0 oy
114 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (617 puan) tarafından
Kizlar biz bu yil kurban kesemedik Kayinbabam kesmis aradi eti size vericem diye o kesti kurbani daha gelmedi tabi komsularim sordu biz kesmedik dedim pay bırakanlar oldu simdi esim diyorki belliki babam eti bize birakacak kimseye kesmedik demesemiydik dedi et gelecek diye bende biz kesmedik ki eger babam cok birakirsa onun hayrina bizde kesmeyenlere dagitiriz dedim ama babam eti komple bırakırsa eşimin dedigi gibimi olmaliydi yani sizce?

2 Cevaplar

0 oy
(617 puan) tarafından
Yani babam aradiktan sonra kestinizmi diyenin payini almasamiydik
tarafından
Önce gelen eti bir görün ona göre sizde durumu olmayanlara verirsiniz canım , ne kadar verirseniz o kadar bereketini görürsünüz . Biz bu bayram kesmedik bağışladık zaten her ay kasap alışverişi yapıyoruz amaç kurbanı yerine getirmek fakirin karnı doymasi değil mi zaten

Bu arada kesmediyseniz kesmediniz anlamına geliyor dinen
(617 puan) tarafından
Degilmi evet kesmedik 12 bine de mi bisey alamadiniz dedi bir payi veren çok üzüldüm borcumuz var malimiz yok ev falan yok imkan olmadi gecen yil buyuk bas kesmek nasip olmustu bu sene olmadi ve o kisinin getirdigi payi ayırdım yemek yedirmek istemedim boylr aile bireylerim genelde kayonbaban et getircek ya daha ne eti diye konusunca ikileme düştüm ben kesemedim yani benim değil kurban ama et gelirse zaten kesmeyene de babamin hayrina dagitirim dedim onlar susmayinca burdan fikir aliyim dedim
tarafından
Öyle birinin etini yememen çok daha mantıklı olur. Şimdi Sevap mı işlediler bu şekilde konuşarak anlamıyorum
(617 puan) tarafından
Evet onu ayirdim onlarin adina kesmemis birine vericem insallah diycem iste buda teyzemin payi diye vericem gitsin..
-Reklam-
0 oy
(848 puan) tarafından
Bence yine de siz kesmemiş olursunuz. Kayın baban bence size vererek sevap işlemiş olur. Yani hemen payları kabul et. Allah razı olsun kayın baban düşünmüş getirecekmiş. Bizimki ortak mal kestik etleri pay ederken canımızdan etti aman fazla geçer bize diye. 
(617 puan) tarafından
Sagolun arkadaşlar aksam kayinbabam butun rti gercekten bizim eve getirdi yediginizi yiyin yemediginiz yeri atın dedi gitti eşim kaynimi getirdi yari yariya kardes payi yaptilar herseyini sonra bende bize kalan kısmı ikiye böldüm kayinbabamla kaynanam ayrı kayinbabamin etini ben bazen yemek yapip yolluyorum artik oyle yaparim yada belki cani ister burdan göndeririz oda pişirir yer nasil isterse artik Allah kabul etsin

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 72 göst.
0 oy
23 cevap 384 göst.
29 Haziran 2021 Diğer kategorisinde Renkkk (7 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 140 göst.
29 Mayıs 2021 Diğer kategorisinde EbruColak (1,239 puan) tarafından soruldu
0 oy
16 cevap 338 göst.
6 Şubat 2021 Diğer kategorisinde MehmetEmirr (135 puan) tarafından soruldu