0 oy
414 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (24 puan) tarafından
Sözlükte “cömert olmak, iyi, ahlâklı, asil ve değerli olmak” anlamındaki kerem (kerâmet) kökünden sıfat olan kerîm “yaratılıştan cömert olan, insanın şerefiyle bağdaşmayan her türlü şeyden arınmış bulunan” demektir. Kerem kavramı Allah'a nisbet edildiğinde “lutuf ve ihsanda bulunma” mânası ağır basar.

Uraz : cesaret sağlamlık şans şeref yiğit demekmiş ❤️

14 Cevaplar

0 oy
tarafından
Anlamları hos da uymamış canım ya
tarafından
İki isim koyarken ikisininde sessiz harfle bitince uyum olmuyor biri sesli birinsessiz ile bitse olur
(24 puan) tarafından
Ağızdan çıkışı kolay bana uygun geldi soylerien dili yormuyor gibi
tarafından
Sen sevdiysen sorun yok bebis senin ;)
(24 puan) tarafından
Yinede fikir almak etraftan güzel mesajin için teşekkür ederim ❤️
tarafından
Rica ederim sağlıkla kucağına alırsın inşallah
(24 puan) tarafından
Aminn insllh:)))
-Reklam-
0 oy
(2,537 puan) tarafından
Aziz Uras koy baharda oğlunun ismi hoşuma gitti nedense:)
(24 puan) tarafından
Aziz adini çok sevmiyorum Kerem Uraz ayrı ayrida kullana bilir birliktede ağızdan çıkması kolay sanki değil mi
(2,537 puan) tarafından
İkisi bir olmamış canim ya kerem koy yada Uras tek olsun bence
0 oy
(621 puan) tarafından
Kerem ismini çok beğeniyorum güzel isim
(24 puan) tarafından
Teşekkür ederim:)
0 oy
(2,414 puan) tarafından
İkisi de tek başına çok güzel isimler ama uymamış 
0 oy
(678 puan) tarafından
ablam kerem aras koydu bence çok daha uyumlu urazla olmuyor kerem
(24 puan) tarafından
Aras kaybettigim bebeğimin adı
0 oy
(10,368 puan) tarafından
Neden 2 ikisim tek kerem çok daha güzel kardeşimin adı ve kesinlikle ismi karakterinie yansitiyo aşırı cömert biri bir o kdrda ahlâklı 
(24 puan) tarafından
Tek tek de kullana bilir ismi kendi tercihi olsun ilerde ama ismini yansıtması çok hoşuma gitti :))
(10,368 puan) tarafından
Bizim kerem aynı isminin anlamı gibi karakteri:)26 yaşında bu arada:))
(24 puan) tarafından
Allah sağlıklı ömürler versin bebegimede saglimli hayırlı kolay hayatı olsun insllh
(10,368 puan) tarafından
Amin canım amin
0 oy
tarafından
Uraz hiç hoş gelmiyor kulağa kerem bile tek başına guzel bence 
0 oy
(7,528 puan) tarafından
Uraz değilde uras daha güzel bence ya uraz kaba söylenişi gibi 
0 oy
(59 puan) tarafından
Ikiside güzel isim ama uyumlu değiller birlikte kullanırken ağız alışkanlığı yapmayabilir keremin yanına ali çok yakıştırıyorum kerem ali hayırlısı olsun simdiden:)
(24 puan) tarafından
Kerem Uraz dilden çıkışı kolay geliyor sanki Ali sulalede çok var ondan düşündüm Ali adinida ama ailede olmayan isim istiyorum
0 oy
(1,088 puan) tarafından
Size hoş geldiyse koyun cnm kimseyi dinleme ...Sana güzel gelmesi önemli bnce 
(1,088 puan) tarafından
Aynen ben kızıma Umay ismi çok istedim oğlum anne Umay ada koyalım dedi ..herkes bişey dedi hatta rencide ettiler ama kimseyi dinlemedik koyduk İyikide koymusuz ..
(24 puan) tarafından
Ne güzel kendi kararini verip uygulaya bilen insanlara hayranım❤️
(1,088 puan) tarafından
Sende öyle ol cnm
(24 puan) tarafından
Bende koyucam insllh sağlıkla gelsin;)
(1,088 puan) tarafından
İnsalah cnm
0 oy
(3,595 puan) tarafından
Bence uymuş hoşuna gittiyse koy canım pişmanlık duymamaktan iyidir
(24 puan) tarafından
Bana uymuş gibi ve dile kolay geldi tek tekte kullana bilirin hosuma gitti
0 oy
(17 puan) tarafından
Benim oğlumun adı Uraz kerem 1.5 yaşında ben çok seviyorum adını ☺️
(24 puan) tarafından
Yaaa çok güzel ❤️❤️adıyla güzelliklerle saglimla yaşasın insllh peki bebeğinizin karekteri nasıl uysal mi ne bilim sevecen mi inatci mi nasıl bir bebek merwk ettim:)
(17 puan) tarafından
Aşırı hareketli ama aşırı yani benim ikinci oğlum ama ilki çocuk bile değişmiş yanında öyle söylüyüm ve o kadar inatçı ki her istediğini bir şekilde yaptırıyor gece yarısı bile aklına ne gelirse yapıyoruz akrep burcu o yüzden çok fazla kıskanç benim yanıma kimseyi yaklaştırmıyor abisi babası dahil ama o kadar sevimli o kadar iş bile aşırı zeki bir çocuk bir kere duyması görmesi yeterli
(17 puan) tarafından
İnşallah hepimizin bebeği sağlıklı sıhhatli güzel ömür sürsün :)
0 oy
(309 puan) tarafından
Merhaba.

