+1 oy
260 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (2,302 puan) tarafından
Aylardır bir vahşet yaşanıyor Filistin'de , tüm dünyanın gözü önünde. Az önce bir bebek gördüm tüm vücudu sarılı, yanmış demekki. Küçücük bebekler nelere maruz kalıyor. Allah'ım sen bir an evvel bu zalimliği yapanları en korkunç azabınla helak et ya Rab :( sahi ya bide ayette geçiyor zulme destek olmayın yoksa ateş size de dokunur diye hiç mi içiniz cız etmiyor boykot ürün alırken :(

2 Cevaplar

+4 oy
tarafından
Ülkece farklı değiliz diye düşünüyorum. 

Ukrayna savaşında dünya konseyinde, savaş bitmesi için Ukrayna'yı desteklemedik. Çekimser diyerek oy kullandık mesela. 

Filistin içinde bir şeyler deniyor ama ithalat, ihracat karşı ülke ile devam ediyor.

Neden ? 

Coğrafi olarak bazı şeylerde dışa bağımlıyız. Mesela ukkemizde doğalgaz yok. Yani var da , var olan bir şehre anca yeter. Geri kalan tüm şehirlerin doğalgazı Rusya'dan, Azerbaycan'dan falan geliyor. Rusya bir kesse doğalgazı, ülkecek maffolurz. Dolayısıyla Ukrayna savaşında Rusya'ya tepki veren tarafta olamadık. Bu gibi siyasi, coğrafi vs çok konular var. Üniversite eğitimi bu yönde olanlar daha iyi açıklayabilir. Yazarak anlatması zor. 

Sözün özü, her ülke kendi sınırları içinde, orta yollu davranmak zorunda kalıyor. 

Boykot ürünü diye X marka deterjan diyorsunuz mesela. Ama kullandığınız telefonda bile yurt dışı kaynaklı parçalar var. Kıracak mısınız? 

Elimden geldiğince dikkat ediyorum, içim rahat ediyor derseniz, dikkat edersiniz ama ülke ithalat ihracat vs kesmediği sürece , hiç bir şey de değişmez. 
(5,471 puan) tarafından
Offf yine aynı şey. Anlatamıyoruz anlatamıyoruz. Ne alakaysa bir de vatan haini ilan ediliyoruz
(11,668 puan) tarafından
maalesef durum tam da senin açıkladığın gibi. yediğimiz domatesin tohumu bile israilden geliyor, dedim geçen cevap veremedi kimse.
güçlü bir ülke değiliz maalesef. bir almanya gibi olacağız ki sesimiz çıksın.
-Reklam-
+1 oy
(139 puan) tarafından
Ben de bı anneyim ve ana haberleri izlemeyi bıraktım artık psikolojim bozuluyor çok üzülüp ağlıyorum ama elden ne gelir baykot ürünler alinsa da alınmasa da o küçücük masum bebekler cehennemi gördü ne fayda ki şu saatten sonra 
(2,302 puan) tarafından
Olsun en azından karınca misali .. tarafım belli çok şükür. Ben elimden geleni yapıyorum. Herkes elinden geleni yapsa özellikle makam mevki sahipleri birşeyler değişebilirdi belki bu kadar çok insan acı çekmez çok insan ölmezdi...

İlgili sorular

0 oy
18 cevap 901 göst.
0 oy
4 cevap 169 göst.
28 Mayıs 2024 Diğer kategorisinde Melek06 (869 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 280 göst.
19 Mart 2024 Aile kategorisinde Zeyneb.Ali (50 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 697 göst.
25 Eylül 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu