0 oy
348 göst.
Diğer kategorisinde (409 puan) tarafından

Kızlar bir şey dikkatimi çekti bunu eşime de sordum pek açıklayıcı bir cevap veremedi ama neden olmasın size de sormak istiyorum siz olsanız yapar mısınız ? 

Erkek çocuğu olanlar hani sünnet yaptırıyor ya böyle işte farklı gösterişli kız çocukları da ilk adet olduğunda niye böyle parti verilmiyor ya da eğlence yapılmıyor yani herkesin görmesi şart değil aile arasında bile olabilir. Eşime dedim ne biçim şeyler düşünüyorsun ya sen falan yaptı ben de dedim vallahi kızım büyüsün yapacağım ben dedim eğlence yapacağım dedim bilmiyorum ataerkil düşüncelerinden dolayı mı böyleyiz acaba siz mesela kızınızda böyle yapmak ister miydiniz ya da erkek çocuklarınıza çok gösterişli sünnet eğlencesi mi sergilersiniz

11 Cevaplar

+2 oy
(28,774 puan) tarafından

Öyle olmaz edepsizlikte sınır tanımayalim ne dmeek adet olunca kutlma yapmak iyi degilsiniz gerçekten Sünnetin kutlanmasina bile karşıyım gereksiz.

(409 puan) tarafından
O zaman niye sünnetlere en önce giderler böyle erkeğin sünnet töreni kullanıyorsa kızında ilk adet olayı ufak bir kutlama yapılabilir bence böyle abartılı olmamak şartıyla maksat o kötü korkuyu yensin
Edep ile ne alakası var onu anlamadım
(28,774 puan) tarafından
Yapmayın ya edep yahu normalleştirilecek şey değil az saygı lütfen bu Zihniyet doğru değil
(409 puan) tarafından
Evet kız çocuklarına ezmek aşağılamak hor görmek ikinci üçüncü plan görmek hatta yok saymak edep değil bir sadece eğlence düşünmek onun değerli olduğunu hissettirmek edepsizlik oluyor siz de haklısınız
(28,774 puan) tarafından
Allah aşkına eğlenecek başka konu kutlanacak başka şey kalmadı haklısınız tek o kaldı kutlanmayan doğru
(409 puan) tarafından
O sizin düşünceniz siz kızınızı yapmayın bu benim düşüncem ben kızıma yapacağım.
(28,774 puan) tarafından
Çok değişiksiniz bunu ciddi diyorum utanç verici bir durum yapın bakalm
(409 puan) tarafından
Adet olmak utanç verici bir durum mu o zaman siz neden adet oluyorsunuz
(28,774 puan) tarafından
Kutlamak utanç vericidir Rabbimin verdiği uygun gördüğü şey utanç verici olmazm
-Reklam-
+1 oy
(217 puan) tarafından
Çok mu boş zamanın var oturup düşünüyorsun 
(409 puan) tarafından
Hayır ama kafama takıldı ve neden olmasın kız çocukları neden değersiz görünüyor anlamadım
+1 oy
(3,193 puan) tarafından
İkisininde kutlaması gereksiz ya ne gerek var böyle şeylere 
(409 puan) tarafından
Büyük abartılı olmayacak şekilde neden olmasın özellikle kız çocukları için
(3,193 puan) tarafından
Kız çocukları için olanı daha gereksiz buluyorum canım o ne öyle ya adet oldu diye bütün millete duyuracaksin aile içi olsa bile gereksiz buluyorum benim zamanımda  söylenmeye utanirdik yani kızın kanamasıni mi kutlayacaklar erkek olanda saçma yani ikiside boşuna masraf
(3,193 puan) tarafından
Canım korkulacak bir şey yok bu arada zaten artık bu olaylarda okulda anlatıyorlar net bir şekilde normal birşey olduğunu da söylüyorlar anne kız günü tabiki yapılır da kutlama gereksiz
+1 oy
(638 puan) tarafından
İkisi de çok çok saçma özellikle kız çocuğunki daha da saçma 
(409 puan) tarafından
Vallahi sünnet töreni saçma değilse o da saçma değil bence aksine kızlsra değer verdiğinin göstergesi...
+1 oy
(655 puan) tarafından

Ben ikisine de karşıyım. 2 oğlum var ikiside sünnet oldu biri 6 aylıkkem oldu şimdi 3 yaşında biri 1 yaşında yeni yaptırdık . Eşim ilerde düğün yapacakmış . Nh yaprsın dedim . Ne alaka ya çocugum şeyi kesilmiş  ben neyini kutlayayım . Kızım olsaydı belki farklı düşünürdüm diğer konuda . Ama şimdilik bana gereksiz geliyor anne kız olarak kutlananilir. Alırım yemepe sinamaya alışverişe götürür güzel bir gün geçiririm böylesi daha güzel geliyor . Sonuçta ben adet olduğumda  herkes bilsin istemem tabi bu benim kişisel düşüncem . Yapmak isteyene saygım sonsuz . Birisi beni çağıraa böyle bi eylenceye gider kutlarım . Ama dediğim gibi bana göre sünnet düğnünede gerek yok . İlerde alsın cocukları iki resim çektirsin kıyafetle oda hatıra diye babada annede hoop bi eylence merkezi aramızda yeme içme eve geliş kapanış :D başkalarını neden yedirip içirip eylendireyim bu devirde çok masraflı :D 

