+1 oy
168 göst.
Diğer kategorisinde (148 puan) tarafından
Arkadaşlar merhaba..

Bu sıralar hayatım pek Yolunda gitmiyor çok şükür halime 

Hayatım okumakla geçti diyebilirim hiç bir işe girip çalışmadım zaten biraz da sosyal fobim var sınava hazırlandım atanamadim zaten devletde tasarrufa gidiyor atamalar azalacak .

Bunun yanında eşimin azosperm olduğunu öğrendik doğal yolla çocuğumuz olmazmış tüp bebek tedavisi vb bakılacak eşimin abisinde de aynı sorun var ve yıllardır tüp bebek denedikleri halde tutmuyor yani yaşları 45 vardır şuan.

Evde bir çocuk sesi neşe duyamacak olmak benim için zor bu düşünceler deyim her şeyin hayırlısı tabi ..

Ancak bugünlerde dert ettiğim başka bir konu daha var evde herşeyi dort dörtlük yapmak isterim yapmaya çalışırım yemek temizlik eşime ilgi vb bunun yanında kendime bir inst. Sayfası açtım kapı süsü filan yapıyorum büyütmeye çalışıyorum sayfayı hiç sipariş alamasam da yani boş durmamaya çalışıyorum  ama bu aralar eşim bana çalışmam gerektiğini vurgular gibi geliyor yani şaka yollu bana yararından çok zararın var dedi bu Instagram konusu da onun fikri gibi evden pasta yapıp satan birisini örnek verdi bende yapabileceğim bir  şeyi denemek istedim yani anlayamadığım ama alttan alta hissettirdigi şeyler.

Dışarda çalışmak da beni ürkütüyor böyle hayal etmemiştim .

Bu sene de denemek için gireceğim ama hiç ümidim yok çünkü calisamadim bir şeyler çıktı hep mevlüt hastane işleri filan..

Ama eşimde artık sınava çalışma işe gir çalış der gibi direk söylemiyorda.

Abisinin iş ayarlayabilecegini de söyledi ..

Çocuğu olmayan birisi illa çalışmak zorunda mı ? Veya siz böyle bir durumda ne yapardınız?

Not : önceden bukadar sosyal fobim yoktu ancak evlendikten sonra eşimin ailesinin dış görünüşüm hakkında daha yaşlı durdugum kilo vb laf sokmaları beni iyice içe dönük yaptı bu yüzden de insanlar ile çok fazla yüz yzue olduğum bir işte yapamam

6 Cevaplar

0 oy
(3,574 puan) tarafından
Kesinlikle sınava çalışın. Atanın. Olmaz demeyin atanacağım deyin. 

Sizi kimsenin değersiz hissettirmesine izin vermeyin. 

