0 oy
649 göst.
Diğer kategorisinde (938 puan) tarafından
Slm  kızlar bayram mübarek olsun kızlar ben yeni hamileyim geçenlerde yengem beni aradı çamaşır suyu kullanırken maske takmıştım hamile misin dedi yok dedım en son konuştu konuştu evt dedım hamıleyim hayırlı olsun dedım aynı o akşam ben halam ararken oda babasının telefonundan annesı İle konuşuyordu ve benim hamile olduğumu söylemiş yengem halam  o kadar söyleme söz vermesıme rağmen söylemiş ve bugünde annemlerde kesın  sımdilik onlara da söylemiş ben annelere gidiğim zmn kendim soylicektim sız olsanız ne yapardınız ztn daha yeni biraz zaman geçtikten yada oraya gittiğimde kendim soylicektim 

16 Cevaplar

+1 oy
tarafından
Kim ne derse desin sözünden dönen namerttir. Ayrıca münafıklık alametidir söz verince sözünden döner. Açıkça git bunu ona söyle ve bir daha da muhatap olma.

Benim hamileliğimi kayınbabama ve benim anneme söyledik sadece, yurtdışındaydık. Diğerlerine yüz yüze söyleyecektik. Bir geldik herkesin haberi var. Öyle sinir olmuştum ki... eşimin babası karısına söylemiş o da kime bulduysa haber vermiş. Kaynanama gidip ne sana ne babasına bir daha hiçbir şekilde güvenmeyeceğim dedim gittim.

