0 oy
283 göst.
Diğer kategorisinde (1,397 puan) tarafından
Kızlar kardeşim farklı şehirde okumak istiyor yani Mesela Eskişehir Bursa gibi yerlerde okumayım.bu sitede farklı şehirde okuyanlar varsa onlara bir sormak istedim artıları neler dezavantajları neler diye ben çok farklı şehirde okumasının taraftarı değilim kimse olmaz zorlanır diye ama o çok istiyor bir yandanda tedirgin Sizce okunurmu?

21 Cevaplar

+4 oy
(11,276 puan) tarafından
ufku genişler, tek başına yaşamanın ne olduğunu öğrenir. aile evinde okumakla başka şehirde okumak çok farklıdır. her insanın evlenmeden önce aileden uzakta tek başına bir süre yaşaması lazım bence. kardeşinin bu hakkını elinden almaya çalışma, ileride hep seni suçlar
(1,397 puan) tarafından
O da öyle düşünüyor işte sadece korku var zorluk yaşar diye düşünüyorum kendinedw bakan biri değil yumurta kırmayı zor biliyor bi.grip olsun ben iyileştiririm o hep yatar ve bekler sadece geçmesini.eee sonra pişman olup geri dönüşü nasıl olucak o da var canım
(11,276 puan) tarafından
bırak öğrensin. insan tek başına kalınca her şeyi öğrenir. yurtta kalsın yemeği hazır zaten.
2 sene arkadaşımlarımla ev tutmuştuk öyle kaldıö, sonra bizimkiler taşındı 2 sene de öyle. sadece şunu diyebilirim aile evinde rahatsın yediğin önünde yemediğin arkanda ama diğerinde sorumluluk var. yalnızım diye her bku yiyebilirim düşüncesinden ziyade kendimi nasıl korurum, paramı nasıl idare ederim, neyi nasıl yemeliyim, elektrik suyu nasıl öderim. elektriği kaç kere ödemeyi unuttuk da kapanan elektriği geri açtırdık. ama ailem gelince ne oldu? saldım çayıra mevlam kayıra
ha o da kötü değil ama bence herkesin yaşaması gereken bir tecrübe
(576 puan) tarafından
Bencede ufku genişler bende dışarda okudum çok iyi .istediğin saatte eve gir çik aşiri açık giyin kimse karişmaz etmez  özgürlük gibi bişe (⁠✿⁠^⁠‿⁠^⁠)
-Reklam-
0 oy
tarafından
Bence bir dezavantajı yok. Aksine avantajı çok. Yeni yerler görmek, sosyallesmek için çok güzel. Hem kendi basina ayakta durmanın ilk adımları. 
0 oy
(7,971 puan) tarafından
Erkek kardeşim biz kastamonuda otururken aydın da okudu ve çok rezillik çekti neyse ki yarım dönem sonra pandemi çıktı geldi. Ben kastamonu da okudum ağalar paşalar gibi okudum maddi manevi sıkıntı çekmedim okul kredisi çekmedim borclanmadim yani aynı şehir daha iyi
(1,397 puan) tarafından
Peki canım ne gibi sıkıntılar çekti neler yaşadı yani alışamadı mı arkadaş çevresinden mi zarar gördü parasal konuda mı sıkıştı yoksa hepsimi
(7,971 puan) tarafından
Maddi olarak değil ailemin durumu iyi Allaha şükür de yurt çıkmadı evi zor buldular valinin yanına gitmişler o zorla buldu evi başta sokakta kalmasın diye kız yurduna yerleştirdiler 1 hafta filan sonra eve eşya duzuldu iş bölümü filan yani baya yorucu geçmiş ve çok yıpranmıştı. Benim okuduğum üni de de yurtta vs kalan çoktu hepsinde bi sıkıntı vardı ya oda arkadaşında, ya maddiyat vs sıkıntılı yani bizim kadar rahat geçirmediler üni zamanını
0 oy
(4,452 puan) tarafından
Ben de şehirdışında okudum. Dezavantajı bence yok, en büyük avantajı ise sorumluluk ve hayatı erken tanımak.
(1,397 puan) tarafından
Anladım canım umarım bizde de öyle olur çok teşekkür ederim
0 oy
tarafından
Ben farklı bir şehirde okudum. 

Hayatımın en güzel yıllarıydı. Çok ama çok güzel duygular. Şuan hatırlayınca bile heyecanlandım.
0 oy
tarafından
Bir insanın afedersin içinde Orspuluk varsa yanı başınızda da yapar . Dezavantajları onun için olur sizin için olmaz 
(979 puan) tarafından
Ne kadar içiniz kararmiş sizin kadın üniversiteden bahsetmiş siz kardesine neler yapar diye yakistiriyorsunuz.kaldiki üniversite okuyan bir gencin kendi iradesi artık nerede olursa olsun ne yapacağıni kimse bilemez ama yaparsada adı sizin tabir ettiginiz kelime degil artık .
tarafından
Kız ne kararması ben bu konuda soru sordu diye algıladım , yakıştırma falan yok yani bacım . Bende irade diyorum yani yapacak olan her yerde yapar
0 oy
(5,471 puan) tarafından
Zorlanmadan tecrübe de olmuyor. Zorlansın iyidir. Eskişehir kiralar pahalı, ortam da son zamanda baya bozdu. Bursa daha iyi bir tercih olabilir
0 oy
(11,152 puan) tarafından
Bırakın gitsin. Elindeki parayla idare etmeyi öğrenir kendi işini kendi görmeyi  ayakları üstünde durmayı bilir kimseye minnet etmez ileride
0 oy
(5,121 puan) tarafından
Farkli sehirde okudum kendi kendime yetebilmeyi ögrendim düstügumde kalkmayi ogrendim  gayette güzel gecti 4 yılım
0 oy
(979 puan) tarafından
Sizin şehir neresi ve ne kadar uzak veya farklı olacak durum buna göre  ve okuyacağı bölüme göre değişir .Ben Alanyadan Giresun'a gittim öğretmenlik okumak için tamamen farklı kültür farklı şehir ve 21 saat uzaklitaydi o yolları hiç gözüm gormedi zor gelmedi ve hayatımda bana verilen 4 hediye yıl olarak görüyorum o üniversiteyi çok güzel arkadasliklarim oldu karadenizi gezmiş oldum tamamen ve çok sevdim Giresunu hala arada bir giderim .Yurtta kaldım maddi sorunum yoktu rahat geçirdim .

