0 oy
771 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
Bi oğlum var 7 buçuk aylık eşim yeterli bi çocuk diyor ben şuan düşünmüyorum ama bilmiyorum 27 yaşındayım bana da tek çocuk rahat geliyor onu iyi yetiştirmek istiyorum sizin düşünceleriniz neler?

43 Cevaplar

0 oy
(302 puan) tarafından
Tek çocukla bile o kadar zorlandım ki ikisi bir arada düşünemiyorum kendimi. 
-Reklam-
0 oy
(631 puan) tarafından
Kesinlikle tek çocuk. Kızım 2 yaşına geliyor. Eşimle konuşmuyoruz bile ikinci çocuk meselesini. Kaza olursa yapacak yok ama onun harici Allah isteyene versin 
0 oy
(7,017 puan) tarafından
Kesinlikle 2 çocuk. 
0 oy
(13,948 puan) tarafından
Çok çocuuuuuuuuuuuuk
0 oy
(7,714 puan) tarafından
Tek çocuk candır heyecan aramaya gerek yok 
0 oy
(390 puan) tarafından
7.5 aylık bebeğim var kas hastası mallesef hamileliğim doğumum perişanlıktı resmen tekrar çocuk düşünürsem her ihtimale karşı tüp bebek yapmalıyım bir yandan gözüm yemiyor bir yandan da bebeğim büyüyünce evde bir kardeşi olsa onunla arkadaşlık etse onun için daha iyi gibi geliyor çünkü maalesef bu hastalık zamanla çocuğumun yürüme yetisini elinden alıcak ne yapmam gerek bilmiyorum Allah bana da size de yardım etsin dualarınızı bekliyorum.
tarafından
Rabbim şifalar versin sosyal medyada sesinizi duyurmaya çalıştınız mı
(390 puan) tarafından
Sesimizi duyursak ne olucak bacım tedavisi yok ki bu hastalığın kas hastalığının bir sürü çeşidi var sadece sma yok bizdeki türünün henüz tedavisi yok inşAllah çıkar da yavrularımız kullanır
0 oy
(9 puan) tarafından
2 olmalı hıc bı çocuk yalnız buyumemelı
(2,145 puan) tarafından
Neden peki?
0 oy
(2,182 puan) tarafından
Ben tek çocugum aşırı kötü bir durum ama maddi manevi yenebilmek önemli iki çocugum var ömürleri hayırlı olsun bir de hamileyim hem maddi hem manevi yeteceğini biliyorm 
0 oy
(5,328 puan) tarafından
Ben en az 2cocuk diyorum ama yapan koca yok.d.d.d
0 oy
(8,225 puan) tarafından
Vllh cnm 23 yaşında 3 çocuğum var bende çok çocuk taraftariyim ama arada yaş farkı olmalı bence...
0 oy
(14,120 puan) tarafından
Cok cocuk kızım 2 yaşında bana kalsa 2. Hemen olsun istiyorum kızım zor bi bebek rahata alışınca bana zor gelecek çünkü yaşım da 30
0 oy
(607 puan) tarafından
İki cocuk bence bi kardesi olmasi guzel bence hem oyun arkasi hem sirdas hem arkadas
0 oy
(610 puan) tarafından
En az 5 tane bencee 
0 oy
(423 puan) tarafından
Bende 26 yaşındayım bir tane 23 aylik kizim var ikinciyi dusunuyorum insallah nasip eder allah tek buyumesini istemiyorum
tarafından
Maşallah peki neden 23 aylık diyorsunuz yaşını söylemiyorsunuz?
(423 puan) tarafından
Bilmem ağzım oyle alışmış ozel bir nedeni yok
0 oy
tarafından
Aynı durumdayim 27 yaşindayiz 2 yaşında oğlumuz var tam düzene oturttum gece uykusu gündüz uykusu oturdu beslenmesi oyunu herşeyi düzene girdi kendime döndüm artık evim temiz işlerimi rahat yapıyorum ikinciyi istemiyorum böyle rahatım bunu iyi yetiştirelim yeter diyorum eşim 2 3 sene sonra belki diyo bende bi yanım istiyo biyanim istemiyo heleki oğlumu birskip kontrole doğuma gitme fikri 
tarafından
Valla gurbette olup tek başına ve zor bebek büyütenler beni anlar, korkuyorum 2. Diyince
2 buçuk ay boyunca göğüs yarası çektim beynim zonkluyordu artık memem delinmiş gibiydi o günler kabus gibi
tarafından
Valla bende tek başıma büyüttüm ama ben kimseyi karistirtmadim bakamayacak olsam dogurmazdim dedim ki benim yardımcı olmak isteyenler cocuhu elimden alcaklardi nerdeyse öyle sahiplendiler ama benim oğlum çok zor değil çok şükür doğumda da hemen toparlandım goguslerinde yara olmadı benim bi atak donemivardi onu hiç unutamıyorum gece sabaha kadar aysginda salla diyodu ben artık oturarak uyumayı öğrenmiştim ayaklar sallaniyodu bi yandan ağzım ayrilmis uyuyodum bi de çok yatınca poposunu kaldiroyodu sırtı agriyinca heralde o çok zorladı beni
0 oy
(3,561 puan) tarafından
Kesinlikle tek çocuk özellikle çalışan bir kadınsan ya da bakarken etrafında yardımcı olabilecek birisi yoksa kesinlikle tek çocuk Bir de tabii maddi durumun kötüyse 