Öncelikle Allah sağlıkla kucağınıza almayı ve keyifle büyütmeyi nasip etsin. Ama bu iki isim verme çabası çocuklara yük olmaktan başka şey değil. Çok eski zamanlarda soyadı yokken baba isimleri de eklenirmiş çocukların adının yanına ki ayırt edilebilsin. Ama artık buna gerek yok. Sınavlarda kodlama yaparken uzuun uzuun uğraşacak. Siz iki ismini de uzuun uzuun kullanacaksınız her defasında ki ismini kabullensin. Birini seçip onu söylerseniz bu sefer topluma karıştığında diğer ismiyle hitap edildiğinde kimlik karmaşası yaşıyorlar. Ve zaten birini kullanacaksanız ikinciyi de koymaya ne gerek var? Bunlar ve benzeri olmak üzere birçok sebep de bulunur iki ismin gerekli olmadığına dair. Tabii yine kendi tercihiniz ama bir öğretmen olarak gözlerimi paylaşmak istedim. 
0 oy
(299 puan) tarafından
Uraz ismini ben beğenmiyorum tabiki herkeisn kendi gorusudur o ayrı mesela ama keremle hiç uymamış kusura bakmayın Ali Kerem ahmet kerem bile daha uyumlu gibi örnek ama kerem Uraz değil sadece kimlikde yazıp söylerken iki isim soylenmezse birşey olmazda ikisi bir zor 
tarafından
Eski post :D
(4,439 puan) tarafından
Gülüm cocuk dogdu dogduuu  :)))
(299 puan) tarafından
ahhh ben

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 194 göst.
12 Nisan 2024 Aile & Aşk kategorisinde Slvr2446 (24 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 106 göst.
2 Eylül 2021 Aile & Aşk kategorisinde mooooooookmmmmm (38 puan) tarafından soruldu
+1 oy
14 cevap 585 göst.
8 Mayıs 2024 Aile & Aşk kategorisinde Susambebek (153 puan) tarafından soruldu
0 oy
15 cevap 239 göst.
4 Şubat 2022 Diğer kategorisinde nevinnzn (122 puan) tarafından soruldu

413,805 soru

12,455,875 cevap

46,477 kullanıcı

Kategoriler

...