0 oy
1,021 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (874 puan) tarafından
Kızlar dün eşim arkadaşları ile dışarı çıktı. Gece 11 buçukta geldi . Gelir gelmez bana görünmeden duşa girdi. Ben bebeği sallıyordum. Baktım duştan çıkmış, arka odada sızıp kalmış. Uyandırıyorum yok , gözleri dönüp duruyor inliyor sonra kustu çok kötü görünüyor ben göz yaşları içinde kardeşini aradım apar topar geldi banyoya soktuk ben tabii bilmiyorum meğersem içki içmiş hayatımda ne ailem ne etrafı ne de tanıdıkların hiç kimse şu ana kadar içmemiş yani içki içen insanla hiç karşılaşmamıştım bu da herhalde bunun ilk. Nasıl korktum nasıl ağladım O kadar üzüldüm ki bana ve çocuklarına bunu yapmaya hakkı yok şu ana kadar her hatasını hep telafi ettim yalanları oldu gitti kumar oynadı dünya kadar borca girdi altınları vererek kapattım her daim arkasında durdum. Ama her seferinde başka bir hatayla geldi ben artık onu affetmeyi düşünmüyorum sabah çok özür diledi yok abartıyormuşum falan onun için normal olan bir şey benim için normal değil Ben müslümanım bugün içen yarın tekrar içer ne ailemde ne çevremde kimse alkol tüketmiyor haramdır bunun ötesi var mı ama şunu anladım ki onca verdiğim değer Sevgi hiçbir şekilde hak etmiyormuş Ben 9 yıllık evliliğimde ona elimden gelini destekli oldum elimden geldiğince sevgimi verdim O her seferinde beni hayal kırıklığına uğrattı sadece kendini değersizleştirmedi bizi de değersizleştiriyor bize de değer vermiyor sadece üzülmekle kalıyorum. Aileme nasıl söylerim bilmiyorum onlar başka bir şehirde bugün çocukları alıp gitmek istiyorum siz olsanız ne yapardınız.

