0 oy
623 göst.
Aile kategorisinde (268 puan) tarafından
Öncelikle herkese iyi bayramlar diliyorum.. konuyu nasıl anlaticam onu da bilmiyorum şöyle başlıyım. Yenidogan bebegin için memlekete gitmiştim annem dönüşte bana geldi bayramlar öncesi gidecekti izin vermedim bayramda burda kal yalnız olmak istemiyorum dedim yeğenim de annemi almak için geldi 10 gün öncesinden. Biz kiraciyiz 2 tane çocuğum var kira elektrik su ve diğer giderler derken masrafların üstesinden gelemediğimiz için kayinvalidemin 2inci katını kendi isteğimize göre yaptık bayram sonrası tasinacagiz Allah nasip ederse maksat hem 3-4 yıl kendimizi toparlarız cocuklarimda büyümüş olur biraz diye düşündük 4 aylık bebeğim ile ilgili çok post açmıştım surekli ağlıyor hangi doktora gittiysek çare bulamadık diye. Annem yaşlı geldiğinden beri dışarı çıkmadı kimsenin dilini de bilmiyor bizde hem dışarı çıkmaya gidelim hemde kuzenim var burada biraz uzak ama önemli değil taksi ile gideriz dedik. Kurban Bayramı haliyle kurban kesiliyor ve her taraf et kokuyordu yeğenim bu nasıl bir şehir lanet olsun geldiğim güne birdaha gelmem ne havası ne suyu heryeri iğrenç kayinvalidene sen tasinmadan gideceğiz yok dayanamıyorum yok burası pis yok burası kötü yok havasi sıcak demediği şey kalmadı. Övmek yada başka bir şey demek için söylemiyorum oturduğum yer site kapısında güvenliği olan hem yetişkin hem çocuk havuzu olan bir yer yani öyle kötü bir yerde oturmuyorum o memleketten ordan burdan kötü diyor kuzenime götürdüm maksat dışarıyı görsün insan içine girsin annem dedim yeğenim lanet olsun beni ne diye buraya getirdin yemek yiyemedim yok tuvalete gidemedim falan filan dedi misafir diye kalbini kırmak istemiyorum gercejten ama anneme ben tasinmadan gidin yoksa ağzımdan çok kötü şeyler çıkacak dedim annemde ona takılma cahil diyor kulak asma diyor ama asilmayacak gibi değil ceyizligine bir sürü şey aldım giderken götürür diye ne dediyse aldım ne istediyse giydirdim canı ne çektiyse yedirdim inanın 10 gündür evde yemek yenilmedi ya dışarıdan istiyorbdiye pizza aldım hamburger istedi götürdüm lahmacun istedi getirttim karışık ızgara istiyor canım dedi aldım tatlısından içeceğine kadar helal hoş olsun asla lafını etmem ama ben bunları yaparken onun bunları surekli demesi artık canıma tak etti. Ne nankör insanlar varmış be doyumsuz insan dedim kendi kendime. Çocuğum ağlıyor diye bir uyutmadı asla gelmem bu 5 yaşına gelmeden diyor her lafı incitici her lafı iğne batırır. Artık kendine dedim ki neyi kınıyorsan rabbim başa versin haksız mıyım ama gerçekten çok incindim inciniyorum

