0 oy
290 göst.
Diğer kategorisinde (639 puan) tarafından
5 gün oldu doğum yqpqli sarilik değeri 18  fototerapi alıyor

Tiroid yuksekligi var kan degerlerinde doktor takip edicez  demiş internette  zeka geriligine  sebep olur yazıyor yaşayan. Vall mı doğrumu okuduklârim

8 Cevaplar

0 oy
tarafından
Arkadaşımın ikizlerinde çıktı , bol bol anne sütü verdi kendiliğinden düzeldi . Yeni doğanlarda normal bir durum bu 
(639 puan) tarafından
Ay çok sevindim  teşekkür ederim
tarafından
Rica ederim canım bu arada internetten okursan sen bir ölüsün :D
-Reklam-
0 oy
(9,916 puan) tarafından
Benim oglumdada vardı benim tiroidim var oğlum yoğun bakımda iken doktor bebeginjn tiroidi yüksek çıkmış dedi sonra gene baktım 15 gün sonra düzelmişti yanj öyle tiroidi yüksek çıktı diye direk zeka geriliği olmuyor ilaç veriyolar eğer ilaç almasa 6 aylık olana kadar o zmn zeka geriliği oluyo. Doktor bana bu sekilde anlatmıştı 
(639 puan) tarafından
Hım teşekkür ederim. Cqnim üçüncü kez kan aldilar bakalım yarin açıklama yapar doktor bence
(9,916 puan) tarafından
Büyük ihtimalle ilaç verecek dusmemisse değeri. İlaç içince zeka geriliği olmaz
0 oy
(441 puan) tarafından
Yenidoğan özellikle kız bebeklerde normal bir durummuş. Tiroidlerine bakılmıştı ultrasonla endokrin takipliydik 1.5 yaşa kadar. 3 aydan itibaren 0.125 g (0.25 normalde hap) kadar hap kulĺandık ezip veriyorduk. Önce her ay sonra 3 ayda bir çağırdı doktor. En son ilacı gün aşırı verdik, kan verdik, 1 ayda hiç içmeden kan verdik. Normal değerler artık takibe gerek yok dedi. Ancak ilacı vermekten ilk başlarda çekinmiştim, fakat doktor gem dozu az hem de hormonlarının sağlıklı gelişmesi için önemli diyince rahatlamıştım.
0 oy
(281 puan) tarafından
Tedavisi kolay. Sadece geç kalmamak lazım. Bir haftaya değerlere tekrar bakılır düşmezse üniversiteye yönlendiriyorlar ilac başlatılıyor korkmayın.
0 oy
(575 puan) tarafından
Benlm kızımın da ilk yüksek gelmişti sonra normal çıkmıştı. Genelde oluyormuş böyle öyle demişti hemşire ilkinde yüksek çıkıyo genelde demişti 
(639 puan) tarafından
İsallah bizimde düşer  bugün.  Tekrar kan alindi
0 oy
(73 puan) tarafından
Benim kızımda 4 günlükken öğrendik, 5 günde ilaca başladık. Aynı şeyleri bana da söylediler.. zeka geriliği, gelişim geriliği aşırı kilo kaybı bilmem ne bilmem ne... Kucağımda bebek ole ayakta zar zor durdum eşim bebeği benden aldı. Neyse doktor da o zaman bana demişti sevinmelisin eğer 2 aylık olduktan sonra öğrenseydin bunlar olurdu. Kızım tam 4 yıl ilaç kullandı şuan 5 yaşına 1 ay var ve yaklaşık bir yıldır ilacı kestik değerleri düzene girdi... Ama tabiki de 6 ayda bir kontrole götürecez
(639 puan) tarafından
Çok  şükür. Canım iylesmis bize ilaç falan demedi heniz isallqh gerek kalmaz
(73 puan) tarafından
Bişey olmaz, varsın tek ilaç olsun Rabb'im kötü hastalıklardan kötü sonuçlardan korusun. Size de şifa versin
0 oy
(3,440 puan) tarafından
Eltin ilaç kullanıyormu tiroit içşn ne olur ne olmaz kontrol altında olsun
(639 puan) tarafından
Suan ilaç   kullanmiyor hastanede yatıyor  satılık icin tiroidi. Takip ediyor doktor
0 oy
(528 puan) tarafından
Kuzenim de vardı şimdi çok akıllı 4 yaşında 
(639 puan) tarafından
Maşallah  isallah bizim ki de  öyle olur

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 107 göst.
25 Aralık 2022 Diğer kategorisinde Gzmmmonr (28 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 60 göst.
11 Ağustos 2023 Diğer kategorisinde Emine S (17,239 puan) tarafından soruldu