0 oy
1,276 göst.
Diğer kategorisinde (3,072 puan) tarafından
8 yıldır evliym 5 yıl.snra.zorla çocuğum oldu bende pamuklara.sariyorm.uyandiginda çorapsız hirkasiz asla almam kucağıma yemesine içmesine gözüm gbi bakiyorm siz sobalı ve pis bacali altı üstü boş olupta isinaman milyontane derdi olan evde yasasaydiniz.ne yapardınız çıldıriyorm yeminle , abartısız kışın ger gunu o ana içeri vurdu baca sirkledik.boru her hafta ev mahvoldu çocuklar hep.oksurdu bzide öyle kemiklerinin z.agriyordu artık kış boyu hastanedeydik soba bir yerde yanıyor diğer yerler buz gibi sizin gbi her tarafı aynı ısıda.yasamayiyoruz çok ben cocukalr banyo.sonrasi bile kıyafetlerini isitarafk giydiriyorum eşim bohh la.oynamayo.biliyorsa banada o evi değeri vverecek , soba çekmiyor yanmıyor 8 yıldır aynı pisliği cekiyorm bunnla ilgili milyontane postum.var evin her tarafı eşit ısıda olan evde hasta olunmaz rota da benm.sucum.degil.kpvid de gece su içinde kalkıyorlar.terden insanca okuyun cvp verin 

21 Cevaplar

+6 oy
tarafından

Annem 30 sene sobalı evde kaldı ev demeye şahit ister bi kez de  dogalgazli ev icin bizi soğukta koymadı yada sobayı yakmamazlik yapmadı akşam dayak yedi sabah kalktı sobayı yaktı.... 

Vicdanınla sen basbasa kal ve dusun
(676 puan) tarafından
Hicbirzaman elindekiyle yetinmez insanoğlu çünkü aşkom herzamn daha daha dahada fazlasını ister şükretmesini öğrenmesi gerekiyor bazıları
tarafından
Kendimizden alttakini görmek lazım biz hep üstte bakıyoruz
(676 puan) tarafından
Olurmu insanoğlu eğilmez başını eğmez yoksa tacı düşer
tarafından
Kız benimde evim sobalı evet isi pisliği çok ama yapacak bisey yok çocuklarim için herşey haaa eşime bende zaman zaman sitem ediyorum ama asla isyan boyutuna geçmiyorum ve inatlasmiyorum heleki çocuklarim yağmurlu havada üşücek bende sobayi yakmamazlik yapicam Allah korusun böyle fikirden
tarafından
Amin amin bende tasincam ilk sobayı kurdurdum cocuk var diye 2 gündür gidip yakıyoruz ev ısınsın cocuk var die yani pes
-Reklam-
+4 oy
(122,986 puan) tarafından
evin eskidir olabilir binlerce milyonlarca bacasi cekmeyen catisi akan evler var bu evlerde yasayan onlarca insan  var ne olursa olsun kocanla olan probleminin bedelini cocuklara odetmen insanlik disi bi davranis olmus o gunahsizlarin o meleklerin sucu ne soguk havada kocaya kizip soba yakmamak nedir yaa o cocuklari hasta etmissin vebal bu allah bunun hesabimi sorar sana derdini git kocanla coz cocuklari hasta etmek ne
0 oy
(1,536 puan) tarafından
Kim sana bisey dedi ki ben anlamadım 
(9,160 puan) tarafından
Arkadas sırf kocasına inat sobayı yakmamis yani sobalı evden çıkmak için çocuğu hastalanmış
tarafından
Yok artık ya
(2,546 puan) tarafından
İyide soğuktan hasta olmamislar ki rota olmuslar ne alaka.tamsm sobayı yakmamasi ayrı olay ama rota olmuş
0 oy
(9,160 puan) tarafından
Ama sen sırf inat uğruna SOBAYI yakmadin ne olursa olsun hava soğuksa yakicaksin çocuğun var.
tarafından
Aynen iyi bir şey yapmış gibi anlatması da ayrı mesele
0 oy
(676 puan) tarafından
Söyletme ozaman kardeşim sen buraya herseyi goze alarak post açıyorsun burda herkesin zayıf noktası çocuk anneyiz ya hani sende gidiyorsun milletin bam teline basıyorsun ozaman hiç açma post 
0 oy
(2,583 puan) tarafından
Sen ne diyorsun bacım,kocana sinirlenmişsin sinirini bizden çıkarma git bunları kocana söyle bizene, sen post açtın bizde yorum yaptık eleştiri kabul etmiyorsa post açma burdaki herkes kendi doğrusunu yazıyor 
0 oy
tarafından
Olay ne bilmiyorm sobayı yakmadın hastamı oldu çocukların
(676 puan) tarafından
Aynen öyle
tarafından
Kocası kumar mi ne oynuyo yanlisim varsa düzeltsin arkadaslar. Oda dışardan gelmişler ev buz gibi inat etmiş soba yakmamis küçük bebeği varken.
tarafından
Kiz sende sitede herseydne bi haber dolaşıyorsun;)) kocası dogalgazli ev çıkarsın die 1 hafta soba yakmamis kayni da kızmış çocukları hasta ettin diye dogalgazli eve çıkarsın çok seviyorsa çocukları diyo
(2,583 puan) tarafından
Ya bu sobalı evden çıkmak istiyor, kaynıda gelmiş demiş sen sobayı yakmadın diye hasta oldu çocuklar.buda soğuk ve yağmurlu günde sobayı yapmamış inat olarak
tarafından
Kristal canm ben pek fazla takılmıyorm burada ya ondan bilmiyorm ne yaşanmış ne olmuş :)

