0 oy
298 göst.
Diğer kategorisinde (596 puan) tarafından
Sık sık dışarı çıkarız parka gideriz ama gittiğimizde oynamayı sevmiyor. Çok donuk oluyor. Evde öyle değil. Sallanmayi hiç sevmiyor kaydırağa götürüyorum istemiyor. Kaydırak merdivenlerinden çıkıyor sonrada benden yardım isteyip iniyor defalarca. Tek sevdiği bu. Etrafta oynayan varsa onlara takılır izler dakikalarca kıpırdamadan. Normal midir acaba. Birde dışarıda çok sakin. Mesela emziğini çok sever bir çocuk gelip attı yere hiç tepki vermez. Birileri çarpsın veya oyuncaklarını alsın hiç tepki vermez bakar sadece. Geri istemez. Ağlamaz. Normal midir acaba. Kreşte okulda da böyle sessiz olur mu. Belki saçma şimdiden böyle düşünmem ama bilmiyorum üzülüyorum birisi oyuncağını aldığında kızımda geri almayı bilsin istiyorum. Bu arada 19 aylık 

10 Cevaplar

0 oy
(724 puan) tarafından
Bizde 18 aylığız parkı dışarıyı çok severiz kimseye biseyimizi vermeyiz. Ama parkta birileri var ise bir donma gelir durur izler basket oynayanları oturur izler adım adım. Zamanla değisecek diye düşünüyorum onlar bu dünyayı yeni tanıyor keşfediyor önce kafalarında bir yere oturtacak lar ki daha sonra oyuna geçsinler. Korkulacak bişey olduğunu düşünmüyorum. Ben hatta onu destekliyorum gel arkadaşla oynayalım topumuzu atalım beraber kayalim diye. Bizde istemiyorduk kaymak ben kaydım önce sonra beraber kaydık böyle böyle alıştık biraz destekleyin çokda dibinde durmayın biraz uzak durun. Top falan seviyor ise yanınızda top götürün daha eğlenceli hale gelsin tanısin biraz etrafı 
-Reklam-
0 oy
(128 puan) tarafından
Korkuyo olabilir keşfediyo olabilir evde de böyle mi yoksa sadece dışarda mi böyle gerçi daha kucuk yani orda başka çocuklar oluyo büyük yaptıkları değişik geliyo olabilir anca ogrencek oynamayi benim 3 yaşında oğlum bazen çok güzel oynuyo bazen çocukları izliyo sasiriyo böyle büyükler oynarken korkabiliyo
0 oy
(1,127 puan) tarafından
Benim oğlumda o aylarda öyleydi biri gelir elinden topunu alırdı kaçar arkama saklanırdı çocuklara uzaktan bakar asla yanlarına gitmezdi. Biri vurunca ağlar asla karşılık vermezdi o kadar zoruma gitti ki oğlumu aldım ankaraya ablama gittim 3 çocuğu var 10 gün durdum orda kardeş kavgası göre göre çocuğa öz güven geldi. Şimdi hiç kimseye hakkını yedirmez. Biri topunu alınca valla yakasına yapışıyo. Çocuklarla oynuyo hayvanlarla oynuyo  biri vurunca karşılık veriyo çok şükür o eski pısırık içine kapanık halinden eser kalmadı. Çok üzülüyodum
(724 puan) tarafından
Bizde de tam tersi oldu ablamin çocukları aşırı yaramazlar dir hep kavga ederler birbirleriyle onlarla bir araya gele gele ürkek oldu hep elinden bişey alırlar ittirir kaktirirlar ondan sonra çocugum herkesten korkar oldu
0 oy
(10,531 puan) tarafından
Sık sık dışarı çıkmaya yaşıtlarıyla vakit geçirmesine devamet zamanla açılacaktır 
0 oy
(4,441 puan) tarafından

O dönemlerde benim oğlumda etrafı izlerdi tabi sürekli sabit bir şekilde değil ama bir de kaydırağı severdi. Şuan 3 yaşında ve hala salıncak sevmez. Tahterevalli seviyor şuan mesela, bir de denge parkurlarını. Ben de doktorumuza sormuştum, dışarıda ne yapacağımı şaşırıyorum diye. Doktorumuz keşif ve öğrenme dönemi, etrafındakileri izliyor, neyi neden yaptıklarını öğreniyor bunlar çok normal dedi. Yakında 3 yaş olacak şuan tutamıyorum herşeye saldırıyor ama hala tam anlamıyla hakkını savunmuyor, tek kızdığım bu :)

0 oy
(2,547 puan) tarafından
Benimki de yerinde durmuyor zaptedemiyorum.parktan çıkma zamanı gelince yerlere yatıyor gitmek istemiyor çığlık kiyamet .konuşuyorum gelicez yine diyorum hiç umuru değil.bazen pişman oluyorum ama yinede götürmek zorundayım .keşke benimki de sakın olsa biraz.evde olan oyuncakları misin aynisi başkasında olsun baldan tatlı olur kiymetlendirir vermez .sıkılınca anca verir ve beni hep mahcup eder.(Canim kızım misl misil uyuyor şimdi)
0 oy
(572 puan) tarafından
Akıllı çocuk cnm ... Benim oğlum 2 buçuk yaşinda  parkta herkesi itiyor vuruyor bağırıyor  götüremiyorum  bizimki kendini kaybediyor beni hiç gözü görmez 
0 oy
(18,546 puan) tarafından
Yazdıklarını okuyunca aklıma acaba çocuk 1.5 -2 yaşlarında mi diye geldi. Hakikaten de öyleymiş. O zamanlarda öyle oluyo. Çevreyi diğer çocukları inceliyodur. Oğlum da oyleydi. Hala da bazen kaydirakta kenara çekilir herkesi önüne geciriri. Ben de sinir olurum bazen. Geçen gün neden kaymiyosun oğlum diyorum. Anne ben kaydırak sorumlusuyum. Onları sıraya sokup kaydiriyorum diyo ahshdhdh . Bı ara oğlum da aynılarını yaptı. Zamanla geçti. Şuan 4 yaşında 
0 oy
tarafından
Parkta kendi yaşıtlarıni gormedigi icin garipsiyor olabilir kendi yasina yakin cocuklarlada mi aynı acaba yada kesif zamanı merak edip ilgisini o yone odakliyordur o yuzden izliyordur surekli oyun arkadasi olsa belki biraz daha alısır bu duruma dıs ortamdan korkuyorda olabilir gürültulu ve rahatsiz oluyordur
0 oy
(637 puan) tarafından
15 aylik oğlum bizde parkta izlerdik bazı günler sadece . Bende peşinde olurdum kaydırak falan binmezdi korkardı.  Bi çocuktan ters kaymayı öğrendi oda küçüktü.  Burada kayma yerinden büyük çocuklar çıkıyor onları taklit etmeye başladı.  Kimse yokken tahterevalli oynuyor.  Biri varsa izliyor . Normal bence seninki de . Ama paylaşım konusunu bilemiyorum . Bizimki de arabasını aldılar sadece bana baktı ben ne dicem diye . Kalk kardeşle oyna dedim ilerledi ama kızdan korktu oynamadı:)

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 73 göst.
19 Mayıs 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 228 göst.
16 Ağustos 2022 Aile kategorisinde Esr kr (41 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 176 göst.
12 Nisan 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Melek12 (120 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 358 göst.
10 Ocak 2022 Diğer kategorisinde Ikizlerimle (6 puan) tarafından soruldu

404,097 soru

12,105,600 cevap

36,425 kullanıcı

...