0 oy
710 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
Bi oğlum var 7 buçuk aylık eşim yeterli bi çocuk diyor ben şuan düşünmüyorum ama bilmiyorum 27 yaşındayım bana da tek çocuk rahat geliyor onu iyi yetiştirmek istiyorum sizin düşünceleriniz neler?

43 Cevaplar

+2 oy
tarafından
Annem 2 yeter demiş 6 olmuş.

Kaynanam 4 yeter demiş 7 olmuş.

Arkadaşım 5 çocuk istiyordu 1 zor oldu daha da olmuyor.

Arapça hocam 1 çocuk demiş kocası da erkek olsun demiş, şimdi 3 kızı var. Kadın halinden mutlu ama Erkek çıkana kadar kocası ısrar ediyormuş.

Üst komşumun 5 oğlu var ve sülalesinde kız doğuran yokmuş, o da kız bebeğe hasret. 45 yaşında kadın.

Ananem ona kısır dediler diye olsun da ölsün demiş 15i ölü 4ü sağ 19 çocuğu olmuş. 2si üvey.

Yani demem o ki kaç çocuk olacağını istediğimiz kadar planlayalım, Allahın bizim için bambaşka planları var.
-Reklam-
+1 oy
(12,922 puan) tarafından
2 cocuklu bur anne olarak kesinlikle tek çocuk. Asla dusunme bile 2.yi. Her yonden rahatlik tek cocuk
tarafından
Kardeşi olsun sıkılmaz falan diyorlar da ben daha atanmayı istiyorum bir sürü hayata dair planım var Rabbim evladıma can sağlığı versin hayırlı evlat olsun kalbimden 2. Çocuk geçmiyor gerçekten
(12,922 puan) tarafından
Bizde hic o kardesiyle eglenme olayi yok. Kucuk olan 16 aylik suan. 16 aydir burnumdan geldi hersey.
(135,748 puan) tarafından
ben ilk aylar reklamlari yasadim şuan surunuyom ☺️☺️☺️
(12,922 puan) tarafından
Yolun sonu daha b.oktan diyosun yani sevdaaa
girtlaha kadar batiyosun ☺️☺️☺️
(12,922 puan) tarafından
Ayyy sevda yaa vallahi bu sabah oturdum agladim ben iki cocukla tek basima yapamiyorum diye. Cinnet geciricem artik ya
ben tr gidecem baci onun verdigi motiveyle cok mutluyum bu ara yoksa bunalimin dibini yasiyodum
(12,922 puan) tarafından
Oyy oyyy 1ay dinlencen hadi iyisin. Ama dusunuyorum Allahim bunlar benim ve hep benimle olacaklar :D
kasimda benimki okula basliycak kurtuluyom
(12,922 puan) tarafından
Kiz okula baslasa ne ya valla hep aklimda şu var sonucta 2 taneler :D
sus len 2 dk mutlu olcaktim
(12,922 puan) tarafından
Offf valla sevda benim psikolojim çok bozuk galiba :/ oglan kiza asla huzur vermiyo. Geliyo vuruyo geciyo vuruyo
oohoooyyyyy bizim evin halleri☺️☺️☺️
(11,615 puan) tarafından
Benimde küçük kızım büyük kızıma huzur vermez. Babası işten gelince al götür şunu parka ben annemle keyif yapayım evde diyor :d
yaa bu kizlar neden boyle fena☺️
+1 oy
(1,805 puan) tarafından

Benim gibi tek seferde ikizi patlatacan bitti gitti :woot:

