0 oy
171 göst.
Diğer kategorisinde (109 puan) tarafından
Kızlar 2 senelik evliyim.esimle coksukur severek evlendik ve iyiyiz.hatayliyim.depremde evimiz yikildi daha dört aylık evliydim eşyalarım falan hep enkaz altında kaldı.coksukur bı şekilde çıktım.daha sonra korkuyla boynumda kitle oluştu.risklk bir amiliyat geçirdim .yoğun bakımda yattım vs.sukur ki iyileştim.depremden çıktıktan sonra arabamız marasa gelince dondu.cunku antifriz yoktu.motoru çatladı.evimize birkaç eşya alırız diye biriktirdiğimiz para arabanıza gitti.tayinimiz çıktı.elbistana yerleştik.evime ordan burdan ikinci el eşya dizdim.(Tabak çanak bile sayılı) .ardından hamile kaldım.gebeligim çok sıkıntılı gecti.devamli al basması karabasan halüsinasyonlar.ve deprem korkusuyla yatıp kalkamadım.bu sure. Zarfında kapandım namaza başladım.rahatlama geldi az da olsa.esimle aramızda anlamsız bir soğukluk oldu.birbirimize yaklaşmaz olduk.gebeligin sonuna gelince yüksek tansiyon ve bebekte tesikardiden 37 haftada doğurdum.bebegim yoğun bakımda yattı.sonra çıktı.1 haftalık doğum yapmışım .ev sahibim ben gelecem diye beni sıkıştırıyor çık evden diye.bu süre zarfında bebeğimle bir yakinlik kuramadım.diger postlarimda görürseniz amiliyatim çok sıkıntılı gecri.ve iki hafta yuruyemedim.deprem korkumdan uyuyamıyorum .şuan depremin göbeğinde ev sahibim yüzünden bir aylık çocuğumla 13 katli eve göçmek durumunda kalıyorum.evi tadilat ettiriyoruz.oranin ev sahibi de ilgilenmiyor.insanlar artık büyük ise geliyor küçük işle ilgilenmiyor.esim 16 saat çalışıyor.ev sıkıntısı .benim amiliyat çok zor geçti .yuruyemedim.kizima bakamadım falan derken ,bunalıma girdim.cocuhum hastalandı ve dün yoğun bakımdan çıktık.bir hafta yine yoğun bakımda yattı.kalbi çok hızlı atıyor.tasikardi şu var.ve çocuk kardiyolojisine yönlendirdiler.boyle dağın tepesine çıkıp offffff diye bağırmak istiyorum.isyan değil ,arrkk refaha ve huzura kavuşmak istiyorum.bebegim kolik ve çok yorucu bir çocuk.o kadar ölümlerden döndük .anlamsız bir huzursuzlugumuz var.isimiz gücümüz rast gitmiyo.naazara göze geldiğimizi düşündüm.ve Allah yolunda bir kan akitalim dedim eşime.cunku böyle olmayacak .belimiz dogrulmuyor.paramizin bereketi yok.sagligimizdsn sinaniyoruz.malimizdan sinaniyoruz .sevgimizden sinaniyoruz.eve flan tasinalim edelim işlerimiz aradan çıksın direk kan akitalim dedim .yani bu adak mi oldu.esimde kızım için birkeresinde o doğusunda ona kurban da keseriz demişti laf arası .benim niyetim bu kadar sıkıntıya bu kadar işimizin gücümüzün rast gitmemesine istinaden kan akıtmak.belki düzeltiriz bir rahatlama gelir .bu akide mi oluyor adak mi oluyor şükür mu oluyor ne oluyor bilen yorumlayabilir mi

8 Cevaplar

0 oy
tarafından
Eşinin kızımız doğsun kurban keselm demesi adak oluyir ve tez zamanda yapılmasında fayda var diye biliyorum 
(109 puan) tarafından
Ya aslında kızımız doğsun kurban keselim demedi.tam hatırlamıyorum da bi sohbet arası kurban muhabbeti geçti ama niyet kurulmamisti.simdi biz kan akitacaz ama adak mi oluyor ne oluyor.benim bildiğim adak biseye niyet edersin olursa kurban kesersin
tarafından
Evet sadaka olabilir sizinki bilmiyorum yanlış yonlendirmeyim bilen birisi çıkar yada fetva hattını ara sor
tarafından
Evet adak oluyor,akika farkli
-Reklam-
0 oy
tarafından
Akika kurbanı çocuk doğduktan sonra kesilen kurban adakta mesrla örneğin bu brla başımızdan giderse kurban kesecem demekte adak oluyo. Başınızdan baya olay geçmiş rabbimin imtihanı size Allah kolaylık versin 
0 oy
(574 puan) tarafından
İmkanınız varsa bebeğiniz için mutlaka akika kurbanı kesin. Birçok şey başınıza gelmiş rabbim rahata ulaştırsın. Nazardan kazadan beladan korunmak için kurban kesmeye niyet edin ve adak kurbanı kesin. Adak kurbanını kendiniz yememek şartıyla dağıtın inşaAllah 
0 oy
(6,941 puan) tarafından
Akika kurbanı çocuk için kesilir doğduktan sonra ergenliğe kadar müddeti var 

Eşin eğer sağlıkla doğarsa kurban keselim dediyse bu adak olur bunu ne kadar çabuk yerine getirirsen o kadar iyi 

Belaları savmak içinse sadaka olarak keseceksiniz 
0 oy
(37 puan) tarafından
Eğer bebeğimiz sagsalim hastaneden çıkarsa kurban kesicem deseydi adak olurdu. Akika ise her bebeğe kesilen bir kurban dr.  Erkeğe 2 kıza 1 kesilir 
0 oy
(150 puan) tarafından
Canım benim Sen neyin niyet ettin ki Akika kurban çocuk için kesilen kurbandır Adak kurbanı ise neye niyet edersen ve o niyetin yerine gelirse keseceğin adaktır
0 oy
(5,751 puan) tarafından
Adak adamissiniz canım.Aslinda adak adamak doğru değilmiş.Zaten birde o bebeğin akikasi var 7 yaşını geçmeden kesmeniz gerekiyor.Tabiki durumunuz müsaitse.Kiz çocuğuna 1 erkek çocuğuna 2 akıka kurbanı kesilir.
0 oy
(3,575 puan) tarafından
Anladığım ve hissettiğim kadarıyla şükür kurbanı veya belalar musibetleri defetmek, allah yolunda malımdan harcayarak şükrümü göstermek istiyorum babında bi kurban. 

Her şey için çok geçmiş olsun. Rabbim sağlık huzur versin. 

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 136 göst.
4 gün önce Diğer kategorisinde noluyokk (301 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 129 göst.
1 Kasım 2024 Diğer kategorisinde EmreYaren (926 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 91 göst.
27 Eylül 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 365 göst.