0 oy
737 göst.
Diğer kategorisinde (19,919 puan) tarafından
Kız Kardeşim sınıfta kaliyomus. Duyunca o kadar üzüldüm ve kızdım ki anlatamam. İyi yerlere gelmesini iyi biryasami olmasını çok istiyorum. Ama bizimki laylaylom. Burda da okuyorum. Keşke okusaydim diye pişman olan arkadaşları. En azından liseden mezun olması gerekli. Buraya yazılan yorumları ona da okuyacağım . Neler yaşadınız yazar mısınız?

26 Cevaplar

+1 oy
(5,027 puan) tarafından
Düzgün bir eşim var Allah a şükür düzgün de bir hayatım var ama bu benim okuma istegimin hiç bir zaman bir önüne geçemedi malesef bnde kendi istegimle okumadım ama şimdi kızım için elimnden gelenin ennn iyisini yapmaya çalışıyorum haa bide şöyle bişey var hayatımın böyle gideceginin bir garantisi de yok tabi Allah neler gösterir bilemeyiz 23 yıllık evliyim şimdiki aklım olsa okurdum 
(19,919 puan) tarafından
Teşekkürler yorum için. Abla diyorum yaşın kaç bilmiyorum ama hala okuyabilirsin. Mesela ben okumayı çok seviyorum. Ve çocukları buyutunce tekrar okumayı istiyorum. Ya yüksek lisans ya da farklı bir bölüm ☺️
(5,027 puan) tarafından
37 yasindayim canım evet kızımla okuyup mezun olmayı okadar çok hayal ediyrum ki bugüne kadar ne istediysem yaptım ama galiba okumayı gerçekten istemedim isteyseydim yapardım eminim
(19,919 puan) tarafından
Vayy sen baya erken evlenmissin. Benden az büyüksün ☺️ hakkında hayırlısı inşallah ⭐
(5,027 puan) tarafından
Ben babane bile oldum:))))
(19,919 puan) tarafından
Vay maşallah ☺️
-Reklam-
0 oy
tarafından
SunExpressde EFB ( teknik pilotluk departmanında staj gördüm ana bölümüm lojistikdi üniversite de araba delisi olduğum için otomotiv seçtim her iki sektörde de ilerleyebilirdm bense 2. Yılda bırakıp Antalya'ya döndüm eşimle tanıştım pişman değilim elbette evliliğim güzel fakat içimde ukte kaldı hala kaydimi geri açtırıp otomotiv mühendisliği için savasabilirim ve bence bir kadın ekonomik geliri varsa özgür bu ülkede şuanda da özgürüm ama bana ait olanı tercih ederim 
(19,919 puan) tarafından
Bence çocukları biraz büyütüp sen de dönersin eğitim hayatına ☺️
tarafından
Eşim çok destekliyor özel üniversiteye yazdırmayı çok istedi bu yıl ama malesef ikinci sürpriz bebis gelince kaldi
(19,919 puan) tarafından
Nasibi varmış. O hakkını 3 4 yıl sonra kullanırsın inşallah sen de ☺️
tarafından
İnşallah nasıp artık
0 oy
(8,770 puan) tarafından
Okumak güzel bişey eşimde liseyi bitirmemistik geçen sene mevzun olduk ikimizde eşim geçen konuşma geçti  aramızda benim liseyi bitirmek hayalimdi dedi oda oldu dedi aynı şekilde benimde öyleydi isallah üniverstede okuya bilirim 
(19,919 puan) tarafından
İnşallah okursun dostum. Sizin için sevindim. ☺️
(8,770 puan) tarafından
İsallah canım hakımızda hayırlısı
0 oy
(18,189 puan) tarafından
O kadar çok varki okulu bırakıp çabucak evlenen sonra pişman olan öğrencilerimiz liseden mezun oluyor bir sene sonra evli bebekli ya da bırakıyor okulu bir bakıyorum hop evlenmiş daha hayatının baharındasın oku gez toz keyfine bak o üniversitesi ortamını yaşa sonra ister çalış ister ev hanımı ol ama günün birinde kocana kapıyı çarpıp gitmek durumunda kalırsan gider çalışırım diyecek öz güvenin hayat garantin olsun. Soruna cevap olmadı ama kardeşimle okuyacağız dediğin için içimden geçenleri yazmak istedim 
(19,919 puan) tarafından
Ben de senin gibi düşünüyorum dostum. Yani artık lise mezunlugunu geçtim üniversite mezunları dahi issiz. Ama eğitim sadece iş için gerekli değil. İnsanın ufkunun açılması için gorgusu için şart. İnşallah akillanir.
0 oy
tarafından
Benimde okumamama babamın kuzeni engel oldu neymiş öğretmenlik çobanlıkmş ya savcı ya doktorluk için okuyacaksın diye liseyi dışardan bitirdim devam edemedim güvenlik kartımı aldım çalıştım ama evlendikten sonra bıraktım
(19,919 puan) tarafından
Ayy onun aklına tüküreyim. Sinir . Baban de onu mu dinledi de seni okutmadi.  Neyse belgen elinde. Yaparsın inşallah yine istediğin zaman
tarafından
Malesef onu dinledi kitaplarımın hepsini yırttı kendi oğulları doktor savcı olmuş ta
(19,919 puan) tarafından
Nasıl bir vebal
0 oy
(359 puan) tarafından
Çok üzüldüm o hatayı ben yaptım şimdi o kadar pişmanım ki ne çocuklarımın isteklerini nede kendi istediklerimi karsilayamamk ne kadar zor çeken bilir umarım fikirleri değişir kardeşinin hayalleri illaki vardır inşallah okuma isteği biran önce aklına gelir de yakmaz kendini 
(19,919 puan) tarafından
İnşallah dostum çok sağol cevap için ☺️
(359 puan) tarafından
Rica ederim kardeşim inşallah her genç kızın eli ekmek tutarda kimseye mahcup olmaz
(19,919 puan) tarafından
Aminnn
0 oy
(1,186 puan) tarafından
Hamileyim ve kpss'ye hazırlanıyorum. Para her türlü kazanılır. Özelde garsonluk yapılır , çay temizliğe bakılır, gerekirse tuvalet temizlenir yine alnının teri ile para kazanılır fakat istediğin iş ve rahat imkanları kim istemez ki ?

