0 oy
174 göst.
Diğer kategorisinde (1,121 puan) tarafından
Dişi yok tam bir tane yarım var salçalı bulgur pilavı yaptım kıvamı lapa yiyebilir mi ? Nasıl versem daha rahat yutar ve siz bu 10 aylık bebeğinize 

Patates 

Kabak 

Havuç 

Cici bebe 

Pirinç 

Unu 

Sebze suları 

Çeşitli çorbalar 

Bunlar hariç ne veriyorsunuz mevsimsel olarak hangi sebzeleri verebilirim

10 Cevaplar

0 oy
(1,331 puan) tarafından
Cicibebeyi hiç sağlıklı bulmiyorum pirinç ununuda ama tabiki senin tercihin. Meyve pureleri . Kendim evde mama hazirlardjm meyveli. Genelde bu şekil veriyoedim yoğurt peynir yumurta . 3 yaş olacagiz unuttum inanki çoğunu 
-Reklam-
0 oy
(18,679 puan) tarafından
Dostum o ayda kıtır kıtır şeyler hariç herşeyi yer. Bulgur pilavı yemek için dişlere ihtiyacı yok . Tavuk da yer et de yer küçücük küçücük ver. Diliyle damagiyla ezer yer o. Keşke yese bizimki. Herşeyi veririrm. Yemez. 
0 oy
(11,232 puan) tarafından
cici bebe verme, rafine şeker çok zararlı. 

pilav yer gerekirse yoğurtla karıştır 
0 oy
(62 puan) tarafından
Bence az ver iki kaşık yeter gibi migdesini çöker kalirda kabız olur 
0 oy
(1,684 puan) tarafından
Eyvah bulgura daha baslamadınmı kız valla ben busefer küçüyüme tneli yemeklerden başlayacam cünkü buyuk olana pürelerle başlaıdm şimdi taneli yemiyor 9 10 aylikken baslamşdım , tabi her ebbek ayni olmaz ama öğürselerde yiyor bu küçük insancıklar. Vere bilirsin canim ama ilk kez yiycekse cok az az ver ki yuta biksin yinede damağıyla eziyolar
0 oy
(2,939 puan) tarafından
Ya yerlerde ben bulguru çok vermiyorum pirinç pilavı daha iyi gibi bulgur zor ezilir boğazına huuup diye kaçıyor. Ama böyle yoğurtlu başka şekilde verebilirsin az az.  Valla herşeyi yedirmeye çalışıyorum ama 10 aylık benimkiler de daha bocaliyoruz çoğu şeyde kıyma köfte veriyorum cacık erişteli çorba filan verebilirsin ilikli kemik suyu katabilirsin corbalarina ben elma ince dilimleyip ellerine veriyorum artık ama daha kavrayamadik işte yavaş yavas. Onlara göre mücver pankek yapıyorum onları yiyorlar aralar da filan sebzeli makarnam var arada öyle vrriyorum kıyma filan ekleyip.
0 oy
(5,471 puan) tarafından
Pirinç unu ve cicibebeyi listeden çıkartın derim. Patatesi tatlı patates yapın derim. 10 aylık bebek için salçalı yemek bence uygun değil. Ama tabiki siz bilirsiniz. 
0 oy
(3,574 puan) tarafından
Yer. Ölçüyü kaçırmadan ve mutlaka su vererek. 
0 oy
(2,174 puan) tarafından
Bal bakla patlıcan inek sütü haricinde herşeyi veriyorum 6. Aydan beri verebilirsin 
0 oy
(2,203 puan) tarafından
Canım ben o aylarda bulgur pilavı ya da pirinç pilavını yoğurt ile karıştırıp veriyordum yutması daha kolay oluyor onlar için 

İlgili sorular

+1 oy
11 cevap 407 göst.
25 Kasım 2021 Diğer kategorisinde Allesok (219 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 84 göst.
0 oy
4 cevap 101 göst.
19 Nisan 2024 Diğer kategorisinde Birkucukbebis (207 puan) tarafından soruldu

404,646 soru

12,121,794 cevap

36,476 kullanıcı