+1 oy
232 göst.
Diğer kategorisinde tarafından

Namaz kılmakta zorlanıyorum çalışıyordum ve sadece sabah namazlarımı kılıyordum işi bıraktım ve evdeyim içimden kalkıp kılmak gelmiyor birtek beni mi böyleyim bu duyguyu nasıl yenebilirim :'(

5 Cevaplar

+1 oy
(91 puan) tarafından
Bende ayni sabah namazina uyanıyorum hamilelikten dolayı uykum o kadar ağırki anlatsmsm diğerlerini kilmayw çalışıyorum çoğu zaman sadece farzını kılıyorum kılarken sürekli başka şeyler düşünüyorum Rabbim namaz aşkı versin kildiklarimizi dualarımızı kabul eylesin 
tarafından
Amiin amiin hamileyken hep kıldım ama bu sene psikolojik olarak çok degisik hissediyorum hayatın boş ve gereksiz oluşu aklımdan çıkmıyor çok şükür herseyimiz var ama tat vermiyor bu duygulardan kurtulmak istiyorum videolar izliyorum dualar ediyorum ama olmuyor
(91 puan) tarafından
Bende ayni yapiyorum ölümden sonra hesaba çekilince ne diyeceğim diye düşünüyorum   kılıyorum sonra yine aynı
-Reklam-
0 oy
(135,674 puan) tarafından
namazdan once kirmizi uzum sirkesi sur uzerine eline kolonya doker gibi dok kokla zorlabmazsin
tarafından
İlk defa duydum bunu
tarafından
Namazda kokar ama
tarafından
Koksun nolcak ki
tarafından
Sirke kokusu malum ağır oluyor ya
(135,674 puan) tarafından
sirke sifadir koksa nolcak
0 oy
(29 puan) tarafından
   Bir zaman sinnen, cismen, rütbeten büyük bir adam bana dedi: "Namaz iyidir.

Fakat her gün her gün beşer defa kılmak çoktur.

Bitmediğinden usanç veriyor."

O zâtın o sözünden hayli zaman geçtikten sonra, nefsimi dinledim.

İşittim ki, aynı sözleri söylüyor ve ona baktım gördüm ki; tenbellik kulağıyla şeytandan aynı dersi alıyor.

O vakit anladım: O zât o sözü, bütün nüfus-u emmarenin namına söylemiş gibidir veya söylettirilmiştir.

O zaman ben dahi dedim: "Madem nefsim emmaredir.

Nefsini ıslah etmeyen, başkasını ıslah edemez.

Öyle ise, nefsimden başlarım."

Dedim: Ey nefis!

Cehl-i mürekkeb içinde, tenbellik döşeğinde, gaflet uykusunda söylediğin şu söze mukabil "BEŞ İKAZ"ı benden işit.

BİRİNCİ İKAZ: 

Ey bedbaht nefsim!

Acaba ömrün ebedî midir!

Hiç kat'î senedin var mı ki, gelecek seneye belki yarına kadar kalacaksın?

Sana usanç veren, tevehhüm-ü ebediyettir.

Keyf için, ebedî dünyada kalacak gibi nazlanıyorsun.

Eğer anlasa idin ki, ömrün azdır hem faidesiz gidiyor.

Elbette onun yirmidörtten birisini, hakikî bir hayat-ı ebediyenin saadetine medar olacak bir güzel ve hoş ve rahat ve rahmet bir hizmete sarfetmek; usanmak şöyle dursun, belki ciddî bir iştiyak ve hoş bir zevki tahrike sebeb olur.

Sözler - 269
0 oy
(29 puan) tarafından
Ben istifade etmiştim belki sızede faydası olur diye paylaştım. Devamında 2.3.4.5. İkaz larda var
0 oy
tarafından
Bende aynı sekildeyim ama biliyor musun sadece şeytanın bir oyunu. Önce içine kılma isteği aşırı gelir. Hah tamam ya artık başladım bırakmam dersin Allah'a çok baglanirsin sonra birden normal hal alır namaz kılarken monotonlasip hiç bir şey hissetmeden kılıp zamanla bırakıyorsun. Sonra yine sikiliyoraun kilamiyoraun zaman geciyor yine içine doğuyor ama öncekinden az böyle böyle şeytan tam kökten koparıyor en sonunda. Zihinsel bir oyun. Hem seni Allah'a yaklaştırıp aslından seni daha çok uzaklaştırıyor. Bunun önüne geçmek aslında hepimizin bildiği gibi ilim. İlmin artarsa ve bunu uygularsan zaten nefsinide idare edersen Rabbimin izniyle halledersin ama unutma şeytan seninle oyun oynuyor şu an....

Bu konuşmayı yapıp kendimde de keşke uygulasam şu an adetim inşallah kilacagim :/
tarafından
Ne güzel bunları hergün söylüyorum kendime ama eyleme gecirmekte sıkıntı var :)

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 67 göst.
0 oy
3 cevap 76 göst.
0 oy
2 cevap 99 göst.
12 Haziran 2023 Aile & Aşk kategorisinde Sulemhmt (771 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 328 göst.
22 Mart 2023 Diğer kategorisinde Sila_eymen (322 puan) tarafından soruldu

411,423 soru