0 oy
1,184 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (1,024 puan) tarafından
Herkese iyi geceler. Bu gece şunu soracağım, 

Çocuklarınızın ismini çocuğunuz olmadan önce düşünüp karar verdiğiniz ismi mi koydunuz yoksa başka veya bambaşka bir isim mi koydunuz? 

Ben anlatayım bunun gibi sizde yazın.

Çok küçüklükten hep anne olmak isterdim on yaşımda hazırladım Mina. Kesinlikle de değişmedi bu kadar hoşuma giden kulağıma hitap eden isim olmadı kesinlikle Allah'ım Mina yani. Sonra sonra bir insan tanıdım ki bu isimde gerçekten su gibi çok güzel çok naif. Gel gelelim öyle kötülükler gördüm ki ondan asla tahamulum yok o ismi duymaya. Normalde başka isimlerden etkilenip vazgeçmem fakat gördüğüm ismi duydukça gördüğüm kötülükleri hatırlamak istemedim o ismin yanından dahi geçmeyen başka bir isim koydum Elifim oldu. 

Sizde var mı böyle birşeyler ? 

Cevaplar için şimdiden teşekkürler ♥️ 

29 Cevaplar

0 oy
(3,569 puan) tarafından

En İyi Cevap
Biz eşimle 7 yıl anlaştık kız olursa damla erkeek olursa berat. Evlendim hamile kaldım kız oldu damlaa dedim, bu köyde ufak bir kız çocuğu tarlayaa giderken kaza yapmışlar büyük su tankeri üzerine devrilmiş altında kalıp ölmüş,, kızı ta bütün köy tanır. Herkes çok etkissşnde kalmış kaynanamlar da koyma dedi. Bendee narin koydum ilk 1 hafta narin diye seslendik eşim alışamadı bi türlü kulağına Kumsal diye okudu Kumsal kaldı ismi. Ama bana çok zor gelmişti. İlk hafta narin  demiştm, sanki elimden evladımı alıp başka bebek getirdiler hep şaşırıp narin diyordum
(1,024 puan) tarafından
Allah bağışlasın canım. Narin kızım kibar kızım de hevesin gitsin ikisi de çok güzel
(3,569 puan) tarafından
Biz doğuluyuz narina mın diyordum yani kibarım benim demek. Kürtçe bilmem normalde :) ama kızım 2 yaşında alıştım artık. İlk hafta çok zor gelmişti :)
(1,024 puan) tarafından
Ben ne yaptım biliyor musun kalabalıkta doğum yaptığım için o kadar çok isim söylediler ki ve hepsi hoşuma gidiyordu ne biliyim Münhaser Esvet koy dediler anlamını inan ki bilmiyorum Esvet hacerul esved taşından geliyor olabilir belki ama hiç duymadım onu bile beğenmiştim en son eşim geldi artık yok sen ilk elif dedin dedi Elif'i okuttu ben her gün başka bir isimle seslendim beğendigim tüm isimlerle sevdim onu en son evet dedim iyi ki elif koymuşuz :D
(3,569 puan) tarafından
Kız nasıl aklın karışmadı :) ben 1 hafta narin dedim diye 2-3 ay narinin yasını tuttum ahajhaah
(1,024 puan) tarafından
Çok begendiklerimi daha sık söylüyordum canııımm:D
-Reklam-
+2 oy
tarafından

Ay valla her yer Asel, Aden, Mira falan kaynıyor. Bir ara Eslem, Ecrin, Ceylin falan modaydı. Onlar şuan ilkokulu bitirdi, okulda kaynıyor resmen bu isimler. Lina, luna falan ayy çok sıradanlaştı ve çok komik geliyor artık kulağıma.  Koymayın bunları. Valla basitleşti. :D

(1,024 puan) tarafından
Hepsinden o kadar çok var ki. Ben daha çok klasikçiyim
0 oy
(147 puan) tarafından
Popüler değilken lavinya ve Vera ismine aşıktım inanılmaz hoşuma gidiyordu ve kesinlikle kızım olursa ikisinden birisi demiştim hamile olduğumu öğrendiğimde Vera dedim ama bambaşka bir isim koydum iyikide öyle yapmışım 
(2,537 puan) tarafından
Vera bana bimdeki siviyagini hatirlatiyor güzel isim aslinda
(1,024 puan) tarafından
İyi ki de öyle yapmışım demen yeterli demek ki içine en çok sinmiş en güzelini yapmışsın Allah bağışlasın ♥️
0 oy
(2,858 puan) tarafından
Küçükken farklı isimler düşündüm genellikle elif düşünürdüm ama ilk kızımın ismini Miray koydum 2.olacak insllah onu da Zeynep Mihra koyacağım 
(1,024 puan) tarafından
Sağlıkla buyusunler inşallah cnm Allah bağışlasın Mihrayı bende çok düşündüm Mihran da düşündüm Mirana benziyor diye koymadım klasik isimleri çok severim
0 oy
(721 puan) tarafından
Ben erkek çocuklarına asla tahammül edemediğim için hiç erkek ismi düşünmedim. 

