0 oy
455 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (222 puan) tarafından
Hanımlar bugün sezeryan olalı 5. Gün oldu bugün duş aldım bandajimi çıkardım belimin ağrısı hala devam ediyor dikiş yerlerim ara sıra sancı girip çıkıyor oturup kalkarken ağrım oluyor idrarimi yaparken sanki içine çekilmiş gibi oluyor  arada inne batiriyorlar gibi oluyor bu belirtiler 5. Günde normal mi

2. Ben hala yarı oturur pozisyonda yatıyorum ne sırt üstü yatabiliyorum ne sağ ne sol bunlar normal mi ne zaman yana doğru yatıp uyuyabilirim 

22 Cevaplar

0 oy
(66 puan) tarafından
Allah şifa versin canim. Ben 17 gun once oldum bel ağrısı 10 gune yakin devam et bol su ve bop.bol yürüyüş le geçti. Ama Sezeryan yerim nemli mi kaldi anlamadim enfeksiyon oldu halen çekiyorum agri sizi devam ediyor aman sende dikkat et kuru tutmaya calis
(222 puan) tarafından
Cok teşekkür ederim Sizinde beneginiz hayırlı olsun inşallah Bu sıcaklarda nasıl kuru tutucam vallahi şaştım kaldım benim karnım aşırı derecede asaagidaydi ve çok yırtıldı şimdi de dikiş yerimin karnimla özel bölgemin arasında kalıyor orası da haliyle terliyor nasıl yapixam bilmiyorum
(66 puan) tarafından
Benimde oyle maalesef ve hava asiri sıcak surekli iç camasiri degistirin islandikca mecbur canim cok zor ben şimdi acısını yaşıyorum
-Reklam-
0 oy
tarafından
Bel ağrısı malesef kalici
tarafından
Bu arada ömürlü olsun Allah analı babalı büyütsün inşallah yavrunu sağlıkla
(93 puan) tarafından
kalıcı falan değil her bünye için aynı durum söz konusu değil. doğru yönlendirme yaparsak iyi olur.
tarafından
Canım benim kim sezeryan olduysa aynı kelimeyi soluyo ve bendede kaldı doğruluk payı var belden iğne yiyoz sonuçta ama uyutulan da olmaz bel agrisi
(93 puan) tarafından
yani doğruluk payı var ama herkeste kalıcı oluyor demek doğru değil. ben de spinal sezeryan oldum ve asla bel ağrısı yok.
tarafından
Anladım herkeste olmuyor ozmn
0 oy
(2,203 puan) tarafından
Geçmiş olsun canım ağrılar olabilir çok normal doktorun verdiği ilaçları ihmal etme doktorum bana anestezinin etkisi çıkarken ağrın olabilir demişti bende ilk 1 hafta kalkerken sürünerek kalktım hatta ayakta iken iki büklüm geziyordum evde yavaş yavaş doğruldum

2. Soruya gelirken sezaryen den 3 gün sonra yüz üstü yatmaya başladım 

Yine de ağrı gibi şikayetin artarsa doktora gozukmende fayda var benim ağrım olmadı diyebilirim yani bu konuda ne desem boş Allah yardımcın olsun canım 
(222 puan) tarafından
Teşekkür ederim cevabınız için yarın kontrolumuz var bakalım
(2,203 puan) tarafından
Git canım aksatma herkese göre değişiyor benim olmadı Ayşe'nin çok olur Fatma'nın olmaz bir sürü etken var sen işini şansa bırakma
0 oy
(10 puan) tarafından
Doğum yapalı bir buçuk sene oldu halen bel ağrısı ve ameliyat yerimin agrısını çekiyorum canım 
(222 puan) tarafından
Gözüm korktu şuan:((
(10 puan) tarafından
Yok kız korkmasın belli bir süreden sonra insan alışıyor ağrıya mesela ben kendimi çok yorunca çok yürüyüş yapınca falan ağrıyor
0 oy
(12,583 puan) tarafından
normal canım, sürekli yürümeye çalış. bol su iç idrar yolu enfeksiyonu olma. oturup kalkarken karnını tut hep, hatta bir şal, baş örtüsü ile sar karnını tutsun 
(222 puan) tarafından
Peki teşekkür ederim
0 oy
tarafından
1 hafta 10 gün içinde dönmeye başlarsın canım 
(222 puan) tarafından
İnşallah ya
0 oy
(120 puan) tarafından

Gözün aydin cnm sezeryan yerini kurutmayla kurutabilirsin kurur. Ilk sezeryanimi õyle iglestirmistim cunku yanmaya kizarmaya basliordu hep islak kaldiginda kurutma makinesi iyi bir cözüm hele bu sicaklarda. Ve cok kalin bir agdet bezi koyordum ben nemini ceksin diye. Belki yardimci olurum bu tiyolarla sana :angel: denedim yani bende bir problem olmamisti