Lütfen okuluna asıl ve geleceğini koru
(19,919 puan) tarafından
Yorumun için çok teşekkürler dostum ⭐ inşallah sen de kazanırsın
tarafından
Üniversite mezunu musunuz kppps girmek için
(1,186 puan) tarafından
Evet cnm
0 oy
(13,279 puan) tarafından
Öğrencilerimi görüyorum üstleri başları perişan kucaklarında eteklerinde çocuk...hiçbiri için bunu hayal etmedim ben. İçim parçalanıyor. Hayat yerinde saymıyor zaman aleyhimize işler her zaman. Ergenlik bir süreç o süreç bitince akıl başa geliyor. Üzüldüm kardeşin için. Umarım ders alır bundan
(19,919 puan) tarafından
İnşallah dostum. Çok doğru söylüyorsun
0 oy
(1,434 puan) tarafından
Okudumda ne oldu ,diyenlerdenim okudum guzelik uzamani oldum ,iktisadi okudum 
(19,919 puan) tarafından
Beklediğim cevap bu değildi ☺️ inşallah mesleğinde mutlusundur
(1,434 puan) tarafından
Yas geçti artık, yas siniri var bide. Bu çıktı
(19,919 puan) tarafından
Ülkede sistem komple yanlış
(1,434 puan) tarafından
Kesinlikle oyleeee
0 oy
tarafından
Üniversite mezunuyum. Saçma sapan bir bölüm okumadım. Çalıştım, güzel bir bölüm kazandım. Hem özel sektörde , hem kamuda önü açık olan iki ayrı bölüm okudum. Çok şükür okudum, meslek sahibi oldum. Üniversite yılları hayatımın en güzel dönemleriydi. Çok unutulmaz anılarım oldu. 

İnsan her yaşta okur ama belli bir yaştan sonra örgün okumak ve küçüklerle okumak çok zor. 

Bu devirde lise mezununu geçtim, her üniversite mezunu bile saygın sayılmıyor. Çalışsın, çabalasın, güzel bir bölüm okusun. İlerde arkadaş çevresinden tutun da, evleneceği insana kadar her şeyi etkiler. Çevresi ona göre şekillenir. 

