. :(

30 Cevaplar

0 oy
(4,442 puan) tarafından

Bak cnm  bu sekil olabilir 

image

-Reklam-
0 oy
(10,471 puan) tarafından
Annem anti depresan kullanıyordu hamile kalmış doktor kullandığı ilaçları görünce şok oldu aldirmazsan sakat doğar dedi babam o zaman hocasına sormuştu aldiranilirsin demişlerdi belki o zamanın cahilligiydi o da bilemem annem aldırdı üstüne bi daha hamile kaldı şuan kardeşim 18 yaşında 
0 oy
tarafından
Yani Allah şifa versin bebekte 3 aylık olmuş bile çok zor bir durum 
0 oy
(993 puan) tarafından
Büyük konusmayayim ben 14 haftalıkken kanser olduğunu öğrenseydim çocuk doğana kadar tek ilaç bile almazdım şuan beş yaşında çocuğum var bana deseler çocuğunun yaşaması için kalbini sök ver bir an bile tereddüt etmeden söküp verirdim evet kanser kötü bir hastalık ama diyelim tedavi oldun yüzde yüz geçecek diye de bir durum yok çocuğun hayatını da söndürmek doğru değil o da bir canlı ben yaşamak için başka bir canlının ölmesine asla müsade etmem tedavi olup da engelli kalmasına keşke annem beni dogurmasaydi engelli olacağıma olseydim de dedirtmem 
tarafından
Ya kanser çocuğa zarar verir se
(993 puan) tarafından
Vermez canım  burda anne hayatı söz konusu cocuga ilaç vb şeyler kullanılmazsa hiçbir şey olmaz bence kanser birinci evreyse özellikle gebeliğin bitmesi beklenmeli bazıları 4. Evrede bile yenebiliyor bu hastalığı ilk iki evrede erken müdahale söz konusu zaten çocuğun hayatı için ben tedavi olmazdım en azından kuvezde kalabileceği gelişim dönemine kadar beklenebilir öldürmekten iyidir ben çocuğumu aldirsam ömür boyu vicdan azabı çekerdim ha kanserden olmuşum ha vicdan azabıyla yaşamışım aynı şey
0 oy
tarafından
Sözün bittiği yerdeyiz Rabbim yar ve yardımcın olsun senin için sadece çok dua edeceğim 
0 oy
(1,567 puan) tarafından
Geçen ay kontrole gittiğimde içerde sizin gibi 16 haftalık Hamile bir kadın vardı. Hem onkoloji hem kadın doğum alınmasını önerdi. Suni sancı ile doğum başladı. O bir melek. Siz keyfi bir durum için bunu yapmıyorsunuz sonuçta. Ben de defalarca düşündüm o gün ben olsam ne yapardım diye. Daha fazla zaman kaybetmeyin bence bir an önce tedaviye başlayın. Allah yardımcınız olsun 
0 oy
(2,636 puan) tarafından
Bebegin varligi sağlığını tehlikeye atmıyorsa aldırmak cinayet olur. Engelli insanlar can değil mi ? Daha bebekken yok etmek canilik değil mi? Ki engelli olup olmayacagi bile belli değil yani. 
0 oy
(20,207 puan) tarafından
Dünyanın en zor kararı Allah yardımcın olsun şifa versin :(
0 oy
(697 puan) tarafından
Allah yardımcın olsun canım cok zor bi durum bende şuan hamileyim böyle bişey olsa nasıl karar verirdim hiç bilmiyorum Allah yaşatmasın kimseye ne aldır diyebilirim ne aldırma ben kandimde bile ne yapardım bilmiyorum  inşaallah senin için en güzel ve doğru kararı verirsin başka doktorlarada görünsen hepsi aynı şeyimi söyler yada doğumdan sonraya kalma ihtimali hiçmi olmaz inşallah bir çözümü vardır Rabbim dermansız dert vermesin 
0 oy
(7,442 puan) tarafından
Zor bir seçim ama ben önce kendimi düşünürdüm çünkü geride bir çocuğum var onun için iyi olmam lazım derim. 

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 83 göst.
9 Aralık 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Sebebine (408 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 170 göst.
8 Kasım 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Birkucukbebis (199 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 243 göst.
24 Ağustos 2024 Diğer kategorisinde 2801 (598 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 93 göst.
12 Ağustos 2024 Diğer kategorisinde BirAnne93 (557 puan) tarafından soruldu

403,644 soru

12,093,283 cevap

36,386 kullanıcı

...