Kızım olursa defne ismini koymak isterdim.

Sonra hamile olduğumu ogrenince dedim kesin erkek olcak. 8 ay boyunca eşimin adını koyacagiz dedik. Ama eşimin isminde öyle pek güzel bı işin degil. Sadece öyle bir ahdim vardı oğlum olursa babasının ismi ne ise onu koycam diye. Sonra birden hamilelik psikolojisi bu kararimdan igrendim:)) sonuç asil +babasının adıni koyduk 
(1,024 puan) tarafından
Öyle bir takıntım var benimde ya eşimin adını koyacağım diye ama benimki eşime özel önceden yoktu öyle kör kütük aşık yeni evli filan da değilim ama olursa inşallah bana da gelir o iğrenme. Asil de çok kibar cnm Allah bağışlasın
(721 puan) tarafından
Hahaha igrenme konusunda amin mi deyim bilemedim:)) ama sende başına bı ek falan koyarsin. Teşekkür ederiz ederiz ayrıca ❤️
(1,024 puan) tarafından
Eşim iki isimli ikisini de koymak istiyorum çünkü niye biliyomusun ben onun adını koymazsam farazi olmayan bir isim söylersem kesin baba dede ismi isteyecekler ben onlardan önce davraniyim diye istiyorum sanırım
(721 puan) tarafından
Hahaha mantıklı. İsim hakkı kesinlikle anneye ait olmalı anne isterse başkasına devretsin. 9 ay biz taşıyıp birde doğumda ölümle burun buruna geliyoruz. Sonrası ztn hep yorgunluk. Bari biraksinlarda isim koyarken su anaların yüzü gülsün. Ben hiç kimseyi karistirmadim valla. Aslında aslan olsun istiyordum ama eşim aslan ismine takik o yüzden cesaret edemedim.:)) batı aslanım aseleti olsun asil koyayım.
(225 puan) tarafından
Ayyy nettede her fenomenden birinin çocuğunun adı asil
(1,024 puan) tarafından
Öylemi olabilir bizden özeniyorlar
(721 puan) tarafından
Zamanında her çocuğun ismi Zeynep elif ali ahmetmis:)) varsın şimdide asil olsun. Her çocuk her aile kendine özeldir.
0 oy
(2,537 puan) tarafından
Haziran gecesi diye bir dizi vardı .Havin ismi çok hoşuma giderdi sonra kızı olmuştu adı Yağmur onu koyacam derdim.:))) nasip kizimin adıni anne annemin adını koydum çokta iyi oldu anlamlı oldu.annemin hiç görmediği annesinin adını koymak onu da etkiledi .
(1,024 puan) tarafından
Ay çok ince düşünmüşsün canım eminim kızın da o kadar naiftir senin gibi. Allah bağışlasın
(2,537 puan) tarafından
Çok sağol canım bu arada benim kızıminda adı Elif :))amin canım cümlemizin yavrularını bağışlasın
0 oy
(4,009 puan) tarafından
Kızımın adını cinsiyet öğrenince belirledik koyduk oğluma hamile kalınca ilk anda hissetim cinsiyeti ni kızım adı yusuf olsun dedi bende tamam dedim ama doğuma bir ay kala nedense istemedim aslında beğendiğim isimdi eşinde çok eski isim falan deyince iyice soğudum sonra çınar ismi geldi aklıma doğum yapıncada eşim hem nüfus kağıdını yaptırıp gelmiş eziyeti sen çektin isim hakkıda senin dedi
(1,024 puan) tarafından
Çok güzel yapmış eşin ne güzel seni anlaması. Allah bağışlasın canım. Bizde de var Çınar küçükken çok yaramazdı ama şimdi koca adam oldu baya espirili neşeli bişey annesine çok düşkün bide fazla merhametli
(4,009 puan) tarafından
Amin inşallah hepimizin evladını Rabbim bağışlasın hayırlı insan olsunlar vatana millete benim çınarımda 14 aylık çok hareket li ve meraklı akıı hep haylazlıkla bu saat oldu geziyor daha evin içinde
(1,024 puan) tarafından
Evet canım kafaları çok iyi çalışır sökme takma LEGO oyuncakları çok sever eşek kadar oldu hala yapıyor ama tamirden iyi anlar kafa zehir
0 oy
(588 puan) tarafından