(409 puan) tarafından
Bakın mesela ne kadar mantıklı düşünüyorsunuz yani sünnet töreni kalıbına karşıyım ben o varsa kızın eğlencesi de olmalı
Ama sadece bu birlikte zaman geçirmek de güzel fikirmiş onu da deneyebilirim
+1 oy
tarafından
Evet olabilir ama nasıl olabilir artık sen adet oldun  kızım diyerek bir parti yapabilirsiniz. İlk namazini katılan kişiler içerisinde kilar ve namaz artık sanada farz kılındı bundan sonra sen ömrün boyunca hep namaz kılacaksın diye çok güzel bir merasim düzenleyebilirsiniz.  Çok güzel bir namaz başörtüsü namaz elbisesi olabilir. Süslü prenses elbise gibi de olabilir güzel seccadesi vesaire yapılabilinir yani bu şekilde buradaki tek gaye de namazı sevdirmek için namaza ilk adımı çok güzel bir teşvikle attırmak için. 
(409 puan) tarafından
Bu da çok güzel bir fikirmiş saygı duyuyorum. Fakat şöyle bir şey var ben zaten doğru düzgün namaz kılmıyorum kızımın niye zorlayayım. Ama böyle bir şey de olabilir Allah'ı tanıması Allah'ı bilmesi açısından güzel bir düşünce teşekkür ederim
tarafından
Bak bu senin için de çok güzel bir başlangıç olur anne kız güzel bir şekilde kombin yapabilirsiniz işte sen de namazını çok güzel yoluna oturtturarak kızınla birlikte namaz kılarsınız.
tarafından
Bu arada zorlamak ayrı teşvik etmek çok ayrı.
(409 puan) tarafından
Evet aslında olabilir deneyebilirim teşekkür ederim fikrin için.
+1 oy
(879 puan) tarafından
Bence çok hoş bir fikir. Ülkemizde kadınlar, erkeğin gölgesinde yürüdüğü için böyle bir şey çoğu kişi için ayipsaniyor. Ben küçükken bakkaldan Pet almaya gittiğimde adam gazeteye sarar sonra poşete koyar verirdi bana. Neden ? Çünkü kadınlık halleri ayıp. Allah'ın bedenime , benim sağlığım icin verdigi sey neden ayip olsun? Ama erkek için öyle değil. Çünkü o erkek ya ! falan. Aslına inecek olursak erkek çocuğu c.künü kestirince oğlan olmaktan çıkıp erkek olmuyor. Çünkü bebekken veya çok küçükken de sünnet olan var. Ama kız çocukları öyle değil. Çocukluktan, kız olmaya geçiyor. Bu hoş bir durum aslinda. Çocuğun büyüyor ve artık bir kız oluyor. Nasıl ki evlenmeden önce bekarlığa veda yapılıyorsa, bunun içinde arkadaşlarıyla falan bir kutlama yapılabilir. 
(409 puan) tarafından
Aynı düşüncede birini buldum demek istediğim bu işte ama millet çok yanlış anlıyor çok yanlış yorumluyor yok edepsizlik Yok ahlaksızlık ya edeple ahlakla ne alakası var bunun onu anlamış değilim. Erkek nasıl değerli gözüküyorsa kız da kız çocuklarda daha değerli gözükmeli ve Allah ömür verirse o günleri görürsen ben kızımla yapacağım
(879 puan) tarafından
Canim bu toplum canının istediğine günah, hoşuna gitmeyene ayıp diyor. Toplumsal cinsiyet ayrımcılığı almış başını gidiyor. Erkeğe sünnet törenini gereksiz ama kız için kutlamayı ayıp buluyorlar. Ne saçma bir şey. Sen bosver canım milleti. Umarım bizim bebeler o çağa gelene kadar bu alışagelmiş düzen değişir. Benim çok şey gözümde kaldı. Kız bebeğe hamileyim ve yaşamak istediği her şeyde arkasında duracağım.
(409 puan) tarafından
Vallahi katılıyorum çok doğru söyledin. Çok şükür Rabbime bana kız evlat nasip etti o ne yaparsa ne karar alırsa her zaman yanındayım her zaman önce arkadaşıyım sonra annesiyim yani diğer kişiler gibi yok yapamazsın edemezsin dar düşünceler yok ben bileyim benle beraber yap beraber yapalım düşüncesindeyim kardeşimde de bu düşüncede oldum çok şükür şu an ve çok şeyi yapabiliyor ve erkekten daha iyi yapabiliyor helal olsun.
0 oy
(5,471 puan) tarafından
Yooo yapanlar var :)) ben ikisinin de kutlanmasını pek anlamlı bulmuyorum ama :)
(409 puan) tarafından
Ya böyle abartılı değil de o korkuyu yendirecek şekilde kız çocuğuna neden yapılmasın mesela mesela
(5,471 puan) tarafından
