0 oy
402 göst.
Diğer kategorisinde (757 puan) tarafından

Kızımın adı elif sena. Tekli çağrılmasından asla hoşlanmıyorum. Hele de gıcık bir ses tonuyla elliiiiiffff dendiği zamann :D. Ama elif sena olarak seviyorum severek de koydum. Şimdi oğlum olacak Allah izin verirse. Ona da tek mi yoksa çift isim mi koysam diye düşünüyorum. Bi kaç isim gördüm birleşince de güzeller ayrı ayrı da sizce nasıl?

ATLAS 

YASİR 

KAĞAN /KAAN

Bir de instagram isa karşıma hep ahlas çıkıyor o da güzel. Eşim can ismini seviyorum demişti Bi ara. Birleşince de güzel oluyor karar veremedim. 

26 Cevaplar

0 oy
(5,455 puan) tarafından
KAĞAN on numara :))
(757 puan) tarafından
Dimi. Bir de çağırırken sesimin kötü çıkmayacağı isim olması lazım. Misal yiğit olsa o ney çağırırken millet kulaklarını kapatır djdbdbfh
-Reklam-
0 oy
(2,730 puan) tarafından
Kızımın adıda iki isimli. Onu da eşim, eşimin kardeşleri, kuzenleri filan iki isim ve avantajlarını gördüğüm için kızıma da iki isim koyduk ama sadece Buket diyoruz. 
0 oy
(2,416 puan) tarafından
İki kızımın da iki ismi var :)) buyuk olan kv adı küçük olan da kendi annemin adı ek isim ekledik :)
0 oy
(5,671 puan) tarafından
tek isim taraftarıyım  kaynanam yüzünden  kızıma cirf isim koydum Elif Ada kızımın adını  kimse Elif demiyor  kaynanam dışında  oğlun olsa Atlas koycam  tek isim koy 
(757 puan) tarafından
Ay ben de çift isme niye tek ismiyle çağrıyorlar onu anlamıyorum. Misal soruyorlar kızının adı ne diye. Söylüyorum sonra eliiiif diye sesleniyorlar. Elif olsa elif derdim. Ya da seninki ada olsa sadece ada olurdu. O yüzden ben de kararsız kalıyorum yine aynı şeyleri duymaktan bıktım.
(5,671 puan) tarafından
Ben kendim Ada  ile sesleniyorum  cevremde cirf isimli o kadar çocuk var hep  tek isimle sesleniyorla4
0 oy
(757 puan) tarafından
Kızlarrr    
0 oy
tarafından
Tek isim koy.

Herkes çift isim söylemek ile uğraşmaz. Özellikle okul çağında..
0 oy
(1,201 puan) tarafından
Ben kizima iki isim koydum ama ikisiyle cagirilmamasi sorun değil benim icin bende tek isim sesleniyorum herkes tek isim sesleniyor ben cift koyma sebebim ileride ilk isminden sıkılırsa ikinci ismi tercih etsin dedim lisede üniversitede felan mesela bende iki isimli olmak isterdim sahsen bir gun oglum olursa onada cift isim koyacagim esimde oyle seviyor bende 
0 oy
(5,232 puan) tarafından
Elif sena denılebıkır ama böyle uzun uzun isimler koyıyorlar bazen usenıyorum ben :D ablamın 3 cocugu var hep çift koysu tekını söylerız, kendılerı de öyle. Sırf koymus olmak ıcın koymuslar yani. Bana gmre de ıkı ısme hıc gerek yok cunky genelde tek söylenır. Can, nur, han gıbı kısa ısımler harıf tabi. Çünkü benım oğlumun adı da oğuzhan :) 
0 oy
(2,079 puan) tarafından
Öğretmen olarak sınıfımdaki hiçbir çocuğa 2 isimle seslenmedim. Uzun ismi olanları da hep kısaltırım :) kendi çocuğuma da sadece Kuzey koydum. İkinci de olursa Atlas, Ayaz, Uraz bunlardan birini düşünüyorum 
(570 puan) tarafından
Allah bağışlasın canım. Birşey sormak istiyorum
(2,079 puan) tarafından
Tabii
(570 puan) tarafından
Öğretmenler ismin karaktere yansıdığı konusunda bilgileri oluyor. Sizce Zeynebler nasıllar
(2,079 puan) tarafından
Benim sınıfımda yoktu ama arkadaşımın sınıfında 2 tane vardı. 2 si de prenses gibi kızlardı ya arkadaşım çok severdi
(570 puan) tarafından
Anladım canım tşk ederim. İsimler karakterlere yansıyor derler.
Üç tane kızım var merak ettim o isimdekiler nasıl oluyorlar
0 oy
(52,127 puan) tarafından
Kağan ve can guzel isimler tek isimden yanayim cift isimlerde bende genelde ilkini söylüyorum iki isimli neden kiziyorsun ki birlesik isim değil trk tek te soylenebilir
(757 puan) tarafından
Kızma değil de ne bileyim hoşuma gitmiyor. Tekinin söylenmesini isteseydim zaten ikisinden birini koyardım. Yanlış gelebilir ama ben böyle düşünüyorum
0 oy
(9,765 puan) tarafından
Bende bilge sena koyacagım inşallah 
0 oy
(3,862 puan) tarafından
Ben tek isim seviyorum iki çocuğuma da tek isim koydum
0 oy
tarafından
Çift ismin avantajı eşler arasında kavga dövüş olmaması birini esin birini sen koy kimsenin içinde ukte kalmaz cocuk ilerde hangisini isterse onu kullanir
0 oy
(3,816 puan) tarafından
Bence her zaman tek canım kolay kolay kimse iki ismini söylemiyor 
0 oy
(767 puan) tarafından
Bn tek isim seviyorum yoksa herkes kafasına göre istedgini söylüyor. Uyumlu diye ikisini birlikte söyleme geregi duymuyor. Eşinle birlikte karar alabiliyosan en güzeli tek. 
0 oy
(5,751 puan) tarafından
3 kızım çift isimli oğlum tek isimli. Şimdi hamileyim 15+3 hafta kızsa yine çift isim erkeksede çift isim Yazdığın erkek isimlerini beğenmedim ama tabiki yine senin kararın ben biraz kuranı Kerim'de olan isimleri koyma tarafındayim. Sağlıcakla kucağına alırsın inşallah.
0 oy
(1,517 puan) tarafından
Ben normalde tek isim koymaktan yanayım ama eşimi kırmak istemedim ve onun istediği ismi de ikinci isim olarak koydum
0 oy
tarafından
Benim kızımın da çift ismi var biz tek isimle çağırıyoruz ama iki ismine de bakıyor ben ayrı çağırıyorum babası ayrı benim koyduğumla ben çağırırım. Babasının koyduğu ile de babası çağırır ama ismini sorana benim koyduğum ismi söylemez babasının koyduğu ismi söylüyor ☺☺
0 oy
(7,026 puan) tarafından
Büyük kızımın iki isim ama tekini kullanıyoruz küçük kızıma da eşim tek koydu yanına birşey yakıştıramadı :D
0 oy
(7,816 puan) tarafından
Erkeklerde çift isim seviyorum sünnet zaten kızlar da tek seviyorum yarın evlenince iki isim iki soyisim zor olur :) 

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 47 göst.
20 Kasım 2024 Diğer kategorisinde Zzzzzz (1,714 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 80 göst.
26 Ekim 2024 Diğer kategorisinde bkulbilge (669 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 218 göst.
11 Aralık 2023 Diğer kategorisinde Bal oglum (859 puan) tarafından soruldu
0 oy
15 cevap 701 göst.