Malesef koyamadım . Kücukken kızım olursa Deniz . Oğlum olursa Ensar koyacam derdim . Eşim oğluma babasinin adını koydu :sick:  bende ikinci isim olarak can tek uyumluydu Can koyduk herkes can diyor çok şükür :)

(1,024 puan) tarafından
Allah bağışlasın canım olsun
0 oy
(2,419 puan) tarafından
Ben hep kızım olursa adını elif koyucam derdim. Kızıma hamileyken de dedim eşime elif koyalım diye hayır olmaz dedi. Niye dedim cevap vermedi biraz daha usteleyince. Eski sevgilisinin adı olduğunu söyledi. Kızıma niye koyayım dedi. Melis Ada koyduk bizde. Bu ismi de ben istedim koyduk. 
(1,024 puan) tarafından
Allah bağışlasın canım
(2,419 puan) tarafından
Sağol canım
0 oy
(2,729 puan) tarafından
Lise çağlarında hep Vera ismi hoşuma gidiyordu. Zamanla vera marka yağ aklıma gelmeye başladı ondan sonra kendimi hiç evlenip çocuk sahibi olacağım düşüncesine kaptırmadım. Hep laylaylomdum. Kafama göreydi herşey. Ta kii eşim karşıma çıkana kadar. Eşimle tanıştık 3 yıl görüştük sonra evlenmeye karar verdik. Evlendim direk hamile kaldım zaten. Cinsiyeti belli değilken eşim hep erkek olursa kendi adımı koyucam diyordu bende hep oldu kız olursa da Duygu Buket koyarız diyordum. Duygu benim adım Bukette öyle birden çıktı ki çiçekleri filan hiç sevmem. Neyse cinsiyet belli oldu kız dendi öyle adı Buket oldu :):)
(1,024 puan) tarafından
Maşallah canım Allah bağışlasın
(2,729 puan) tarafından
Amin cümlemizin evlatlarını inşallah
0 oy
(409 puan) tarafından
İki tane kızım oldu ikisinide bn koymadım isimlerini, üçüncüsü ne olursa ismini bn koycam dedim ama gene boş erkek geliyor eşim bu sefer de babamın ismini koycam diyor çok sinir bozucu ama hevesini de kırmak istemiyorum sağlıklı olsunlar isimlerini fazla takmıyorum artık 
tarafından
Bu hakki elinizden aldirmayin te burdan ben bile sinir oldum sıfır anlayış öküz ya
(409 puan) tarafından
Eşim önce sen bilirsin ne koymak istersen koy dedi, oraya gidip geldi fikri değişti onlar kafasını karıştırdı herhal. Onun ailesinde gram anlayış yok zaten
0 oy
(13,938 puan) tarafından
İyi geceler ☺️

Koca ayı küçüklüğünden beri demiş kızım olsa adı Eylül olsun 

Eylül ayında tanıştık 

Çok kötü kavga ettik terk etıp gittım eylül ayında geri döndüm 

Çoçuğum olmuyordu eylül ayında hamile kaldım adı üstünde Eylül oldu hamilelik son günlerde Defne ismine yükseldım Defne Eylül koyduk 

Kirli çikınca başladım oğlum olsun hemen olsun beraber büyüsünler 

Koca ayı ilk istemedı baktı kızın bize zararı yok yaşantımızı etkilemedı ikna oldu 

Kaynanam ben ayı sohbet ediyorduk dedim hiç hayal kurmadım çoçuğumun adı böyle olsun diye oğlum olursa adı Efe olsun dedim 

Annem bi sevindi meğer babasının adıymiş bilmiyordum 

Eşim de adımı rahmetli amcam koymuş onun adını koymak isterim dedi bi ay sonra hamile kaldım Mehmet Efe koyduk ☺️

