0 oy
449 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (198 puan) tarafından

Kızlar gece hiçbir şey yoktu sabah uyanınca baktım ki ayak altım, kollarım, bacaklarım ve hatta yuzumde bile bu turuncu lekeler var çok korktum nedir bu bilginiz var mı acaba ?

image

image

8 Cevaplar

+1 oy
tarafından
Kına yakmışlar sana 

Bizde öyle derler 
(198 puan) tarafından
Evet bende öyle biliyorum fakat normalde el ve ayaklarda görülür vücutta olmaz ki .Benim yüzümde bile vardı öyle olunca çok korktum başka bir şeyse diye
tarafından
İnan tıbbi olarak bir sorun teşkil eder mi hiç bilmiyorum. Ama bence git Bi sor istersen
-Reklam-
+1 oy
(611 puan) tarafından
Bu bir cilt mantarı canısı doktora git bişey olmaz korkma 
(198 puan) tarafından
Kız yıkayınca geçiyor renkler cilt mantarında böyle mi olur yani geçiyor derken azalıyor
(2,786 puan) tarafından
Aynen tam bunu yazacaktım, kına yakmışlar felan derler bizde, ama ben inanmıyorum
(611 puan) tarafından
Evet eskiden bizde de derler di cinler kına yakmış diye ama bilimsel açıklaması bir mantar türü bu zararsız bir mantar bir varken hemen sonra kaybolabiliyor canısı
0 oy
(7,775 puan) tarafından
Cinler kına yakmış derler tabi ki böyle bir şey yok. Bu bir cilt mantarı ve zararsız kendiliğinden geçiyor 
(198 puan) tarafından
Canım bende öyle biliyorum hatta netten yine araştırdım fakat orda da yazıyor sadece elde ve ayakta görülür bu mantar diyor benim her yerimde var bunlardan
0 oy
(2,473 puan) tarafından
Kına yakmış cinler derler de bi ara bnmde elimde kızımda falan vardı zamanla gecyr
(198 puan) tarafından
Kolunda baaginda da var mıydı canım yoksa sadece elinde mi
(2,473 puan) tarafından
Kızımın vardı bnm elimdeydi gecyr zamanla ya
0 oy
tarafından
tinea nigra bir çeşit mantar enfeksiyonudur. bir gecede kına ile kan lekesi rengi arasında lekeler ellerde veya ayaklarda belirir. bazı kaynaklar bulaşıcı olduğunu belirtirken bazı kaynaklar da bulaşıcı olmadığı yönünde bilgi verir. genelde toprakla uğraşan ve nemli ortamlarda yaşayan insanlarda görülür.

selenyum sülfür içeren kremler ile tedavi edilmektedir.

Halk araisnda melekler kına yakmış diye saçma sapan sözler de dolaşır öyle bir şey yok yukarıda yazılan gibi bir mantar çeşidi bazen kendi kendine geçer bazen kremlerle geçer canım 
(198 puan) tarafından
Canım onu biliyorum ama benim sadece elimde ayağımda değil kol bacak ve hatta yüzümde bile var başka bir şey midir diye korktum .Teşekkürler bilgilendirmen için
0 oy
(523 puan) tarafından
Hamile misin hamileyken oluyor sanki bu
0 oy
tarafından
Canım eskiler kına yakmışlar derler ama doğru bulmayan insanlar var bir hoca kızı olarak doğruluğuna inanıyorum ama bir zararı yok bilimsel açıklaması da yok yani kınadır geçer korkma Ayetel kürsi oku yat bundan sonra canım Felak nas ihlas oku öyle uyu çünkü cinler haktır Kuran'da da haktır yaptikları şeyleri de Allah bilir onlardan korunmanın tek yolu da bol bol ayet okumak 

İlgili sorular

0 oy
12 cevap 1,908 göst.
0 oy
11 cevap 825 göst.
20 Eylül 2020 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 915 göst.
10 Temmuz 2020 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 115 göst.
16 Ağustos 2024 Aile & Aşk kategorisinde Ececomez61 (373 puan) tarafından soruldu

409,104 soru

12,295,585 cevap

38,316 kullanıcı

Kategoriler

...