0 oy
467 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (829 puan) tarafından
3 tane bankadan kredi cekmis ne icin cektin diyorum net birsey soylemiyor ustune gitsem kavga cikiyor ailesine soyledim onlarinda yardimci olma gibi bir havasi yok toplam 400 bin lira borc bugun kagit geldi 3 gun icinde odeme yapmazsaniz yasal yollara basvurulacak diye sans oyunlari oynuyordu bir ara sanirim onlar icin cekti simdi de sıkıstiriyor bankalar eve haciz falan gelirse alicam gidicem cocugu dedim en son simdi bunu mahkemeye verirlerse ne olacak basina gelen var mi hic cok rahat bide oldurecek beni bu rahatligi..

12 Cevaplar

0 oy
(13,427 puan) tarafından
Ay Allah yardim etsin kardeşim ya çok zor bi durum :( ne oluyo bilmiyorum icrami geliyo acaba bilen söyler
(829 puan) tarafından
Sagol canim araba falan herseyi satti meger borclari varmis bankalardan kagitlar gelince ogrendim en son dunya basima yikildi pislk herif
-Reklam-
0 oy
(5,451 puan) tarafından
Üzerinize ev araba gibi şeyler var mı?
(829 puan) tarafından
Yok canim araba vardi satti zaten
(5,451 puan) tarafından
Evinize hacize gelirlerse sadece birden fazla olan eşyaları alabilirler. Üzerinize de birşey yoksa hiçbir şey olmaz. Ama hayatınız boyunca bu borç sizi takip edecek asla mal mülk sahibi olamayacaksınız
0 oy
(4,436 puan) tarafından
Sen eşittir ben şu anda bizimki Allahtan bir şey oynamıyor da daha gençken bulaşmış bu kredi belasına evlenirken de üstüne kata kata ilerledi aşırı rahat harcamayı yedirmeyi çok sever beş senedir önünü alamadım şu an nerdeyse Bi milyona yakın belki borcu net rakam bile vermiyor kıytırık Bi arabamız var onu da senin üstüne yapalım haciz gelirse alırlar elimden diyordu en son kafama taka taka benim saçlarım beyazladı ama adamın umrunda değil hala Bi yerde yemek yense çıkarır kartını millete hesap ödetmez bedavaya o kartlar 
(829 puan) tarafından
Send3 takma artik bende oyle yapicam ailesi rahat kendisi rahat ben niye takayim cocuk icin atabildigim kadsr para ariyorum artik hesabima
0 oy
(1,493 puan) tarafından
Kayniminda borcu var yıllardır. Adamlar arayınca dalga geçiyor hatta. Allah bana versin bende size vereyim , bir kuru canim var diyip kapatıyor. Tüm banka hesapları blokeli. Hesabına 1 kuruş girse bankalar çekiyor. O yüzden sigortalı çalışmıyor. Eltim çalışıyor ama bankalar onun maaşına dokunmuyor. Bugüne kadar haciz geldiginide duymadım hiç. O haciz olayı eskidendi. Gelip evdeki aynı iki eşyadan birini alırlardı şimdi yok galiba. Eşine de yüz verme. Bir hediye,  sürpriz beklesen param yok diye dört nala çıkarlar ama şans oyunları için her yolu deniyorlar. Allah kurtarsın canim o da bir bağımlılık. 
(829 puan) tarafından
Onunda yok ki ustune bisey hapse girer mi peki borc yuzunden
(1,493 puan) tarafından
Sanmıyorum. Hapse girmesi için para cezasının hepis cezasına dönmesi gerekiyor. O zamanda borcu silinir, hapis cezası gelir. Ee böyle olursa bankaların işine gelmez. Banka icraya verir. İcrada parayı tahsil edene kadar uğraşır.
0 oy
tarafından
Hacız gelmez merak etme artık evden bişey alınmıyor sadece maaşı varsa belli bı kısmına el koyuyorlar ama sürekli sizi arar bunaltirlar..
(829 puan) tarafından
Aynen her ay maasinin bir miktarini aliyor once hangi banka davranirsa
0 oy
tarafından
Benim eşim de aynıydı kredi borçları hacizlik oldu ama korkma bişey yapamazlar çok sıkıltırır tehdit ederler ama bişey yapamazlar en fazla banka hesaplarına bloke koyar eğer maaşlıysa maaşın bi kısmına el koyarlar ama arayıp konuşabilirsnz borç konusunda gücünüzün yettiği şekilde taksit yapsınlar
(829 puan) tarafından
Aynen bankalarla bi git gorus her ay su kadr odeyebilirim diye dedim ama bakalm
tarafından
Ama bişey imzalamasın sadece ödeme gücü neyse onu söylesin zaten mecbur kabul edecekler
0 oy
(29,801 puan) tarafından

Rabbim edalar nasip etsin ödeme kolaylığı versin

(829 puan) tarafından
Allah razi olsun canim cok sagol
0 oy
(1,881 puan) tarafından
Kavga çıksın canisi niye susup oturuyorsun yaa 
(829 puan) tarafından
Biktim artik kavgadan cocukta goruyor onun icin ses cikarmiyorum artik ne halin varsa gor diyorum anlamiyor laftan
(1,881 puan) tarafından
Keşke biraz da o düşünse çocuğunu
0 oy
tarafından
Aynı benim eşim borcu ödedikçe çoğalıyor kolay değil üç eve bakmak anasıgile bakar bacısıgile bakar bize bakar bu akılla oldukları sürece eş.şek gibi çalışacaklar 400 bin lira az para mı azıcık üstlerine gidince sesleri yükselmeye başlar bastıracaklar ya 
(829 puan) tarafından
Allah akil fikir versin bunlara
tarafından
Amin inşallah
0 oy
(15,036 puan) tarafından
Rahat insan olmasa zaten 400 binlik borç yapamaz 
(829 puan) tarafından
Vallahi oyle
0 oy
(2,209 puan) tarafından
150 bin kredi çekti 300 bin geri odemesi var ve 24 saat içinde kumarda hepsini bitirdi Ocak ayından beri aylık 20 bin ödemesi olduğunu söylüyor 

Her ay kredi lafı duyuyorum umrumda bile değil yapmadan önce düşünecekti 

Bize de haciz gelme durumu var sözde bekliyoruz işte 
(829 puan) tarafından
Hakkimizda hayirlisi olsun
0 oy
(1,080 puan) tarafından
Ödeme taahhüdünde bumunmazsa hapse girmez. Kağıt imzalamicak
(829 puan) tarafından
Borclari yapilandirmasi gerekiyormus heralde gidip bankayla anlasacak
(1,080 puan) tarafından
Yapılandırma için imza atıp ödemezse hapse cevrilebiliyor

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 150 göst.
11 Temmuz 2022 Aile & Aşk kategorisinde Elifelaemir (288 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,451,991 soru

23,837,885 cevap

319,202 kullanıcı

...