Sevgilerrr..
(19,919 puan) tarafından
İşte tam olarak benim de kastettigim bu. Okumak sadece meslek için değil insanın ufkunun gelişmesi açılması için de bir yol. İnşallah laftan anlar.
0 oy
(8,021 puan) tarafından
Okumak her yönden iyidir kardeşim sağlık meslek okudu üniversite de isg okudu geçen ay askere gitti jandarma olarak hemen revire vermişler egitimlerin çoğuna katilmiyormus oradakilere göre daha rahat. Yani askerde bile işe yarıyorsa her yerde işe yarar. insan her seyi gormeli, kendini gelistirmeli lise üniversite hepsinin tadı farklı. 
(19,919 puan) tarafından
Aynen öyle. Sadece meslek sahibi olmak için değil her alanda kendini geliştirmek için eğitim gerekli
0 oy
(394 puan) tarafından
Hiç pes etmesine gerek yok canım , 8. Sınıfa kadar derslerim berbattı. Lise 1 de sınıfta kaldım  . Tekrar devam ettim ve Lise 2'de sınıfta kaldım . Okuma hakkım bitmişti ben açıktan yazıldım Liseyi bitirdim. Üniversite okudum ve şuan eşimle birlikte ufak bir  Fabrika işletiyoruz . Sınıfta kaldıysa muhtemelen akılsızlığından değil kanı kaynadığı için derslerini astığından kalmıştır 
(19,919 puan) tarafından
Ya ben evde olsam onu ne yapacağımı biliyorim. Ama bizimkiler hayatta çocuğa laf soyletmiyolar.
(394 puan) tarafından
Ay birazcık o zaman şımarık büyütülmüş desene
(19,919 puan) tarafından
Hiç birazcık değil hiç hem de
(394 puan) tarafından
Aslında ailen kardeşine çok büyük kötülük yapıyor farkında değiller ya .
(19,919 puan) tarafından
Ah dostum bilsen ne kadar anlattım . Kardeşimle birlikte anlattık ama nafile
0 oy
(2,014 puan) tarafından
Şöyle diyim benm ailem arkamd aolmadi okutmafilar çok başariliydim ama ailemden yana şanşli değildim evlenmek zorunda kaldım ama evliyekn okudum ama eşimle hiç anlaşmadim şiddet hakaret hepsi var ama gidecek yerim yok okusayfim kolumda bir bileziği. Olurdu şuan kendi ayaklarımın üstünde de dururdum koca kahrı kaynana dirdiriri cekmezdim ve şuan hazırlanma başladim üni okuyacam inşallah 

Kısacası pes etmesin okulunu okusun cidden yarın ne olacağı belli olmaz şuan küçük anlamıyor ama biraz büyüsün cidden anlicak okumak kadr güzel birşeyin olmadığını 

Benm kardesimde ailem izin vermedi şuan açıktan üni okuyor kpss girecek insalllah kazanır atanır 

İnsan istedikten sonra herşey olur
(19,919 puan) tarafından
Ailem bizi okutmak için çok fedakarlıklar yaptı. Yapıyor da. Babam hala 60 yaşında ayakları titreyerek çalışıyor. Bunun karşılığı bu olmamaliydi. Senin ailen de v8cdansizmis. İnşallah sen de isteğin yerlere gelirsin dostum
(2,014 puan) tarafından
Benm üvey abim yengem kaçırılır lise gitmesin dedi babamda bahane arıyordu zatn onlara göre kız okumaz erkek okur kız evlenip gidiyor diye
Bende evlendim lise okudum bitirdim üni okumadım akilsizligimdan
Bu arada teşekkür ederim kardesimde umarım doğru yolu hemn bulur hatasını anlar
(19,919 puan) tarafından
Amin dostum inşallah
0 oy
(13,127 puan) tarafından
okudum, mesleğim var yetmedi ikinciyi okuyorum. kimse boşanmak için evlenmez ama neler okuyoruz burada. çoğu kadın maddi imkansızlıklar yüzünden evliliğini zoraki sürdürüyor. kadının maddi özgürlüğü olacak ki kimse ona destek olmasa bile o bunu başaracak. ha okumadan da meslek sahibi olunur evet ama okumanın verdiği özgüven, haz müthiş bir şey. 
(19,919 puan) tarafından
Aklimdakileri yazmışsın işte. Ben diyince dinlemiyo.
0 oy
(5,456 puan) tarafından
Ben tam tersi yönden anlatayım. (Lütfen hava atmak gibi algılamayın keşke okusaydımın yanında iyiki okumuşumu da görsün istedim)