Şöyle ki kız çocukları kadınlığa, erkek çocukları erkekliğe fazla anlam yüklememeli. Bu olay devamında cinsiyet kalıplarını getiriyor çünkü. Siz öncesinde anlatırsanız, bilinçlendirirseniz zaten korkmaz
(409 puan) tarafından
Ya demek istediğim şey büyük kalıp vermek değil çocuğa ya da büyük bir sorumluluk yüklemek değil sadece o korkusunun gereksiz olduğunu öncesinde anlatıp sonrasında eğlenceli hale getirmek
(5,471 puan) tarafından
Amacın o olmayabilir ama sonucu o oluyor malesef :)
(409 puan) tarafından
Vallahi bilmiyorum ben bunu yıllarca düşünüyordum kızım olursa öncesinde tabii ki uygun dille anlatıp daha sonrasında bu duygunun normal olabileceğini bu durumun normal olabileceğini anlatmak öğretmek ve daha sonrasında da ufak kutlama yapmak verdiği için de ve kızım oldu inşallah onu da yaparım
0 oy
(1,665 puan) tarafından
Kızıma  asla böyle bisey yapmam. 
(5,471 puan) tarafından
Mervecim sana demedim haticeye dediö
(409 puan) tarafından
Pardon
(1,665 puan) tarafından
Vallahi arkadaşlar Biz böyle görmedik. Kızımın yalnızca bu durumu benimle  ve babasıyla paylaşmasını  tercih ederim. Benim fikrim bu yönde. Ama sizin gibi düşünene de saygı duyarım tabi
(1,665 puan) tarafından
Doğa  evet erkegede gereksiz diye dusunuyorum
(5,471 puan) tarafından
E aybı fikirdeyiz o zaman siz direk kız diye girince
0 oy
(9,332 puan) tarafından
Kusura bakma çok saçma erkegede sünnet düğünü acayip saçma gereksiz yani kısaca ikiside saçma 
(409 puan) tarafından
Ya böyle büyük tören değil ya da büyük bir kutlama değil ama mesela kız çocuğuna da değer verildiğini göstergesi olarak neden bir eğlence olmasın o korkuyu yenmesine yardımcı olmasın
(9,332 puan) tarafından
Vala oğlumu sünnet ettirdim. Sağlık kabininde eve getirdim iylesene kdr tedirginlik içinde bekledim. Hiç dugundur saçma sapan yapmadim
(409 puan) tarafından
Ya ben erkek çocuğu olanlara sünnet töreni yaptırmasın demiyorum ama kız çocuğu olanlar daha çok değer versin istiyorum hepsi bu
(409 puan) tarafından
Geçmiş olsun
(9,332 puan) tarafından
Teşekkürler cnm geçti 5 yaşına gelecek maşaAllah:)
0 oy
(2,734 puan) tarafından
Ataerkil topluluğu ben de kabul etmiyorum, edemiyorum. Feminist düşünceler fazla ağır basmış sende canım. Oğlum olsaydı sünnet ettirip sonra hiç bir şey yapmazdım gerek yok öyle abartmaya bir pipi kesildi diye ne eğlencesi. Kızım regl olduğunda da bir şey yapmam o da çok gereksiz geliyor. Sonuçta olağan bir şey. Ne ilk regl olan o ne son regl olacak olan o. O yüzden normal bir durum. Öyle abartıp gösteriş yaparak durumu yüce bir hale getirmeyi tercih etmiyorum.
(409 puan) tarafından
Ya ataerkillik düşüncesi değil bu televizyonda internette her yerde kız çocuklarının ikinci üçüncü dördüncü hatta değersiz görüldü bir toplumdayız ve yıllarca da sünnet törenleri bana çok saçma geldi çoğuna da katılmadım zaten ama neden mesela kız çocuklarını böyle bir eğlence yapılmıyor neden düşünülmüyor ben büyük abartma bir şey yapılsın demiyorum Ufak da olsa bir kutlama olabilir aile arasında da olabilir maksat onun değerli olduğunu hissettirmek
(2,734 puan) tarafından
Değerli hissettirmek veya değer vermek benim için böyle bir şey değil. Artık çoğunluk olarak yeni babalar ( en azından benim çevrem) kız erkek ayrımcılık yapmıyor. Eskidenmiş o ataerkil. Çevremde herkes kadınlara kızlara değer veriyor. Tv filan da izlemediğim için gündemi bilmiyorum.

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 174 göst.
8 Ocak 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Aysun27 (84 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 63 göst.
0 oy
5 cevap 155 göst.
8 Temmuz 2023 Aile kategorisinde Fatma1234567890 (1 puan) tarafından soruldu

403,375 soru

12,083,395 cevap

36,360 kullanıcı

...