0 oy
363 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (349 puan) tarafından
Linç yemek istemiyorum çocuk konusunda doyumsuzum ve ben sebebinin şu olduğunu düşünüyorum ilk bebegim erken dogdu küveze girdı ve istedigim gibi ilerlemedi işler ikinci bebegimde gelişimi durmus güya o doktorlara çok şey derdimde bebegin haftasını yanlış hesaplamislar ve gelişimi durmus diye zorla doğum oldu sancım hic yoktu suni verdiler oda küveze girdi hemen çıktı ama sorun şu ki ben diger bebeklerimde yapamadığım şeyleri yapmak istiyorum sanırım tam eminde degilim 3. Cocuk içimden gecıyo ama biliyorum suan yapmamam gerek bu durumu kimseye anlatamıyorum acaba psikologami gitsem 

6 Cevaplar

0 oy
(14,407 puan) tarafından
bunun bir sorun olduğunu düşünmüyorum. her şeyi tam anlamıyla yaşamak istiyorsun ama ya 3.de de benzer bir şey olursa? bunu kabullenebilecek misin? mesela ben de erken doğum yaptım preeklemsi yüzünden 14 gün ayrı kaldım bebeğimden 2.yi yapmaya korkuyorum bu yüzden ya yine aynısı olursa diye ki olma ihtimali varmış 
(349 puan) tarafından
İkinci bebegım aslında bir sorun yokmuş doktorlar suni vermeseydi son gune kadar bile beklerdi ama senin düşündüklerinide düşünüyorum ve bu konuda karmaşaya giriyorum
(14,407 puan) tarafından
gerçekten 3. çocuğu istiyor musun, hepsine yetebilecek misin bu daha önemli. kimi 5 tane yine istiyor, kendine güveniyor. buna odaklan ve acele etme, düşün.
(349 puan) tarafından
Evet iyi düşünmek lazım ve kimseyle paylaşmadığım icin bu karmaşayi yaşıyorum yol gösterinim yok oyuzden gitsem mi dedim
-Reklam-
0 oy
(547 puan) tarafından
Peki bebeklerine yetebilir musun bakablypr musun kitap okuyup oyunlar oynuyor musun bunlara vakit ayırablyorsan kendine güveniyorsan sen bilirsin bunun cevabını psikolog da bilmez sen bilirsin yani biz tekle ikiyle çok zorlanıyoruz zor yani çocuk bakmak
(349 puan) tarafından
Evet yetebılıyorum hergun bi saat bile olsa dışarı çıkarız evde oyunlar oynarız ikisine fazlasıyla yetiyorum
0 oy
(394 puan) tarafından

Bence gitmelisin :) Sırf istediklerini yapamadın diye 3.bebek fikri diğer çocuklara haksızlık olacakmış gibime geliyor 

(349 puan) tarafından
Birazda ikisine fazlasıyla yetiyorum sanırım oyuzden gözüm korkmuyor bilmiyorum ya karışık duygular icindeyim
(394 puan) tarafından
Çocuk bakma konusunda tecrübem yok canım o yüzden kendin bilirsin ama bana fikrimi soracak olursan 3. Çocuk fikri pek sağlıklı gelmedi bana .
(349 puan) tarafından
Valla canım beni yıpratmıyo bebeler ama ben çevreden çekiniyorum
0 oy
tarafından
Bu durumu yaşayan o kadar çok kadın varki annemde son kardeşimi o fikirle yapmisti banemlerle birlikte oturuyofuk babanem ne beni ne ikinci kardeşimi anneme dusurmemis kendi kafasina göre buyutmus annemde çocuktan hevesimi alamadım diye evi ayırır ayırmaz hemen bi çocuk daha yaptı pişman mı asla değil maddi durumun el verisliyse manevi olarak hazirsin bence yap derim 
tarafından
O zaman doğur bi tsne daha kız rabbim gönlünce versin inşallah valla benim oğlan küçük 1 taneye de zor bskiyorum oyuzde 2inciden şüpheliyim belkide hiç yapmam ama isterdim 3 4 tane çocuğum olsun yani
(349 puan) tarafından
Benimkilerde küçük kız çevreden cekiniyom birazda
tarafından
Aman çevreye ne bakiyom sen anası belli babası belli onlara b.k yemek düşer boşver içinde varsa bakarım yeterim hallederim ben bu işin hakkından gelirim diyosan doğur valla keşke bende kendime guvensem
(349 puan) tarafından
Bakarım ben o konuda güveniyorum kendime eşimle konuşcam bakalım onun ne diyeceğide önemli
tarafından
Ahahahah yok onunki önemli değil ahahahha sor tabi bakalım o istiyo mu
0 oy
tarafından

Üç çocuğa maddi manevi yetebilecek misiniz ? 

