+1 oy
405 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (124 puan) tarafından
Bebegim 6 aylik olduğunda hersey dahil otele tatile gidiyoruz. Hem denize hem havuza sokmak istiyorum. Mayo ve üstü kapalı simit alacağım. Tek parça şortlu mayolardan alacağım. Altına normal bez mi baglamalıyım?  Yoksa başka bisey mi almalıyım? Havuzda denizde Nelere dikkat etmem gerekir? Girmeden önce ve girdikten sonrasi için? Deneyimli arkadaşlardan cevap bekliyorum 

14 Cevaplar

+2 oy
(4,593 puan) tarafından
Denizden ve havuzdan mikrop kapmamasi icin ve turist ishali denen hastaliga maruz kalmamaniz icin gitmeden probiyotige baslamanizi oneririm 

50 faktor gunes kremi mutlaka kullanin 

Deniz mayo bezler oluyor kilot bez seklinde ama sık değiştirmezsen hemen pisik yapiyor denizden her cikmanda bebegi yika eti deniz tuzundan ve güneşten hem gerilir hem pişer bol sivi vermeyi ihmal etme 
(1,309 puan) tarafından
Hangi probiyotikleri önerirsiniz
(4,593 puan) tarafından
Entrogermina var sivi olarak yogurduna karistirabilirsin daha bir suru var kaliteli probiyotik ama daha cok küçük
-Reklam-
0 oy
(264 puan) tarafından
Alti icin Mayo bez var migrosta görmüştüm.deniz icin 
0 oy
(4,064 puan) tarafından
Mayo bez, gunes kremi, suda da giyilebilecek turden bi sapka. 
0 oy
tarafından
En önemlisi çocuğu sık sık duş aldırman canım enfeksiyon kapmamasi için 
0 oy
(135,206 puan) tarafından
otel 5* bebeklerin icin mayo bez bulumuyo alip goturmene gerek yok
0 oy
(3,568 puan) tarafından
Mayo bez alacaksin onu baglayacaksin mutlaka bolca 50 faktör güneş kremi sur her yerine simiti olduktan sonra bir şey olmaz da yine de gözünu üstünden çekme 
0 oy
(13,394 puan) tarafından
denize sok ama havuza sokma. hele o şekilde kalabalık otellerdeki havuzlardan uzak tut. üstünün ıslak kalmasına izin verme bir de güneşe karşı dikkatli ol. unutma habuzlar çok pistir
0 oy
(1,001 puan) tarafından
Deniz veya havuz suyunu yutmamalı enfeksiyon açısından. Mayo bez kullan bence en güzeli bir de uzun kollu mayolar oluyor sırtı yanmaması usumemesi  için o veya bolca kıyafet ıslak kalmamasına dikkat edersin suyun soğuk olmamasına da 
0 oy
(20,061 puan) tarafından
Normal bez değil havuzda ya da denizde kullanmak için mayo bezler oluyor. Onlardan kullanmalısın. Yoksa normal bezler havuzda şişer. Şapka güneş kremi muhakkak olsun yanınızda. Zaten çok güneşte kalamaz o. Bı de daha çok kucjk. Az bı girer çıkar. Havuz bence tercih etmesen daha iyi olabilir bebiş için. Deniz havuza nazaran daha temiz oluyor neticede. Çıkınca havluya sarar hemen üzerine kuru kiyafetler ve bezini giydirirsin. Ek gıdaya da yeni başlamış.olacaksiniz. biz de tam ek gıdaya başladığımız günler otele gitmiştik. Biraz sıkıntı oluyor doğrusu. Ben herşeyi yedirmek istemediğim için yanımda kendi yaptığımız göz tarhanayi götürüp orda bir fincanda tarhana çorbası yapıp yedirmistim. Mecbur oteldeki yoğurttan da yedirmistim. Meyvelerle falan halletmistik. Ama evinin konforunda olmuyor. Keşke 1 ay sonra falan gitseniz aslında.daha rahat ederdiniz . Giderken yanına yoğurt mayalayip goturebilirsin. Odadaki buzdolabının içine koyarsın. Yanında hep muz elma falan taşı muhakkak. Oyalamak için oyuncak falan da goturursun 
0 oy
(4,546 puan) tarafından
Mayo bez ve uv korumalı bebek plaj kıyafetleri ve mayoları var onlara bakabilirsin. Uv korumalı ve enseyi kapatan şapkalardan almanı öneririm. Öğle saatlerinde plaja inmemenizi ya da eşinle nöbetleşe inmenizi tavsiye ederim, sabah ve öğleden sonraları tercih edin. Gölge bir yerde olmaya özen gösterin. Bol bol yüksek faktörlü güneş kremi kullanın. Havuz yerine denize sokmanızı öneririm. Denizden çıkar çıkmaz kurutup, bez ve uv korumalı plaj kıyafeti ve müslin pançolar var onlardan giydirmeni öneririm. 
0 oy
(3,606 puan) tarafından
Havuza kesinlikle sokma bence mikrop oluyor mayo bez almıştım ben birde bebekler için serin tutan uzun kollu tek parça mayolar var ondan almıştım 
0 oy
(945 puan) tarafından
1 yaş öncesi havuz önerilmiyor denize sokabilirsiniz diyorlar. Koruyucu mayo al UV filtresi olan, boyun omuz kol kapalı olması önemli yanmaması lazım 
0 oy
(91 puan) tarafından
 Tuzlu suya girdcegi için güneş kremi ve pişik kremi kesin benim kızım enfeksiyon kaptı idrarını yapamıyordu  tatilde sağlık ocağı aradık):
0 oy
(5,456 puan) tarafından
Öncelikle merhaba. Havuzda fazlasıyla bakteri bulunur yeterli düzelde klorlama yapılmasıyla enfeksiyon kapabilir. Sadece denize sokmanızı tavsiye ederim. 

https://amzn.eu/d/1UV9RiA

Kesinlikle şöyle birşey tavsiye ederim. Fosforlu renklerini tercih edin. Mayo bez alın. İstediğiniz şekilde tulum mayolardan da Decathlon da oluyor ordan bakabilirsiniz bir de mutlaka gölgelikli şapka ve güneş kremi alın. Mayosu da şapkası da UV korumalı olsun

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 403 göst.
0 oy
2 cevap 44 göst.
11 Kasım 2024 Tatil-Seyehat kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 166 göst.
8 Nisan 2021 Diğer kategorisinde Umayy (608 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 271 göst.
27 Ocak 2024 Alışveriş-Hediye kategorisinde Bimuallime (79 puan) tarafından soruldu

410,886 soru

12,364,719 cevap

41,887 kullanıcı

Kategoriler

...