11 Cevaplar

0 oy
(14,110 puan) tarafından
Şımarık başka açıklaması yok 
(268 puan) tarafından
Aynısını bende diyorum Allah görüyor ya kim kalbinden ne geçiriyorsa Rabbım mislini versin
(5,543 puan) tarafından
bu yegn kc yasindaki? anneni almaya geldiyse buyuk. ee cck sesine  katlanamaio kendi ccgu olunca ne halt edecek acaba. heraeyi gec koca insansin misafirlige gttigin yerde ne piawrae onune ne korlarsa onu yersin. onu istiyirum siparis bunu iatiyorum gt ye falan olurmua hic
(268 puan) tarafından
27 yaşında canım dünden beri düşünüyorum hata bende de var bu kadar her dediğini yapmayacaktım bundan sonra kendisine bisi demiycem ama yapmiycamda ben Şahsi adıma konuşuyorum abim ve yengem ayrıldı daha süt kuzusuydu onlar ayrıldığında biz hep yaninda olduk aman okusun kimseye muhtaç olmasın ne baba var ne anne ne kardeş dedik iyi yerlere gelebilmesi için elimizden geleni yaptık ama ben bu saatten sonra bu muameleyi görüyorsam o nankör demek herkes bu hayatta hak ettiğini yaşamalı
(5,543 puan) tarafından
yani yuh hani 15 17 falan ergen diye dusundum oyle yaptiklariyla. cocuk olsa 8 on yaslarinda tamam dersin de ben 15 17 falandir buyuktur diye dusundum. kazik kadar 27 yas koskoca insan yani akli basinda ne olursa olsun yani oyle davranamaz bu yastaki.
(268 puan) tarafından
Yapan yapıyor işte o haddi kendinde bulabiliyor
-Reklam-
0 oy
(687 puan) tarafından
Ağzının payını ver yanı bişey demiyosun diye başına çıkmış kaç yaşında
(225 puan) tarafından
Annesi babası nerede
(268 puan) tarafından
Annesi babası kendi 6 aylıkken ayrıldılar. İki tarafta evli ve çocukları var. Aradan 27 yıl geçti anneme anne der babama baba der bana ve diğer büyüklerine abla abi der bizimle büyüdü yani. Hep böyleydi ama artık patlama noktasına geldim şu saat oldu sinirimden uyku tutmuyor
(225 puan) tarafından
Yani çok saçmalamis sonuçta sen evlisin senin eşin var ona bir ayıp ikincisi senin çocuğun var o ne öyle öyle okuyunca oğlum gibi 5 yaşında sandım 27 yaşındaymis dünya onun etrafında fazla dönmüş annende babanda baya simartmis garin evlenince dünyanın kaç bucak olduğunu görür 3.de defol git derim bende 3 hafta oldu taşındım o taşınma telaşının düşüncesi bile insanı yorarken bu şımarıklihi kaldıramam
(225 puan) tarafından
Her iki tarfta bence simartmadigi için yeğenin sizin içinizde kendini ben önemliyim diye kaldırmış zirveye koymuş ki annen bime laf ettirmiyor vallahi hadi ordan al kapı buda sapı diyeceksin
(268 puan) tarafından
Bende dayanamıyorum işte annem babam çok sabırlı insanlar gerçekten hani çok çok zengin değiliz ailemin evi var arabasi var her birinin kendine göre iş yerleri var ben kendimde meslek sahibiyim ama cocuklarim var diye işi bıraktım. Eşimin tarafı zengin değiller evleri eski enaz 50 yıllık bina diyebilirim orayı yaptırdık diye o mahalleye taşınılır mi deli misin bir sürü şey diyor altta kalıyor muyum hayır ama bu kezde annem babam devreye giriyor. Eşimin işi maaşı da iyi ama bu ekonomide yetmiyor 4 yıl sabretsem hiç yoktan iyi lüks içinde yaşıyorumda ne oluyor kenara 1 lira atamıyorum 2 erkek evladım var onların geleceği için bir birikim yaparım arsa alırım üstüne dilediğim gibi ev yapar kat atarım diyorum. Ailem gelip görmesin gerekirse diyorum ama surekli sen seçtin bu hayatı sen hakkettin diyor en sonunda kovmaktan korkuyorum kiii asla onu yapacak bir insan değilim