Atanın dememden kasıt maddi boyuttan çok manevi tatmin. 
-Reklam-
0 oy
(875 puan) tarafından
Eşinin tarafına inat bu zincirleri kır ve sosyalleş seni aşağı cekmelerine uzmelerine izin verme bakarsın arkadaşların çevren olur beraber yemeklere kafelere gidersin onlar orta yerinden çatlar parayi bulunca kendine de güzel bakarsın sonradan pişman olacaksın emin ol sigortan dolar en azından 
(148 puan) tarafından
Çok küçük bir yerde çalışıyorum kendi sehrimden çıktım ve burda hep onun ailesi var .
Ben hep atanmayı hayal etmiştim okumakla geçti ömrüm bir işe girip çalışmadım şimdi de korkuyorum
(875 puan) tarafından
İnternetten araştır mesleğine yakın işler bak içine sinecek diyorum ya onlara inat daha iyi ol sosyal ol o memlkette kendine arkadaş edin onlar seni merak etsin seni aşağı cekmelerine izin verme sonradan onlara çok öfke duyarsin zamanında bana yaptıkları kötülük yüzünden hayatım mutsuz geçti dersin ama zaman geçmiş olur şimdi geç değil parası olan kadın gelin daha çok sevilir değerlidir o zaman onlar sana gelir sürekli o zaman gör hatta kiloma.laf edenler bir iki hediyeye en güzel sensin der sörf bu yüzlerini görmek için yap
0 oy
(18,291 puan) tarafından
Bence çalışman iyi bir şey olur hem o bahsettiğin fobiyi yenersin hem de bir sosyal çevren kendi paran olur. Çocuk inşallah olur tabiki ama çalışmanın çocuklu veya çocuksuz olmakla alakası yok. Sen ne istiyorsan o iyi düşün karar ver ha eşinin bu yönde durduk yere mi talebi oldu çalışmandan beklentisi ne bunlarda önemli 
(148 puan) tarafından
Abisi zamanında anne babasına almış evi onlar köyde yaşıyorlar eşim yaşıyordu bekarken de şimdi de biz yaşıyoruz kira vermiyoruz .
Borç harç da yok çok şükür bu yılda sınava hazırlık yapmak istiyordum ama nasib olmadı her şeyin hayırlısı bu sene ikinci seneydi artık ise girmem gerekiyor gibi hissettiriyor.
Bende kendimi başka bir işte düşünmemiştim hic
0 oy
(1,001 puan) tarafından
Dişarda çalışırsan bebek de dahil herşeyi en aza indirirsim düşünmekle bence kendine bu fırsatı vermelisin ayrıca çocuğu olmayan herkes çalışacak diye birşey yok maddi durumdan çalışmak olur veya evde olmak istemeyen çalışır yada mesleği vardır yıllardır okumuştur boşa mı okudum diyip gider çalışır ama her evde duran çocuğu olmayan çalışacak diye birşey yok belki eşinin sana anlatamadığı sıkıntıları vardır onu dinlemelisin
(148 puan) tarafından
Hep soruyorum ama bir derdin sıkıntın varsa benimle paylaş diye bu çocuk konusunuda dert etme her şeyin hayırlısı olmazsa sende istersen evlatlık ediniriz vb.
Okudum boşa gitsin istemedigimden bir işe girip çalışmak yerine sınava çalıştım ama atamalar öyle az ki birde devlet tasarrufa gidiyor şaka gibi..
0 oy
(7,812 puan) tarafından
Öncelikle kendine özen göster bakımlı ol zayıfla güzel giyin. Ve kesinlikle çalış neden evde durasin ki zaten? Benim çocuğum küçük çalışmak için can atıyorum. İnsanın kendi parasını kazanıp harcaması kadar güzel bir şey var mı? Evde boş boş neden oturasin ki? Çocuk olsa anlicam seni de yani yok. Hem bu sürede eşini iyice gözlemle. Gerçekten evliliği hakeden biri mi eğer öyle değilse kendi ayakların üzerinde durursun ayrılırsin. 
(148 puan) tarafından
Ya demesi çok kolay ama 25 yaşındayım 40 gibi duruyorumdur yaşadıklarından ötürü.
Zaten eşimin tarafı da dış görünüşüm hakkında söyledikleri yüzünden ağlamaktan üzülmekten iyice çöktüm ki eşimde benden 10 yaş büyük.
Zayiflayayim ama para olmadıktan sonra nasıl kendime özen göstericem ufak tefek dokunuş da yaptırırım aslında.
Gir ise çalış diyeceksiniz ama yaşamayan anlamaz atanıp kendi işimi yapmak dışında başka bir işe girmek çok zor geliyor zaten burası küçük bir yer bir kaç yerede sordum tecrübe istiyorlar direk.
(7,812 puan) tarafından
Valla demesi de kolay yapmasıda kolay tatlım. Ben üniversite mezunuyum kendi işimi yapamadım girdim çağrı merkezinde çalıştım yıllarca. Müşteri temsilcisi olarak. Asgarî ücret aldım ama kendime de baktım dış görünüşüme özen gösterdim. Parada biriktirdim ne istesem aldım aileme minnet etmedim. Eşime de minnet etmiyorum. Hep param olur. Kıyafet alırım hep kendi paramla alırım. Bende neler neler yaşadım bir bilsen... Açılarının arkasına sığınma yeni bir sayfa aç kendine. Ben senin iyiliğin için diyorum. Ben 32 yaşındayım keşke 25 olsam o enerjim geri gelse neler yaparım.
0 oy
(638 puan) tarafından
Parkta Bi anne ile dertleştik tesadüfen.  İki oğlu var . Biri 4 biri 7 aylık.  Eşi imamlık yapıyor.  Evlendiği zamandan beri her sene kpss girmiş bu sene derece yapmış kendi alanında.. atandım diye seviniyordu.esi de demiş başka işe gir atanacagin yok . O kpss çalışmayı tercih etmiş.

Abisinin yaşadığı maddi sıkıntıyı bildiği için destek ol istemekte haklı aslında.  Kendi dayım yıllarca uğraştılar.  Kaç ev alıp sattılar belli değil.  Kendiliğinden oldu . İkinci bile kaç tüp bebekten sonra oldu 4 aylıkken düştü  . 40 yaşında dayım 60 yaşında gibi maddi sıkıntı yüzünden . Eşi de çalışmaya başladı da rahatladilar.  İki taraflı düşünmek lazım.  Allah kucağınızi boş bırakmasın insallah

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 437 göst.
3 Aralık 2020 Alışveriş-Hediye kategorisinde Gentle Avenger (3,767 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 791 göst.
0 oy
4 cevap 154 göst.
8 Ekim 2024 Aile & Aşk kategorisinde Asli65_ (21 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 216 göst.
13 Şubat 2024 Aile & Aşk kategorisinde UmAYElcin (195 puan) tarafından soruldu

410,502 soru

12,347,790 cevap

40,269 kullanıcı

Kategoriler