Sizin maddi durumunuz il dışını elveriyorsa maddi sıkıntı cekmeyecekse ve gideceği bölüm dışarda okumaya degecekse şehir diisnda okuma güzel ama işletme iktisat gibi bir bölümse zaten her yerde kazanır İstanbul Ankara da okumadiktan sonrada il dışında okuması farketmez yani iyi bir univesite olmalı . sorumluluk kısmını düşünmeyin onu mecbur halledecek para olacaksa gerisini halleder endiselenmeyin
0 oy
(1,263 puan) tarafından
Farklı şehirde okuyunca aileden uzaklaşmak bence iyi geliyor yek başına bir birey olarak hayatını idame ettiriyorsun sorumluluk aldıkça büyüyorsun arkadaşlarını daha iyi tanıyorsun. Geçim sıkıntısını 1 TL nin bile değerli olduğu anliyorusn yeri geliyor part time çalışıyorsun. Hayatın zorluklarını görünce okumam lazım çabalamam lazım diyebiliyorsun., benc etek kötü yanı aileden uzağa gitmek yoksa hersey çok güzel ben başka şehirde okudum ıyiki okudum gözüm iyi anlamda açıldı 
0 oy
(2,734 puan) tarafından
Ben de Kırklarelinde okudum. Ailem İstanbuldaydı. Kendi başına ayaklarının üzerinde durmayı öğreniyorsun. Zorluklarla baş etmeyi, belli etmemeyi öğreniyorsun. Artık gerçekten yetişkin bir birey olduğunun bilincinde oluyorsun. Elinde parayı idare etmeyi öğreniyorsun. Özgür takılıyorsun. Aileler içinde kötü dezavantajı kaçamak kolay oluyor. 
0 oy
(12,669 puan) tarafından
Kendi ayakları üzerinde durmayı öğrenecek. Hep sizin güdümünüzde olmaz. Zaten çalışmaya da başka yere gitmesi gerek. Hele ki küçük şehirdeyseniz kesinlikle engel olmayın
0 oy
(721 puan) tarafından
Ben farklı bir şehirde okudum hayatımın en güzel yıllarıydı. Arkadaşlarım okulum ortamım herşey çok güzeldi. Maddi sıkıntı yaşamaycaksa eger. kredi çıkar ztn her türlü ailende desteklerse hiç bir sıkıntı zorlanma olmaz. Aksine birey olmanın farkına varır. Güzel bir bölümse gitmeli kndiside istiyormuş ztn.
0 oy
(2,183 puan) tarafından
En iyisi aileden uzak okumak hayatı öğreniyorsun part-time çalışıyorsun emek vermeyi görüyorsun zorlukları insanları tanıyorsun özellikle baskıcı ailede büyüdü ise en güzeli o oluyor doğruyu yanlışı en kolay o zaman öğrenir
0 oy
(2,071 puan) tarafından

18 yaşımda tek başıma İstanbul’a geldim ne mi akraba ne bir şey :) Ha çok zorlandım ama çok tecrübe de kazandım 

0 oy
(1,001 puan) tarafından
Karsliyim Bursa'da okudum..maddi durumunuz iyiyse okusun nedenn okumasın garkli yerler kültürler görsün sorumluluk alsın derim..iyi ki başka şehirde okumudim
0 oy
(234 puan) tarafından
Bence çok güzel. Kendini geliştiriyor insan parayı nasıl kullanması gerektiğini tecrübe ediyor olgunlaşiyor
0 oy
(2,546 puan) tarafından
Eger parası olursa,destek görürse çok güzel okur.universiteye gidip bozulanda var bozulmayan da güveniniz tamsa gozunuz kapalı yollayın ama sorunlu biriyse iyice zıvana dan çıkar.akli başında biryse okulunu okur gelir canim
0 oy
(3,364 puan) tarafından
Dezavantajdan çok avantajı var. Sorumluluk sahibi oluyorsun. Ailenden ayrı kalmaya alışıyorsun. Çevre ediniyorsun vs vs.

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 24 göst.
22 Haziran 2024 Diğer kategorisinde Nalankt (1,397 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 39 göst.
0 oy
3 cevap 106 göst.
13 Ekim 2023 Diğer kategorisinde Nalankt (1,397 puan) tarafından soruldu
0 oy
27 cevap 1,280 göst.
24 Şubat 2021 Aile kategorisinde Tuubba (125 puan) tarafından soruldu