0 oy
(390 puan) tarafından
Bunları yapan kaç yaşında merak ettim. Anneni almaya geldiğine göre yaşı büyük olmalı ama bu dediklerini 8 10 yaşındaki çocuk yapar.. 
(268 puan) tarafından
27 yaşında canım anne babası o 6 aylıkken ayrıldı bizimle büyüdü yani annem babam büyüttü bizle yaşıyor biz ona o kadar şey yaparken heleki ben ona bu kadar şey yaparken onun bunları demesi beni üzüyor annemde cahil takılma diyor ama bana kızıyor sahipsiz o bisi demeyin diyor demedikçe böyle oldu
(995 puan) tarafından
Pardon da annen baban almis evlat yerine koymus beslemis buyutmus biz onu besledik diyorsun sen 27 yasinda birini nasil beslemis olabilirsin sonucta bu ksdi kopek yavrusu degil annen baban almissa bakmak zorunda zaten almayadabilirlerdi sahipsiz de degil anasi babasi da olmemis gelmis 27 yasina evlenmemis bile bence sende hadif bir kiskanclik durumu var gibi duruyor
(482 puan) tarafından
Ben hic kıskançlık durumu sezmedim aksine kardeşleri gibi sahiplenmisler ama şımartmışlar malesef
(268 puan) tarafından
İle ile.. kardeşler arasında ne kıskançlığı olabilir lütfen yazarken ya acaba karşımdakini kırar miyim diye iki kere düşünün biz fazlasini yaptık yapmayada devam ediyoruz yine edeceğiz benim bahsettiğim konu bana geldiğinde hiçbir şeyden memnun olmayışı buna üzülüyor olmam 9 kardeşiz biz onunla beraber hangi biri birbirini kiskanmista onu kıskanayım hal hareket tavırları sinirimi bozuyor ama sizin yazdığınız ondan çok sinirimi bozdu kıskançlıkmış yok daha neler
(268 puan) tarafından
Semyigit teşekkür ederim gercekten kıskançlık gibi bir durum yok söz konusu dahi olamaz bu bana ilk gelişi değil her geldiğinde bunu yapıyor olması memnun değilse kimse gelmek zorunda değil ama her defasında gelmesi onun için bisiler yapıyor olmam ve aksine memnun olmaması canımı sıkıyor
0 oy
tarafından
Sizin için çok zor evet ama farklı bi açıdan bakınca da her ne kadar anne baban bakmışşsa da o çocuk anne baba sevgisi görmemiş ve sırf kimsesiz diye de anne baban bir dediğini iki etmemiş sizler de öyle kalıcı değğl sizde sabredin burda şunu yaparım bunu yaparım diyenleri dinleyip bişey dersin sonrada vicdanen kendini rahatsz hissedersin
(268 puan) tarafından
Dediklerinde çok haklısın evet kalıcı değil bisi demekten ben kendim korkuyorum zaten çünkü kırmak üzmek istemiyorum onu seviyorum her ne kadar yeğenim olsa da kardeşim o benim aynı yatağı aynı evi aynı eşyayı paylaştık ben sadece saygisi olsun istiyorum eşim de bende misafir severiz eşim o burda diye her dediğini yapıyor inan bana şimdi kalksa ben şunu istiyorum dese hemen yaparız. Bu sadece onun için değil evimize gelen kim olursa bunu yapıyoruz. Ama asla memnun edemiyorum içim sıkılıyor 2.5 yaşında hemen hemen oğlum bisi istediği olmayınca bazen ağlıyor güzellikle konuşuyorum o oğluma kızıyor kızma diyorum çocuk yüksek sese alışkın değil 4 aylık bebeğime yok uyutmadı yok iste sayılı günüm var kurtulucam sizden dinleyemiyorum yatamıyorum diyor memnun olmuyor evde klima 7/24 çalışıyor eşim onlar rahatsız olmasın rahat otursun rahat giyinsin diye evde olmuyor neredeyse ama yaranamiyorum bu üzüyor beni çok değil abla ya elinden geleni yapıyorsun Allah razı olsun demek zor olmamalı
tarafından
Evet çok haklısınız ama madem bu kadar şikayetçi o zaman gelmesin siz de çok takılıp üzmeyin kendinizi 70 yaşına da gelse huy değişmez yani yaşı da küçük değil
(268 puan) tarafından
Annem için geldim diyor. sadece kendi için diyebileceğim herkes kalbinin ekmeğini yesin inşallah
0 oy
(1,822 puan) tarafından
Anne babası ayrıldığında 6 aylikmis ama şimdi 27 yaşında. Hâlâ 6 aylık bebek gibi davranamazsınız. Annenle babanın bunu sizden istemesi haksızlık. Begenmiyorsan güle güle der gönderirim. 
(268 puan) tarafından
Çok şey değil sadece saygı bekliyorum
(1,822 puan) tarafından
Canım saygı göstermez bu tarz insanlar bencilin teki. Hayatta hep yalnız kalır. Sizler anne baba kardeş olmuşsunuz nazini çekiyorsunuz. Yarın öbür gün girdiği ortamlarda hep dışlanır yalnız kalır. Allah gecinden versin Allah uzun ömürler versin anne  ve babana bir şey olduğu zaman siz de sabredemeyip görüşmeyi kesersiniz zamanla. Annene bunu güzel bir dille anlat yoksa hayatta yapayalnız kalır.
(268 puan) tarafından
Canım aynısını daha öncede söyledik anneme. annem yeri geliyor kızıyor ona ama kendi bildiğini okuyor Allah var bak hepimiz evlendik annem babam yaşlı insanlar elden ayaktan dusmediler ama her eksiklerini yapar temizlik olur yemek olur misafir ağırlama olur evin her eksiğini o yapar Allah razı olsun diyoruz hiç olmazsa annem babam yalnız değiller şuan. Şuan evlilik yaşında diyoruz ki ya babaannesi halalari amcaları kızı eksik bıraktılar dedirtmeyelim ama o önüne ne gelirse daha fazlasini istiyor buda artık benim canımı acıtıyor ben memlekete gittiğimde önüme ne gelirse onu yedim ya şunu alalım demedim kimseyi zorda bırakmadım. Annemin tek duası hayırlısıyla birisiyle güzel bir evlilik yapması kadında çekiyor ama içine atıyor istiyor ki bizde öyle yapalim
0 oy
(16,234 puan) tarafından
Kaç yaşında bu yeğen ergense alttan alınabilir diye düşünüyorum doğru değil ama hayata karşı herkese karşı olmayı marifet sayıyorlar ergenliğinin geçmiş olması gereken yaşta ise yaşının olgunluğuna ulaşana kadar idare et 
(268 puan) tarafından
İnan hepsini yaptım ama artık alttan alamıyorum 2 çocuğum var evim taşınacak hem çocuklar hem evi toparlama hem geçeceğim yeri temizle üstüne onu memnun etmeye çalışmak beni yoruyor bende insanım yaptığım neden görünmüyor hani kötü davransam kötülük yapsam neyse ama insan iyisini yapıp kötülüğü görünce aynisini iade etmek istiyor
(16,234 puan) tarafından
Alttan al demedim zaten yorumlarda okudum 27 yaşında imiş parçalanmış aile çocuğu annenle baban eksikliği hissetmesin diye prenses gibi davranmışlar ama karekterine verdikleri zararın farkında olmamışlar acı ama gerçek o prenses değil dünya da onun etrafında dönmüyor kaba davranın evden kovun demiyorum ama kimseyi de memnun etmeye çalışmayın sonuçta orda zorla tutmuyorsun seninde öyle bir zorunluluğun yok
(268 puan) tarafından
Öyle yapacağım
0 oy
(46 puan) tarafından