15 Cevaplar

+1 oy
(3,933 puan) tarafından

En İyi Cevap
Sakin ol canım, ben de içkiye çok karşıyım eşime hep derim asla ağzına süremezsin diye ama içene de saygım var. Çevremde içen arkadaşlarım vs de vardı. İstemiyorsan ve rahatsız olduysan güzelce uyar. Bir daha olursa asla kabul etmeyeceğini söyle. Şeytana uymuş belki onun da ilk ve sondur. Rabbim hidayet eylesin. Kendini üzme, aklı başına gelmiştir güzelce konuş anlat. İstemediğini ve sevmediğini belirt bu durumu. Hani cocuk değil. Ergen değil. Seneleriniz geçmiş sen konuşmayı dene bu konuda erkekler gerçi cocuk gibidir bazı şeyleri inatla yaparlar bu yüzden öncelik güzel uyarmak olsun ❤️
(874 puan) tarafından
Bende bunun arkası gelecek diye korkuyorum. Her dışarı çıktığında acaba bu gün ne halt yiyor diye korkuyorum. Güvenim kalmadı artık ona . Dediğin gibi çocuk gibidir yapma dediğim herşeyi yapıyor. Bunları yapan yarın bir gün aldatirda belkide yapmıştır.
(3,933 puan) tarafından
İşte o yüzden diyorum. Kavgayla değil tatlı dille çöz. İnada binmesin, yapmayacağı şeyleri daha fazla yapar. Merak etme dinleyecektir emin ol
-Reklam-
+11 oy
(3,158 puan) tarafından
Yorumlara bakıyorum da ALLAH'IN haram kıldığı şeyi nasilda normallestiriyorlar bide saygı duyuyorlar. Zaten ne geldiyse başımıza normal gördüğümüz için geldi 
tarafından
Buna fazlaca katılıyorum❤
(140 puan) tarafından
+++++++
(3,310 puan) tarafından
Allah senden razi olsun
(2,659 puan) tarafından
Hay Allah razı olsun. Saygı falan duymuyorum. Allah'ın haram dediği şeye benim saygım yok. Rabbim kurtarsın inşAllah
(3,158 puan) tarafından
ALLAH sizden de razı olsun
+9 oy
(205 puan) tarafından
Yazanlar olumlu yazmislar ama ben bu kadar olumlu olamiycam esim beni aldatti deseydin simdi daha ne duruyorsun derlerdi bence buda okadar önemli bi konu oyle es gecilecek bi konu degil egerki bi insan harama bulasmaya basladiysa arkası gelir cok buyuk bi ders vrermen lazimki bidaha yapmasin dinimizde haram kilinan bi seye olumlu bakilmaz Rabbim bunu yasaklamissa kimseye saygi duymak düsmez her seyi bilen Allah ondan daha iyi bilen yok oyuzden onun haram dedigine ben saygi duymam 
(205 puan) tarafından
Yani ailene soyleme kusup gittigini sadece bi kac gun  kalacagını soyle esininde bu sekilde gozunu korkutabilirsin
(205 puan) tarafından
Aynen bencede ciddi bi konu
(140 puan) tarafından
Bir tek benmi karşıyım içkiye derken bu yorumu gördüm şükür. Allah in haram kıldığını içsin ne var içene saygım var vb sözlerle normallestiremem
(205 puan) tarafından
Aynen oyle canim Rabbimin vardir bi bildigi ki haram kilmis hic birimizn ondan daha iyi bilemeyiz bu yuzden Allahın haram kdigina saygi duymam kabul de etmem
(7,465 puan) tarafından
Helal olsun çok güzel yazmışsınız+++
+2 oy
tarafından
İlk defa içmiş herhalde. Benim eşim de içer öyle her zaman değil arada bir ama balkonda içer dışarı çıkıpta içmez oda kusacak kadar değil 1 en fazla 2 bardak ben sorun etmiyorum. Gebelik emizirme falan girdi bende içerdim arada bir bağımlı değilse sorun yok bence 
tarafından
Biz konuştuk bebek biraz kendini bilmeye başlayınca uyuyunca içerim dedi. Eşimde belli etmeyecek. Evet haram günah ama bana zararı yok evime zararı yok yoğun çalışıyor ayda yılda bir içer karışmam sen çok sert isen soyle ama boşanmak kolay değil kuzum
(874 puan) tarafından
Haklısın canım boşanmak hiç kolay değil hele ortada 3 tane çocuk varsa. Benim üzüldüğüm nokta Ben hayatın her döneminde ona destek oldum arkasında oldum sevgimi saygımı her şeyimi verdim O buna karşılık beni bu kadar incitip üzüyor ya benim canımı acıtan da bu.
tarafından
Kıyamam sana ya otur konuş belki içmez bir daha.belki canı sıkkındı bı anda şeytana uydu bilemezsin. Her koyun kendi bacağından asılır evet ama kocan ise hepiniz bacağından asılırsınız. Bence sapıtmadığı her zaman olmadığı sürece sorun yok.
tarafından
Bana zararı yok demişsin kârı var mı peki ... ayrıca paranı böyle şeylere harcamak da günah... çocuğum büyüyünce eşim bırakır demişsin  emin ol çocuklar anne babalardan daha zekiler ve her şeyin farkındalar  tabii yine sizin hayatınız her koyun kendi bacağından asılır
tarafından
Günah haram biliyoruz teşekkür ederim:D
+1 oy
(4,584 puan) tarafından
