0 oy
221 göst.
Diğer kategorisinde (395 puan) tarafından
Kizlar 22 haftalik gebeyim 

Gun içinde alt karında birden sertleşme hissediyorum 

Anlamiyorum bebeğim kendini kasıyor mu yoksa esniyormu bilmiyorum ondan mi sertleşiyor 

Bilgilendirir misiniz lütfen dun doktor randevum vardi sormaya unuttum bu normal bi durum mu acaba

2 Cevaplar

0 oy
(395 puan) tarafından
Kizlar cevaplarımız bekliyorum 
-Reklam-
0 oy
(3,946 puan) tarafından
İçeride kendini geriyordur annesi ben çok yaşadım bu durumu şuan 33-4 haftalık gebeyim halada yaşıyorum bu durumu ama için rahat etmezse bı doktora gidin derim bide sanırım bebişiniz kız dimi
(3,946 puan) tarafından
Hee anladım canısı çok ayakta durmamaya çalış bol bol su iç dinlen
(395 puan) tarafından
Yok cnm çok şükür bende enfeksiyon sikintisi yok
Bugün gittim acile bebise baktilar iyi çok şükür normal dediler bebek büyüyor yer aciyor kendine dediler içim rahatladı galiba kizlarin hareketini aşağıda hissediyosun öyle oluyormus
(395 puan) tarafından
Vallah CANIM aynen öyleymiş kizlar çok sertlesiyolarmis hastaneye gittim normal dedi bebiş büyüyor ondan yer acıyor kendini esniyor geriliyorum falan dedi :) içim rahatladi
(395 puan) tarafından
Vallah cnm benim hikayemi duyan derki tüylerim diken diken oldu
Burdada yazayım belki bi arkadaş görür ayni sorunu yasayan derki olmayacak birşey yok sabir herzaman bi kapi acar
Simdi benim ilk gebeligim 2019'da oldu herşey normaldi taki 22 haftaliga kadar birden suyum geldi sancimla beraber sonra erken doğum oldu bebeğimi kayip ettim (erkekti)
Neyse depresyona surem 3 gün dedim 3 gün sonra şükür edicem rabbimin vardir bi bildiği dedim nasibinde yokmuş dedim ayni sekilde eşimde herşeyin hayirlisi dedik ama unutma bildik mi sen gel bi icimize sor (en büyük duamiz diyorduk ki rabbim ARTIK yaramış kabuk bağladın nolur )
Neyse aradan 4 sene geçti tabi o sure zarfinda pcos olduğumu öğrendim düzensiz adetler adet oldugunda aşırı kanamalar falan neyse yine şükür dedim sessizce rabbimin duamiza kulak vermesini bekledik hiç bir zaman doktor doktor gezip o ilac senin bu ilacı benim diye gezmedim kürler yapmadim hayatim 1 defa soğan suyu içtim oda adetini düzene koysun falan diye neyse dediğim gibi aradan 4 sene geçti ben heraya umutla bakiyorum tabi idrar testleri kan testleri yaptırıyorum çünkü regl olmuyorum ya acaba diyorum
Neyse gecen nisan ayında erkek kardesim evlenecek düğünü olacak biz yurtdisinda yaşıyoruz teyzemler dayimlarda baska ülkede düğüne gelecekler kuzenimi aradim dedim ben simdi bebek istemiyorum misafirler gelecek düğün olacak kendimi yorarim ilki sorunlu oldu hamileliğin bu nas olacak diye düşünüp durdum kuzenime dedim gerekirse kurunucam o masumunda sanki her ay oluyormuş gibi Boyle konusunca kisik sesle hmm ee TMM nefes NASIL istersen dedi :)
Neyse reglime 4 gün kaldi ve ocak ayındayız
Ben yine her ihtimale karşı test sipariş ettim geldi ve o gün eşimde izinli dışarıya cikcaz apar topar testi yaptim çantama attim 5 dkka sonra arabada aklima geldi bi çıkarttım siliktr degil belirgin kip kirmizi iki çizgi bingoooo hamileydim :)
Ama eşime söyleyemedim dedim simdi yine hüsran olacak dogru mu bi testim daha vardi evde dedim söyle miyim en iyi onuda yapayim ondada cikarsa beklemeden söylerim ama ben dkka bir gizlice çantamda çıkartıp bakiyorum istemsizce bi gülümseme oluyor yuzumde falan neyse geldik eve yaptim testi EVET hamileydim :)
Hiç süpriz yapmadan eşimle yemek yiyoruz su içtiği yerde dedim aşkım galiba ben hamileyim :) adam boğuldu suyu içerken teste bakti bu sefer galiba var dedik ve sarilip uzunca bi süre ağladık ama yine şüphe var acaba keisnmi diye simdi herkesin tüylerini diken diken asil konuya gelelim
Testi yapmadan önce ben rüya gördüm rüyamda erkek kardeşimin arkadaşı bi bebekle yanıma geliyor diyor abla bebegi tutar misin bu senin o zaman o oglaninda esi yeni doğum yapmış
Diyorum bu benim degil diyor senin senin mutfağa bakıyorum annem mama hazırlıyor bebeğe soruyorum memet ismi ne bebeğin diyor Aybüke
Sabah kalktım ruyayin etkisindeyim hemen not aldim rüyayı gördüğüm günü ve bu ismi yazdim unutmamak için 4 gün sonra testi yaptım zaten test çıktı ve sadece ben ruyamda görmedim kuzenlerim görümcem kiz kardesim gelinimiz gelinimizin annesi herkes beni hamile görmüş ruyasinda ve herkes ayni gün görüyor beni benimde rüyamda gördüğüm gün
İste hikayem Boyle benimde rabbim önce rüyayla haberi müjdeledi eşimle bana simdi kızımızın doğmasını bekliyoruz Asya Aybukemizi :)
Sabir herşeyin ilacı şükretmek sabirdanda büyük ibadettir eğer birgün biri yaz mi görürse sabir et olur hakkınızı helal edin arkadaslar uzun oldu ama yazmak istedim ağlayarak yazdim her bir kelimeyi
(395 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Ha tabiki doktoruna gittim 4 sene toplam 2 doktora gittim en son istanbulda mehmet resit asogluna gittim hiç bişey demedi olur dedi akil bitirceksin dedi bana sadece argifertil diye bi vitamin hapi verdi her ihtimale karşı esimede eşimde sorun yoktu sadece bende dedim gibi pcos vardi duzenlide içmedim 1 içtim belki onunda faydasi olmustur bilmuyorum
Ama risk grubundayim erken doğum Allah etmesin ilkinden dolayi
Üstüne hamilelik şekeri çıktı
Gecen hafta tas düşürdüm
Kardeşimin düğününde usuttum günlerce bayilircasina öksürükle bogustum
Ve ne tesadufturku ilk hamileligimdede öksürük olmustu ve erken doğum oldu üstüne korkudan hergün agliyodum bunada bişey olacak diye
Sonra 20 haftalıkken detayli ultrasonda bebeğin kordonunda 3 damar olmasi gerekirken 2 damar varmış yani tek arter tek ven deniliyormus ama korkulacak bişey değil dedi doktor sadece bebiş biraz zayif doğa bilir dedi :) ne diyoruz yine bunada şükür :)

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 192 göst.
0 oy
7 cevap 410 göst.
21 Nisan 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Alihatice (151 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 137 göst.
11 Şubat 2025 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 136 göst.

Kategoriler

1,492,698 soru

24,390,378 cevap

349,264 kullanıcı

...