(7,324 puan) tarafından
O zaman direkt huniyi geçiririm ikiz olsaydı:)
0 oy
(1,449 puan) tarafından
Inkan varsa geleceğini yapabileceksiniz iki üç dört ama şu şartlarda 1 yada iki 
0 oy
(2,730 puan) tarafından
Bana göre de tek çocuk. 30 yaşındayım kızımda 1 ay sonra 2 yaşına girecek ama o kdar zor bir çocuk ki. Bu kadar zıpır, bu kadar hareketli, her gün Allahımmmm diye evde dolaşmasaydım belki 2. İsterdim ama istemiyorum. Eşime kalsa çok çocuk diyor. Sen işe gidiyorsun geliyorsun çocukla evde olan benim. 2. Olursa kesin tımarhanelik olurum bana da temiz kıyafet getirmeye gelirsin diyorum. Gerçekten analık zor. Büyük sorumluluk istiyor. 2 senedir düzgün deliksiz uyuduğumu hatırlamıyorum. 10. Ayda yürümeye başladı o zaman bu zamandır peşinde koşturuyorum. Annecim yapma, annecim oradan sallandırma kendini, annecim kafanı oraya sokma sıkışıcak, annecim parmağını oraya koyma elektrik çarpıcak, kızım onu burnuna sokma, kızım orayı ısırma, kızım oraya dökme, oraya vurma, kızım hadi hadi hadi hadi :):) bütün günüm böyle. İkinci olunca sil baştan istemiyorum. 
(7,324 puan) tarafından
Tekrardan o sarmalı yaşamamak için temkinli olmak lazım.
(7,324 puan) tarafından
Inşallah sağlık olsunda..
(2,730 puan) tarafından
Bir de sokak sevdamız var anlatamam. Kapı kilitlemediğimde kapıyı açıp kaçıyor, asansörü çağırıyor 0a erişebilse aşağı inicek.
(7,324 puan) tarafından
2 yaştayken benimkide 1.katta otururken, balkonda çamaşır asıyordum tele, kapıyı kitledim ama anahtarı sabit çıkmıyor ağzından, bu çevirmiş açmış dışarıya çıkmış haberim yok.  Neyseki merdiveni görüyordu balkonum, adam ayakkabı giymemis çorapla bide.. Hemen farkettim bağırdım geri dön içeri gel köpek geliyor yiyecek dedim :)) bu bi fırladı içeriye görsen..
(2,730 puan) tarafından
Kız niye hayvanla korkutuyorsun çocuğu. Bizim yangın merdiveni var sadece o yüzden onunda kapısı kapalı. Hiç oradan inmediğimiz için orayı bilmiyor.
0 oy
(47 puan) tarafından
Bencede tek çocuk doğurabilecegimiz kadar değilde doyurabileceğimiz kadar çocuk olsa daha iyi olur
0 oy
(3,031 puan) tarafından
Çok çocuk,bende üç tane var 
0 oy
(2,696 puan) tarafından
Bend etek cocuk diyordm ama nebiliym ya.suan 2kizim.var mesela asla sıkılmiyorlr birlkte oynuyorlar arada kavga oluyor ama birbirlerine arkads oluyorlar.tabi bu fazla cocuk insann kendisyle alakalida olabilir bakabilcekmisjn mesela maddi manevi bunlarda onemli.yani her birine ayni ilgiyi ayni maddiyati karsilayabilcekmisjn.bunlarda onemli 3cocugm var ama iyimide varlar valla sesleriyle huzur buluyorm.ama bundan fazlasnj kaldirabilirmiyim sanmiyorm tabi.
0 oy
(7,879 puan) tarafından
Sosyal hayatım olmasaydı, ev hanımı olsaydım, hayata dair planlarım olmasaydı ve 32 yaşında olmasaydım en az iki çocuk yapardım. Ama yaş geçiyor kafa kaldırmıyor ve ben özgürlüğü seviyorum. Ev hayatını değil, dışarı hayatını seviyorum. Bu yüzden tek çocukla kalmayı düşünüyorum. Yarım bıraktığım hayatıma kızım büyüğünde beraber devam etmek istiyorum. 2 çocukla özgür olmak rahat olmak imkansız diye düşünüyorum yardımcın yoksa.
0 oy
tarafından
Çok çocuk daha iyi aile olmak ama şartlar imkanlar psikolojik sorunlar devreye girince tek çocuk 
0 oy
tek cocuk en guzeli
0 oy
(18,619 puan) tarafından
Bakabilme şansın imkanın zamanın varsa iki ama yoksa bir tane olsun iyi bakılsın derim ben 
0 oy
(674 puan) tarafından

2 çocuğum var allah onların canına sağlık versin olmayanlara versin inşallah maddi manevi yetilebilirse  2 çocuk güzel  tabi anne de bu cesaret varsa :) 

Oğlum hic beklemediğim bir anda oldu çok üzüldüm çok ağladım ama şimdi 2.5 aylık oğlum 26 aylık kızım var  hersey daha yeni yeni yerine oturuyor tabi oğlum büyüdükçe zorlaşıyor orası ayrı mesele ama allah verdiyse vardır bir bildiği:) 

0 oy
(13,654 puan) tarafından
eşim de tek yeter diyor. ben asla diye konuşmuyorm, büyük konuşmamak lazım. bebeğim 11 aylık. ikinci çocuğu istesem de en az 3-4 sene sonra. o zaman da yaş olacak 37-38 o zaöan ister miyim bilemem. kısmet. ama şu an kızım yetiyor bana :) 
0 oy
(2,069 puan) tarafından

Ya ben tek çocuğa karşıyım :(

Bence herkesin en az bir kardeşi olmalı..

O çocuğa ne kadar para ve imkan verseniz kurslar gonderseniz hiç bir şey Bir kardeşin yerini dolduramaz..

tarafından
Ben de öyle düşünüyorum(dum) maalesef artık hayat şartları buna el vermiyor. ülke ekonomisi ortada bu şartlarda ikinci çocuk delilik gibi geliyor hadi maddi açıdan bir şekilde hallettim diyelim manevi boyutu var.  Ülkede i.t kopuk serseri ne ararsan var her yer göçmen her yer mülteci doldu. Tuhaf tuhaf insanlar ürüyor buna bazı Türkler de dahil ortada bir çok kadın çocuk ve ****** düşmanı varken ben bu ülkenin sonunu hiç hayırlı görmüyorum bu yüzden bir çocuğun vebali yeter bir de ikinci çocuğun vebaline girmeyeyim diyorum.
0 oy
tarafından
5 yaşında oğlum var bı yanım yap diyo bı yanım maddi olarak yeni duzeldiniz biraz gez toz hayatına bak diyor bende bilmiyorum..
0 oy
(9,725 puan) tarafından
Bebegın daha kucuk canım

Yasında eh diyelim. Ben de tek cocuk diyenlerdendim bi gün eşime sordum istermıydın ıkıncı diye isterim demişti şimdi ıkıncıye 6 aylık hamileyim nasip bu işler ama eger en ufak bır ıstegın varsa yasın fazlalasmadan yap tavsıyem. Ben 30 da dogurdum şimdi 35 deyim 25 de evlendiğimde ilkini sonra diğerini yapsaydım diyorum yalan yok. 
0 oy
(5,763 puan) tarafından
Yani elimde sonunda 2. Yapacaksan şimdiden yap benim de 4 yaşına girecek oğlum şimdi 2 ye hamileyim 23 yaşındayım hep eşime kızıyorum keşke daha erken olsaydı diye
(4,900 puan) tarafından
2. cinsiyet belli mi cnm bu günde aklıma geldin)
(5,763 puan) tarafından
Allah razı olsun canım yok ya 12 haftada gittiğimde tamamen tersti arkası dönüğü geçtim resmen tersti doktor 1 ay sonra gel deş bakalım 16 haftaya kaldı
0 oy
(674 puan) tarafından

Psikolojim açımdan dolayı tek çocuk kesinlikle; ama tek çocuk olunca bu sefer çocuk sıkılıcak onun da bu dünyada güvenilir bir arkadaşı olması için iki çocuk yeterli :)