2012de Ankara üniversitesi veterinerlik fakültesinden mezun oldum. O senenin sonuna kadar bir çiftlikte büyükbaşlarla çalışıp klinik parası biriktirdim. 2013 de kliniği açtım. Bir kısmı nakit bir kısmı borç harç. 7/24 çalıştım. Herşeye koştum. Yanımda sadece tekniker bi arkadaş vardı. Sonra kliniği büyüttük hastane yaptık. Daha evlenmeden dünnnya kadar ülke geldim. Eşimle de gezdik o zaman sevgiliydik. Bir günden bir güne eşimden para istemedim. Bir günden bir güne bırakırsa ne yaparım demedim. Ne istiyorsam aldım. Yedim içtim giydim. Allah'a şükür bugün eşimin 2,2-5 katı kadar kazanıyorum. Gerisini o düşünsün :D
(19,919 puan) tarafından
İnşallah gerisini o düşünür.  Kardeşim için isteyeceğim bir hayat. Ama biz söyleyince dinlemiyor.
0 oy
(2,320 puan) tarafından
Kendi başımdan geçeni anlatayım okuma hevesim sıfırdı istemiyordum zorlayınca dahada hırs yapıp inatlaşıyordum bu çağlarda çoğu çocukta olan bir durum önce tamam okuma dediler sonra madem okumuyosun hadi bakalım gerçek hayata dediler ev işlerine başlattılsr sonra parayı kısıp birinden rica edip çalıştırdılar sonra okuyup başarılı olan kişileri hayatlatınk dinledim işte parasıyla gezen tozan çünkü o zamanlarda heveslerimiz hep bu oluyor istediğim mesleği konuştuk bizimkiler onun için bunu yapman lazım bilmem ne felan diyince çünkü para kısmışlsr ev işlerine atmışlar hayat bana zorlaşmış benim yaşımdakiler okurken hayatını yaşıyor bunuda görnce 4 üniversite mezunu oldum bu bana bir ders oldu şimdi istediğimi yapan biriyim
(19,919 puan) tarafından
Senin ailen akilliymis. Bizimkiler kardeşim evde yesin içsin yatsın asla ses çıkarmazlar. Sanki korkuyorlar çocuktan. Ah ben evde olacaktım varya.
 Senin adına sevindim. Doğru yolu ailenin acikgozlulugu sayesinde bulmusshn. Ama bizimkiler sizinkilerin yaptığını asla yapmazlar. Ağzına lokma koyuyolar daha
(2,320 puan) tarafından
Ya bizimkilerde öyle el bebek gül bebek büyüttüler ama onların korkulsrı her zaman tek çocuktum ve Allah korusun bişey olsa yardım edecek bir ailemiz yok çok çok çekirdeğiz herkes yaşlı başlı sende sizinkilere bunu anlatabilirsin çünkü insan oğlu belli bir yaştan sonra kendi ayaklarının üstünde durması gerekiyor dünyanın en iyi ailesi kocası olsada Allah korusun birşey olsa sende bir yere kadar bakarsın eder evlisin çoluk çocuk bunlarla istesende aile bağı kopıyor ve tek ailen çocukların eşin oluyor siznkilerinde bunları idrak etmesi lazımki işte ozaman bişey dank eder belki yoksa bu şekilde vallaha canım a101 bim bile almaz onlar bile üni mezunu istiyor hayat zor heleki şimdi dahada zor sizinkiler çok büyük kötülük yapıyor ahh farkında olsalar varya döve döve okuturlar
(19,919 puan) tarafından
Ah dostum bı bilsen kardeşimle neler anlatiyiruz aileme. Ben evlendim aynı rvde değilim. Evde büyük bı kız kardeşim daha var. O neler yaptı neler söyledi. Biz kötü oluyoruz kardeşimizin iyiliğini düşününce
(2,320 puan) tarafından
İşiniz çok zor canım inatlaşma olayına dönülmeye başlanmış olay sen ne desem ne yapsam boş ozaman acı ama gerçek bu dünyanın zorluklarının tadını alacak ama çok geç olacak
(19,919 puan) tarafından
Malesef ☹️
0 oy
(7,799 puan) tarafından