Paşa çocuğumu beyefendi ?

27 yaşında ve çocuk gibi mırıldanıyor bide begenmediyse bi daha gelmesin ver cevabını sen yine çok yapmışsın hazır şeyler falan yedirmissin ne nankörlük terbiyesiz 
(268 puan) tarafından
Zoruma giden de bu
0 oy
(5,479 puan) tarafından
Kendi kendine konusacagina dışına vursan bu kadar patavatsız olmaz canım evet misafir ama yapılan şeylerde görmezden gelinmesin şakayla karışık bak böle böle yiyorsun falan de belki utanır 
(268 puan) tarafından
Yemeğin lafını o eder biz edemeyiz canım dün aç kalmış benim yüzümden. Bugün ailecek yemeğe gidecektik maksat bayram birde gezmiş olurlar annem ile beraber dedik gitme taraftarı değilim eşime gitmeyelim dedim sebebini anlatmadım sadece dünden yorgunum bugün kalsin dedim oda ısrarla olmaz gidelim ayıp olur diyor
(5,479 puan) tarafından
Yolla gönder onu ya
0 oy
(837 puan) tarafından
Yegenin kız mı erkek mi 
(268 puan) tarafından
Kız canım
0 oy
(4,361 puan) tarafından
Zor bir çocukluk geçirmiş olabilir, ama artık kazık kadar insan olmuş ve yaptığı her şeyi görmezden gelmek bence çok yanlış. Çok açık konuşayım bunca şeyi söylese bu üslupla 27 yaşında biri bence de sen bir daha gelme, bu nasıl bir şey. Ağzından iyi tek tek kelime çıkmadı geldiğinden beri, sürekli yıpratıyorsun etrafındakileri. 27 yaşına gelmişsin, 5 yaşında çocuk gibi davranıyorsun. İstiyorsan şimdi alayım biletini git derim. Yüz verdikçe tepenize çıkmış.
(268 puan) tarafından
İnan aynı şeyleri defalarca dedim hatta bak büyük konuşuyorsun insanın ne olacağı belli olmaz neyi büyük konuştuysam aynısını yaşadım dedim yok yok ben yaşamam dedi güzel bir dille çok beğenmiyorsan bu şehri yada yaptıklarımı istersen biletini keseyim ardından annemi gönderirim dedim annemi almadan gidemem dedi. Sinirimden dün anneme ben tasinmadan gidin dedim sonrasında kadincağız 2 aydır yanındayım elimden ne geldiyse evlatların için yaptım bu dediğini haketmedim tamam kızım gideriz dedi. Çok üzüldüm suçlu ben mi oldum şimdi
(4,361 puan) tarafından
Annene senin başımın üzerinde yerin var ama yeğenim sınırları zorluyor, sen neden üzerine alınıyorsun anne diye söyle.
(268 puan) tarafından
Bisi demedim sadece odadan çıktım annemin ilk gelişi değil ki bana defalarca getirttim ilk kez bunu dediysem kendi için olmadığının farkında olmalıydı insanlara artık kendimi ifade etmek istemiyorum
0 oy
(1,585 puan) tarafından
Benimde halam teyzem  olurmusun ? :D Şaka bir yanada değişik bir yeğenin varmış. 
(268 puan) tarafından
Sadece ben değil ki tüm ablalarım abilerim öyle davranıyoruz hep kendimizden iki fazla yaptık ona ama değmiyor artık onu anladım
(1,585 puan) tarafından
Bence siz cok fazla şımartıp doyumsuz yapmışsınız aslında bir nevi bu sizin hatanız bile olabilir. Hep şımarttıp el üstünde tuttuysanız ortaya böyle bir çocuk çıkması çok normal değilmi
(268 puan) tarafından
Kesinlikle bizim hatamız ama artık çok geç düzelmesi için inan onun için üzülüyorum ilerde evlendigi zaman ya karşıdaki insanlar bizim yaptığımızı yapmazsa çok büyük konuşuyor bende çok büyük konuştuğum zamanlar oldu ve birebir aynısını yaşadım herkes kalbinin ekmeğini yesin ne diyebilirim

İlgili sorular

+1 oy
25 cevap 702 göst.
9 Ekim 2024 Aile kategorisinde Damlagk01 (768 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 87 göst.
27 Eylül 2024 Aile kategorisinde Ays_taskn (230 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 110 göst.
22 Ağustos 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Oksuz06_ (141 puan) tarafından soruldu
0 oy
23 cevap 1,211 göst.
9 Ağustos 2024 Aile kategorisinde Manas (1,034 puan) tarafından soruldu

401,983 soru

12,034,180 cevap

36,262 kullanıcı

...