0 oy
664 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde tarafından

Kızlar içinde dövme var böyle oluyor ilk defa yapıyorum düdüklüde patlamasından çok korkarim böyle olması normalmi 

image

19 Cevaplar

0 oy
(750 puan) tarafından
Ben burda bile korktum suan  cok zor kullanirim 
tarafından
Dövme kaynarken köprüyor ondan mı öyle acaba bı sorun varsa kapatırım bilen vardır mutlaka
-Reklam-
0 oy
(2,364 puan) tarafından
Altını kıs canım
tarafından
Kıstim canım küçük göze aldım kaynadiginda köpürdügu için mi böyle oluyor
(2,364 puan) tarafından
Tencere mız aynı genelde bazı yemeklerde oluyor ama sonra durması lazım kopüğü
(2,364 puan) tarafından
İlk defa kullanıyorsan canım içindeki hava boşalmadan sakın açma
0 oy
(755 puan) tarafından
Normal ama genede dikkatli ol 
tarafından
Sağol canım köpürdügu için mi böyle oluyor
(755 puan) tarafından
Aynen öyle canım mercimek filan koysan aynısı olur korkma
0 oy
(147 puan) tarafından
Suyunu çok mu koydun bide püf noktası var düdüklü tencere kaynadıktan sonra kapağını kapat bi dk havasiji açık bırak sonra kapa bişey olmaz
tarafından
Geçti artık böyle direk kapattım köpürdügu için mi böyle oluyor bı sorun çıkarmaz inşallah
(147 puan) tarafından
Sanırım suyunu fazla koymuşsun hava sıkışması yapmış tedbirli ol bı ara altını kapa havası çıksın  aç sonra yine kapat
0 oy
(544 puan) tarafından
İlk başta ocağa katinca o dik kısım var ya hafaya bakacak kaynamaya baslayinca indircksin kısık ateşte pişmeye birk canm altını çok açma 
tarafından
Kıstim küçük göze aldım bu şekilde bir sorun çıkarır mı sence
(544 puan) tarafından
Canm normlde de böyle su yâda köpük cikiyor ama kıs birde aklımda bulunsun piştikten sonra kapatınca 20 dk boyunca karışma soğusun ve o hafaya kaldır dediğim yer var ya onu kaldır havası tam çıksın sonra düşüklüğün kapağını aç yoksa kapak hava fırlar patlar havasıni almadan sakın açma denenmis ve elim bileğime kadar yandı küçükken o yuzdn hiç kullanmam düdüklü geçte pisse Sabahtan tüpe katıyorum pişene kadr bende korku yaratıyor
0 oy
(3,757 puan) tarafından
Koyarken iyice yıkadın mi tozunu. Kaynarken köpürmüş deliginden cikiyor
tarafından
Evet suda bekledi duruladim öyle koydum birşey olmaz dimi
(3,757 puan) tarafından
Yok olmaz altını kıs iyice öyle pissin
0 oy
(890 puan) tarafından
Döğme köpürür normalde canım ondan olmuş. Altını kıs yavaş yavaş kaynasın kapatınca da hemen ağzını açma yarım saat dursun öyle aç. bir de suyla içinde pişirdigin şeyin suyunu orantılı koy. Max yazan yer vardır zaten 
tarafından
Evet suyu çok koymadım zaten ama köpürdügu için öyle olmuş
(890 puan) tarafından
Evet canım bende de öyle oluyor
0 oy
(1,224 puan) tarafından
Düdüklüden anlamam ama haberde gördüm birisi dövmeliği çok koymuş şiştiği için patlamış çok dikkatli ol açarken 
0 oy
(7,148 puan) tarafından
Delikleri tıkanmış olabilir mi geçen annemin de böyle oldu kürdanla delikleri temizledim normale döndü .altını kapatıp bi bak istersen hava çıkısının oldugu deliklere
tarafından
Gülüm buğday köprüyor ondan olmuş kazasız belasız pişti şükür
0 oy
(776 puan) tarafından
Eğer o düdüğünü kaynamaya başladıktan sonra indirdiysen ve çok şu koymadıysan korkma 

Ama direkt düdüğü kapalı şekilde koyduysan kork derim
tarafından
Anow valla öyle yaptım tirsmadim değil söndürdüm havası insin pişmemiş ise öyle yaparım tekrar
0 oy
(143,917 puan) tarafından
bacim tasmis harbi korkunc kullanma
tarafından
Kazasız belasız atlattık ya köpürdügu için olmuş öyle
(143,917 puan) tarafından
gecmis olsun canim
0 oy
tarafından
fazla mı koydun malzemeyi acaba? 

bu yüzden yeni nesil patlamama garantili düdüklü tencere öneriyorum, hiç böyle korku yaşamazsın
tarafından
Valla buğday köpürdügu için öyle olmuş normalde çok kulanmam düdüklüyu kazasız belasız pişti şükür
0 oy
tarafından
Buğday da oluyor böyle 
tarafından
Evet cnm anladım sonradan
0 oy
(16,637 puan) tarafından
Altını kıs evet dövme köpüğü öyle oluyor bişey olmaz inşallah baktın çok kopuruyor kapat havası geçince kapağını yıka iyice temizle sonra tekrar köy üstü e 
tarafından
Evet köpürdügu için öyle olmuş kazasız belasız pişti şükür
0 oy
(9,183 puan) tarafından
Suyunu az koy çok koyma tehlikeli 
tarafından
Çok koymadım cnm buğday köprüyor ondan olmuş kazasız belasız pişti şükür
0 oy
(3,108 puan) tarafından
Düdüklünun üçte ikisi geçmemeli diye biliyorum ben suyunun
tarafından
Geçmedi gülüm ya kaynamış ve köpürdü ondan buğday köprüyor ondan olmuş kazasız belasız pişti
0 oy
(8,564 puan) tarafından
Ben de genelde bişey kaynatinca öyle olur o sırada havasını kendisi bitirir ben snr havasını açarım yoksa korkarım patlar falan mazallah 
tarafından
Evet bnde direk açmam suya tutunca havasını bırakıyor bı sorun çıkmadı şükür köpürdügu için öyle olmuş
0 oy
(2,958 puan) tarafından
Düdüklümün aynısı canım suyu fazla gelmiş olabilir hemen ateşten alıp musluğun altına tutuyorum ben havasını kendi alıyor zaten 
tarafından
Bnde öyle yapıyorum normalde suyunuda çok koymadım buğday kaynarken köprüyor ondan olmuş cnm pisti kazasız belasız
0 oy
(13,621 puan) tarafından
Mercimek ve aşurelik buğday en sık patlayan şeyler taneleri deliği kapatıyor aklında olsun. Hava çıkışı sıkıntılı olduğu için böyle olmuş
tarafından
Suyunu çok doldurmadim aslında köpürdügu için öyle olmuş pişti kazasız belasız

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 210 göst.
30 Haziran 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde sweetlady (871 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 196 göst.
28 Kasım 2023 Diğer kategorisinde Alpingo!!45 (750 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 107 göst.
2 Ekim 2023 Yemek-Tarifler kategorisinde sweetlady (871 puan) tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 276 göst.
25 Temmuz 2023 Alışveriş-Hediye kategorisinde Teesir (50 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,438,725 soru

23,654,555 cevap

308,660 kullanıcı

...