Belki ufak bir mesele ama söz vermiş insanların tutmaması namertliktir. Konu gebelikse bir de ekstra hassas olunan bir dönem, üstelik de ilk kez hamile kalmışsın. Sen haber vermek istiyorsun ama buna köstek oluyorlar. Nefretlik.
(938 puan) tarafından
Bende kesinlikle karşıyım kendim söylicektim gunu gelince 2 bucuk yasında bır kızım var 2 hamıleyim yınedr dedım kenfım soylerım bıraz buyusun
-Reklam-
0 oy
(15,314 puan) tarafından
Söyleme diye uyardin mi. Eğer uyardığın halde söylediyse ayıp etmiş. 
(938 puan) tarafından
Söz bile verdi söylemeyeceğine
0 oy
(2,664 puan) tarafından
Arar hesap sorarım haddini bildiririm mesafemi koyarım. Kimse üstüne vazife olmayan şeylere karışmasın mümkünse 
(938 puan) tarafından
Ztn mesefemi koyacam o kesin
0 oy
(102 puan) tarafından
Benimde böyle bir anım var hamileyim uzun süre sonra hamile kalınca bebek 3 aylık olsun oyle söyleyelim dedik neyse kaynanam söyledik ama sakın kimseye söyleme dedik o arada gorumcem ile konuşmuyoruz gitmiş gorumceme söylemiş oda kendi eşi tarafına hep anlatmış bizi gorumcemin kaynı aradi tebrik etmek için resmen şok olmuştuk ya :) tabi eşim ortalığı birbirine kattı annesine falan aşırı kızmıştı bence siz de tepkinizi gösterin 
(938 puan) tarafından
Hoş bırsey degıl günü gelince kenfım soylicektim ztn
(102 puan) tarafından
Maalesef bazı insanlari durdurmak çok zor canim
(938 puan) tarafından
Oyle vallaj
0 oy
tarafından
Aman sizde yengenize de söylemeyin o zmn elinde sonunda öğrenilecek eşinle sen bil öyle ise. Ben mesela hamile olsam eşimle kimseye söylemezdim 6 aya kadar 
(938 puan) tarafından
Bilmuyordum soyleyecehını ustelık soz verdı
0 oy
(7,463 puan) tarafından
Ararım neden patavatsızlık yaptığını sorarım.
(938 puan) tarafından
SorCam ztn soz verıp sozunde durmadım dıye
0 oy
(984 puan) tarafından
İlk bebeğim de bunu yaşadım kaybedince ikincisini dört beş aylık olana kadar eşimle benden başkasına söylemedik annelerimiz dahil yani ne kadar söyleme desenden de bilinmemesini istiyorsan hiç kimseye söylememek gerek kimin ne yapacağı belli olmaz 
(938 puan) tarafından
Kesınlıkle haklısın
0 oy
(11,113 puan) tarafından
Neden söylediniz ki anne babanızdan bir müddet saklayıp da yengenize söylemeniz de olmamış ya söylicen ya söylemicen ayıp tabi ki yaptığı ama söylemicektin 
(938 puan) tarafından
Ben bulmuyordum soylocegımı ustelık soz verıp yemın ettı
0 oy
(838 puan) tarafından
Kız beni basıma gelen daha kötü cınsıywtı ogrendım eltıme söyledim akşama suprız yapıcaktım esıme pembe mavı emzıkte aldım akşam için eltıme dedım sakın söyleme sen kalk ara cınsıywtı şöyle bütün hevesım kursagımda kaldı 
(938 puan) tarafından
Ya sabır ınsanlar kendımı tutamıyor vallaj guvenmek sevmekte daha degerli
(838 puan) tarafından
Aynen kız tutamamıs tabı parayı kaptımujdelı haberı verdı diye esım aılesınının hepsınr dağıtmış tatlı sankı ilk cocuguymus gıbı
0 oy
(988 puan) tarafından
benee hesap sorarım söz verdin üstelik niye böyle yaptın diye.bi dahada kismeye bir şeyini anlatma ne ona ne başkasına
(938 puan) tarafından
Kesinlikle anlatmam
0 oy
(603 puan) tarafından
İlk bebeğimde resmen nazara geldik hemen heyecandan herkese duyurduk . Tabi çeken var çekemeyen var . 20 haftaya 1 gün kala doğurdum maalesef kaybettik . Sonrakinde bende nazar değer diye hemen kimseye demedim . Yengene de sinir oldum . Hemen arar kızardım ben . Ben dururken sana mı düştü haber vermek diye . 
(938 puan) tarafından
Bende dedim. Biraz büyüsün sonra söylerim
0 oy
(18,610 puan) tarafından
En sinir olduğum insan tiplerinden biri. 
(938 puan) tarafından
Maalesef
0 oy
tarafından
Benim görümcemde kaynanamgile söylemiş biz kimseye demediydik eşime dedim ara ablanı düşük yaptığımı söyle söylesin annesigile dedim 
(938 puan) tarafından
Hos bırsey degıl ustum ben tembihledim kimseye soylemr diye
0 oy
tarafından
Ben ilk bebeğimi herkes öğrendi sonra düşük yaptım annem dedi ben dahi bilmiyim 3 aylık olana kadar 2. Ye oldu eşime dedim kimse bilmesin o da ağzından kaçırmış annesine söylemş o da düştü 3.ye eşime yalvardım kendini tut kimse bilmesin annesi bi şekilde bundan lafı almış o da düştü 4.de eşime yemin ettirdim ne olursa olsun söyleme yine bu yüzden giderse daha da istemem o da söylemedi 3 aylık oldu söyledik çok şükür bişey olmadı nazar çok kötü
(938 puan) tarafından
Nazarda degıl benımkı 2 buçuk yasında bır kızım var hani dedim ayıptır boyle 3 4 aylık olsun sonra soylicem
(938 puan) tarafından
Rabbım bebeğini saglıkla kucagına almayı nasip etsin inşallah
0 oy
(46 puan) tarafından
Benim yengemde soyledi ama sordu bana ben soyliyimmi diye mutlu olmustu bende soyleyebilirsin dedim ama sen tembihlemissin o ayip etmiş 
(938 puan) tarafından
Evt ben soyledım soylemr diye
0 oy
(16,721 puan) tarafından
Yüz yüze geldiğimde ya da telefonda kızardım kendi yaptığım çocuğun haberini kendim verebilirdim sana mı düştü derdim bundan sonra da bir şey sorduğunda sen gidip herkese anlatırsın deyip cevap vermezdim 
(938 puan) tarafından
Oyle soylicektim

İlgili sorular

0 oy
37 cevap 813 göst.
0 oy
41 cevap 1,040 göst.
6 Temmuz 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
52 cevap 1,338 göst.
4 Temmuz 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy