+1 oy
1,328 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (3,887 puan) tarafından
Selam arkadaşlar. Uzun zamandır yoktum buralarda. Başımızdan geçen olayı sizlerle paylaşıp sizleri üzerine bastıra bastıra dikkatli olmaya davet etmek için yazıyorum bu postu. 

Bayramın ikinci günü 22 aylık oğlum yemesi için kabuksuz fıstık istedi benden. Önce Defne'ye sonra oğluma verdim. Kaşla göz arasında oğlum ikisinin elindeki fıstıkları da alıp ağzına doldurmuş. Ağzında çiğneyip parçaladıktan snra gene isteyince vermedim. Oğlum ağlayıp yere yattı. Ben inat ettiğini düşündüğüm için bir kaç dakika ilgilenmedim fakat çocuğa doğru eğilip bakınca yüzünü simsiyah bir halde gördüm. 

Ağzındaki parçalar, ağlamak için derin nefes alınca soluk borusuna kaçmıştı. Heimlich manevrası yapıp dakikalarca karın üst bölgeye bası uyguladım ve boğazdaki tüm cisimleri temizledim. Zaten bu manevrayı yapmasaydım ya felç kalırmış ya da ölürmüş dedi doktorlar. 

Ardından hemen acile götürdük ve radyoloji baktı. Fıstık parçaları akciğere saplanmış. Ödem yapmış ve zatürre aşamasına geçmiş. Erzurum a sevk edildik ve 3 saat süren bir acil ameliyata alındık. Gırtlaktan metal boru ile akciğere giriş yaptı parçaları aldılar yalnız bebek küçük olduğu için ameliyatı ikiye bölüp diğer ameliyatı salı gününe ertelediler.

Şmdilik iyiyiz, soğuk buhar ve antibiyotik tedavisi ile oğlumu öksürtüp akciğer deki parçaları yumuşatma ve salı günü girecek olduğu ameliyatın daha kolay geçmesi amaçlanıyor. Sizlerden ricam, benim başıma gelmez demeyin. Hem dikkatli olun hem de ilk yardım öğrenin. Cevap yazamayabilirim. Sevgilerimle arkadaşlar.. 

35 Cevaplar

+1 oy
(131,754 puan) tarafından
en korktugum sey bu cok gecmis olsun
(12,638 puan) tarafından
Aynen çok dikkatli olmak lazim yaninda olmak lazim. Gecen sene arkadasimin kizi 18 aylikken bogazina ceviz kacip öldü malesef :(
(7,267 puan) tarafından
Bunun için çerez vermiyorum ben:(((
(12,638 puan) tarafından
Bende ezip veriyorum hep. 17 aylik veriyorum yani herseyi ama eziyrm
(6,050 puan) tarafından
Y allahim yatabbim bcok gecmis olsun benimkide bayramda sekerleri kiritr kitir cigneyip cigneyip yedi
(3,887 puan) tarafından
Allah'tan ki yanındaydım. Allah'tan ki nasılsa inat ediyor, ilginmeyeyim deyip kendi haline bırakmadım.
-Reklam-
+1 oy
(20,524 puan) tarafından
Bundan çok korkuyorum ve asla vermiyorum çok geçmiş olsun Rabbim şafi ismiyle şifa versin 
(3,887 puan) tarafından
Amin, Allah razı olsun.
0 oy
(16,478 puan) tarafından
Çok geçmiş olsun o an o manevrayi yapmak bile güzel bişey soğukkanlı olamıyor herkes 
(3,887 puan) tarafından
Sağolasın. Evet öyle malesef.
0 oy
(14,793 puan) tarafından
ayy Allahım verilmiş sadakanız varmış çok geçmiş olsun 
(3,887 puan) tarafından
Çok sağolasın, Allah tüm evlatlarımızı sakınsın.
0 oy
tarafından
Ahhh çok geçmiş olsun canım Rabbım acil şifalar versin kuzuya en korktuğum şey 
(3,887 puan) tarafından
Allah razı olsun. Korku bile değil, dehşet birşey. Allah sakınsın.
0 oy
(2,350 puan) tarafından
İyi ki o an manevrayı yapabilmişsiniz tebrik ediyorum sizi. Küçükken aynı olay benim başıma da gelmiş boğazıma fıstık tıkanmış ve annem tırnaklarımın dudaklarımın morarmaya başladığını nefes alamadığımı anlatıyor bir anlık artık elimi boğazına nasıl soktum bilmiyorum diyor o da heimlich manevrasıyla kurtarmış ben. O korkuyla mide rahatsızlığım başladı der.. 

Çok geçmiş olsun. 
(3,887 puan) tarafından
Seni de Allah annene bağışlamış. Sağol canım.
0 oy
(2,498 puan) tarafından
Çok geçmiş olsun gerçekten en korktuğum şeylerden birisi , Rabbim yardımcınız olsun güzel geçer inşallah ameliyatları ve bı sorun olmadan evinize dönersiniz 
(3,887 puan) tarafından
İnşAllah canım ya.
0 oy
(942 puan) tarafından
Çok geçmiş olsun canım 
(3,887 puan) tarafından
Allah razı olsun.
0 oy
(7,750 puan) tarafından
Geçmiş olsun cnm Allah'ım acil şifalar versin yavruma inşallah 

Geçen benim küçük oğlanda (2yaş) burnuna sokmuş fıstığı aklım gidiyordu 
(3,887 puan) tarafından
Kızım defne de sürekli burnuna tıkıyor birşeyler. Her saat kontrol ediyorum, Allahım korusun saklasın.
(7,750 puan) tarafından
Amin cnm cümlemizin evlatlarını inşallah
0 oy
(577 puan) tarafından
Bende iki yaş kızıma Züber yer fıstıklı çikolata verdim oda 9 aylık kardeşine vermiş  mutfaktan bi öksürüknsesi duydum baktım oğlum tıkanmış boğuluyordu babam sırtına vurdu yok 112 yinaradım tam o sırada babam boğazına parmak soktu bi yer fıstığının yarısı çıktı. Akciğerlerine baktırmamız gerekiyor mu acaba çıktı diye götürmedik ama
(3,887 puan) tarafından
Ben de çıktı diye götürmeye çektim ama 112 yi arayıp danıştım. Hemen götürün dedi. Ve sonuç, ameliyatlık olduk.
(577 puan) tarafından
Bi şikayeti var mıydı peki
(3,887 puan) tarafından
Pek yoktu aslında. Ara ara öksürüyordu.
0 oy
(614 puan) tarafından
Çok geçmiş olsun benimki 4 yaşında ben hala korkarım yerken başında dururum azar azar ye derim bazen oyun yapıp ağızlarını dolduruyorlar. Bebekliği nden beri böyle başında bekliyorum kaygılı bi insanım. Şu yazdığın postu bile okurken sonu kötü olacak diye kalbim hızlı atmaya başladı. Çok şükür ki yavrun kurtulmuş Allah beterinden korusun
0 oy
tarafından
Benim aptl kaynanam da çocuğun ağzına koca cam şeker vermiş ben yokken Allah'tan erken geldim de aldım ağzından geçmiş olsun cnm Rabbim sana bağışlasın evladını 
(3,887 puan) tarafından
Amin, sağolasın. İyi yapmışsın, iyi ki almışsın. Büyüklerimiz bazen cahil olabiliyor evet.
tarafından
Cahilliği bı kenara koy şeytan gibi bilerek vermiş orspu ... Boğazında kalır Allah korusun dedim de biliyom diyo biliyosan ne veryon ml
0 oy
(417 puan) tarafından
Geçmiş olsun canım en korktuğum şeylerden biri. 
(3,887 puan) tarafından
Çok sağolasın.
0 oy
(19,651 puan) tarafından
Ayyyy cpk geçmiş olsun. Allah'ın şifa versin yavrucuga 
(3,887 puan) tarafından
Amin. Allah razı olsun.
0 oy
(3,574 puan) tarafından
Çok geçmiş olsun. Acil şifalar dilerim. 
(3,887 puan) tarafından
Allah razı olsun canım
0 oy
(6,685 puan) tarafından
Geçmiş olsun burda kaçtır bu tür postlar görüyorum. 

İlk yardımı nerde nasıl öğrenebiliriz bilgisi olan var mı
(3,887 puan) tarafından
Evet bende oKuyordum hep malesef ki başıma geldi. Ben lisede sağlık dersinden ve ehliyetteki ilkyardım dersinden öğrenmiştim. Ara ara youtube da videolar izlerdim. Artık daha çok öğreneceğim.
(6,685 puan) tarafından
Herkesin başına gelebilir. İlkyardım hayat kurtarır
0 oy
(3,375 puan) tarafından
Rabbim şifa versin canım benim çok çok geçmiş olsun inşallah 
(3,887 puan) tarafından
Ah canım, Allah razı olsun.
0 oy
(352 puan) tarafından
Cok gecmiş olsun Rabbim safi ismiyle sifa versin benim de korktuğum konulardan biri bu Allah hepimizin çocuğunu korusun 
(3,887 puan) tarafından
Amin canım.
0 oy
(3,607 puan) tarafından
Çok geçmiş olsun allahik şifa versin ♥️
(3,887 puan) tarafından
Amin sağolasın.
0 oy
(1,125 puan) tarafından
Çok çok geçmiş olsun. Allah şifa versin. Deneyiminizi yaşamamanızı isterdim tabii ki ama bizimle paylaşmanız çok önemli. Bilinçli ebeveyn olmak gerçekten de çok önemli... Çok teşekkür ederiz.. 
(3,887 puan) tarafından
Sizden ricam boş zamanlarınızda ilkyardım videoları izleyin.  Hatta çocuklarımızla bazen tatbikat yapın.
(1,125 puan) tarafından
Kesinlikle yapacağım...

İlgili bir soru bulunamadı

408,970 soru

12,291,906 cevap

38,231 kullanıcı

Kategoriler

...