0 oy
419 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (312 puan) tarafından
Kızlar şimdi  çocukların et yemesi gerek gelişimleri için, ama her zaman hepimize yapamayız malum,  örneğin haftada 1 felan daha çok yapamam şahsen. Sizler nasıl yapıyorsunuz sadece onlara mi yoksa hepinize mi

16 Cevaplar

0 oy
(13,092 puan) tarafından
Eşimle ikisine azsa çocuğa ama yemiyor kızım da Ben zaten yemem
-Reklam-
0 oy
(10,910 puan) tarafından
haftada 4-5 kez et vermek lazım. duruma göre bize yapmasam bile kızıma yapıyorum muhakkak. et varsa et yoksa köfte. geçen pirzola aldım mesela tek tek paketledim, hiçbir şey bulamazsam kıza tek bi tane pişiririm diye
tarafından
Çocuklar için haftada 4 5 kez iki el büyüklüğünde et yemeli bu et ille kirmizi et olmak zorunda değil tavuk balıkta olması gerekiyor
(93 puan) tarafından
bilemedim. ben tıp âlimlerinden okuduğumla yorum yaptım.
(10,910 puan) tarafından
haftada 2 kez balık, 4-5 kez et vermek gerekir. bunu ben değil doktorlar söylüyor. istediğiniz çocuk doktoruna sorabilirsiniz
(10,910 puan) tarafından
misal bir doktor.
https://www.instagram.com/reel/C5rBNMltyNz/?igsh=MXY3emh2OGo5bHdnbw==

aynı şeyleri benim kendi kızımı götürdüğüm doktor da söylüyor
(93 puan) tarafından
anladım. teşekkürler
0 oy
(5,657 puan) tarafından

benim ccklarda yemez esimde yemez. ben tek kendime yapiyorum.:) oglenleri protein yedigim icin tavuk balik et kofte iste o gun hangisini yapacaksam. esim ve ccklar kiymali kofteli yemekler yer kebapvari. onlara da 3 une bir yaparkm . hamdolsun yeseler hergun yaparim sorun yok maddi olarak ama herzaman da yemezler iste canlari isteyecek de anca ole. 

