0 oy
208 göst.
Diğer kategorisinde (1,121 puan) tarafından
Anne sütüm 1 ay geldi oda yetmedi mama veriyorum ilk mamaya başladığım zamanlar iyiydi kilosu normal gidiyordu ama şimdi 10 aylık 7 kilo sağlık ocağı zayıf baya dedi etraftakilerde diyor çok hareketli bir bebek bir dakika emeklemeden duramaz ayağa kalkar iner vs.

Sabah yumurta 3 öğün formül mama patates havuç püresi çorba cici bebe pirinç unu pekmez peynir zeytin ezmesi tüketiyor her gün mutlaka ne yapsam kilo alır gelişimin de gerilik yok emekleme ayağa kalkma vs ama çok aklıma takılıyor 

8 Cevaplar

0 oy
(1,960 puan) tarafından
Bizde 9 aylık ilk zamanlar çok güzel beslenirdi şimdi hiçbişey yemiyor. Gelişimi iyi ama bu sabah bile kahvaltı yaparken öğürüp çıkarttı hatta boğuluyordu. Dişi yok acaba o yüzden mi ya bu arada doktoruna sordum gelişimi iyi ama biraz zorla yemeğe demişti zorlayınca da yemiyor. Sizinki gayet yiyor mu yoksa bizde mı bu sorun yaa
(1,121 puan) tarafından
Benim ki yiyor dişiı yok yarım var bir tane tak çıkmadı oda ama yaramıyor mu yediği anlamadim ki
(1,960 puan) tarafından
Ya yaramıyor yada bu ara tam hareketli zamanları benim kızım da emekliyor kalkıyor o yüzden olduğunu düşünüyorum. Ayda 1.200 1.300 alırdı şimdi sadece 500 gram falan alıyor
(1,121 puan) tarafından
Vitamin ve kan damlası kullanıyor musunuz
(1,960 puan) tarafından
Evet kullanıyorum kanı iyi çıktı dedi ebemiz D3 ve vegaferon damla kullanıyorum. Doktoruna dedim daha iyisi varsa onu alalım ikiside ücretsiz sağlık ocağının verdiği damlalar. Yok bunları kullan dedi kullanıyorum.
-Reklam-
0 oy
(5,167 puan) tarafından
Kızımda  10 aylık çok zayıf  aşırı hareketli asla kilo almaz ben artik pişirmiş  olduğum  yemeklerden veriyorum   cnm     muhalebi tarzı şeyleri  çok sever bütün çorba çeşitleri sulu yemeklere ekmek katip veriyorum  
0 oy
tarafından
Kaç kilo doğdu ki 
(1,121 puan) tarafından
3250 doğdu sütüm yetmeyince 2 ay sonra aynı kilo ya geri düştü
tarafından
Çocuk 2 aylıkken 3 buçuk kilo bile drgilmis 10 aylık olduğunda 7 kilo çok güzel bence tamam ilk dönem sıkıntı olmus ama toparlamks anca işte o da
(1,121 puan) tarafından
Sağlık ocağı doktoru ve çevremdeiioer panik ettirdi ve üzdü sağlık ocağı doktoru çocuk doktoruna acil git vakit kaybetme özel bir mama yazsin dedi bende isterim bebeğime en kilo aldıran kaliteli mamayı almak ama maddi durumum o kadar iyi değil 2-3 günde bir kutu mama bitiyor Bebelac 400 gr olan
tarafından
Beni de devlet hastanesindeki doktor korkutmustu çok az kilo alımı diye çocuk gastroenterolojiye yönlendirdi gittim doktora o kadar çok soru sordum ikna olmadım ki doktor en son kızdı bana sen ne olsun istiyosun çocuk ayına uygun kiloda meme reddi yasiyosun zaten ne olsun ver mamayi obez olsun o zaman dedi böyle çocuğa iyilik değil zarar veriyosun dedi senin de özel durumun var çocuk çocuk zaten bi dönem zayıflamış anca böyle toparlar yani haklısın korkmakta ama bence güze gelişimi sen ne yap biliyo musun persentil tablosunu aç 2 aylık bebek 3300 kiloyken persentil tablosunun neresine denk geliyo bi bak 10 aylıkken de aynı yeri gözüne kestir kaç kilo denk geliyo hesapla dur ben yapıyım sana onun
0 oy
tarafından
3 öğün formül mama bana az geldi. Her çocuk farklıdır tabi.
0 oy
(171 puan) tarafından
Ben yulaf ve bebek irmigini çok seviyorum tok tutuyor ve kemik gelişimine faydalı oğlum da bayılıyor onla çeşitli şeyler hazirlayabilirsin
0 oy
tarafından

image

bak şimdi işaretledim senin çocuk ilk dogdugunda tam ortamadaymis yani persentil talbosunun altına düşmemiş 2 aylık olduğunda sütun yetmedigi için persentil tablosunun altına düşmüş sonrasında 

imagesuan 10 aylık ve 2 aylıkken tablonun neresindeyse hala orasinda yani daha da zayıflamış normale yetisememis ama olması gerektiği gibi artık kilo alımı anladın mı yani zayıf diyemeyiz 2 aylıkken persentil tablosunun altına düşmüş bi çocuğa 10 aylıkken ortalamaya yaklasmamis zayıf kalmış diyemeyiz ha olsa çok güzel olurdu ama çocuk alması gerektiği kadar almış bu arada da ek gıdaya başlamışsın bi çok şeyi de yiyo çocuk ben senin yerinde olsam mamasını değil de besinlerini artiririm muz ceviz kaşar peyniri bunlar çok kilo yapiyo hamileyken bile yesen bebek kilo aliyo öyle düşün bunları beslenmesine ekle bi de gece yatmadan hemdn önce kaşık maması al Aptamil Bebelac herobaby arı mama var ben hepsini kullandım en güzel kilo yapan arı mamaydi bi de buna başla bakalım alacak mı kilo 

(1,121 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim şuan geri baby kaşık maması kullanıyorum muz avakoda gibi meyveler de vermeye çalışıyorum
0 oy
(2,938 puan) tarafından
Takılma.kuzuma et yedirmeye çalış kıyma kullan yemeklerinde harcadıkları enerji çok avakado falan al ogunlerinde protein ağırlıklı olsun toparlar kilosu 
0 oy
(638 puan) tarafından
Cici bebe ve pirinç unu faydalı şeyler değil.   yerine tavuk sulu , et sulu çorbalar verebilirsin . Yayla çorbası bebekler sever . Hergun muz yediriyorum kabızlık yaşamadık şükür.  Düzenli meyve veriyorum tadına bakıyor zaten . Kıymalı şehriye corbasi favorimiz . Tarhana da veriyorum ..
tarafından
Muz kilo aldırıyor mu peki
(638 puan) tarafından
Aldırıyor hemde magnezyum deposu kemik gelişimi için iyi

İlgili bir soru bulunamadı

408,401 soru

12,269,979 cevap

37,571 kullanıcı

Kategoriler

...