0 oy
tarafından
düzenlendi
Şimdi canım sen hayallerin var atanmak istiyorsun hayallerin var Bir şeylerin sahibi olmak istiyorsun ama bu hayalleri yaparken çocuğunu senin önüne engel olduğunu düşünürsün şu hayatta en büyük nimet bence istek sahibi olmak değil şu devirde zaten atanamazsın yani neden atanamazsın çünkü artık eski insanlar eski tarihleri emekli olmadan kimseyi işe almıyorlar kimseye atamıyorlar sebepten dolayı atanman çok çok zor yani şu an benim eşim de okumuş ben de okumuşum atanamıyorum yok yani yani hayallerini 27 yaşındasın hayallerini gerçekleştirmek yerine çocuğuna bence bir kardeş daha iyi yani sen kendini düşünürken çocuğunu tek başına kalmasını tercih ediyorsun ve bu çok yanlış bence çocuğunun bir kardeşe ihtiyacı var yani eminim var yani şurada işte ikinci çocuk bence yapılmamalı işte şöyledir böyledir ikinci çocuk için başka şeyler söylüyorlar o onların düşünceleri ama saygı duymuyorum bu düşünceleri çünkü insanla evladı dünyadaki en büyük nimet evlat sahibi olabilmek kadar güzel bir şey yok evet belirli sıkıntıları var belirli emeği var ama kolay kolay da anne olmuyor kolay kolay da Cennet annelerin ayaklarını serilmiyor her anne cennetin annesi olmuyor anne olmak kolay değil anne olmak zor anne olmak emek ister yani şu dünyada çocuğum olsun da 10 tane olsun diyen insanlar var Allah'a yalvaran insanlar var biz şükürsüzüzüz şükretmiyoruz ben şu an ikinci çocuğuma hamileyim evet tabii ki de zor çok meşakkatli olacak ama bence gayet güzel bir şey yani ben ölüp gittikten sonra benim arkamdan bir Fatiha okuyacak benim hayrımı yapacak bana hayırlı evlat olacak çocuklar olması benim için gayet güzel bir şey 10 tane de olsun 20 tane de olsun evet sıkıntısı da çok olacak ama yeter ki olsun niye ben of demem yani niye of diyeyim ki evlat sonuçta yani evladını seviyorum deyip de ay aman bıktım bir daha çocuk mocuk yok diyen annelerin evlat sevgisini inanmıyorum çünkü evladın seven insan bundan iki tane de olsa 10 tane de olsa ben yine severim yine başımın üstünde yeri var evladımın canı sağ olsun gerisi hiç mühim değil benim ömrüm bitti benim ömrüm tükensin evladıma ömrüm de canım da feda olsun demek anneliktir bence her zaman evladının yanında olabilmektedir annelik hayırlı bir kul sonra ve sonra evlat yetiştirmek çok önemli yani işte kendimizi düşünelim evet yani mesele düşüneceğiz ama kendimiz için değil evlatlarımız için kendimizi düşüneceğiz yani benim canım sağ olsun ki evladıma bakabilirim benim canım sağ olsun ki evladının yanında olabilir bunları düşüne bilmek gerekiyor yoksa kendilerini düşünmek evladına iyilik bir şey değildir yani asıl ikinci kardeş olsun 3 kardeş olsun düşünsene bir süre sonra büyüyecekler hep beraber sofraya koyacaksınız hep beraber sohbete çok muhabbet edeceksiniz çay içeceksiniz erkek kızlarınla gezmelere gideceksin oğlu seni arabayla gittiğin yere bırakacak ne kadar güzel bir duygu yani bunları yaşayabilmek için önce biraz zorluğunu çekmemiz lazım e çekmeden de bize anneyiz ben dört dörtlük anne oldum ay çok iyi annem evladıma yetinmeye çalışıyorum demesin yani gerçekten böyle mesajları görünce böyle şeyleri görünce hiç hoşuma gitmiyor üzülüyorum yani çünkü biz ne ara annelikten bu kadar bıktık siz ne ara anneniz bu kadar çok kendimizden başka bir şeymiş gibi gördük evladı fazlalık gördük kendimize yük gördük biz ne zaman böyle bir toplum olduk insan üzülüyor evlat yük değil evladım olsun canı sağ olsun evladım olsun 10 tane olsun evladım olsun bir tane olsun ama yeter ki evladım olsun tabii ki de maddi durumu yetmiyor işte bazen insanın sağlığı yetmiyor bazen insan yetemiyor evet yetemiyor ama evladından da şikayetçi olmamak gerekiyor yani evlat nimettir şu küçücük karıncaların bile rızkını veren Allah seni rızkını mı senin çocuğunun rızkını mı unutacak sen o çocuğu sokağa atsan da sen o çocuğa hiç bakmasan da Allah o çocuğa elbette bir şekilde bakacak onları sana bir şekilde gönderecek gerekse kuşlarla gerekse insanlarla gerekse etraftaki bir şeyle bir şekilde Allah onun rızkını gönderecek yani bizler hem inancımızı hem bu güzel duyguları çok dışlamışız yani yani bizim inancımızla da bu şekilde yoktur bizim inancımıza Allah'a güveneceksin sakın Allah'a dayayacaksın rızkı veren Allah çabalayacaksın şey yapacaksın valla kadının 5-6 tane çocuğu var ama şu an profesör olmuş yani çocuk profesörü olmaya atanmaya çalışamamaya engel değil sadece görüyorsansa yük görüyor Sansa o çocuk zaten sana engel de olur büyük de olur ve bir şeyi de başaramam ama sen gücün çocuğundan alırsan sen sen hem çocuğuna yetinmeyin hem de çalışmayı çabalamayı bilen bir kadın Sansa senden güçlüsü de yoktur bu benim düşüncem yani daha fazla üzmeyin hem kendinize hem de bixleri yemin ederim çok üzülüyorum bu tür bir şeyler okuyunca çok üzülüyorum biz anneyiz annelik kutsaldır kadın mı kutsaldır dinimizde kadın kadar değerli bir varlık yoktur gerçekten erkekten çok kadın daha değerlidir dinimizde ama bizler o değeri kendimiz yok ediyoruz değersizleştiriyoruz hem eşlerimizin gözünde hem etrafımızdaki insanların gözünde hem de kendi gözünüzde bu benim düşüncem tabii saygı duyabilirsiniz de duymayabilirsiniz de ama ben sizin bu düşüncelerinizi saygı duyuyorum çok yabancı geliyor bana böyle şeyler
(1,728 puan) tarafından
Güzel kardeşim bu soruyu mu bekliyordun içini dökmek için nasıl yazdın üşenmeden bu kadar☺️☺️
tarafından
Valla bazen yazmıyorum ben konuşuyorum klavyem yazıyor sağolsun içimi döktüm böyle postlar goruncede söylüyorum ama tek cümleyle anlaşılmıyor ki bizde detaylı anlatıyoruz ki hem yanlış anlaşılma yalım hemde dediğimizi anlatalım
(1,728 puan) tarafından
Canım rahatladiysan ne güzel, ben hepsini tek tek yazdın sandım o yüzden dedim☺️☺️☺️

İlgili bir soru bulunamadı

411,662 soru

12,392,700 cevap

43,894 kullanıcı

Kategoriler

...