Teşekkür ederim kızlar . Yazık çocuklara kendi aralarındaki mesele için çocuklar heba olmuş çok üzüldüm
0 oy
(3,287 puan) tarafından
Soba cekmiyorsa çaresine bakaydiniz ya kuzum bende kendimi bildim bileli sobalı evdeyim 
0 oy
(332 puan) tarafından
tarafından yeniden gösterildi
Sobali evde daha çok hasta olunur o kesin sobayla uğraşmakta çok zor kolay değil bence yine yakmissindir sobayi lafın gelişi yakmadim demissindir diye düşünüyorum kimse bilerek çocuğunu hasta etmez fazla üstüne gelmisler burda
0 oy
(9,676 puan) tarafından

Senin yazdıkların eşin evi değiştirmedigi için sen soba yakmak istemiyorsun 2 çocuk hasta yağmur yağmış ev illa ki soğuktur yanlış telaffuz etmiş olabilirsin ama yazdıkların eleştirilecek boyuttaydi hepimiz anneyiz çocukta hassas noktamız günahını alıyorsak Allah affetsin ama sen yazdiklarini oku bi önce 

0 oy
(6,948 puan) tarafından
Şartların elbette zor ama çocuklarınin suçu günahı ne ? Evin içinde grev mi yapıyorsun bacım.Sen onların annesisin sana muhtaç o çocuklar. Pireye kızıp yorgan yakmışsın.
0 oy
(827 puan) tarafından
Bacım soğuktan rota virüsü kapmaz tabi ki çocuk. Hatta soğuk hasta etmez sıcak hasta eder eyvallah. Ama o soğuk dedikleri çocukları dondurun anlamına gelmiyor. Sen kocana inat olsun diye sobayı yakmazsan tabi ki eleştirirler seni. İyi yapmışsın mı diyeceklerdi sanıyordun?
0 oy
(9,531 puan) tarafından
Bende 10 yıldır evliyim sobalı evde yaşıyorum hayatimda hiç doğalgazli evde yasamadjm e ne yapalım herkes eşit şartlarda yaşamıyor. Yinede sobamizi yakıyoruz:)
0 oy
(6,662 puan) tarafından
Sobalı evde büyüdüm hala daha anneme gidince soba var zorluğu çok mu evet çok ama seninki bal gibi de vicdansızlık yüreğin varsa kocanı cezalandır o masumları değil soğuk yerde heryer aynıda olsa çocuklar hasta olur ha bu arada konteynerde kalıyorum adam akıllı ocağım mutfağım yok yemek yapmasam kızım açmı kalsa ne dersin 
0 oy
(3,294 puan) tarafından
Diğer postunu şimdi okudum kusura bakma ama yada istersen bak 

Evet benim çocuğum sobalı evde değil ama bizler sobalı evde büyüdük ama annem hiç bir zaman kendi kavgası için veya kendi çıkarları için bizi soğukta koymadı 

