0 oy
176 göst.
Kültür-Sanat kategorisinde (1,776 puan) tarafından
Merhabalar kızlar tayinimiz çıktı. Bir hafta sonra taşınacağız. Nereden başlamalıyım? Nasıl kutulamaliyim? Tüyolariniz nedir?

13 Cevaplar

0 oy
(7,134 puan) tarafından
Bence öncelik yatak odasu sonra mutfak sonra çocuk odası 
-Reklam-
0 oy
(391 puan) tarafından

Taşınmayı tanışma diye okudum :).  Kolay gelsin .

0 oy
(1,091 puan) tarafından
Aynı postu acacaktim ya ufaktan bende toplanmaya başladım yastık yorgan battaniye bunları hurcladim kullanmadigim paketteki ürünleri koliledim daha bizim ne kadar var bilmiyorum taşınmaya ama yavaştan başladım bende
0 oy
(3,735 puan) tarafından
Önce bı kolilerini temin et canım yikanacagin paklanacagin n varsa yıka temizle atılacağını at sonra önce yatak odası topla kıyafetleri ayrı ayrı üstlerine yazarak topla perdelerini ayrı kutuya koyup güzelce yaz üstüne sonra mutfak bol bol gazete alıp herseyini sar hiç kırılmaz öyle 
0 oy
(187 puan) tarafından
Kolileri yaparken hangi kolinin içinde ne var hangi odaya gidecek üzerine yazın. Nakliye yapılırken karısıklık olmaz adamlar yerli yerine koyar yerleştırmesı kolay olur.. Şu an kışlık kazak yorgan vs onları hurçlayarak başla... Mutfak aşırı oyalıyor:) tek tek sar vs :) allah kolaylık versin. 
0 oy
(1,459 puan) tarafından
Tayin zamanlari belli oluyor zaten canim ben ta 1 ay oncesinden basliyorum toplanmaya kolilemeye hic zorlanmadim en az kullandiklarini kaldir kisliklar filan hepsini topla mutfak esyasida oyle zaten 1 hafta varmis kullanacağınız kadari kalsin otekilerini hep topla kolile 
0 oy
(8,409 puan) tarafından
Kullanmadığım eşyalardan başla yatsk yorgan çuvalla çok iyi oluyo kitilacaklari kolile gazateye sarıp geriye kaba eşya kalır zaten halıları şal iple bağla beyaz eşyaları battaniyeye sararsan zarar gormez 
0 oy
(407 puan) tarafından
Ben önce kullanmadığım herşeyi kaldırdım mutfakla ilgilidi kolilerin bir iki çatal bardak falan kaldı sonra yatak yorgan onları vakumladim şimdi sadece giysiler ve detarjanlar kaldı iki gecede bitirdim sayılır bugün tamen bitirip yarına kapaticam
0 oy
(584 puan) tarafından
Kışlıkları ayirmissindir ilk onları hallet . Yatak odası oncelik yani . Mutfakta kullanmadigin seyler ikinci planda . Halıları kaldırıp toparlayabilirsin . Taşınma zamaniniza kadar deterjan bakliyat bitirmek de önemli.  Taşınırken ziyan oluyor.  

Allah kolaylık versin. Çok zor tasinmak
0 oy
(2,403 puan) tarafından
Kışlıklardan başla sonra kullanmadığın eşyalarını koliler. Ama kolilerin üzerine içinde ne varsa yaz dizerken çok kolay oluyor. Yikayacaklarini yıka kaldır. Mutfak eşyalarında ise size yetecek kadar tabak bardak bırak. 
0 oy
(16,376 puan) tarafından

Ben yeni tasindim. Ama hiç iyi tasinamadim. Öyle aşırı planlı bı şeyim olmadı. Tavsiye vermesem daha iyi. Ama önce kisliklari yatak yorganları paketle. Kendinizi birjac gün giyeceğiniz kıyafetleri bırak. Kitaplar ıvır zivirlar sık kullanilmayan mutfak gereçleri . Paketlersin. . vaktin varsa bol bol hurç al. İçlerine koyarsın. 

Tasindiginiz gün heryer karışırken kullanmak için valize hepinize giyeceğiniz pijama yataklara hemen sermek için çarşaf, örtü ve diğer acil ihtiyaçları koy. O gün karisiklikta aramak zorunda kalma. 
0 oy
(1,312 puan) tarafından
Ben kendimi bildim bileli her sene 2 kere taşınırız. Annem tebdil-i mekanda ferahlık vardır lafıyla yaşıyor. 5 kız 1 oğlu var, taşındığımız günün akşamına yerleşmiş oluruz. O yüzden taşınmak külfet diyenleri anlamazdım. Neyse;

1. Kapıya en yakın kullanılmayan odanı istif odası olarak ayarla ve ilk önce nevresim, yorgan, yastık gibi hafif ama alan bakımından yer kaplayan eşyaları hurçla.

2. Ardından giyeceğiniz kıyafetleri bir bavul olacak şekilde ayarlayıp giymediğiniz tüm yazlık kışlık kıyafetleri hurçla/kolile. Bunları hep o boş odaya istif edeceksin.

3. Sıra mutfakta, her birini kıyafetlere de sarabilirsin, gazeteye de. Ama mutlaka kolilemelisin. Her birine de işaret koy. Mutfak için kolilere hem kırılır yaz, hem de kocaman kalın harflerle mutfak tabak, mutfak bardak gibi açık isim yaz.

4. Halıları rulo yapıp koli bandıyla hem başını hem sonunu bir bezle kolile, ortasını da koliyle birkaç kez dön.

5. Ivır zıvırı ASLA karışık atma. Taşınırken bizi zorlayan en en en iğrenç şey oydu. Asla karmaşa yapma inan bana toplarken kolaylık, yerleştirirken fena şekilde zorluk oluyor.

6. Çocuk eşyaları tamamen başka bir seviye, her odanın malzemesini istif odanda bir köşeye koy. Bizde renkli kurdeleler olurdu, kırmızı mutfak malzemelerine, mavi kıyafetler, sarı çocukların eşyaları, beyaz banyo gereçleri gibi ayrı ayrı işaretlerdik. Buna göre de yazıları okumaktansa renklere göre hızlı hızlı şuraya koyun, buraya yerleştirin gibi şeyleri daha kolay söylüyorduk. Çok işimize yaradı.

7. Banyo gereçleri mutlaka poşetlenerek kolilenmeli çünkü ne yaparsan yap AKIYOR. Her kapağın altına avuç içi kadar naylon poşetle ört kapat. Üstünü de ağız kısmını streçle sonra kolile. Kolaylık.

8. Kitapları (bizdekiler hep besmeleli kitaplar olduğu için üstteydiler) kolile ama herrrrrrr tarafını bantla çevir. Hiç kutu kalmasın. Taşıyanlar onlar ağır diye daima sert bırakıp resmen atıyorlar.

9. Beyaz eşyalarını taşındığın günden evvelki gün fişten çek, temizle, kenarlarını MUTLAKA AMA MUTLAKA kutu köşelikle bantla, kölelik yoksa kolilerin kenarları veya kıyafetlerle de işe yarıyor. Kaymayacak şekilde bantla yoksa çooook zarar veriyorlar...

10. Yataklarını da 2 nevresimle önlü altlı giydir ve bantla, hep yere bırakmalarından dolayı silmekle geçmeyen pislikler oluyor. Nevresim yıkanıyor geçiyor. Ama iki yönünü de geçir ve mutlaka bantla ki çıkmasın.

11. Koltuk takımı, yemek takımı, yatak odası takımı için bir şey diyemem, onlar için ekstra senin ya da kocanın dikkat etmesi gerekiyor. Aynalıysa dolabın, patpatla sarmalarını iste mutlaka. Yok sarmayacaksa o aynaya göz kulak ol. Kırılıyor, benimkini kırdılar.

Kolay gelsin.
0 oy
(6,108 puan) tarafından
Hiç taşınmadım düğün zamanı hariç canım da ben olsam önce kullanmadıklarımdan başlarım mesela giysiler mesela mutfak eşyaları 

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 229 göst.
5 Nisan 2021 Diğer kategorisinde Araz im Berfin im (285 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 294 göst.
22 Eylül 2020 Diğer kategorisinde aysenin annesi 125 (187 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 289 göst.
7 Ocak 2020 Kültür-Sanat kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 50 göst.
18 Haziran 2024 Diğer kategorisinde Minnak35 (4,589 puan) tarafından soruldu

389,211 soru

11,636,462 cevap

35,423 kullanıcı

...