0 oy
191 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (20 puan) tarafından
Kızlar bebegimde kabızlık sorunu var yapmıyor bende bekliyorum kendisi yapsın diye ama sıkıntı dan durmayinca mecbur fitil yapıyorum nasıl geçti sizin ne yapıyorsunuz nasıl geçecek 2 aya kadar normaldi sonradan böyle oldu 

16 Cevaplar

0 oy
tarafından
Kaç güne kadar yapmıyor? 
tarafından
Bebekler 2.aydan sonra uzun zaman kaka yapmayabilirler bu normaldir.  1 hafta hatta bazı doktorlara göre 10 güne kadar yapmaması normal sayılır eğer 10 günü geçerse o zaman doktora görünmek gerekir. Aşırı ıkınma zorlanma kızarma ağrı sancı yoksa hemen fitil verip vücudu ona alistirmayin  çünkü bunlar yoksa kabız değildir
(20 puan) tarafından
Uykudan gözlerini birden açıp ağlamaya başlıyor normal bir ağlama değil 4 gündür yapmıyor evet bu süre normal olabilir belki ama bebeğim çok huzursuz uyuyamiyor başka bir sıkıntı yok gibi duruyor çünkü
-Reklam-
0 oy
(12,209 puan) tarafından

Canım bizde de 2 aylıkken başladı 4 aya kadar devam etti şuan yapıyor bazen hergun bazen 1 gün durup 1 gün sonra ama kabız değildi kaka suluydu bana hemşire arkadaşım anne sütünün içindeki bütün vitamin minarelleri aldığı için vücut dışarı atacak bisey bulamıyor gelişimi hızlı olur demişti gerçekten de gelişimi hızlı oldu ama 5 6 günden sonra rahatsızlanmaya kivranmaya başlıyordu o zaman da ben yardımcı oluyordum masajlar zeytinyağı (Dr ver dedi) bu şekilde 2 ay geçirdik şimdi düzelmeye başladı şükür :)

(20 puan) tarafından
Ya inşallah bizimde düzelir bir an önce
(12,209 puan) tarafından
Hemen düzelmez canım da dert etme kendine düzelecek
0 oy
tarafından
Ben de snein gibi yaptım sonra makat çatlağı oldu. 10 güne kadar normal. Elbet alışıp kendi yaoacak. Fitio ve lavman kesinlikle kullanma. Şu an bebeğim 11 aylık olmak üzere hâlâ 2/3 günde bir yapar. Senin yapabileceğin şey sadece zeytinyağı vermek. 
(20 puan) tarafından
Ya peki makat çatlağı nasıl geçti sonra
tarafından
Denemediğim şey kalmadi . Gitmedigim doktor kalmadı. 2. Ayından 7. Ayına kadar sürdü. Sonra bir doktor bana anestol ve Fito kremi karıştırıp sürmemi söyledi. Sonra da 5 güne kadar yapmazsa bir toz ilaç verdi onu sutune karıştır ishal yaoar dedi. Ama tehlikeli bir ilacti açıkçası hiç kullanmadım. Çocuk yapa yapa acı çeke çeke alışacak dedi. Gercekten de öyle oldu. Kendi kendine yapmaya başladı. Bana aç karnina bir çay kaşığı zeytinyağı vermemi de söyledi. Ben ekstra sarı kantaron yağı ve bephanthol de suruyordum. Şu an çok şükür rahat rahat yapıyor. Bana fitili kesinlikle yasakladı. Belki de çatlak yoktu siz fitil kullana kullana çatlak yaptinjz falan dedi. Ha bir de çocuk cerrahisine gorundun mu?
tarafından
@meryemcknn "10 güne kadar normal " sözünün devamında şu da var yalnız ;
"10 güne kadar normal, eğer bebek rahatsız değil ise.."  Ben ilk aylarca bu problemi çok yaşadım. Gitmediğim özel- devlet hastane kalmadı desem yeri. Şehrimdeki pekçok çocuk cerrahı ile görüştüm, pekçok akademik makale okudum. Hem araştırmalarım, hem doktor görüşleri çocuk rahatsız ise fitil verme yönündeydi.  Ben defalarca fitil verdim. Vermek zorundaydım, çok rahatsız idi. Tabii tam şekilde değil, dikey açıdan kesip sonra fitili ovalleştirip , zeytinyağı ile kayganlaştırıp verdim. İnanın defalarca verdim. 4-5 ayrı çocuk cerrahisine gitmişimdir, çocuk cerrahları üç dört günü bile çok görüyordu. Tabii ki bilimsel bilgi değişkendir, görüş farklılıkları vardır. Ama ben defalarca kullanmama rağmen makat çatlağı çok şükür yaşamadım. Muhtemelen kullanmasam yaşayacaktım. Birkaç ay sonra çok şükür düzeldi. Şuan günde bir kez yapıyor. Aylardır düzenli. Hala kaka yaptığında sevinirim. Sonuç olarak, fitil doğru kullanımda zarar vermediği gibi alışkanlıkta yapmıyor. Çocuktan çocuğa değişebilir.
tarafından
Hayır yanlış düşünüyorsunuz, bir müddet sonra fitile alışıyorlar ve fitilsiz yapmıyorlar. Çevremde bu gibi örnekler de var maalesef. Bize doktorumuz toz bir ilaç vermişti. Normalde ilaç yetişkinler için mide ilacı imiş, fakat bebeklerde çok az bir kullanımı ishal yapiyormus. Kontrollü bir şekilde kullanın eğer bir hafta yapmazsa dedi. Benim gerek kalmadı. Evet bebeklerde bir huzursuzluk yok ise 10 güne kadar normal, ben ağlayınca kakasını yapmadığı için , huzursuz oluyor sanıyordum, fakat doktor bağırsakları gayet iyi çalışıyor bir sorun yok diyordu. Sizin bebeğinizde şans eseri sorun olmamıs olabilir fakat çoğunlukla doktorlar fitil kullanımını mecbur kalmayınca önermiyor. Milleti yanlış yönlendirmeyin bu konuda. Belki de şimdi bu cümlemizden sonra gidip fitil vermeye devam edecek . En iyisi biz susalım, doktora görünsün.
tarafından
Ee belki de sizin yazdıklarınızdan sonra fitil vermeyecek ve çocuk katı dışkılamaya çalışmaktan makatını çatlatacak ?
Dikkat ederseniz ben yorumumu yaparken bilimsel bilgi değişkendir, her çocuk farklıdır diye belirtiyorum. Siz kendi durumunuzdan yola çıkarak çok net cümleler kurduğunuz için, bende yazmak istedim. Tartışma amacında değilim. Mesleğim , deneyimlerim ve araştırmalarım sonucunda yorum yaptım. Ama tabii ki çocuk sağlığı uzmanı değilim. Tavsiye niteliğinde değildir. Soru sahibine şifa dileyelim en iyisi.
0 oy
(745 puan) tarafından
Bebeğinin karnının biraz alt tarafına bebek yağı ile masaj yap ve pişik kremini apus. Bölgesine rahat çıkarsın benimde oluyordu benim bebeğimde oluyordu bu sekile yapıyordum birde hafif hafif bacaklarını yukarı aşağı bisiklet sürer gibi hareket ettirdim gaz maz ne varsa yapardı 
(20 puan) tarafından
Zeytinyağ ile karnına masaj yapıyorum ama yetersiz mi geliyor acaba bacaklarını da karnına doğru hareketler yapıyoruz ama yapmıyor :(
(745 puan) tarafından
Bebek için doktor doğal şurup veriyor size vermedimi damla şeklinde
0 oy
(45 puan) tarafından
Maflor damla kullan
0 oy
(4,337 puan) tarafından
Benimde ikinci oglum 4 5 gun yapmadigi oluyodu 1 aydan sonra. Kabiz dediginiz sey eger top top yapiyosa okey ama 10 gun icinde 1 kere yapiyosa o bagirsaklarini kullanmayi tam ogrenemediginden veya tam sindirdigindendir. Ben hic mudahale etmedim. Edilmesi taraftari da degilim. Cocugun kendi kendine yapabilme yetisini engellemis olursunuz. Masaj yapin. Kaka degil daha cok gaz rahatsiz eder.
0 oy
(46 puan) tarafından
Canim benimde iki ayliga kadar ben yaptirdim gazli bi bebekti zaten kizim burda biri demisti siringaya pekmez cekiodum altini hemen kapatiodum iki dk ya varmiyor yapiodu sonradan sonradan kendi alisti cok şükür  
0 oy
tarafından
Probiyotik kullanıyormusuhiz aacaba bağırsakları düzene sokuyor ben 6 aylık olana kadar kullandım doktor tavsiyesi ile kabızlık hiç yaşamadık
0 oy
(1,221 puan) tarafından
Kolik bebek annesi olarak ve kakasını zor yapan bir bebeğim vardı kabızlık görünce herkese yazıyorum bunu zeytinyağı da icirdim fayda etmiyor çığlık çığlığa kalkıyordu poposuna ya kulak çubugu ile yada şırınga ile zeytinyağı dök poposunun içine iyice girdiğine emin ol canım ama sürekli yapma 1 hafta 10 gün yapmaz yada rahatsız hisseder o zaman yap bunu Allah'ın izni ile rahatlicak oranın uyarılması yada orada kurumuş olan kakanin yumuşamasi için yapılıyor ben çocukken annem bana yapardı 2 çocuğuma da yaptım kızım ek gıdaya geçerken kabız olmuştu oğlumda da sürekli oluyordu böyle rahatlatiyordum 
0 oy
(2,146 puan) tarafından
Hergun hakiki zeytin yağı ver. Fitile ihtiyaç duymazsın. 
0 oy
(145 puan) tarafından
Bir çay kaşığı zeytinyağı yağı ver her gün inşallah düzene girer fitil de kullanma çok bünyesi alisirsa bı daha normal yaoamaz
0 oy
(19,836 puan) tarafından
Ayni şeyleri yaşadık. Anne sütüyle besleniyordu. 5.5 ay sürdü. Kendiliğinden geçti. Çok huzursuz olmadjkca bekle bence fitil verme . Katı değilse kıvamı 
0 oy
(1,692 puan) tarafından
1 hafta 10 güne kadar normal diye biliyorum, kafanıza göre fitil kullanırsanız çocuğun bağırsakları bunu alışır artık fitil kullanmadan dışkılayamaz hale gelir bence bir doktorla görüşün en kisa zamanda
0 oy
(32 puan) tarafından
Sadece anne sütü mü alıyor
0 oy
(2,935 puan) tarafından
Kendin kayisi şeftali bu ara fazla tuketsene emiyorsa eğer belki fayda eder
0 oy
(2,351 puan) tarafından
Bizim 3 haftalıkken bir bozuldu ta 3 buçuk aylıkken düzeldi dediğin gibi fitilsiz yapmıyordu birden kendisi yapmaya başladı 

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 396 göst.
0 oy
1 cevap 46 göst.
31 Ocak 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Msdefne19 (179 puan) tarafından soruldu
+1 oy
0 cevap 47 göst.
4 Eylül 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde Hoppidi-hop_hop (542 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 122 göst.
12 Mayıs 2024 Diğer kategorisinde Bol gunesli gunler (988 puan) tarafından soruldu

409,647 soru

12,315,245 cevap

38,809 kullanıcı

Kategoriler

...