Şöyle söyleyeyim ben de eşim de alkol kullanıyoruz ama eve bu halde gelse eşim, kendini kaybedecek kadar içse ben de sorun yaratırım. İçmeyi de bilmek lazım, kötü olduğun noktada durmasını bilmiyorsan bu büyük bir sorun. Kendini kaybedecek, böyle saçma sapan davranacak kadar içmek alkol kullanan biri olarak söyleyebilirim ki en nefret ettiğim şey. Evi terket demem ama ciddi bir uyarı yapabilirsin, normalde de alkol kullanıyorsa bir daha asla bu halde görmek istemediğini söyle bence net bir şekilde. 
(874 puan) tarafından
Normalde alkol kullanmıyor canım ilk defa karşılaştım
(4,584 puan) tarafından
Bana kalırsa senin için tek sorun zaten alkol değil. Eşinle sen çok farklısınız, senin asla dediğin ne varsa eşin yapmış. Alkol, kumar vs vs. eminim başka şeyler de vardır sen taşmışsın, artık eşini idare etmekten bıkmışsın. Konu sadece alkol değil. Ne diyeyim ki haklı yanın da var seni müslümanız deyip kısıtlarken, kendisi alkol kumar ne varsa yapmış. Allah sabır versin, umarım çözülür ama sen her konuda haklı gibisin şuan.
(874 puan) tarafından
Tam da içimde yaşadıklarımı yazmışsın aynen öyle canım Ne yazık ki onu idare etmekten bir şeyleri sürekli düzeltmeye çalışmaktan her şeyi tek başına omzuma yüklemekten bıktım benim atipik Otizm 8 yaşında bir oğlum var yıllardır eğitimini okulunu her şeyini ben ilgileniyorum O eve gelir oturur telefonla oynardı sonra gider kahvelere 8-9 saat eve gelmezdi çünkü kumardan sonra ders aldı tamam diyorum Bu sefer içki çıktı bosanmam için beni dövüp ya da aldatması gerekmiyor artık benim için. Hani tükendim derler ya gerçekten tükendim bu evliliğe bu ilişkiye olan inancımı kaybettim artık bir şeylerin daha iyi olabileceğine olan inancı mı kaybettim ona olan sevgim bitti galiba.
+1 oy
(1,105 puan) tarafından
Eşin seni aldatti sandım bı anlık şeytana uymustur 2. Defa yaparsa o hata olur düzgünce uyar canım
+1 oy
(1,430 puan) tarafından
Bana hiç normal gelmiyor ve içene de saygı duymuyorum. 
0 oy
(9,214 puan) tarafından
Benim eşim arada içer ama çok abarmadan senede bir onda bişey demem 
0 oy
(608 puan) tarafından
Dusuncene saygı duyuyorum ama bence cozumu gitmek deilde karsina alip konus bence ciddi binsekilde bagirmadan net binsekilde uyar ben cok karsiyim benim icin yanlis bisi bida tekrarli olirsa gercek anlamda evi birakip gidicegini soyle bide cocuklarinin piskolojisinide dusunup hareket edin onlar icin hangisi iyi olirsa oyle yapin bende karsiyim ama esim binde bir oda en hafif olanindan cok az icer sizin esiniz cok fazla icmis galiba bide esim benden gizli hic gidip icmedi benden gizli icse ayni durum olsa benden tepki gösteririm 
(874 puan) tarafından
Canım karşı olduğumu biliyor bir de müslümanım diye geçiniyor evlendiğimizde müslümanız kapanmayacak mısın diyordu bana. Onun Müslümanlığı sadece benim tesettürüme. O bir kenara her seferinde başka bir yanlışı yalanları yapmadığı şeyleri  yapıyor. İnan ki artık korkuyorum başka hangi kötü sürprizlerle karşılaşacağım diye.  oturup saatlerce ağlamaktan, yanlışlarını tek başına omzuma yüklemesinden her şeyi düzeltmeye çalışmaktan bıktım ve usandım.
(608 puan) tarafından
Galiba bu sende artik suyu tasiran damla olmus mutsussan diyicek bisi yok tabikide kalbinden ne geciyosa cocuklarinada bakabilicek durumdaysan arkanda aylen varsa icinden geceni yap mutlu ol ki cocuklarinda mutlu olsun
0 oy
(5,451 puan) tarafından
Ağzı ile içemeyen içmesin... Yani bu benim için tabiki bir boşanma sebebi değil ama ne gerek vardı bu kadar içmene diye çok kızarım. Ama tabiki her evliliğin kendi dinamikleri vardır. Senin için bir boşanma sebebi ise kararının arkasında dur derim tabiki 
(874 puan) tarafından
Benim için kesinlikle boşanma sebebi canım yani affedilebilecek bir durum değil. Tabii sadece başlı başına içki içmesi değil bugüne kadar yaptı tüm hataları yani illa boşanmak için onu başka bir kadına koynundan mı basmam gerekiyor her yanlış her hata yapıyor zaten
0 oy
(873 puan) tarafından
İlk defa içtiği için fazla içkinin ona ne yapacağını tahmin etmedi bence. Güzelce uyar hiç kullanmadiysa hiç başlamasın
(874 puan) tarafından
Çok tepki gösterdim sadece yapabildiği tek şey gelip sarılmaya çalışması ve bundan da nefret ediyorum. Hata yaptığında gelip sarılmaya çalışıyor zorla kendini affettirmeye çalışıyor konuşmadan bir şeylere telafi etmeye çalışmadan.
0 oy
(3,565 puan) tarafından
Farklı dünyaların evlenmesi sonucu böyle olmuş sanırım. 

