0 oy
292 göst.
Diğer kategorisinde (259 puan) tarafından
Iyi aksamlar, oglum disarda oynarken yavru kedileri sevmeye gitmis bnimde yeni bebegim oldu onu emziriyordum evde. Oglumun sesine ciktim hemen anne kedi saldirmis ayaginda 2 tane minik tirnak izi var hemen kolonya doktum ama korkuyorm kuduz falan bulasir mi 

10 Cevaplar

+1 oy
(5,451 puan) tarafından
Birşey olcağını düşünmüyorum. Risk almak istemezseniz doktora götürebilirsiniz. YORUMU OKUYAN HERKESİN AKLINDA BULUNSUN. BU TARZ ÇİZİK YA DA ISIRIKLARDA BÖLGEYİ 10 DAKİKA BOYUNCA BOL SABUNLA YIKAYIN. BU ŞEKILDE KESİN OLMAMAKLA BİRLİKTE KUDUZUN DAHİ ÖNÜNE GEÇEBİLIRSİNİZ
tarafından
Canm bnm kizimida iki gün önce parktayken kedi çok küçük kolunu çizmişti annem götürelim dedi ama goturmedik şimdi içime kötü bı his girdi ya bişey olur mu acaba sabunla.falan yikamadim hic
(5,451 puan) tarafından
Sanmıyorum birşey olacağını. Gidin bakın kedi hala ordaysa ve iyi durumdaysa birşey olmaz :) kuduz öyle yaygın birşey değil. Ha yok mu risk var. Ama zor ihtimal
-Reklam-
0 oy
(1,632 puan) tarafından
Ne kadar yavru canım? 
(259 puan) tarafından
Yavru degil annesi tirmalamis yavruyu sevecekmis oglum
(1,632 puan) tarafından
Kanadı mı peki yüzeysel bir çizik mi ? Kolonya sürmussun zaten sabunlu su ile de yıka birşey olacağını zannetmiyorum canım
(259 puan) tarafından
Evet kanamis yüzeysel kan var foto yuklenmiyor bi atabilsem foto
(6,875 puan) tarafından
doku butunlugu bizulmussa yani cizik gbi bir iz cikmissa deri yirtilmissa az da olsa devlete gt ozel hastaneler kabul etmiyor devlette ayri bir bolum var bu tur vakalar icin acilde. 5 doz asi vuruluyor. cizen kedi tanidik birini. kedisimi yada sokakta basibos kedimi o kediyi on 15 gun kadar ara ara bakman lazim ölduyse kedi 5 dozun hepsini vururlar kuduz olma ihtimaline karsi. ama kedi hala yasiyorsa. demekki kuduz degildir. o yuzden ccga 3 doz koruma olarak kuduz asisi yaparlar
(6,875 puan) tarafından
benim
kizi bakkalin kedisi tirmalamisti. sokak kedisi ama bakkal
alistirmis besliyor kedi geldikce. hemen ozele gttik. almadilar devlete yolladilar gittik .5 doz asi verdi tarihleri ile . kediyi takip edin yasiyormi diye dedi. 3. dozu vurulmaya gidince marketin kedisi hala yasiyor dedik kedi. ozaman son iki
dozu yapmayalim koruma olarak 3 dioz yapilmis oldu ddi
(259 puan) tarafından
Tanidigim bir eczaciya resmini attim sabunlu su ile yika kolonya sür birsey olmaz dedi o sekilde yaptim
0 oy
(5,202 puan) tarafından
Riske atma acile git ,Dr  bir baksın o karar versin 
0 oy
(1,094 puan) tarafından
Tırmalamadan bir şey olmaz bol sabunlu suyla yıkayın yeterli 
0 oy
(414 puan) tarafından
Geçenlerde parktaki bi kedi  2 yaşındaki kızımın parmağını tırmaladı. Doktorunu aradım hemen foto istedi attım, bu süre zarfında evde sabun ve bol suyla yıkadım sonra batikon sürdüm yarım saat kadar yine suyla oyaladım onu. Sadece parmağı biraz kanamıştı, kanı silince daha da kan akmadı. Kızarıklık ya da şişlik olmadığı için doktorumuz yapılacak herşeyi yapmışsın rahat ol bişey olmaz, kediden kuduz bulaşmaz dedi. Kızarıklık ya da şişlik olsaymış enfeksiyon riski oluyormuş ona göre de müdahale ediliyormuş, çok şükür müdahaleye gerek kalmamıştı bizde.
0 oy
(20,825 puan) tarafından
Oğlumu da kedi cirmaladi. Kuduz aşısı yaptırdık. 4 doz yapiliyor. Riske atmak istemedim. Sabunlu suyla yıka.ilk.olarak
0 oy
(2,166 puan) tarafından
Bir ay önce aynı şey bende yaşadim kızım yavru kedi seveyim derken tirmanamoşti enseboyun elleri bende sbaunla yıkayıp kolanyayla temizledim acile götürdüm iğne vurdu Kudüz aşısı 4 doz verildi her hafta gittim vurdum tetenozda küçükken yaptirdogim için gerek duymadı doktor ama kızımda alerji şekilde şişti antibiyotik krem verdi şükür geçti 

Sende ne olur olmaz götür sokak kedisidir
0 oy
(4,835 puan) tarafından
Devlet acile git aşi yapıyorlar 4 tane yapılacak haftada 1 gün riske atma hiç. Sokak kedisi sonuçta 
0 oy
(4,090 puan) tarafından
4 tane mi 5 tane mi ignesi var canım onun ilkini gidince vuruyorlar
0 oy
(496 puan) tarafından
Ay yok kız tırmık dan ne olcak senide küçükken hiç tirnaklamadilarmi kolaya geçmişsin zaten bir şey olmaz hem ısırmamış kuduz da olmaz

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 414 göst.
31 Mayıs 2022 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 395 göst.
23 Kasım 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 303 göst.
10 Kasım 2023 Diğer kategorisinde Mutluluk63 (553 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,440,004 soru