0 oy
43 göst.
Diğer kategorisinde (650 puan) tarafından

Tecrubeli anneler bir bakar misiniz :)

Benim minnosum 72 gunluk 2.5 aylik yani ve kolik bir bebek. Kolik bebek annelerinin beni anlayacagini uymuyorum. Bundan 2 gun öncesine kadar minnosu uyutmak icin kirk takla atiyorduk onceden yapmam dedigim ayakta sallamayi bile denedim acikcasi sadece 1 kere ise yaradi. Etrafi kesfetmeye gulmeye vs basladik. 2 3 gundur ise cok daha garip bir durum var. Gunduz 7 de uyaniyor alt alma beslenme biraz oyun vs 8 gibi uyutmaya basliyorum acikcasi emerek uyuyor cunku gaz sancilari ile ancak boyle basa cikabildik ve 8.30 gibi uyuyor. 11 civari uyaniyor. Sonrasinda aksama kadar uyumuyor. Sanki uyursa birsey kaciracakmis gibi. Surekli emme pesinde (bunuda surdan anladim mesela esim aliyor kolunu omzunu emmeye calisiyor yada baskasi alsin onuda emmeye calisiyor eli hep agizda hele kendi elini oyle boyle emmiyor) ama onuda ortalama 5 dk emiyor sonra agzini cekiyor kafasini salliyor vs. Sonra 16.30 17 gibi artik uykusuzluktan aglamaya basliyor zar zor uyutuyorum. Sonra 19 20 gibi uyaniyor 1 saat sonra tekrsr uyuyor 3 yads 4 e kadar sonra iste 7 civari uyaniyor. Ama gun icerisinde surekli uyku halinde uyumak istiyor ama asla uyutamiyorum. Doktorumuza sordum total uyuma suresi norml ve kilo alimida iyi diye olabilir dedi.

Ama ben tedirginim ayrica gun icerisinde genellikle uykulu hani gozu acik uyuyor bile diyebilirim. Cunku atiyorum ilgisini cekmek icin oyuncak salliyorum irkiliyor boyle mayisik bir hal icinde. 

Biraz arastirdim uyku gerilemesi olabilir diye dusundum.  Cunku gun icinde dogru duzgun emmek istemiyor ve ac oldugu icinde uyuyamiyor diye dusunuyorum. Sutum yeterli derecede fazla. Ha sutumun kalitesi dusuk olabilir dedim diyetimide ona gore degistirdik. Diyeti kilo vermek icin degil kolik oldugu icin sut ve sut urunleri iceren hicbirsey tuketmiyorum kolik oldugu icin. 

Bu arada 37. Haftada dogdu. 4 ay da bir gerileme varmis bu o olamaz degilmi? Yada ben bebegimi uyutmayimi beceremiyorum? Emerek uyumasina bile raziyim. Bilgisi olan yada bu durum hakkinda yardimci olabilecek var mi?

2 Cevaplar

0 oy
(1,056 puan) tarafından

Çok uzun yazmışsın hepsini okumadım ama düzene girmesi biraz sürüyor cnm ...bnmde 3 buçuk aylık hala duzen yok ..bide yakında dış sıkıntısı başlayacak..tahmini sütten kesince rahatlayacagiz :D

(650 puan) tarafından
Ya evet uzun oldu kusura bakmayin yeni anneyim ve danisabilecegim bi annem yok kayinvalidemde olur oyle deyip duruyor herseye beni rahatlatmiyor acikcasi da duzeninden degilde sagligi icin endiseliyim birde normalde gulen eden cocugum surekli boyle bi mayisik
-Reklam-
0 oy
(733 puan) tarafından

Bebek daha çok küçük, emme refleksi var normal bu durum babasının kolunu falan emer yani sorun yok. Ağlayıp uyumadığı zaman biz bebeğimizi arabayla gezmeye götürüyorduk o şekilde uyuyordu halen öyle 5 aylık :) ve benim bebemde memede uyumaya alıştı bu nasıl geçer bilmiyorum :D

Büyüdükçe uykusu biraz daha düzelir 

(650 puan) tarafından
Araba konusunda ufak bir sorun oldu onu bu hafta cozecegim acikcasi disari cikamiyordum cunku kolik oldugubicin surekli bagiris cagiris oluyordu isin garibi 4 kdr falan aglamiyorda :)

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 71 göst.
21 Ekim 2022 Diğer kategorisinde nurdandde (239 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 109 göst.
1 Haziran 2021 Aile kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 139 göst.
2 Mart 2021 Aile kategorisinde Cemile tontil (39 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 88 göst.
5 Haziran 2021 Aile kategorisinde Anneyimben1 (5 puan) tarafından soruldu

384,763 soru

11,509,167 cevap

35,167 kullanıcı

...