Kime göre neye göre büyük ya da küçük. 

Kumar günahtı. Affettiniz. Üstelik tüm maddi gücünüzü de ortaya koydunuz. Bence  bu olayda kıyameti koparıp borcunu ailesinin ödemesini sağlamamıydınız. Altınlarınızı vermemeliydiniz. Neyse olan olmuş. 

İçki haram. İçti boşanayım. Devamı gelir. E kumar da aynı bağımlılık yapıcı bişey. Neden ikisine aynı tepki verilmiyor. Üstelik kumarla evini barkını her şeyini satma ihtimalin var. Her günah işleyeni hayatımızdan çıkarabilseydik tek seferde ohooooo. Hepimizin günahları var. Sizin konuşmanız işe yaramıyorsa biri kulağını çeksin. 

Boşanmak isterseniz elbette haklısınız sonuna kadar. Altınları verdiğinizde boşanacam deseydiniz aklı başına gelirdi. Ailesinden çekindiği biri varsa mutlaka söyleyin eşinizin genel durumunu. 

Kendi ailenize de mutlaka sezdirin. Yarın bir gün daha kötü bişey olduğunda biz bilmiyorduk olmasın. Çünkü daha iyi olmayacak hiçbir zaman. Çocuklar için de ayrılmak istemiyorsunuz. Yapacak bişey yok. 

Evli adamın gece ne işi var dışarda. Şımarıklık başka bişey değil. Kadın çocuklarına baksın 7-24. Erkek de babayım diye geçinsin. Gelsin bi de abartıyorsun desin kadına. Abartan kendi asıl. Evlen diye baskı yapılmasın erkeklere. Gelişemiyorlar. 

Kusura bakmayın sinirim bozuldu. 
(874 puan) tarafından
Canım yazdıklarını hepsini katılıyorum bu adam bir de beni kaçırarak evlenmiş Ben onun yüzünden 9 yıl boyunca ailemle konuşmadım en son kendi imkanlarımla ailemle barıştım. Kumar oynadığında zaten kan beynime sıçramıştı ağzıma gelini söyledim çocukları aldım gideceğim dedim boşanacağım kesinlikle bitti dedim yalvardı yakardı paçama yapıştı yapma etme diye en sonunda dedim tamam bu hatan son olsun bunun üstüne başka hata yaptı yani ben bunu affetsem eminim yarın öbür gün başka bir şey yapacak ailesine gelirse ailesinin umurunda değil bir tane kardeşi var o uyarıyor beni dinlemiyor kardeşini nasıl dinlesin maddi olarak açlıktan ölse bile onlardan bir gram destek gelmez. Bir de benim kocam salağın tekidir arkadaşlara ne yapsa onlara uyuyor kendi iradesi yok. Arkadaşı aradı mı koştur koştur gider.
0 oy
(29,595 puan) tarafından

Haram evet büyük yanlış bu zmanaa kadar yapılanlara bakılırsa yıpratmis seni zor karar Rabbim gönlüne göre versin 

(874 puan) tarafından
Allah razı olsun canım. Dediğim gibi o kadar yıprandım ki geceden sabaha kadar ağlayarak kara kara düşündüm ne yapabilirim diye
(29,595 puan) tarafından
Hayırlı kararlar olsun
(874 puan) tarafından
Amin inşallah
0 oy
(1,881 puan) tarafından
Ben borca giren adam in borcunu falan ödemedim bosuyorum da bizi düşünmeyen insanı ben mi düşüncem
0 oy
(2,226 puan) tarafından
İçkiye kişinin kendi kararı der saygı duyarım ama kumara duymazdım 

İlgili sorular

0 oy
24 cevap 900 göst.
26 Aralık 2020 Aile & Aşk kategorisinde ❤️İsmiAŞK❤️ (10,888 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 343 göst.
3 Kasım 2023 Aile & Aşk kategorisinde hanimeli (620 puan) tarafından soruldu
0 oy
33 cevap 1,715 göst.
1 Temmuz 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 208 göst.
12 Aralık 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,439,480 soru

23,666,136 cevap