0 oy
(3,927 puan) tarafından
3 sene olucak o bel agrisini hâlâ çekiyorum. Bol su iç, sade kahve ve biter çikolata ye canim. Evde yürüyüş yap sürekli yatma ki çabuk toparlanirsin. 10 güne kadar iyi olursun. Ameliyat yerini ben duştan sonra kurutma makinesi ile kurutuyordum çok sıcak olmasın dikkat et. Bu arada gözün aydın :))
0 oy
(2,428 puan) tarafından
Hayırlı olsun canım, ağrılar normal bel ağrısı bende kalıcı oldu inşallah seninki geçer, ben sezeryandan sonra daha hastaneden çıkmadan bana yan dönüp yatabilirsin demişlerdi, bende yataktayken dönmüyordum ama oturdum diyelim uzanırken yan tarafıma uzanıyordum 
0 oy
(4,171 puan) tarafından
Dikiş yerinin üzerine ham bi bez parçası koy ıslandıkça değiştir canım mesela babaanneler beyaz yazma örter ya öyle bi parça teri çeksin. Bide kendini bırakma bol bol kalk yürü yattıkça ağırlaşırsın tabi ki herkesin durumu kendine ama ben ilk baştan hiç yatmadım hastanede bile hep yürüdüm 2 gün kaldım eve geldiğimde gayet iyidim elhamdülillah 
0 oy
(8,661 puan) tarafından
Benimde 9 gün oldu yan yatmaya basladim ama yorgan koyom karnımın altına  öyle birazdaha rahat oluyo belden uyuşma oldu o bende yok kople uyutuldum sıkıntılıydı biraz 2 gündür vajinadaki acı geçti karnım hala hasas  öksurunce hala daha acıyo 
0 oy
(410 puan) tarafından
Geçmiş olsun canım, daha 5 gün olmuş çok normal  herkes aynı değildir tabiki ama bn 20 güne kadar yaşadım o dediklerini bide bel ağrısı geçmiyor maalesef inşallah szn geçer 
0 oy
(557 puan) tarafından
Benim bebeğim 7 aylık ama hala bel ağrısı çekiyorum dikiş yerim ağrıyor çok hassas bir de iki bebek bakıyorum iki buçuk yaşinda bir kızım daha var çok zorlanıyorum ayaklarım ağrıyor basım ağrıyor dayanacak gücüm kalmadı suan uyuyamıyorum uyku nedir unuttum canım 
0 oy
(1,037 puan) tarafından
Birkaç gün içinde dönerken ki acın hafifler ama sızı devam eder 10 güne kadar da rahat dönecek kadar toparlanırsin canım Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin inşallah 
0 oy
(5,316 puan) tarafından
Daha cok yeni canım yari oturur pozisyonda uyudum hep ben 40 m cikinca hic.bir sikintim kalmamisti bol bol hareket et canım 
0 oy
(91 puan) tarafından
Ani hareketler yapma bı sure otuup kalkma çok evin içinde sürekli yürü ben vandajimi 3 gün çıkarmadım daha kolay iyileşti valla 
0 oy
(408 puan) tarafından
Aynıydı canim banyoda bandajimi cikarip yeni takiyoduk oyle giriyodum cikinca sokup tekrar yeni bandaj takiyoduk esimle mikrop kapmasin diye dikkat et ona allah korusun bende oturur gibi yatiyodum hatta kaynanamlarda kaldim 20 gun yumusak olsun diye koltuga yorgan sermisti ustune yatiyim diye bende yorganda sert bisiler var belime batiyo saniyodum kadin iki defa yorgan degistirdi oda yattikca inne yerimde batma gissi gibi oluyomus utanmistim bi 5 gun daha dayan dikisler alininca baya rahatliyicaksin bide bebise bi zimin bide ayaklara corap olsun ueterli bu sicaklarda ne kadar sicak olirsa olsun corap sart cunki ayaktan alir bebekler 
0 oy
(1,091 puan) tarafından
Bunların hepsi çok normal..zaman geçtikçe duzelecek
0 oy
(181 puan) tarafından
1.5 sene oldu sezeryan olalı ara sıra iğne ile uyusturduklari yer batıyor ağrıyor sezeryan kesisi olan yer de bazen çok kasiniyor yani 5 gün olmuş senin ancak toparlanirsin canım normal 
0 oy
(93 puan) tarafından
narkoz etkisini hızlıca atmak için hacamat öneririm. ben asla birkaç gün uyuyamadım ve çok şiddetli baş ağrısı çektim. hacamattan sonra elhamdulillah kendime geldim.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 88 göst.
6 Şubat 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Hayat nesemm (374 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 490 göst.
28 Ekim 2023 Diğer kategorisinde Zzzzzz (1,712 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 124 göst.
15 Eylül 2022 Diğer kategorisinde Tugba3101 (1,417 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 103 göst.
12 Şubat 2022 Diğer kategorisinde Miniminnaķ (3,339 puan) tarafından soruldu

408,337 soru

12,267,630 cevap

37,512 kullanıcı