He maddi durumun çok elverişlidir doğurduğun çocuğa imkan sağlayabilecek durumdasındır bakarken sana yardım edecek annen kayınvaliden vardır ya da çalışmıyorsundur ev hanımısındır ikinci çocuk düşünülebilir sonuçta kardeş kötü bir şey değil 

Ama ben hem çalışan bir anne olarak hem de yakınımda bana bakarken yardım edecek birisi olmadığı için tek çocuk düşünüyorum oğlum 4,5 yaşında ikinci çocuğa karar verecek olsan bu yaşına gelene kadar karar verirdim zaten o yüzden tam rahata kavuştum derken her şeyi en başa sardırmak gibi bir niyetim yok
tarafından
Dimi ya benim de yardım edenim yok maddi açıdan da normaliz ama bi bebeğin bile ne kadar masrafı oluyor gerçekten zor
0 oy
tarafından
Şuan 2 de kaldim dusunmuyorum baska ama kismet 
0 oy
tarafından
Kesinlikle tek çocuk. 

Hele ki kadının iyi bir mesleği, kazancı yoksa kesinlikle ikinciyi düşünmesin diyorum. Çünkü çocuklar mecbur kadını eve bağlıyor. İş hayatindan kopartıyor. Dolayısıyla eşe mecbur bırakıyor. Eşin ev içinde istediği kadar maddi imkan sağlasın.Allah korusun bir kavga olsa, çekip gidemiyor kadın. Neden ? Çocuklar var ve iş yok, düzen yok. Mecbur tıpış tıpış aile yanına gidiliyor. Maalesef ülkemizin acı gerçeği. 

Benim çok iyi bir kardeşim var. Gerçekten çocuğumun da bir kardeşi olsun isterdim ama maddi manevi tek çocuğun daha iyi olduğunu düşünüyorum.
0 oy
(524 puan) tarafından
Aynı benimde bı oğlum var 8 aylık eşim istemiyor ama ilerde bı kızım olsun istiyorum Allah nasip ederse yaşım 26
0 oy
(1,216 puan) tarafından
Eğer kendinle ilgili kariyerinle maddiyatinla ilgili yapmak istediğin şeyler varsa 2. Düşünme derim ben atanmak da istiyormussun 2.cocuk buna engel olur zaten bebeğin de çok küçükmüş.

Hani işin gücün rahat olur maddiyatin yerinde olur çalışma ihtiyacın olmaz kendine yapmak istediklerini yapmissindir o zaman 2 yide 3 ude dusunenilirsini imkana göre .atanmak isteyen 3 cocuklada atanır diyenlere inanma onlar arada bir çıkan sansida yaver giden tipler.Eger şimdi calisiip yoğunlaşıp atanır meslek sahibi olursan ileride neden 2. çocuğu yapmadım diye pişman olma ihtimalin az .ama 2.cocugu yapıp kendinden vazgeçersen neden atanmak için cabalamadim diye pisman olacağın kesin .Ben zamanında mesleğime atandım inanki kadrolu olarak bir işinin olmasi sana ömür boyu rahatlık ve güvence sağlayacak duruşun bile dikleşecek kendi adına da çocuğun adına yapmk istediğin her şeyi daha rahat yapabileceksin .şansın bol olsun hakkında hayirlsi olsun insallah
tarafından
Çok teşekkürler en beğendiğim yorum oldu.
(1,216 puan) tarafından
Rica ederim :)

İlgili bir soru bulunamadı

Kategoriler

1,435,354 soru

23,605,631 cevap

306,170 kullanıcı

...