0 oy
(5,471 puan) tarafından
Yani maddi olarak gerçekten haklısın et fiyatları uçtu gitti. Ama çocuğun kesinlikle protein alması lazım. Bir gün yemese bir gün mutlaka yemeli. Böyle 1 kilo kıymadan köfte falan yapıp buzluğa atsan günde 2-3 tane versen baya gider aslında
(312 puan) tarafından
Nasıl tam olarak canm içine ne bırakmam gerek nasıl buzluğa atacağım hiç o şekilde yapmadım
(5,471 puan) tarafından
Kuzum normal yap köfteyi her zaman yaptığın gibi. Hatta ben yarı yarıya kuzu kıyma koyuyorum. Daha faydalı. Şekillendir köfteleri. Bu ağzı kilitli poşetler var. Streç filmlerin orda satılıyor. O poşetlerin içine birbirine değmeyecek şekilde yerleştir dondur. Sonra biraz kalınca bir tavada çok az yağda kısık ateşte buzuyla birlikte hiç çözdürmene gerek kalmadan çevire çevire pişir. Ben yıllarca çalıştığım için herşeyimi buzluğa hazırlar atarım.
(312 puan) tarafından
Tamam çok teşekkür ederim öyle yaparım
(5,471 puan) tarafından
Rica ederim canım ne demek. Şifa olsun miniğe
0 oy
(4,676 puan) tarafından
Tam tersı babasıyla bana yapıyorum. Et yemiyor keşke yese. Ama kıyma seklınde yiyor köffte flan
0 oy
(621 puan) tarafından
Benimki tike et yemiyor malesef. Kıyma yapıyorum bol bol. Bide tavuk kanat çok seviyor 
0 oy
(6,407 puan) tarafından
Hepimize yapıyorum ayrı yemek yapmıyorum o gün ne yemek yapmışsam çocuklarada onu veriyorum etinde günü yok aklıma esince yaparım yada yapmam. 
0 oy
(12,035 puan) tarafından
Valla ben hepimize yapiyorum. Durum meselesi tabi canim ama haftada 2 3 et 1 2 tavuk yapiyorum yani. Hepimiz yiyoruz. Et dedigim köfte oluyo genelde oglum kofte sevdigi icin
0 oy
(2,734 puan) tarafından
Hayvansal gıdalar tüketmiyorum. Bu yüzden et yaptığımda sadece eşim ve kızım yiyor. Ayrı ayrı yapmıyorum hiç.
0 oy
(3,847 puan) tarafından
Benim etle pek aram yok, sebzeciyim. Genelde esim ve cocuklara yaparim haftada 2 3 kere bazen 4 bile oluyo, onlar da et sever cunku. B12si buyuk oglumun bu sebeple 400lerde olmasi gerekirken en fazla, 800lerde. Doktor bile sasirdi. Hem beyin hem beden gelisimi icin protein onemli. Maddi olarak zorluyosa kofte yapip buzluga at 3 4 tane yeter zaten cocuga bi ogunde.
0 oy
(5,063 puan) tarafından
Haftada 1 yapiyorum esimde sever ben aramam olsada olur olmasada olur bir hafta tavuk bir hafta balık.bir hafta kirmizi et dönüsümlu yapiyorum geri kalan günlerde sebze yemekleri yiyor annemlere kayinvalidemlere gidiyoruz zaten haftada 1 kez annemler genelde biz geliyoruz diye ya kırmizi et.yapar ya tavuk bazen hafta da 2 yada 3 e cikiyor et yemesi
0 oy
(3,572 puan) tarafından
İçinde bulunduğumuz ekonomik durum nedeniyle zaten haftada 3-4 kere et yeme olayımız maalesef yok ama en az bir kere kırmızı et en az bir kere de beyaz et yapmaya çalışıyorum oğluma ayrı yapıyorum o çünkü dana eti yiyemiyor çiğneyemiyor daha doğrusu katı geliyor muhtemelen kuzu incik alıyorum ona patatesle birlikte haşlıyorum çok seviyor o şekilde çorbalarına kıyma falan koyuyorum ya da köfte yapıyorum onu ayrıca yapıyorum kendimiz yiyecek olursak kendimize ayrıca yapıyorum
0 oy
(20,203 puan) tarafından
Hepimize yaparız biz canım
0 oy
(8,028 puan) tarafından
Biz iki paket filan kıyma alıyorduk kurbandan önce. Onun bir tanesini bolca köfte yapıyordum. Ondan eşim işe götürüyor öğlenleri de kızıma yapıyorum. Ben çok et yemeyi sevmiyorum hazımsızlık yapıyor bende çünkü. Onun dışında bazen akşam yemeklerinde de yaparım. Ayrı gayrı sevmem 
0 oy
(1,446 puan) tarafından
Ben bazen yemeklerine ve corbalarina  kiyma koyuyorum, varsa ilikli et suyu koyarim. Bazen sote sekilde yaoip veririm. Kofte seklinde veriyorum. Et  yapmadigim gunler ise tavuk corbasi yaparim veya but seklinde  bazi gunler ise zeytinyagli sebze yemekelri yaninda piav makarna
0 oy
(6,726 puan) tarafından
Hepimiz yiyoruz büyük kızım sevmiyo zaten eti 

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 79 göst.
0 oy
12 cevap 362 göst.
31 Ağustos 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde misafir tarafından soruldu
+2 oy
8 cevap 249 göst.
6 Eylül 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde Sarioglusumm (166 puan) tarafından soruldu
0 oy
24 cevap 629 göst.
2 Nisan 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

403,404 soru

12,084,502 cevap

36,368 kullanıcı

...