İki çoçuğumda da kayınvalidem kayınpederime sorduk sağ olsunlar ilk torunları olsa da siz bilirsiniz siz seçin dediler 
(1,024 puan) tarafından
Ne güzel canım Allah bağışlasın
0 oy
(5,327 puan) tarafından
Sevgiliyken masal koyarim demistim hamile kaldim anasi kendi ismini koymak istedi bende koymamak icin masal tuana koydm :) ikinci kiz olursa gunes meva erkek olursa ermiya koycaz :) 
(1,024 puan) tarafından
Allah bağışlasın canım
0 oy
(3,758 puan) tarafından
Valla daha hamile degilken yurt dışına taşınma işi çıktı ben de ağladım babamı çok sevdiğim için oğlum olursa babamın adını koyacağım dedim. Doğuma 1 hafta 10 gün var babamın adını artı 2. Bir isim koyacağım şükür inşallah :D
(1,024 puan) tarafından
Allah bağışlasın canım sağ salim insallah kavuşun
(3,758 puan) tarafından
İnşallah canım benim
0 oy
(13,511 puan) tarafından
Hiç isim düşünmedik. Kontrollere giderken 7 ay boyunca isim konuştuk. Asel olsun falan dedik bir ara. Ama sinmiyor içimize. Bir gün arabada giderken ben asel istemiyorum dedim eşime. Onun da içine sinmemiş. Piraye olsun mu dedim o da ağzın bal yesin dedi :) yanına bir de Dicle ekledik babamız Diyarbakırlı. Böylece iki edebiyat öğretmeninin Piraye Diclesi ortaya çıktı :) şimdi yine hamileyim hiçbir fikrim yok kız olsa ne olur erkek olsa ne. Bakacağız :)
(4,591 puan) tarafından
Aaa hamile misin kız Allah sağ salim kucağına almayı nasip etsin canim
(13,511 puan) tarafından
Sağol canım benim çok yeni daha,inşallah ❤️
(1,024 puan) tarafından
Çok güzel çok anlamlı çok kibar Allah bağışlasın
(13,511 puan) tarafından
Allah razı olsun canım hepimizin evladını inşallah
0 oy
tarafından
Kızım olurda adını Ahsen koymayı çok istemiştim eşik istemedi ve çevrenin yüzünden Ahsen ismini koyamadim.istersem.yine koyardım ama bir yakınım isim yüzünden çocuğunun ismini değişim yaptı tecrübesiz fi 
(1,024 puan) tarafından
Olsun canım Allah bağışlasın
0 oy
tarafından
Hazreti Hamza'yı bebeliğimden beri çok severim, oğlum olursa koyacağım diyordum. Süleyman oldu :)
(1,024 puan) tarafından
Hamza da çok güzel Süleyman da. Allah bağışlasın inşallah Hamzan da olur
tarafından
Hayırla afiyetle sağlıkla sıhhatle inşallah amin :)
0 oy
(264 puan) tarafından
Eşimle sevgiliyken belirledigim bir kız ismi vardı onu koydum kızıma çok şükür erkek ismi hiç düşünmedim kızım olacağına inandim kızım oldu
(1,024 puan) tarafından
Allah bağışlasın
(264 puan) tarafından
Çok sağ ol canım cümlemizin yavrusuyla inşaallah
0 oy
(14,231 puan) tarafından
beni  aklımda hiç böyle ama illa şu ismi koyacam diye bir şey yoktu ama eşim diyordu kız olursa mavi olacak diye. hamileyken de çok zorlandım isim konusunda eşim karışmadı, istemezsen mavi koymayız dedi. en sonunda ikinci isim olarak mavi koyduk kızıma
(1,024 puan) tarafından
Allah bağışlasın canım Mavi güzel bir isim bence
0 oy
(5,750 puan) tarafından
Bir kızım hariç hepsi içime sinerek kendim koydum.Simdi yine hamileyim yine kendim koyacağım Allah nasip ederse.
(1,024 puan) tarafından
Allah bağışlasın canım hepsini

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 355 göst.
17 Mart 2024 Diğer kategorisinde Alpingo!!45 (750 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 418 göst.
20 Ekim 2024 Aile & Aşk kategorisinde ASMIRA&TOPRAK&RUZGAR (4,951 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 196 göst.
8 Mayıs 2023 Diğer kategorisinde Yusuf Mirzam (190 puan) tarafından soruldu
0 oy
17 cevap 858 göst.
11 Nisan 2023 Aile & Aşk kategorisinde Zuhalll (730 puan) tarafından soruldu

413,784 soru

12,455,439 cevap

46,464 kullanıcı

Kategoriler

...