0 oy
780 göst.
Aile kategorisinde (1,387 puan) tarafından
Kızlar ben 14 haftalık hamileym ve meme kanseri olduğumu öğrendim.  5 ay önce çıkmıştı. Maalesef çok oyalandm.  Doktor  bana tedavi sürecin yavaşlar ve bebek illa ki ilaçtan etkilenir bebeği aldırman senin açından daha iyi dedi. Maalesef başka yerlere sicrama ihtimali de var ve bakamıyorlar mr la tomografi ile. Eşim kaynanamgil aldiralm diyor. Engelli dogdu hadi diyor. Bize biseu olsa o ne olacak diyor. Ama inanın içimden asla aldirmak gelmiyor. Sanki o bana şifa olacak.. doğacak sapa sağlam olacak. B3nde bu hastalığı yenecegm.. oyle geliyor bana. İnanın o kadar zor ki bu kararı vermek. Ben o cana nasl kiyaym.. :(

30 Cevaplar

+4 oy
(3,061 puan) tarafından
Allah feraha çıkarsın başa gelmeden ben şöyle yaparım demek kolay Wllah yardım etsin 
-Reklam-
+2 oy
(1,298 puan) tarafından
Çok zor bir seçim senin için bekara karı boşamak kolay olurmuş derler bence duygusal değil de mantıklı düşünmen gerekiyor psikoloğa git derim 
+1 oy
(711 puan) tarafından
Hassas bir konu canm bir hocaya danış Rabbim sağlığıma akvusmayi nasip etsin insAllah
+1 oy
(4 puan) tarafından
Rabbim sana ve tüm hastalara şifa versin 

Benim annem beyin tümörüne yakalandı 

Aynı zamanda bisuru antidepresan kulllndi 

Soba kurdu odun kırdı taşıdı 

Kadın hastalıklarından rahatsızdi bı sürü ilaç orda da kullandı 

Mide ağrısıyla bı gitti 8 aylık hamile olduğunu öğrendi  

Doktorlar şok oldular şaşırdılar nasıl anlamadin  

Bebek sağlıksız doğar vs vs bisuru şey söylediler 

Sonrasında da erknw dogumla doğuma alındı acil 

Ve kardeşim sapasağlam dünyaya geldi hastalıksız 

şuan 10 yaşında 

Tam açıklamasıni yapamıyorum şuan ama aklımda kalan kısımla şöyle 

Hamilelikte oluşan salgılanan süt beyindeki tümörü kemikleştirmis 

Bı sure annem şifa buldu gebeliği sayesinde 

Geçen sene ise meme kanseri olduğunu öğrendi ve maalesef 3. Evrwdeyken öğrendi  

Önünde uzun bı tedavi var canım benim 

Kemoterapi radyoterapi 

Işın tedavisi annemin ciğere yakın bölgesinde de vardı maalesef alındı bı göğsü 

Şuan kolunu fazla kullanamıyor 

Sana aldır veya aldırma diyemem 

Ama Allah diledimi doktor ne demiş boş

Rabbim seni ve bebeğini korusun inşallah ❤️
(335 puan) tarafından
Oy maşallah ne güzel bir hikaye.... Ama herkes bu kadar şanslı olmayabilir..;(((
(4 puan) tarafından
Tabiki öyle ama umutsuzluğa kapılıp kötü düşünüp kötüyü çekmeye de gerek yok değil mi
Güzel şeyler de oluyor
0 oy
tarafından
Aldir veya aldırma diyemm çok ağır bir imtihan Rabbim kimseye göstermesin. Sana da Çok geçmiş olsun canım Allah şifa versin inşallah tez vakitte sağlığına kavuşursun 
0 oy
tarafından
Aslında moral olarak gebelik seni motive eder lâkin sonlanririrsan psikolojik olarak kendini kötü hissedersin şahsen ben de sonlandiramazdım 
0 oy
(600 puan) tarafından
Çok zor ama gün geçtikçe büyüyor hızlı karar vermen lazım Rabbim safi ismiyle şifa versin 
0 oy
tarafından
Kızım için down sendromlu kalbinde bağırsağında parlaklık var dediler. Kesinlikle aldırmam dedim, ama ben saglikliydim. Kızım hasta olabilirdi çünkü başında ben vardım her zaman. Ağır ilaçlar kullanacaksın bitkin olduğun zamanlar olacak .Herşeyi ince dusunmen lazım canım Allah korusun sana birşey olsa engelli birine kimse annesi gibi bakmaz. Linç yiyeceğim belki ama bende eşin ve kaynanan gibi düşünüyorum.

Hakkında hayırlısı olsun.
0 oy
(995 puan) tarafından
Burda hickimse aldır veya aldirma demez canım kendin için bebeğin için iyi olanı sağlıklı olanı sen bilirsin Allah yar ve yardımcın olsun 
0 oy
tarafından

Aşkım dinde sağlık konusu olunca hiç bir günahı yok.  Belki linç yerim ama en sağlıklısı aldırmak  :(