Ben liseye gitmedim daha doğrusu ailem göndermedi. Çok üzüldüm çok ağladım tüm yakın arkadaşlarım gitti diye. Ailem dedi tamam seneye başla. Ama ben ne yaptım arkadaşlarım lise 2 ye geçti ben lise 1 den başlamam dedim be öyle kaldı. 22 yaşına gelene kadar çoğu yer lise mezunu değilim diye almadı. Bir çağrı merkezinde tanıdık kişi aracılığıyla işe başladım herkese tek tek soruyorlar ne mezunusun diye liseyi açıktan okuyorum dedim ve sanki tüm gözler şaşkınlıkla bana bakıyor gibi hissettim çünkü tek üniversite bitirmemiş kişi bendim. O gün karar verdim ve  liseyi açıktan okudum. Üniversiteyi açıktan okudum bitirdim. Geldim 30 yaşına şimdi çoğu yer genç ve deneyimli istiyor. Şöyle güzel bir söz bırakıyorum kardeşine; Başarının bedelini bir dönem için ödemeyenler, başarısızlığın bedelini bir ömür boyu öderler..
(19,919 puan) tarafından
Çok güzel bir söz. Maşallah senin azmine de .
0 oy
(3,490 puan) tarafından
Şu anki hayatımdan memnunum eşim evlendiğimiz zaman lise terkti  benim hamile olduğumu duyunca okumaya karar verdi lise bitti ardından iki yıl üniversite sonra farklı bir bölümüde dört senelik okudu sağlıkçı olarak devlet memuru banada çok dedi oku bırak eczaneyi diye ama ben cesaret edemedim şimdi pişmanlık duyuyorum keşke eşimi dinleseydim 
(19,919 puan) tarafından
Hala geç değil dostum. Yapabilirsin
(3,490 puan) tarafından
Okumak için değil ama memuriyet için geç yaş 43 oldu
(19,919 puan) tarafından
Nasip değilmiş. Allah daha güzel kapılar açar inşallah
(3,490 puan) tarafından
Çok şükür Rabbime aç değilim açıkta değilim iyi bir hayat arkadasım var iki güzel evladım var Rabbim onlardan ayırmasın bana yeter zaten
(19,919 puan) tarafından
Çok şükür
0 oy
(4,533 puan) tarafından
Peyzaj mimarıyım, üzerine çalışırken yüksek lisansımı yaptım, iyi ki yapmışım. Şu an çocuğumu verdiğim kreşte bile anne baba mesleğini soruyorlar mesela kayıt esnasında, okul hayatında da böyle olacak. Şimdiden çocuğum bile bunun ekmeğini yiyor. Bırak kazancı, kendi ayaklarımın üzerinde durup kimseye minnet etmeden yemeyi, gezmeyi, giyinmeyi ve çocuğuma bunları gönlümce yapmayı, emeğime saygı duyulması bile o kadar güzel bir duygu ki. İnşallah kardeşin de hayatında bu duyguyu tadar ve çok güzel yerlere gelir. 
(19,919 puan) tarafından
İnşallah. Ben de çok istiyorum. Ama biz ne kadar korumaya çalışsak uyarsak da laf anlamıyor. Tamamen keyfi hareket ediyor. İnşallah akillanir
0 oy
(344 puan) tarafından
Boşuna okudum diyorum ben de. Öğretmen oldum, okumak için yıllarımı verdim. Sözde uzmanlık mesleği ve tecrübem çok ama özelde asgari ücrete çalışmamı bekliyorlar herhangi vasıfsız bir eleman gibi. Kamuda ise 81 puanla bile atanamıyorum.
(344 puan) tarafından
Ayrıca kuaförde bir saatte yapılan saç makyaja 5 bin verenler bir saat özel derse 500 lirayı bile çok buluyor.
(19,919 puan) tarafından
Seni çok iyi anlıyorum m ben de öğretmenim. Ama senin elinde bir mesleğin var. Bu çocuk liseden bile mezun olmaSa nerde iş bulabilir ki. Eğitim sadece meslek için gerekli değil ki üstelik. İnsanın eğitimle ufku genisliyor. Eğitim bambaşka bisey. Eğitim sistemimizin ceremesini cocuklwr çekiyor .
(344 puan) tarafından
Öyle maalesef. Bir de ufkun genişlemesi için üniversitede sınıf arkadaşlarının ve hocalarının iyi olması lazım. Yüksek puanla yakın diye gittiğim üniversite lisemden kötüydü benim için. Şimdi olsa ya meslek öğrenirdim ya da çocukluk hayalim olan öğretmenlik yerine başka bölüm okurdum.
(19,919 puan) tarafından
Doğru diyosun dostum

İlgili sorular

0 oy
19 cevap 872 göst.
3 Şubat 2019 Aile & Aşk kategorisinde Ferideeeee (536 puan) tarafından soruldu
0 oy
15 cevap 515 göst.
7 Aralık 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 352 göst.
25 Aralık 2020 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu