0 oy
108 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (1,714 puan) tarafından
16 aylik doktordan geldikden sonra iyiydi yine cikti ne yapayim bilmiyorum 

6 Cevaplar

0 oy
(135,915 puan) tarafından
bekliyorum banada bi care ☹️
(1,714 puan) tarafından
Seninkidemi ateslendi off yaa
(135,915 puan) tarafından
malesef ☹️
(6,343 puan) tarafından
benimki bugun duzeliuir gibi. 39.7 lere cikti kavc gundur dusmuyordu.fitil ve antbiyotik kullniyoruz. calpol icmedi bu ara korkuyor suruptan. gunde on 15 kez duş suya gir cik
-Reklam-
0 oy
(4,578 puan) tarafından
Ilık duş aldiriyorum, koltuk altına, alnına bez koyuyorum o da zorla. Ateş düşürücü verdi mi verdiyse kullan
0 oy
(634 puan) tarafından
Ilık duş

Ateş düşürücü 
0 oy
(3,767 puan) tarafından
Pedifen surup icir canım 1 yemek kaşığına yakin
(4,394 puan) tarafından
16 aylık bebek 5 ml alır canım bir yemek kaşığı fazla değil mi
(3,767 puan) tarafından
Yok canım değil sen milimine bakma ben ilk kizimda da öyle dusuruyordum küçük kızıma daha az veriyorum çünkü pedifen dusuruyor sadece
1 yemek kaşığı değil ama kuzum 1 yemek kaşığına yakın ver
Bornozunu ılık suda yika cocuguna giydir vücudunun isisini alsın biraz zor oluyor ama iyi geliyor alnına bez yıka bez koy
(4,394 puan) tarafından
Ben post sahibi değilim canım ama bence fazla doktor bizi özellikle uyardı ilaçları kullanıyoruz tamam ama unutmayın ki işimize yaradışı kadar vücudumuza zararı var özellikle küçük çocuklarda anneler kafalarına göre veriyor o anda yan etki yapabilir veya ilerleyen zamanlarda çocuğun böbreklerine farklı organlarına zararı belli olur diye o yüzden prospektüste yazan ölçüler dışında kafanıza göre vermeyin muhakkak enjektör veya ilaç aparatı ile ölçerek verin
(3,767 puan) tarafından
Saygı duyuyorum kuzum doğrudur ben direk ilaç vermeye karsiyim ama son çarem bu söylediklerim olmuştu ve çok şükür geçmişti o yüzden söyledim
Kac doktoru gezmistik sabaha kadar kaç gün uykusuz kalmıştık kizimin bi hali kalmamisti
0 oy
(4,394 puan) tarafından
Üç saat ara ile dönüşümlü calpol dolven veriyorum her ateşi çıktığında direk duşa sokuyorum suyu soğuğa yakın ılık olacak şekilde ayarlıyorum kafasına altına eklem yerlerine uzun uzun tutuyorum bu şekilde daha kolay düşüyor şükür 
0 oy
(4,226 puan) tarafından
Hastahanede ates düşürücü verdilerse verdikleri ilaca göre ilerle. Calpol verdilerse 6 saat aralıklı, dolven türevi versilerse 8 saat aralıklı yada min 4 saat aralıklı dönüşümlü ver... (dolven türevi tek basin 24 saat içinde max 3 kez ,parastemol calpol tek basina max 4 kez verilebilir )

Evde leğene 30 -32 derecelik ilik su koy minnosuda içine koy oynasın 1 saat  en güzel rahatlama ve ateş düşürme yontemi bu sıcaklarda (ben geçen yaz 2.5 -3 saat ateş yüzünden suda oynattigimi bilirim.

Kalin giydirme tek atlet bez hatta gerekirse ev çok sıcaksa 25 ve uzeri tek bez.

Bol su içmesi sivi almasını sağla içiyorsa ayran da çok iyi gelir.

Korkma sakın ol ,geçmiş olsun.
(1,714 puan) tarafından
Allah razı olsun bugun gittik tahlil yaptirmaya 2 sat sonra cikacak dedi sonuçlar siz tuekiyede colpol dolven yaziyorlar ama burda yok  o ilaçlar baskasini yazdi doktor umarim fayda eder. Anemidende şübhelendim kolunda bacaginda kararma morarma oluyor doktorda cocugun rengi bi tuhaf dedi. Birde bugun sabah duş aldırdigimda bingildak şumdi kapalı ama işte bingildak uzeri şişlik farkettim doktor kontrol etmedi ama recete yaziyordu diğer bebeğimide goturmustum agliyordu kafam karisti tekrar soyleyemedim doktora
(4,226 puan) tarafından
Ilaclar adı değişir ama içerik cocuklarda aynı olur calpol parasetemol içerikli , dolven de ibuprofen içerikli takılmayın ilaç isimlerine.fayda eder .Burda en bilinen ilaç isimleri o ikili olduğu için yazıyoruz.Ama bingildak ve morarma için tahlil sonuçlarını alırken iletin bence başka birsey olmasın, geçmiş olsun acil şifalar dilerim

İlgili sorular

0 oy
10 cevap 258 göst.
21 Haziran 2024 Diğer kategorisinde Zzzzzz (1,714 puan) tarafından soruldu
+1 oy
7 cevap 94 göst.
19 Kasım 2021 Diğer kategorisinde ozge2626 (198 puan) tarafından soruldu
+1 oy
0 cevap 21 göst.

412,535 soru

12,420,311 cevap

45,189 kullanıcı