0 oy
600 göst.
Diğer kategorisinde (481 puan) tarafından
tarafından kapalı
Kizlar Bu hafta namaza başladım 7 aylık bebeğim var ama çok zor geldi. Seytan sürekli vesvese veriyor. Ama biliyorum farz yapmam gerek. Sabah namazlarına da hiç kalkamıyorum çok yorgun uykusuz oluyorum Allah affetsin sanki Bi anlamı yok gibi geliyor böyle kilamayinca da. İlk başlarda hep böyle mi oluyor sonra mı alışıyorsun. Gözümde büyüyor ama kılınca 10 dakikalık bir iş diyorum 
notu ile kapatıldı: Soru başlığı sorunuzu kısaca özetleyecek şekilde belirlenmelidir. Bu tarz soru başlıkları platform kullanışlılığını azalttığı için soru kapatılmıştır.

7 Cevaplar

0 oy
tarafından
İlim yetersizliği ve taklitçilik. Görerek değil kendin araştırarak dinini öğren yeni öğrenmeye başlayan bir çocuk gibi. O zamaan oturur Allah sevgisi maneviyat kazanırsın. Rabbim bana da nasip etsin inşAllah.
tarafından
Ne âlâka şimdi taklitçilik ile
(481 puan) tarafından
Canım ben zaten imam hatip. Mezunuyum ortaokul lise. İlahiyat okuyorum şuandada. Namaz kılmıyorum diye hep içten içe suçluluk çekiyordum başladım ama hissettiklerimi yazdım
tarafından
Taklitçilikden kastım başkalarından görerek uygulama. Yani insan kendisi araştırmayıp bilgi sahibi olmadan  hani AA evet ibadet yapıyorum namaz kılıyorum oluyo. Yani bu tam anlamıyla ibadetteki o bağlılığı sağlamıyor
tarafından
Bir haftadır başlamış çocukken başlasa kılsa göre göre evet bu taklitçilik olurdu ama şuan taklidi değil Allah'ın davetiyle yöneliyor elhamdülillâh
tarafından
Eliff anladım canım. Ben kendimdeki sorunun bu olduğunu biliyorum yani biiz babam küçükken işte kurana geç sana şunu alırım. Hatim yap sana şunu alırım derdi namaz kılardı ondan çok heves edip arkasında kilardim. Zaman geçti ameliyat oldu bıraktı bende bıraktım  zamanla basla bırak basla bırak heves kalmadı. Hissizlesiyor insan. İçim körelmiş gibi. Bunun tek çaresinin de ilmi güçlendirmek olduğunu çok iyi biliyorum ama işte bildiğimi söylediğimi uygulayamıyorum. İş güç çocuk ve birlik oturma derken şeytan da ağir yandan nefsime müdahale ediyor. Olmuyor...
(481 puan) tarafından
Benim ailem karışmazdi canım. Şuan evliyim öyle kendi içimden gelerek başladım
(260 puan) tarafından
Tamam en müslüman sizsiniz! Kadın ne güzel namaza başlamış onun için dualar edip tavsiyeler vereceğiniz yerde "ilim yetersizliği ve taklitçilik" diye hemen tehsisi koymuşsunuz
(566 puan) tarafından
Ama post sahibine demiyor onu kendı içinde söylüyo arkadaş cnm.ben anladım ne demek istediğini.
tarafından
Ayşenur yorumunnun bir üstü değil bir üstünde kadın kendine de söylemiş okumanda sıkıntı var galiba
tarafından
Ayşenur hanım siz galiba bu gece biraz fazla uykusuz kaldınız o güzel gözcağızlarinizi yormayın yativerin :)
-Reklam-
0 oy
(2,488 puan) tarafından
Öyle alışırsan öyle devam eder. Telefonu ayarla lütfen sabah namazına da uyan :(
(481 puan) tarafından
Uyanıyorum aslında ama yataktan kalkmak çok. Ağır geliyor kılamadım hiç sabah namazlarını
0 oy
tarafından
Farzları kıl dar vakitlerde ama iki rekat ama bir rekat veyahut sadece başını secdeye köy rabbim nefsime ağır geliyor de secdede konuş ağla  muhakkak kıl rabbim güç kuvvet versin 
(481 puan) tarafından
Kılıyorum canım bırakmiyorum yeni başladığımdan belkide. Bilmiyoeum gözümde neden bu kadar büyüyor. Seytan mi böyle vesvese veriyor. Bırakmaya da korkuyorum ölüm var diye düşünüyorum. Acaba yeni başladığımdan mi diye düşüncelerinizi almak istedim herkes mi böyle hissedip alıştı acaba diye
tarafından
Ben de hâlâ zorlanıyorum ama dediğin gibi ölüm var her şeye vakit var , vaktin sahibine de vaktimiz olmalı
0 oy
(253 puan) tarafından
Öncelikle şeytan seni kandıracak hepsini kalmıyorsun hepten bırak diye bunu yapsa senin içinde bir ışık var Allah herkese namazı nasip etmez sana etmiş böyle düşünerek 5 vakte çıkar inşallah 
0 oy
(6,909 puan) tarafından
Şuan şeytan vesvese veriyor nefsine ağır geliyo o yüzden canım oku araştır öğren emin ol daha çok hevesleneceksin Rabbim hep kılmayı nasip etsin 
0 oy
(578 puan) tarafından
Lise döneminden beri kılarım. Ama hergün düzenli kılamıyorum. Bazen sabah namazına kalkamıyorum bazen çok yorgun düşüyorum yatsıyı kılamıyorum. Şimdi ben kalkıpta gün içerisinde tam kılamadığım için hiç namaz kılmasam olur mu? 0 da olmaktansa 1'inci basamakta 2'inci basamakta olmak daha iyi. Hiç kılmamak çok daha kötü. Birde eşinizle kılmaya çalışın. Bebeğiniz daha bu aylarda bile idrak etmeye başlar namazı. 
0 oy
(988 puan) tarafından
canım tabiki şeytan yoldan çıkarmaya çalışıyor nefsin ağır geliyor.sabret geçecek düzene bindikçe ağır gelmeyecek.bende kılmak istiyorum ama daha 2 aylık bebeğim çok yorgunum her şeye napcam bilmiyorum Allah kabul etsin yapabildiğin kadar yap devakı gelir

İlgili sorular

+1 oy
49 cevap 1,394 göst.
3 Eylül 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
16 cevap 797 göst.
13 Ağustos 2024 Diğer kategorisinde Mrym♡♡ (398 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 532 göst.
21 Temmuz 2024 Diğer kategorisinde asllyd (619 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 513 göst.