Bir çocuk annesiz yapamaz ya , ya işler daha da kötüye giderse 

(2,636 puan) tarafından
Annenin hayati bebek sebebiyle tehlike altında olduğu zaman için geçerli o canım
tarafından
Annenin hayatı değil mi zaten ? Ben mi yanlış okudum
(2,636 puan) tarafından
Bebek sebebiyle değil kanseri sebebiyle
tarafından
He tamam şimdi anladım annenin ilaç kullanması sebebiyle bebek sakat doğabilir .
Benim kızıma %99 engelli doğacak denildi sapa sağlam sağlıklı bir kız çocuğu doğurdum ben  :D
(2,636 puan) tarafından
Böyle olayları o kadar çok duyuyorum ki aldirdimtan sonra test yaptırıp tamamen sağlıklı olduğunu öğrenenler falan.. kürtaj cinayettir destekleyenler olayın ciddiyetinin farkına varamiyor bence Allah korusun
0 oy
(41 puan) tarafından
Oyy csnim benim ya Rabbim sana şifa versin inşallah bebeğin içinde gönlünden kalbinden ne geçiyorsa onu yap evlat gene olur Allhin izniyle sağlığına kavus Rabbim inşallah gene nasip eder şuan ne desem bilemiyorum saşdim kaldım Allhim yardim etsin
0 oy
(5,471 puan) tarafından
Kuzum bak seni kırmak incitmek istemem ama gebelik için keşke sonuçların çıkmasını bekleseydin. Gerçi korunurken olmuştur orası ayrı ama neyse bir önceki postunda da söyledim. Ben eşin ve kaynananla aynı fikirdeyim. Bir de büyük kızın var. Sana birşey olursa o çocuklar anasız ne olacak? Bence kendine odaklanmalı hemen iyileşmeye bakmalısın. Ama senin kararın tabi
0 oy
(335 puan) tarafından
Canım öncelikle çok ağıd imtihan gerçekten rabbim ferahlatsın seni bize aldır aldırma demek çok kolay ama yaşayan sensin ...  Eğer hayatın tehlikeye giriyorsa aldırmam gerekir diye biliyorum dinen de böyle olabilir, çünkü bebek doğdu diyelim anne yok o zaman ne olacak.... Ama şuan hamilelik hormonlarının etkisindesin zaten başlı başına sarsılıyırsun hormonların da bebeğine aşık ediyor seni yerinde olsam ben de aldırmak istemezdim sanki dünyanın sonu gibi, ama sanki bu tehlikeli olacak gibime geldi benim. Bence psikolojik destek almalısın terapi, zaten eğer aldıracaksan kesin. Bunların geçici olduğunu düşün rabbim feraha çıkarsın...
0 oy
(3,199 puan) tarafından
Canım benim senin için çok üzgünüz ama

Sürekli aynı şeyi bize sorma

Kimse burda aldır yada aldırma demez diyemez gülüm

En doğru kararı sen verir sin

Ama şöyle birşey var

O çocuk doğduktan sonra

Anne beni niye doğurdun bak sakatım 

Keşke doğurmasaydin derse onuda düşün

Birde Rabb'im sana bir can vermiş kıyar mısın 

Bu kararı sen düşün bitanem
0 oy
(298 puan) tarafından
Allah'ım sana şifa versinnnn zor bir karar bişey diyemeyecem Allah'ım seni bu hastalıktan kurtarsın dağ salim çocuğunu kucağına al kimselere vermesin bu hastalığı Rabbim
0 oy
(788 puan) tarafından
Rabbim sana şifa versin yaşamadık bilmiyoruz ama çok zor bir karar. Bana sorarsan aldırma dediğin gibi o sana şifa olur belki sen aldirinca o üzüntü ile daha da ileriye hastalığın ama bebeğin sana Umut olur Allah'ın izniyle
0 oy
(902 puan) tarafından
Geçmiş olsun zor bir süreç. Şifa diliyorum size. 

Kardeşimde meme ca tedavisi gördü şükür iyileşti. Kardeşimle aynı dönem tanı alan ve hamile olan biri vardı bebeği almadılar ve doğurdu diye biliyorum. Instagram'da var ama ben takip etmedim sayfayı Bilmiyorum. Bu arada herkesin tedavisi farklı sizin nasıl olur en iyi doktorunuz bilir. Ayrıca sormak istiyorum neden tedaviyi geciktirdin. Bu hastalık öyle öğrendim bekleyim hastalığı değil ki
(1,387 puan) tarafından
Ben 3 ay ozele gittim. Beni onlar oyaladi. Doktor ilk şüphe etti sonra biyopsi için Beni hep oyaladi. En son devlete gittm biyopsi yaptı oda eksik cikmis kayseri ye gönderdi. Bebek olduğu için kemoterapi yapamadılar. Şimdi de bana risklerini anlattilar. Aldır oyle başlayacağız tedavi ye diyolar
(902 puan) tarafından
Anladım canım, çok geçmiş olsun. Zor bir durum, anladığım kadarıyla başka şehirdesin, Kayseri gibi büyük bir şehire sen git istersen doktor araştır bul zor bir süreç Allah yardımcın olsun
0 oy
(439 puan) tarafından
Bebegin sağlıklı olsa bile ya sen sağlığını kaybedersen Allah korusun annesiz kalırsa? Önce kendi sağlığını düşün ki çocuklarına yetebilesin. Çok zor bir karar aldır aldırma diyemez kimse ama önce kendi sağlığını düşünmen lazım çünkü sana muhtaç bir bebek olacak doğduğunda. Allah yardımcın olsun
0 oy
(4,439 puan) tarafından
Cnm memendeki kitlede  büyüme varmi yoksa takip altında olman lazım  bu sekil olup doğuran çok kişi var Sadece takip altına alıyorlar sonra tedavi  uyguluyorlar hatta  haberlerde gordum meme kanseri olup bebeğini doğuran biri vardı istersen bir arastir 
0 oy
(9,109 puan) tarafından
Doktorlar ne diyor.. aldır mi diyor..çok zor bir durum gerçekten Allah yardımcın olsun :(

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 83 göst.
9 Aralık 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Sebebine (408 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 169 göst.
8 Kasım 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Birkucukbebis (199 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 242 göst.
24 Ağustos 2024 Diğer kategorisinde 2801 (598 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 92 göst.
12 Ağustos 2024 Diğer kategorisinde BirAnne93 (557 puan) tarafından soruldu

403,626 soru

12,092,856 cevap

36,386 kullanıcı

...