0 oy
648 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (325 puan) tarafından
kizlar bayrama 5 gun kala memlekette benim babaannem öldü bende ucak ve otobüs bileti bulamadim esimde ben seni götürürum dedi ve kayinbabamin arabasiyla ankaradan malatyaya günü birlik gittik geliyorken araba ariza yapti biz mecburen iki gün  malatyada kaldik araba cikmana kadar ve biz 50 bin tl odedik ama kayinbabam hic demedi paraniz varmi yokmu iste bende biraz vereyim v.s sizce vermelimi ankara icindede olabilirdi bu sorun 

18 Cevaplar

+5 oy
(134,831 puan) tarafından
hayit bence vermemeli siz kullanirken ariza yapmis ariza sebebi nedir emanet arac olsun baska bisi olsun o riski siz almissiniz gunubirlik 1 arac kiralasaniz max 2 bin verirdiniz emanetle yola cikilmaz adam odemez
-Reklam-
+2 oy
(1,231 puan) tarafından
Araba sizdeyken bozulmuş. Kayinbabanin bir para verme zorunluluğu yok. 
0 oy
(146 puan) tarafından
Onun arabası sonuçta verebilirdi bence yapılan ona yapılmış 
(325 puan) tarafından
ama hic vermedi vermedigi gibi bide laf soktu sizin paraniz cok diye
(146 puan) tarafından
Paranın çokluguyla azlığıyla ilgisi ne acaba bozulmuş illaki yapılacak kimse parasının gitmesini istemrz bozdunuz die sinirlenmiş diyememiş galiba
(325 puan) tarafından
iyide hep bakima esim gorurdu bu sefer kendisi götürdü
(146 puan) tarafından
Kendinde olsa bişey olmaz sizin için ya ne kıymete gelmiştir araba Allah sizede bi araba nasip etsin inşallah
(325 puan) tarafından
inşallah amin
0 oy
(988 puan) tarafından
araba bi günde o hale gelmedi ya dğzenli bakım yapsa bozulmazdı hoş en azından yarısını verebilirdi çok tutmuş
(325 puan) tarafından
maalesef vermedi ama isticem çünkü zor durumdayiz
(988 puan) tarafından
eşinin konuşması daha doğru olur canım ama vermesş lazım cidden düzgün baksa bir iki günde bozulmazdı
0 oy
(2,198 puan) tarafından
İşte bu yüzden kimsenin arabasını almam kiralarim aliyorsam sahibinden talep edemem vermesi gerek birazını sonuçta o araba onun ve bir günde nasil kullanmış olabilirsiniz ki o kadarlık arızası olsun
(325 puan) tarafından
aynen öyle valla cok dogru soyliyorsun alahtan canimiza bisi olmadida lanet olsun bir daha alirsam
0 oy
(7,816 puan) tarafından
Arabanın kaskosu yok muydu sigortadan parayı alırsınız 
(325 puan) tarafından
yok canim
0 oy
(1,156 puan) tarafından
Arıza olarak nasıl arız yaptı canım mesela bazı şeyler ihmal kaynakli olur bazıları anlık kullanim kaynakli
(325 puan) tarafından
ihmal canim daha önce tamirdeyken gevsek vida birakilmis
0 oy
(5,495 puan) tarafından
50 bin dediğinize göre motoru yanmış sanırım hararet vs de suyu bitmiş yada klimayı çok vacip motor zorlanmistik ve sizin elinizde bozulmuş bide böyle düşünün 
(325 puan) tarafından
yok canim daha once kayinbabam tamire goturmusru bi civatayi gevsek birakmislar yoldayken triger kayisi atti ve sibop felan hepsi gitti motor haric hersey degisti hatta tamirci adam dediki bu araba ankaradan malatyaya nasil saglam gelmis dedi
(5,495 puan) tarafından
Canım tamircinin hatası ile o tamirci ile iletişime geçin gerekirse mahkemeye verin. Benim eşimde mekanikci hata yaparsa bedelini ödemek zorunda insan kullaniyo sonuçta can bu kadar ucuz olmamali
0 oy
(1,169 puan) tarafından
Eğer daha önceden kaynaklı bir sorunsa vermesi gerekirdi. Ama eşin kullanırken sorun olduysa vermek zorunda değil 
0 oy
(4,881 puan) tarafından
Siz kullanırken bozulmuş ve uzun yola gitmişsiniz sizin arabaniz olduğunu düşünün birine emanet araba verdiniz araba bozuldu sizden istese zorunuza gitmez mi hem arabayı alıp bozuyorlar hem de para istiyorlar derim ben 
0 oy
tarafından
50 binlik ne harcadınız ki bu kadar..
0 oy
(3,452 puan) tarafından
Yani eğer durumunuz yoksa el atmalı. Benim babam bile eşim ve akrabaları nişan için uzak şehirden geldiklerinde ödünç aldıkları minibüs bozulmuştu ve aşırı masraf çıktı. 2021 senesi. Bir kısmını babam karşıladı sonuçta hem durumu daha iyiydi hem de adamlar zaten bir ton masraf yapıp gelmiş diye. Evet zorunluluk yok ama düşünce başka bir şey canım 
0 oy
(3,568 puan) tarafından
Sonuçta o araba bir gün içinde 50.000 liralık arıza yapmış olamaz diye düşünüyorum tamamını karşılamasa bile en azından bir miktarını karşılayabilirdi bu şekilde sanki bozuk arabasını size yaptırmış gibi olmuş
0 oy
(6,839 puan) tarafından
Kayın babanız vermek zorunda değil ben babamdayken bı ziyaret için babamın arabasını aldık anı arıza yapınca masraf parasını biz verdik bizde arıza oldu birden çünkü 
0 oy
(7,155 puan) tarafından
Hem adamın arabasını bozmuşsunuz hemde para mı bekliyorsunuz pess
0 oy
(752 puan) tarafından
Babası ve çok tuttugu için vermeli ya baya tutmuş çünkü. 3, beş bişey olsa vermesin derdim de.
0 oy
(2,941 puan) tarafından
Sağlam olmasa vermezdi zaten
0 oy
tarafından
Ne sebeple olursa olsun sizin elinizde bozulduğu için siz odemek zorundasınız bu bir saatlik mesele de olsa bir haftalık mesele de olsa fark etmezdi çünkü bunu göze alarak gitmişsiniz. Böyle durumlarda en iyisi araç kiralamaktir daha sonrası için aklınızda olsun. Çok geçmiş olsun ama bu durumda yapacak bir şey yok 

İlgili sorular

0 oy
18 cevap 579 göst.
19 Nisan 2021 Aile & Aşk kategorisinde Tubaka (177 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 527 göst.
18 Temmuz 2019 Moda kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
28 cevap 772 göst.
25 Mayıs 2024 Aile & Aşk kategorisinde Sevgisiz_hayat_47 (1,016 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 392 göst.
14 Ocak 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

410,665 soru

12,355,534 cevap

40,923 kullanıcı

Kategoriler

...