Vicdanını rahatlatmak istiyorsun ama yanlış yapmışsın ne de olmuş olsa çocuklarını soğuk evde tutamazsin 
0 oy
(3,891 puan) tarafından
Postlarını okudum. Karakış gelmemiş ki.  Benim evim doğalgazlı. Yağmur yağınca ev soğuyor, tüm komşular kombiyi açtı ama ben 4 çocukla açmadım. Para köpeğim olsun, yanlış anlama bu söylediğimi. Yani maddi kaygım bile yok yakıp yakmamak için. Ama yakmadım. Yelek giydirmeyin hırka giydirdim, çorap üzerine panduf giydirdim.  Ben doğu Anadolu'nun kuru ve soğuk iklimindeyim. Gene yakmadım.  Bunu vicdanla, annesiyle bağdaşyırmanın bir mantığı yok. Herkes çocuğunun, evinin durumunu bilir. 
(14,407 puan) tarafından
Neden yakmadın merak ettin
tarafından
Aynen bende merak ettim
(3,891 puan) tarafından
Dediğim gibi, karakış gelmedi sonuçta. Ben ilk bebeklerimde o hatayı yaptım. Sıcaklar geldi, kıyafetleri incelttim. Sonra hava soğuyunca sobalıydı evim, yaktım sobayı. Ardından sıcaklar bir anda gelince sobayı kaldırdım. Dışarısı çok sıcak gene ince giydirdim. Bebeklerden biri 1 aya yakın hastanede akciğer enfeksiyonun dan tedavi gördü. Bir daha da tövbe ettim, kış bittiyse kombi, soba yanmaz. Bir tık kalın giydirilir. Kaldıki çocuklar hareketli ve hemen terliyorlar.
0 oy
(8,356 puan) tarafından

O coxuklar sogukta naptilar vicdansız hastalarmis bide tabi vicdansizsin:angry::angry:

0 oy
(12,764 puan) tarafından
Bir tek siz mi sobalı evde yapıyorsunuz yahu. Ben sobalı evde büyüdüm isi pisi evet zor ama zor diye de yakmayayım demedi annem. Hemen de vicdana oynamaya çalışmayın mantıklı olun az.ev taşımak istiyor olabilirsiniz ama çocukları soğukta bıraktım evet hava soğuktu yakmadım derseniz mevzu sizce de sıkıntılı olmuyor mu şahsi inadınız bu
0 oy
(2,178 puan) tarafından
Bende sobalı evde büyüdüm yakacak bir odunumuz kömürümüz yokken annem çalı çırpı topalardi poşetleri kıyafetleri bile yaktığını bilirim kimse sana vicdansız demiyor ama eşin içiyormu oyun mu oynuyor bilemem ben aşırı zor durumda değilsek eksi ilede olsa geciniyorsak pamuklara sardigim evladımı sobalı ev kötü olduğu için demiyorum senin alattigin şartlar varya ona göre diyorum  tutmazdim o adamın gırtlağına çökerim bir paket sigara alacak içki alacak bir oyun oynayacak ama çocuğum hasta olacak soğuk evde ısınmayan vs.oyle bir hayatı adama yasatmam siz eşinizle inatlasmak uğruna evladını es gecmene dahil etmene yapılmaz dedik yoksa eşine tabiki bu konuda net olacaktin bu zamana kadar beklemeyecektin bile senin sabretmenin eşinin bu Sabri kullanmasinin suçlusu evladın değil 
0 oy
(5,297 puan) tarafından
Sobali evde ne oturdum ne buyudum bilmiyorum zorluklarini yazdigina gore inatlasarak yakmamissin ama yaksanda hasta olma ihtimalleri buyuk cunku oba sadece bir odayi isitiyor cocugu da bir odada zapetmek gercekten imkansiz rota asisi niye yaptirmadin cocuguna 

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 411 göst.
26 Ağustos 2021 Aile kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 571 göst.
14 Kasım 2019 Diğer kategorisinde ❤Nehir Neva❤ (1,065 puan) tarafından soruldu
0 oy
22 cevap 988 göst.
27 Şubat 2022 Diğer kategorisinde Baldananne (295 puan) tarafından soruldu
0 oy
15 cevap 562 göst.