Mesela ilk çocuklarınıza özel aşıların tamamını yaptırdınız mı? (Şuan bir çocuğun özel aşıları 15 bin civarında tamamı). Gelişimini destekleyecek kurslara gönderiyor musunuz ?  Çocukların gelecekteki eğitimleri için birikim hesabı açtınız mı? Kaliteli zaman geçirebiliyor musunuz?
Siz ve eşinizin mesleği nedir ? Gelir düzeyiniz nedir ? 

Çocuğun tek ihtiyacı bez ve mama değil maalesef. Belli bir yaştan sonra sosyal ortamda her türlü çocukla karşılaşacak. Özendiği şeyler olduğu gibi, kurslara vs göndermeniz gerekecek. Her türlü kesimden insanla sınava girecek ve hayatı şekillenecek. 

Aile çok önemli. Ailenin verdiği eğitim ve destek çok çok önemli. Hadi bir oldu, ikinci de yalnız kalmasın diye oldu. Üç bilemiyorum. Karı koca çok iyi gelirleriniz ve vaktiniz varsa ancak öyle olur herhalde. Mesela karı koca öğretmen, karı koca memur gibi meslek gruplarında üçüncü çocuğa yetmek zor artık. Karnı doyar ama birçok şeyden de ödün verilir. Bilemedim. Ben olsam tercih etmem.
tarafından
Kendin daha önce sabrın da olmadığını söylemişsin. Ağır konuşmuyorum, senin yazdıklarını sana söylüyorum ama seni tatmin etmiyor. Hele ki doğru okuduysam 19-20 yaşlarındaymışsın. Muhtemelen okumadın, mesleğin yok. Çok da küçüksün. İlerde çok pişman olursun. Var olan çocuklarını biraz büyüt, kendin için bir şeyler yap sonra. Bak samimi söylüyorum 10 sene sonra birçok şey için eyvah dersin ama iş işten geçer .
tarafından
Bir de kaynana ile oturduğunu, küçücük odada kaldığını falan yazmışsın..
(349 puan) tarafından
Evet kaynanamla oturuyorum odalari değiştirdik ikinci bebegım doğunca suan odam geniş
(349 puan) tarafından
Size daha fazla yazmayacağım bence sizde cevap vermeyin herkesin dönem dönem sabrı taşar ve eyvah diyeceğim bi durum yok
tarafından
Maddi durumum iyi diyorsun, ayrı bir eviniz bile yok. Yazdıkların tutarsız yani.19 yaşında okuyup meslek sahibi olmak yerine, kaynanayla oturup ard arda çocuk büyütmek isteyen birine bende akıl veremeyeceğim.
0 oy
tarafından
Canım 2.de mi erken doğdu 
(349 puan) tarafından
İkinci bebegim aslında 34 haftalıkmis ve 34 haftalıkla uyumluydu ama bu doktorlar haftasını yanlış hesaplamış 37 haftalık dediler gelişimi durmus dediler suniyle doğum yaptırdilar şimdiki aklım olsa kabul etmezdim asla
tarafından
Hay Allah durumu iyiyse şimdi sağlık olsun canım ben 28 haftalık dogum yaptım dogum yapmamı önermiyor doktorlar

İlgili sorular

+1 oy
8 cevap 282 göst.
+1 oy
12 cevap 285 göst.
0 oy
0 cevap 28 göst.
30 Ağustos 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde 34. (394 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 199 göst.
11 Mart 2024 Diğer kategorisinde Nalankt (1,460 puan) tarafından soruldu

414,224 soru

12,466,247 cevap

46,901 kullanıcı

Kategoriler

...