0 oy
333 göst.
Diğer kategorisinde (316 puan) tarafından
Yani merak ediyorum ne gibi faydası var çocuklara çok mu gerekli bir sanat sizce fikirleri alalım ya da çocuğunu baleye gönderen ya  da göndermiş olan var mı 

12 Cevaplar

0 oy
(2,146 puan) tarafından
tarafından seçilmiş

En İyi Cevap
Ben kızımın biraz daha kendi isteklerinin veya yeteneğinin farkına vardığında bir yerlere gitmesini istiyorum. Benim dayatmamla gitmesin. Illa da gidilmesi gerekmiyor tabii.
-Reklam-
+1 oy
tarafından
Fiziksel Gelişime Katkı Sağlar.

Hafızayı Güçlendirir.

Sosyal Becerileri Geliştirir.

Yaratıcılığı Artırır.

Sabırlı Olmayı Öğretir.

Soyut Düşünme Becerisini Geliştirir.

Takım Çalışması İçinde Uyumlu Hareket Etmeyi Öğretir..... Daha uzar gider yani imkan varsa belli bir yaştan sonra çocukları mutlaka bir spor ya da dans kursuna götürme taraftarıyım.

Kızım 3 yaşında yüzmeyi, daha doğrusu suyu, suyla oynamay, havuzu, denizi çok seviyor imkanları zorlayıp yüzmeye yazdırmayı düşünüyorum ama aslında benim istediğim herhangi bir savunma sporu idi. kendini savunsun çok istiyordum. artık zaman iyice kötü memlekette ne kadar i**kopuk var toplandılar ve üremeye devam ediyorlar bundan 5 10 yıl sonrasını düşünemiyorum o yüzden erkenden bir şeyler yapmak istiyordum ama kızımın suya olan ilgisi düşüncelerimi ikiye böldü işte :( 
+1 oy
(6,685 puan) tarafından
Bana göre en gerekli olan kuran okumayı öğrenmeleri. 
0 oy
(2,900 puan) tarafından
3 yaşından sonra dans kursuna götürmeyi düşünüyorum çünkü hevesli müziği ve dansi seviyor. Arada bale videolari açıyorum yapmaya çalışıyor:)
0 oy
(2,424 puan) tarafından
Bu çocuğun yatkınlığı ile alakalı, ilgisi varsa ve yeteneği de varsa ilerleyebilir. Bunun gerekli olup olmadığını ancak deneme, yanılma yoluyla anlayabilirsiniz. 
0 oy
(12,847 puan) tarafından
hayır değil. bu yetenek işi zaten herkes yapamaz, her çocuk yapamaz. ilgisi varsa ve istiyorsa gönderirirm kızımı onun dışında zorlamam. öğrenmesi de zorluymuş yani. jimnastik kursuna gitsin isterim ama, elastik olsun. tabi yine o isterse
(12,847 puan) tarafından
sanat olarak bakarsak evet çok güzel bir sanat bence. geçmişinde bale olan ünlülere bak, çağla şikel, özge Ulusoy. kuğu gibiler
0 oy
(5,080 puan) tarafından
Neden gerekli olsunki 
0 oy
(19,654 puan) tarafından
Bale çok gerekli olsaydı burda herkes gitmiş olurdu. Demek ki baleye gitmeden de oluyor. Ki bana göre hiic gerekli bişey değil. 
(316 puan) tarafından
Aynı fikirdeyim cnm
(316 puan) tarafından
Birde bazıları çocuklarını gönderiyor bide öyle gösteriş yapıyorlar ki bak benim çocuğum baleye gidiyor dercesine
(19,654 puan) tarafından
Gitsin bize ne boşver. Çocuğa faydası varsa ne mutlu. Gösteriş için gonderiyolarsa yazık. Boşver sen onları
0 oy
(3,602 puan) tarafından
Yani illaki bale değil tabiki bide bizim istegimizlede alakalı değil  çocuk aslında kendi seçer yeteneginede bağlı hevesinede bağlı benim kızımda bebeklikten beri fizik tedavi gördüğü için doktor jimnastiğe vücudu çok yatkın diyor ama daha sevip sevmediğini bilmiyoruz bekliyoruz bakalım bizim ki ne çıkacak 
0 oy
(779 puan) tarafından
Bu çocuğa bağlı neye ilgiliyse ona yönlendirilir. Mesela benim kızım suyu çok seviyor . Dışarda bir su havuzu,fıskiye  bile görmesin saatlerce başından ayıramıyoruz . Yüzme kursuna yazdırdım çok keyif alarak gidiyor çok seviyor.  Sizin de çocuğunuz neye ilgiliyse ona yönlendirin illa bale şart değil yani 
0 oy
(310 puan) tarafından
Birçok açıdan faydası var aslında. Öz güven kazanması, kendini ifade etmek için alternatif yol keşfetmesi, beden esnekliği, estetik bir vücut, disiplin ve daha bir çok açıdan yarar sağlar çocuğa. Ama vakti geldiğinde "ben dansçı olmak istiyorum" dediğinde karşı çıkacaksanız uzun vadede çok da bir anlamı yok. Çünkü bu sefer çocukluğundan beri sevip hayalini kurduğu bir şeyi elinden almış oluyorsunuz.
0 oy
(610 puan) tarafından
Ben ilerde Kur'an kursuna göndermeyi düşünüyorum Rabbim nasip ederse hak yolunda ilerlesin bale bana saçma geliyor ne geçiyor öğrenince eline ama en azından Kur'an öğrenince hem bu dünyası hem öbür dünyayası kurtulur

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 52 göst.
19 Ekim 2023 Diğer kategorisinde Busraaa1 (54 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 186 göst.
23 Mart 2022 Diğer kategorisinde Almi'mm (588 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 71 göst.
7 Kasım 2024 Diğer kategorisinde Abcdefkjlmn (260 puan) tarafından soruldu
+1 oy
10 cevap 215 göst.