0 oy
1,374 göst.
Diğer kategorisinde (3,115 puan) tarafından
Smdi lincler gelir lütfen usturuplu kalp kırmaya ak şekilde yorumlayın ,lise 2 ,sınıfta kapandım normaldede asla açık dar giyinmezdim başımida kapattım ,evin içinde çok rahat açık giyinuyirm kısa kol kalcam.kapatacak.sekilde tuniklerim.var pantolanlarim öyle sıkmaz , başımı da.kapatmao stemiyorm çok daraliyorm nefes alamıyorum sanki yazma ince yazlık seylerimde var ama aşırı daraliyorm saç bakımı falan da yapmam hep topuzdur saçım , bilmiyorum belkide nefsim tetikliyor Allah affetsin ama çöp atarken bile artık yazma takmıyorum koşa koşa atıp geliyorm balkonada öyle çıkiyorum bı çarşıya gezmeye faln gidince kapatıyorum bilmiyorm ya kafam çok karisik

38 Cevaplar

+6 oy
(2,146 puan) tarafından
Eğer içine zerre kadar da olsa o duygu düştü mü şeytan ve nefis inanılmaz şekilde seninle oynuyor. 5 yıl olacak kapanalı kendim istedim 26 yaşında küçük de değildim. Ama ara ara bana da geliyor o duygu. Daralıyorum,şal yapmak,tunik,elbise giymek zor geliyor vs. Kendimi beğenmiyorum ki şeytan ve nefis en çok burdan vuruyor seni. Hatta geçen haftalarda iyice kafama koyup eşime söyleyecektim. Ama dedim ki Allah'ım beni nefsimle imtihan etme. Cenehhem daha sıcak. Hep telkin veriyorum kendime. 
-Reklam-
+3 oy
(1,023 puan) tarafından
Tesettürlü değilsin ki yorum yapın açıksin zaten tesettürü yanlış anlamışsın bacım 
(3,115 puan) tarafından
Son 1 yıldır bu sekildeyim.bende biliyorm tam kapalı değilim öyle uzun uzun kapalı giyinmedim hic
(1,023 puan) tarafından
Yargilayamam asla ama şeytan nevsinizle oynuyor dikkatli olun
(3,115 puan) tarafından
Hayırlısı artik
+1 oy
(18,382 puan) tarafından
Muhtemelen tesettür bilinci ile kapanmamışsın. Gelenek şeklinde veya aile baskısı ile kapanmalarda genelde böyle oluyor. Yani açıl demem ama bir açık bir kapalı ile kapalı olmuyorsun zaten 
(3,115 puan) tarafından
İsteğimle kapandım aslında ozmanda dar giynimiyorm diye başımida kapattım son 1 yildirda hiç içimden gelmiyor sürekli bir yere giden biride değilim ev raaht olunca alıştım galiba
+1 oy
(2,257 puan) tarafından
Şeytan dürtüyor canım uyma ahir zaman birde...
+1 oy
(85 puan) tarafından

• :)İnan ben zmnda zorla kapananlardan oldum . Ailemin zoruyla ama dışarı çıkarken gizli gizli aciliyordum , evlendim kaynanam onlar daha çok kapanmami isterdi. Çarşıya çıkınca eşimle yine pantolon la gezerdim. Diyordum asla salaj bol şeyler giymek bana göre değil önemli olan insanın içinde olan. Sonra son 5 yıl sürekli tesettürle ilgili rüya gördüm, sonra YouTube da vaazlar dinledim . Bir kaç şey başıma geldi . Ve gerçekten şuan dünyaları verse herhalde baş örtü mü çıkarıp dışarı çıkmam . Benden sana tavsiye tesettürle ilgili vaazlar dinle başına gelebilecekleri düşün, gerçekten bu dünya bir oyalama gidecek . Çünkü kendi kendime uydurdugum bahaneler bana bile doğru düzgün inandırıcı gelmezken öbür dunyada yaln söylemek imkansız . Vücudumuzun her uvzu bize şahitlik yapacak yaptiklarimizda dilimiz direkt doğruyu söyleyecek. Bazen bakıyorum tam kapalı olup sıcacık güneş altinda çalışıp yada halen iman edenler varken , Afrika da susuz şekilde halen tesettürlü olup Müslüman olan onca kişi varken, burada bir kaç tesettürunun yaptığı hatalaro sözde kapalı ben daha iyiyim deyip kendimi kandiriyordum. Senin gibi gerçekten boğazımı sıkıyor eşarp , şallar beni boğulacak gibi oluyorum, doğru düzgün boğazlı kazak giymeyen ben şimdi şal eşarp takıyorum. Zaten bizim taktigimizda tam tesettür olmuyor. Aslında bir farace ve suffle örtü takmak hem daha rahat hem tam tesettürlük ama kendime yakistirmiyorum. Yada halen kendimi kandiriyorum:angel:
0 oy
(4,548 puan) tarafından
Yandın şimdi , umarım yemezler seni şimdi. Kendi isteğinle mi kapandın, önce önemli olan bu. Eğer öyleyse kimse sana baskı yapmadıysa bana kalırsa biraz bekle derim, belki de geçici bir süreçtir. Şimdi bu süreçte bazı şeyleri zaten es geçmeye başlamışsın, aslında adımlarını atmışsın ama sanırım etrafın tepkilerinden dolayı direkt olarak yapmıyor böyle parça parça kendince bir şeyler yapıyorsun. kendinden emin olmadan ne açıl derim ne kapan derim sana. Yalnız kararın ne olursa olsun ister tesettürlü kal ister açıl ama arada kalma. Hani verdiğin örneklerdeki gibi hareket etme. 
(3,115 puan) tarafından
İşte evde açık kapıda bir açık bir kapalı banada çok saçma geliyor halimden memnun değilim kendi isteğimle ozman kapandim 27 yaşındayım smdi bı 10 yıldan fazla olmuş bir den dışarıya açık görünmek de tuaf geliyor ama bilmiyorum ya
(4,548 puan) tarafından
Bunun kararını asla kimseden duyduğun şeylere göre alma. Bu senin kararın olmalı. Ben açıl ya da kapalı kal demem, herkesin fikrine saygılıyım. Biraz zaman tanı kendine ama o zamanı tanırken arada kalma, hangisiyle devam ediyorsan onu yap derim. Çünkü bir açık bir tesettürlü gibi hareket ettiğinde daha çok yanlış anlaşılır ve kararına duyulacak saygıyı yitirirsin.
0 oy
(988 puan) tarafından
Sana açıl ya da kapan demek olmaz, linçlemeden de herkes kendine baksın.Ameller niyete göredir kardeşim sen o başörtüsünü zaten Allahın emri diye takmıyosan ne anlamı kalır ki? Bunala bunala da hayat mı geçer.Dua et bol bol kalbinin huşuya ermesi için insan neyr yönelirse oraya gider.bugün kolumu kapatsam yarın elime kadar kapatsam ertedi gün açsam rahatsız olurum ama bugün elimi açtım yarın kolumu öbür gün göbeğimi vs rahatsız etmez.sen neye yönelirsen o tarafa gidersin.İyiye.güzele yönelmeye çalış Allah hepimizin kalbne iman sevgisi. versin inşallah
0 oy
(380 puan) tarafından
Dışarı öyle çıkmak sizi rahatsız etmiyorsa gerçekten istemiyorsunuz bence bu rahatlığa alışmak değil. Linçlemiyorum yanlış anlaşılmasın şu sıcakta bende çok zor çıkıyorum dışarı ama açık çıkmak istediğimden değil. Dışarısı 60 derecede olsa açık çıkmam. Elzem bişey olmadığı sürece çıkmamayı tercih ediyorum. Siz açık çıkmayı tercih ediyorsunuz. Evet nefis zorluyor olabilir. Kendiniz için siz karar verebilirsiniz. Kafa karışıklığına biz bişey diyemeyiz. Kendi adıma kimseye açıl deyip böyle bir mesuliyet alamam
0 oy
(842 puan) tarafından
Zorla olacaksa hiç olmasin saten canım birde açık dene belki sonradan tekrar kapanırsin
0 oy
(4,298 puan) tarafından
Seni şimdi çiğ çiğ yerler :) kimsenin haddine değil senin hayatına karışmak. İnsan nasıl mutluysa öyle yaşamalı diye düşünen biriyimdir, siz baskıylamı kapandıniz ? Yada birinden mi etkilendin kapandın öyle olanlar genellikle açılmak ister. Bu konuda eşin ne diyor buradakiler emin ol huzurunu çok kaçıracak. Ben açık biriyim sana acıl veya kapan diyemem iyi düşünmen lazım pişman olmamak adina. 
0 oy
(1,880 puan) tarafından
Keşke hakkıyla yapabilseydin yapabilseydik hepimiz aynıyız tam değiliz ki. Ben senin gibi ara da kalsaydım ne istiyorsam onu yapardım 
0 oy
(103 puan) tarafından
Seytan vesvese veriyor sana,sen suan zaten dogruyu yapiyorsun seytana uyupta acilma derim. Biraz sakin kal, giyim tarzindan sıkıldıysan farklilastir. Ne guzel tesettur kiyafetleri var baska tarz giyinmeyi dene. Ben acigim ve kapanmak istiyorum. Acik biri olarak soyluyrm acilma. 
0 oy
(8,344 puan) tarafından
Yargılamak kimsenin haddine deil

Nasıl rahat ediyorsan öyle davran 
0 oy
(13,394 puan) tarafından
öncelikle otur bir nefes al, ne istediğini düşün karar ver. arada kalmışsın birinin seni iteklemesine ihtiyacının olduğunu düşünüyorsun ama gerek yok. iyice düşünmeye ihtiyacın var. bazı arkadaşlarımda görüyorum bir dönem kapanıyor bir dönem açılıyor sonra bir şey oluyor ve o aldığı kararla devam ediyor. belki buhran dönemi bilemiyorum. buna sen karar vereceksin
0 oy
(4,589 puan) tarafından
Yani gönül ister ki açılma ama içinden takmak gelmiyorsa şimdi yapmasan ilerde yapacaksın ama yapacaksın yani çünkü gönülsüz yapılan iş insana yüktür ve mutsuz eder o yüzden biz ne desek boş kendin iyi düşüneceksin tasinacaksin ona göre bı karara varacaksin bacım yani sonra pişman olup kapanmak isteyebilirsin de öyle mutlu kalabilirsin de ama bı aç bı kapa bı aç bı kapa yapma o yüzden sağlam düşün kararını ver ve uygula gerisini bosver
0 oy
(7,113 puan) tarafından
E zaten şuandada tesettürlü değilsinki kafana taktığın bez parçası olarak var takmasan daha iyi 
0 oy
(29 puan) tarafından
Tesettür üzerinizde emanet olarak duruyorsa bugün olmazsa yarın o emanet düşer. O tesettür bir vecibe olarak duruyorsa isteseniz dahi emin olun çıkaramazsınız. 

Şöyle düşünün ben tesettüre layık mıyım değilmiyim evet ise cevabı şeytan sizle ugraşıyor tesettür ü gözünüzde değersizleştiriyor. Cevanız hayır ise o zaman imani bir sıkıntı vardır Rabbim önce bana sonra size hidayet versin
0 oy
tarafından
Nefsin farzimizdan ağır basıyor malesef 
0 oy
(298 puan) tarafından
Dini ve imanı mevzular en ufacık bir açıklık gördüğünde nefsi ve şeytanı sızdırmaya müsaittir. Yani benim hiç tesettürü bırakma düşüncem olmadı başka bir şeyden örnek verebilirim ama. Mesela namazdan uzaklaştığımı sünnetleri terk edip zamanını geciktirdiğimde anlarım ve bunun bir tık ötesi artık namazı bırakmak olur. Böyle anlarda daha çok namaz kılarım. Kaza kılarım arkasına nafile kılarım veya Kur'an okumadan örnek vereyim. Baktım hiç okumuyorum ve uzaklaşıyorum normalde 2 sayfa okuyorsam 4 sayfa okurum ve her gün okumaya çalışırım. Bunlar nefsime hoş gelir mi? Hayır asla hoş gelmez. Çünkü zaten Kur'an'ı da namazı da bırakmak ister bunları yaşarken. Burda insanın iradesi devreye girer. Sen doğruyu yanlışı biliyorsun. Tesettürden illa çıkıcam dersin ben ona bir şey diyemem ama belli ki bu his seni rahatsız ediyor. Eğer böyle bir niyetin yoksa dediğim yöntemi uygula. Bu '' Allah'ım ben senin yolundan ayrılmak üzereyim ama bunu istemiyorum ben senin yolunu seçtim Yarabbi'' demenin en güzel şeklidir. Peki sence kulu Rabbini seçmişken Rabbim kulundan vazgeçer mi?
0 oy
(959 puan) tarafından

13 yaşından beri kapalıyım ve aile baskısı ile kapandım şimdi bende aynı duygulardayım ama açılsam çevreden kötü bakışlar olucak biliyorum eşimde istemez açılmamı maalesef Allah affetsin ne diyeyim :(

(3,115 puan) tarafından
Eşim e desem yok demez aileside yadirgamaz bilemedim
(103 puan) tarafından
Ben 30 yaşından sonra açıldım

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 64 göst.
8 Mart 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde baharsena (1,198 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 346 göst.
26 Kasım 2023 Diğer kategorisinde Zzzzzz (1,717 puan) tarafından soruldu
0 oy
16 cevap 735 göst.
26 Temmuz 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
28 cevap 2,619 göst.

410,912 soru

12,365,509 cevap

41,976 kullanıcı

Kategoriler